Şimdi Ara

[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin... (391. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.922
Cevap
31
Favori
613.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben t7600 düşünüyorum. 4gb ram var zaten 2x2. dediğim ekran kartınıda bulabilirsem gerekli performansı alırım galiba. en azından autocad 2012 için bayağı yeterli olur.
    frekans farkını donanımları ayrıntılı bilen birisi daha net cevaplayacaktır. frekans farkı olur mu bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: askan22

Ben de şimdi baktım cpu-z ile i945pm yazıyor, hangi işlemciyi alsak acaba çok uygun fiyata t7300'ler var mesela keza 7500 v.s. siz deneyin de hangisi uyarsa bende onu alayım, 2 gb DDR2 667mhz ram aldım(daha gelmedi) yalnız cpu-z ile baktığımda iki slotta da 512mb DD2 266mHz görünüyor slotun birini çıkarıp 2gb olanı takacaktım ama frekans farkından dolayı sorun olur mu acaba çalışır mı 2,5 gb..

bende çalıştı RAM 2.5 gb olarak görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fugue -- 24 Ocak 2012; 15:04:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

ben t7600 düşünüyorum. 4gb ram var zaten 2x2. dediğim ekran kartınıda bulabilirsem gerekli performansı alırım galiba. en azından autocad 2012 için bayağı yeterli olur.
    frekans farkını donanımları ayrıntılı bilen birisi daha net cevaplayacaktır. frekans farkı olur mu bilemiyorum.

dediğim gibi, satın almadan evvel deneme fırsatınız varsa mutlaka deneyin
    örneğin ben denemeden almamış olsayım sıkıntı yaşayacaktım.
  • Merhaba arkadaşlar
    benim 6400'ü anakartı DELL-MM061 işlemçi T5600 1.83
    Kingston'un tek modül 4Gb 1333Mhz ddr3 cl9 Ram'ini takmayı planlıyorum.
    Fiyatıda gayet uygun, fakat çalışır mı bilmiyorum?
    Yardımcı olursanız sevinirim
  • Arkadaşlar elimde üzerinde hiç bir işletim sistemi olmayan 320 GB bir "SATA" Harddisk var. Pc"yw takıp format atmak istiyorum ama DVD-ROM çalışmıyor. USB"den atmayı denedim ama WİNDOW-7"yi ama kuruluma hiç başlamıyor bile.

PC = Dell Inspiron 6400

1-] USB"den Boot için bios"da ayarlatı yapıyorum ama Sata entegresiz bir sor Win-7"yi görmedi ne yapmalıyım.

2-] SATA Driver entegreli bir Windows-7 Cd"si gereklimidir..?

3-] Böyle bir Cd gerekli ise bunu entegre edip Usb"ye atsam yine CD ile aynı işlevi görürmü..?

4-] Win-7 için SATA Driver varmıdır..?

5-] Hiç birşey yapamıyorsam Harici bir DVD-ROM ile Sata Driver "Entegresiz" bir Cd İle sıfır HDD"ye format atabilirmiyim..?
  • @ Kubisero
    Tek 4GB yerine 2GB hem daha garanti olur, hemde dual channel ile daha fazla performans verir.

@ Dark- Master

USB belleği Windows CD/DVD'si olarak kullanabilirsin. Ama DVD sürücüsü çalışan bir bilgisayara ihtiyacın var. Google'dan nasıl yapıldığını bulabilirsin, karışık bir iş değil, gözün korkmasın. Bunun dışında sorundan çok bir şey anlaşılmıyor maalesef. Google Translate'mi kullandın? Her durumda Windows DVD'si yaptığın bir USB ile sorunsuzca Windows kurarak sorunlarını çözebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norman Cook -- 1 Şubat 2012; 17:31:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norman Cook

@ Kubisero
    Tek 4GB yerine 2GB hem daha garanti olur, hemde dual channel ile daha fazla performans verir.

@ Dark- Master

USB belleği Windows CD/DVD'si olarak kullanabilirsin. Ama DVD sürücüsü çalışan bir bilgisayara ihtiyacın var. Google'dan nasıl yapıldığını bulabilirsin, karışık bir iş değil, gözün korkmasın. Bunun dışında sorundan çok bir şey anlaşılmıyor maalesef. Google Translate'mi kullandın? Her durumda Windows DVD'si yaptığın bir USB ile sorunsuzca Windows kurarak sorunlarını çözebilirsin.

ilgin için teşekkür ederim Norman. harici bi dvd-rom"la zor uğraşlar sonunda pc"ye windows-7 64 bit"i kurdum ama bir kaç sorunum daha var sen yada diğer arkadaşlarım yardımcı olurlarsa sevinirim.

driver olarak bluetoot ve card reader"ı tanımıyor nasıl halledebilirim bunu. dell support sitesine girdim baktım ama pek bişey göremedim. direkt 64 bit uyumlu bi driver linki varsa gönderebilirmi birisi.

diğer sorunum windowsu kurduktan sonra yazılar sanki bulanık gibi yani arkadaşın pc"ye bakıyorum benimkine bakıyorum daha bi bulanık benimki. çözünürlüğü max 1024-768 yapabiliyorum. Clear-Type olayını denedim ama pek başarılı olmadı yani net bi yazı görüntüsünü nasıl alırım?

• Windows 7 Bluetooth ve Card Reader'i otomatik olarak tanıyor olmalı. Bende hiç sorun çıkartmadı. Gerçi ben 32bit kullanıyorum dizüstünde, 64bit sürücülerini bilmiyorum. Ekran için yapman gereken şey Windows Update'e girip oradan ekran kartının güncellemesini indirip kurman. Ondan sonra çözünürlüğü 1280*800 yani monitorün doğal çözünürlüğüne ayarlayabilirsin. Bulanklığı düzeltecektir.
  • quote:

Windows 7 Bluetooth ve Card Reader'i otomatik olarak tanıyor olmalı. Bende hiç sorun çıkartmadı. Gerçi ben 32bit kullanıyorum dizüstünde, 64bit sürücülerini bilmiyorum. Ekran için yapman gereken şey Windows Update'e girip oradan ekran kartının güncellemesini indirip kurman. Ondan sonra çözünürlüğü 1280*800 yani monitorün doğal çözünürlüğüne ayarlayabilirsin. Bulanklığı düzeltecektir.

teşekkürler Norman windows update yaptıktan sonra bluetooth ve card reader sorununu halledebildim ama ekran kartı için bi düzeltme olmadı malesef hala 1024*768 max çözünürlük veriyor. win-7 64 bit için ekran kartı"nın driver"ını manuel olarak bi yerden indirip kurma şansım varmıdır acaba.?

Bilgisayarın ekran kartı bildiğiniz üzere Ati Readon x1400

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Master

quote:

Windows 7 Bluetooth ve Card Reader'i otomatik olarak tanıyor olmalı. Bende hiç sorun çıkartmadı. Gerçi ben 32bit kullanıyorum dizüstünde, 64bit sürücülerini bilmiyorum. Ekran için yapman gereken şey Windows Update'e girip oradan ekran kartının güncellemesini indirip kurman. Ondan sonra çözünürlüğü 1280*800 yani monitorün doğal çözünürlüğüne ayarlayabilirsin. Bulanklığı düzeltecektir.

teşekkürler Norman windows update yaptıktan sonra bluetooth ve card reader sorununu halledebildim ama ekran kartı için bi düzeltme olmadı malesef hala 1024*768 max çözünürlük veriyor. win-7 64 bit için ekran kartı"nın driver"ını manuel olarak bi yerden indirip kurma şansım varmıdır acaba.?

vista için çıkan driveri kullanabilirsiniz. update ile bulamıyordu ben bu şekilde çözdüm.

• Update'i yapınca üstüne istenilen sürücü kurulabiliyor. Özellikle Vista'da çok can sıkıyordu. Vista'nın sürücülerini kullanabilirsiniz arkadaşın söylediği gibi. Yalnız şöyle bir şey daha var, ATİ'nin sitesinde yer alan mevcut sürücüler sıkıntı yaratabilir, o yüzden guru3d.com gibi sitelere göz atmak isteyebilirsiniz. Ben zamanında modified driver kullanıyordum mesela, gayet memnundum ama siz yapmayın. Ben galeyana gelip OC etmiştim falan ekran kartını:)
  • quote:

Update'i yapınca üstüne istenilen sürücü kurulabiliyor. Özellikle Vista'da çok can sıkıyordu. Vista'nın sürücülerini kullanabilirsiniz arkadaşın söylediği gibi. Yalnız şöyle bir şey daha var, ATİ'nin sitesinde yer alan mevcut sürücüler sıkıntı yaratabilir, o yüzden guru3d.com gibi sitelere göz atmak isteyebilirsiniz. Ben zamanında modified driver kullanıyordum mesela, gayet memnundum ama siz yapmayın. Ben galeyana gelip OC etmiştim falan ekran kartını:)

valla win-7 64 bit için ekran kartının driver"ını aramadığım yer kalmadı ama malesef yok. o yüzden şimdi 32 bit kurdum. güncellemeleri yapıyor. ekran kartı driver"ı için Ati"nin sitesi yerine bu dell"in kendi sitesinden vista 32 bit için olan driver"ı indirip kursam çözünürlüğü 1024"ün üzerine çıkarabilirmiyim yoksa dediğiniz gibi farklı sitelere bakmam gereklimi ?

• quote:

quote:

quote:

vista için çıkan driveri kullanabilirsiniz. update ile bulamıyordu ben bu şekilde çözdüm.

sorunu çözdüğünüz ekran kartı driver"ını nerden indirdiğinizi hatırlıyor musunuz acaba ?

• uzun uğraşlar sonunda Dell Inspiron 6400"e sorunsuz format"ı atabildim. benim gibi başkalarınında uğraşmaması için bir kaç şey paylaşmak istiyorum.

DVD-ROM - RW çalışmıyorsa harici bir DVD sürücüsünden format atmak gerekiyor. Bunun için bios ayarlarından "boot frequency" kısmından başlangıç için USB DRIVER kısmını seçin. DVD-ROM"dan boot etmeye çalıştım ama hariciyle çakıştı heralde o yüzden USB"den başlatmayı seçtim. tabi bunuda kabul etmesi için pc"den dvd-rom"u sökün nedense dvd-rom"u sökmeden boot etmedi bende bir türlü. neyse adımları anlatayım tek tek.

1-] DVD-ROM"u yerinden sök zaten tek vidalı bişey.
    2-] Harici DVD-Rom"u pc"ye bağla ve yeniden başlat.
    3-] Açılışta F2"ye basıp bios ayarlarından boot kısmını USB"den başlatı seçin.
    4-] Her ihtimale karşı biosta alt menülerden birinde "USB WAKE SUPPORT" var onu "ENABLE" yapın.
    5-] Save yapıp çıkın pc yeniden başlıcak ve kuruluma geçecek. Window-7 yi kurun. KESİNLİKLE 32 BİT KURUN.
    6-]Kurulum bitince bütün driverları tanıcak ama bluetoot ve card driver"ı tanımıcak karşınıza 3 tane "temel aygıt bileşeni" diye çıkıcak aygıt yöneticisinde.
    7-] windowsu update yapınca bluetoot"u otomatik tanıyacak ama card driver hala tanınmadan kalacak
    8-] Card driver için vereceğim linke tıklayın driverı indirin kurun bu işlemde tamamlanacak.

DELL INSPIRON 6400 için CARD READER DRIVER LINK =http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles/6ax801ww.exe

9-] Ekran ilk başta 1024*768 çözünürlükte olacak "DELL SUPPORT" sitesinden ekran kartının vista 32 bit driver"ını indirin kurun çözünürlükte düzelecektir.

BÜTÜN BU ANLATIMLAR DVD-ROM"U çalışmayan DELL INSPIRON kullanıcıları içindi. Malum pc"ler eski böyle sorunları olanlar vardır mutlaka.

Not: Sitede kurulum için bana yardım edenlere teşekkür ederim. Bizimde bi faydamız dokunabildiyse ne mutlu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sorunu çözdüğünüz ekran kartı driver"ını nerden indirdiğinizi hatırlıyor musunuz acaba ?

http://www.dell.com/support/drivers/us/en/19/DriverDetails/DriverFileFormats?DriverId=R153383&FileId=2731117304

bir deneyin bakalım çalışacak mı. ben çözünürlüğü istediğim gibi ayarlıyabiliyorum. driver yüklendiği anda ekran değişiyor zaten.

• CORE 2 DUO P8400
    2.26 GHZ
    3 MB CACHE / 1066 MHZ / 45 NM
    ÇİFT ÇEKİRDEKLİ
    NOTEBOOK İŞLEMÇİSİ
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/core-2-duo-p8400-2-26-ghz-notebook-islemci-52204648
    anakartı DELL-MM061 olan 6400'e uygun olur mu?
  • Olmaz. P8400'ün soket yapısı uymuyor bir kere. Ondan sonra 1066mhz bus desteği yok 6400'lerde.
  • Norman Cook çok teşekkür ederim:)
    T7500 alıyorum o zaman....
  • T7500'den de emin değilim. Bilgisayarının anakartının ne olduğunu öğren (Sandra programını kullanabilirsin, ve CPUİD) ve ondan sonra İntel'in sitesinden hangi chipset hangi işlemcileri destekliyor bir bak. Sıkıntı yaşama sonra.
  • Sevgili Dell 6400 kullanıcıları,ben format atma konusunda çok bilgisiz ve tecrübesizim.Ancak Laptop bilgisayarıma format atmak zorundayım.Sürücü CD yok,recovery özelliği silinmiş durumda,Dell web sitesinden Destek_Driwers&Downloads Servis Tag kodunu yazıyorum ancak ''Özür dileriz, isteğiniz işlenirken bir hata oluştu'' uyarısı geliyor.Dolayısıyla ordan da yardım alamıyorum.Format atmak için sürücülere ve format işleminin adım adım nasıl yapılacağıyla ilgili yardımınıza çok ihtiyacım var!

DELL INSPIRON 6400
    İntel Core Duo
    Windows Xp Home Edition

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktor2005 -- 18 Mart 2012; 14:01:49 >
  • 
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.