Şimdi Ara

[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin... (393. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.922
Cevap
31
Favori
613.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim laptop un ekran ve dvd rom hariç parçaları satılıktır. ekran kırık ama alet çalışıyor. anakart,ram,hdd,şarj adaptörü vb. satılık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: askan22

quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

Yok hocam senin verdiğin linki açmıyor o linke bağlanamıyor , "Sayfa yüklenemiyor" diyor... Zaten Youtube sitesini açmıyor benim sistem enteresan bir şey ya bir türlü çözemedim,, Benim bu videoyu almam için tek yol galiba; Senin bu videoyu bir dosya indirme sitesine yüklemen bende ordan indiririm..

Yani bu sökme ve tekrar geri toplama kolaymıdır diyorsun girişsem mi? sen ilk yaptığında çok zorlandın mı?

Birde 2 GB- 667 MHZ kingston ram almıştım önceki 512 ile beraber 2,5 çalışıyor.. şimdi de bir 2GB 667 MHZ daha alıp diğer 512'nin yerine de takmak istiyorum ama alışveriş yaptığım sitede Kingston 2gb yok başka marka alsam farketmez herhangi bir uyumsuzluk olmaz değil mi? Mantıken olmaz diye düşünüyorum ama gene de bir sorayım dedim emin olayım..

videoları indirdim ancak üyelik istemeyen bir dosya paylaşım sitesi bulamadım. eğer üyelik istemeyen upload sitesi biliyorsanız bana bildirin oraya upload edeyim, ya da özel mesaj ile bir mail adresi verin mail adresine göndereyim. nereye girdiysem üyelik istiyor upload edemedim bir türlü.
    sökme ve geri toplama zor değil. ben zorlandım diyemem. sadece videoları iyi izleyip söküp takmak lazım birde acele etmemek lazım. hassas olan parçalara zarar vermemek lazım.
    mesela klavye ile touchpad sökülürken hassas olmak lazım. çok fazla zorlamadan herşey yerli yerince sökülürse sıkıntı olmuyor.

marka uyumsuzluğunun olacağını sanmıyorum bende, ama yine de donanımlar ile yakından ilgili olanlara bir danışmak lazım. marka seçmez bilgisayar bence, parça özelliğini seçer. rahat çalışacaktır diye tahmin ediyorum.

Hocam çok Teşekkürler,hotfile.com olabilir galiba bir baktıımda üyelik istemiyor galiba,, ama ben ihtiyaten size mail adresimi de gönderiyorum özelden..

hocam hotfile'dan olmadı, 25 mbdan büyük olduğu için mailde olmadı ama sonunda bir yer bulup upload edebildim.

http://s2.dosya.tc/server14/4FXUsD/6400.rar.html

inşallah işinize yarar. kolay gelsin.

• ARKADASLAR BENIM DELL INSPIRON 6400 BILGISAYAR YERE DUSME SONUCU ACILISTA SORUN YAPIYOR VE ACILMIYOR!!!
    ASAGIDAKI SEKILDE YAZILAR CIKIYOR... F5 TUSLADIGIMDA;

Broadcom UNDI, PXE-2.1 (build 082) v2.0.4
    Copyright (C) 2000-2003 Broadcom Corporation
    Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation
    All rights reserved.

Intel Base-Code, PXE-2.1 (build 082j)
    PXE-E61 : Media test failure, check cable
    PXE-MOF: Exiting Broadcom PXE ROM.

No bootable devices--strike F1 to retry boot, F2 for setup utility
    Press F5 to run onboard diagnostics.

F5 yapiyorum ve test etmeye basliyor bilgisayar ve test esnasinda (Hard Drive) DST Short test olumsuz yanit veriyor.

YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM ARKADASLAR SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayramkozan -- 15 Mayıs 2012; 15:32:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayramkozan

ARKADASLAR BENIM DELL INSPIRON 6400 BILGISAYAR YERE DUSME SONUCU ACILISTA SORUN YAPIYOR VE ACILMIYOR!!!
    ASAGIDAKI SEKILDE YAZILAR CIKIYOR... F5 TUSLADIGIMDA;

Broadcom UNDI, PXE-2.1 (build 082) v2.0.4
    Copyright (C) 2000-2003 Broadcom Corporation
    All rights reserved.

Intel Base-Code, PXE-2.1 (build 082j)
    PXE-E61 : Media test failure, check cable
    PXE-MOF: Exiting Broadcom PXE ROM.

No bootable devices--strike F1 to retry boot, F2 for setup utility
    Press F5 to run onboard diagnostics.

F5 yapiyorum ve test etmeye basliyor bilgisayar ve test esnasinda (Hard Drive) DST Short test olumsuz yanit veriyor.

YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM ARKADASLAR SAYGILAR...

diskiniz uçmuş gibi görünüyor. farklı bir disk takılarak sistem kurulmalı ve başka bir sorunun olup olmadıgına bakılmalı.

• aoe_ çok Teşekkürler gerçekten çok güzel videolar artık kaldı benim cesaret edip laptopa girişmem...
  • quote:

aoe_ çok Teşekkürler gerçekten çok güzel videolar artık kaldı benim cesaret edip laptopa girişmem...

rica ederim, kolay gelsin.
  • imzamdaki alete 1033 mhz lik ram taksam ne olur, 533 lükler çok pahalı. masaüstündeki gibi kendi frekansı düşürüp sağlıklı çalışırmı
  • selam arkadaşlar 2006'da aldığım dell inspiron 6400 laptopumun ekran kartı:

ATI mobility raedon x1400

şu monitorü almayı planlıyorum:

http://www.dell.com/tr/sletmeler/p/dell-u2312h/pd

sorum şu: bu monitorü takarsam bilgisayarın performansında bi sorun olur mu. bilgisayar bunu çalıştırır mı? vga çıkışından bağlantı kuracam. bilg. en fazla 720p oynatıyor. aslında alma amacım süper bi görüntü kalitesi olsun deil. sadece bilgisayarla uğraşırken nette gezerken kablosuz klavyemle monitorden görerek iş yapiiim. ekran kartım ağğlar mı? ne diyorsunuz? (boyun fıtığım olduğu için boyu ayarlanabilen bi monitor istedim. yani laptopu yatakta iki büklüm kullanmamak için monitore geçmek istiyorum anlayacağınız.)

• quote:

Orijinalden alıntı: brad_pittch

selam arkadaşlar 2006'da aldığım dell inspiron 6400 laptopumun ekran kartı:

ATI mobility raedon x1400

şu monitorü almayı planlıyorum:

http://www.dell.com/tr/sletmeler/p/dell-u2312h/pd

sorum şu: bu monitorü takarsam bilgisayarın performansında bi sorun olur mu. bilgisayar bunu çalıştırır mı? vga çıkışından bağlantı kuracam. bilg. en fazla 720p oynatıyor. aslında alma amacım süper bi görüntü kalitesi olsun deil. sadece bilgisayarla uğraşırken nette gezerken kablosuz klavyemle monitorden görerek iş yapiiim. ekran kartım ağğlar mı? ne diyorsunuz? (boyun fıtığım olduğu için boyu ayarlanabilen bi monitor istedim. yani laptopu yatakta iki büklüm kullanmamak için monitore geçmek istiyorum anlayacağınız.)

vga girişi varsa sıkıntı olmaz, çalıştırır diye düşünüyorum. çalıştırmasa benim televizyonda çalıştırmazdı, vga girişi bu bilgisayarda bağlanan monitör sağlamsa çok temiz görüntü veriyor.

• t7200 overclock olabiliyor mu?
  • Öneriniz gerekiyor 6 yıllık inspiron 6400 modelinin hddsi öldü. Yeni bir hdd lazım ikinci el mi alsam ama alırsamda hangi ismi almalıyım ?
  • 60 gb lık ssd hdd al bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lazanya

quote:

Netten t7200 almayı düşünüyordum ama yukarda bir arkadaş kendi 6400'ünün t7200'ü çalıştırmadığını t5600 aldığını söylemiş, Bizim 6400 t7200 çalıştırır mı acaba nasıl anlayacağız bir çok mesajda da t7200 takan var cihazına..

core solo(t1350) bilgisayarımı t7200 e yükselttim, problemsiz çalışıyor.

T7200'ü aldım ama takmaya korkuyorum, Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var... Söküp işlemciye ulaşmak kolaymıdır acaba veya geri takması bu işi yapanlar biraz püf noktalarını ana hatlarını özelliklede parçaların sökme sırasıyla ilgili bilgi verebilirler mi?

en net cevap bu videodur galiba, ben bu videoyu izleyip başlamıştım. illa sıkıntı oluyor ancak bir kere dağıttıktan sonra sıkıntı olmuyor. şu an söküp toplayabiliyorum rahatça.

takıldığınız yer olursa sorun yine. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. kolay gelsin.

video için tesekkurler hocam :)

• ya beyle bendeki dell inspron 6400'ın bataryası eski diye hiç kullanmadıgım 0 duran laptopla birlikte gelmiş bataryayı taktım. fakat batarya şarj olmadı ve bozuktur diyip eskisini taktım. fakat eskisi de şarj olmuyor. şarj işareti 2 yeşil yandıktan sora küçük küçük 5 kere kırmızı yanıyor ve batarya şarjı hep %0 olarak kalıyor. biri yardım edebilir mi lütfen.

dipnot: lütfen cevaplarken alıntı yapın konuyu bulmakta zorluk çekiyorum
  • Arkadaşlar... daha önce rutin birşekilde yaptığımgibi yine pcnin içini açıp temizledim.. fakat bu sefer herşeyi yerli yerine tekrar takmama ragmen bilgisayar hiçbişekilde açılmıyor.. power düğmesine bastığım zaman hemen yanındaki 3 tuşun ışıkları yanıyor ve 3-4 saniye sonra sönüyor. yine power düğmesine bastığım zaman en ufak bir ses çıkmıyor bilgisayardan çalıştığına dair.. normalde fan sesi vs. fln gelirdi.. neden olmuş olabilir acaba? yardımcı olursanız sevinirim..
  • Arkadaşlar... daha önce rutin birşekilde yaptığımgibi yine pcnin içini açıp temizledim.. fakat bu sefer herşeyi yerli yerine tekrar takmama ragmen bilgisayar hiçbişekilde açılmıyor.. power düğmesine bastığım zaman hemen yanındaki 3 tuşun ışıkları yanıyor ve 3-4 saniye sonra sönüyor. yine power düğmesine bastığım zaman en ufak bir ses çıkmıyor bilgisayardan çalıştığına dair.. normalde fan sesi vs. fln gelirdi.. neden olmuş olabilir acaba? yardımcı olursanız sevinirim..
  • benimde 6400 cs 11 dell bilgisayarım bir kapandı bir daha açılmıyor bende gittim deli yeni modelini aldım i5 3 nesil diyor ama inanın kablosuz ağ konusunda 6400 ün yerinin tutmuyor bende tamir ettirmeye karar verdim
  • 2008 den beri kullaniyorum.oğlum 6400 de öğrendi bilgisayari, hanim keza öyle..ben 2 kez yere çarptim..sayisiz kere yere duştu..ekranda çok sayida piksel kaybi ve 2 kez pilin pert olmasi dişinda(sadece fiş takiliyken çalişiyor artik) taş gibi çalişiyor hala..ve hala bu mesaji ondan yaziyorum..adamlar ne makina yapmiş yaw

• şimdi gene dell almayi duşunuyorum...hangisini önerirsiniz...max butçem 1000 tl..pil olayini çözseydi iyi olurdu dell..
  • Merhabalar Tertemiz ve sorunsuz DELL 6400 model notebokumu satıyorum bilginiz olsun
  • 
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.