Şimdi Ara

DELL INSPIRON 5110 MU, HP PAVILION DV6-6010ST Mİ ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 adet dizüstü alacağım fiyat ortalama 1550-1650 TL

Kısa bir araştırmadan sonra 2 model gözüme çarptı.

1-) Dell Inspiron 5110-B63F45

2-) Casper Nirvana CNC.2640-8L35P

İşletim Sistemi ve Bellek(RAM) gibi ufak tefek farkların dışında ikiside i7 işlemci kullanmaktadır.

Casperin CN serilerinden uzak duruyorum fakat CNE ve CNC gibi modeller sorun çıkartmamakla beraber tam bir f/p ürünü oluyorlar.

Dell bilgisayarlardan hiç şikayet almadım zaten.

Uzun bir süre hor görülüp kamçılanmış Casper firmasıda çok yüksek özellikleri çok komik fiyata verebiliyorlar bunuda gözden çıkarmamak lazım.

Genel özelliklerinden ziyade gözüme çarpan bir fark var:

(Dell İnspiron) 2 GB DDR3 Nvidia GT520M Optimus Ekran Kartı(1 GB Ayrılmış Bellek)

(Casper Nirvana) GeForce GT 525M DDR3 Ekran Kartı (1 GB Paylaşımsız Bellek )

Kullanıyor...

Bu ekran kartları hakkında pek bilgim yok, hangi dizüstü tercih edilmelidir görüş ve önerilerinizi rica ediyorum.
    Teşekkürler.

Keşke bu fiyatlarda EKRAN KARTI daha iyi olan modeller olsaydı, oyuncu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nvidiacı -- 24 Ocak 2012; 19:06:35 >

• Arkadaşlar aynı fiyata daha iyi modeller var ise lütfen paylaşın, sadece Ekran kartı kafama takıldı.
  • Bu bilgisayar senin gösterdiklerinden daha iyi ,(zaten hocam casperla dell arsında kalınmaz ki :)

ekran kartı da gt540m yani yukarıdakilerden daha iyi ,

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-320830-z570-core-i5-2450m-240ghz-6gb-ddr3-500gb-156-dvdrw-2gb-gt540m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=58453

bir de %25 indirimi beklersen 1350 liraya alırsın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Ekran kartı iki modelden de çok daha iyidir.Bunu öneririm:

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/hp-pavilion-dv6-6010st-ll044ea-core-i5-2410m-6gb-750gb-hd6770m-156-win7-home-premium-64bit.aspx

Evet arkadaşın gösterdiği de çok güzel bi ürün :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Ekran kartı iki modelden de çok daha iyidir.Bunu öneririm:

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/hp-pavilion-dv6-6010st-ll044ea-core-i5-2410m-6gb-750gb-hd6770m-156-win7-home-premium-64bit.aspx

Arkadaşlar teşekkür ederim, gösterdiğiniz 2 üründe i5 işlemciye sahip acaba büyük bir performans düşüşü yaratır mı?

Birde sormak istediğim Burada bahsi geçen ekran kartlarının hepsi 128 bitlik kartlar. Fiyattan fazla kaymadan 256 bitlik karta sahip modeller var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nvidiacı -- 24 Ocak 2012; 18:07:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: myemperor26

Bu bilgisayar senin gösterdiklerinden daha iyi ,(zaten hocam casperla dell arsında kalınmaz ki :)

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-320830-z570-core-i5-2450m-240ghz-6gb-ddr3-500gb-156-dvdrw-2gb-gt540m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=58453

Casper ile Dell arasında kalınmaz ki derken hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp pavilion dv6 1144et yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 256 bitlik kartlar oyun leptoplarında olur ancak bayabir zorlamanız gerekir amd'nin 6900 serisi ve nvidia'nın gtx 580 kartlarda bulunur baya pahalılar.seçeneklerde verilen oyun düşünüyorsanız hp6010st düşünülebilir i7'nin yokluğunu aratmaz kartı güçlüdür sizin önerdiğiniz pc'lerde casperde 520m kart dell'de herzamanki gibi 525m bulunuyor.dediğim gibi oyun düşünüyorsanız ekran kartı'nın güçlü olması her zaman ön plandadır işlemcinin fazla bir katkısı olmaz.i7 gibi bir işlemciyi normal uygulamalarda oyunda dahil tam performansında kolay kolay kullanmazsınız.i5'te rahatlıla yapabileceğiniz işleri görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

256 bitlik kartlar oyun leptoplarında olur ancak bayabir zorlamanız gerekir amd'nin 6900 serisi ve nvidia'nın gtx 580 kartlarda bulunur baya pahalılar.seçeneklerde verilen oyun düşünüyorsanız hp6010st düşünülebilir i7'nin yokluğunu aratmaz kartı güçlüdür sizin önerdiğiniz pc'lerde casperde 520m kart dell'de herzamanki gibi 525m bulunuyor.dediğim gibi oyun düşünüyorsanız ekran kartı'nın güçlü olması her zaman ön plandadır işlemcinin fazla bir katkısı olmaz.i7 gibi bir işlemciyi normal uygulamalarda oyunda dahil tam performansında kolay kolay kullanmazsınız.i5'te rahatlıla yapabileceğiniz işleri görür.

Bu seçenekeler içinde oyun bazında yine arkadaşın önerdiği HP 6010ST önermişsiniz.

Peki bu laptop ısınma ve ses konusunda nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nvidiacı

quote:

Orijinalden alıntı: myemperor26

Bu bilgisayar senin gösterdiklerinden daha iyi ,(zaten hocam casperla dell arsında kalınmaz ki :)

Casper ile Dell arasında kalınmaz ki derken hocam?

Dell çok sağlamdır casper tam tersi

• Başlığıda değiştirdim arkadaşlar Casper'i eledim.

İnspiron ve Pavilion lar arasındaki ısınma ve ses durumu nedir?
  • Kardeşim bende hp pavilion siparişi verdim enişteme 1560 lira artı notebook çantasıda yanında bana ücretsiz, tabi 12 ay taksitte var. Bu arada eniştem bilgisayarcı. Karar vermek zor ama ben bu seçimi yaptım umarım pişman olmam.
  • hp'nin dv6 6xxx serilerinde coolsense denilen fan ayarı teknolojisi vardır fan ayarını yapıp soğutmayı gerektiği şekilde sağlarsınız eski serilere nazaran ısınma sorunu gözükmüyor alanlar memnunlar genelde.
  • Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler.

Pavilion önde gibi gidiyor. Dell de çok kaliteli bir marka hiç şikayet almıyorum.
  • 6010 derim
    Ses konusuna değilnilmemiş;ortalamanın üzerindedir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.