Şimdi Ara

[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin... (392. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.922
Cevap
31
Favori
613.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 390391392393394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: doktor2005

Sevgili Dell 6400 kullanıcıları,ben format atma konusunda çok bilgisiz ve tecrübesizim.Ancak Laptop bilgisayarıma format atmak zorundayım.Sürücü CD yok,recovery özelliği silinmiş durumda,Dell web sitesinden Destek_Driwers&Downloads Servis Tag kodunu yazıyorum ancak ''Özür dileriz, isteğiniz işlenirken bir hata oluştu'' uyarısı geliyor.Dolayısıyla ordan da yardım alamıyorum.Format atmak için sürücülere ve format işleminin adım adım nasıl yapılacağıyla ilgili yardımınıza çok ihtiyacım var!

DELL INSPIRON 6400
    İntel Core Duo
    Windows Xp Home Edition

bilgisayarınıza xp home edition mı kuracaksınız yoksa windows 7 mi?
    usb ile format atmanız lazım. usb flash belleğe boot atmak için programlar var onu araştırarak başlayın derim.
    driverlarınızı servis tag kodunu girmek yerine listeden bilgisayarınızı seçerek bulabilirsiniz. dell-laptops-inspiron-6400 diye seçenekleri takip ederek bulabilirsiniz. format konusunda flash bellek ile hiç boot atmadım, o konuda daha tecrübeli olan bir arkadaşımız yardım etsin. zaten flashtan windows yüklemeyi başlattıktan sonra gerisi program yüklemekten farklı değil.
    kolay gelsin.

• Öncelikle teşekkürler ,bilgisayarla verilen işletim sistemi xp home edition olduğundan onu kurmayı düşünüyorum.Windows7 iyi olurdu ama pahalı
  • Bir Xp Home kurulum dosyası indirip ISO formatıında olur, bunu Kalıp CD'si olarak yazdıırııp Xp home kurabilirsiniz bunun anlatıımıı da Nette vardıır heralde çok da zor değil zaten.. CD'yi taktııktan sonra pek bilmeden bile deneye yanııla yapabilirsiniz icabında birde orjinal olmasıı için Kurulum esnasıında Aktivasyon numaralarıı girmeniz gerekn bir bölüm gelecek bu numaralarıı da Laptopun altıında yazar yıırtıılmadııysa etikette yazıılıı olmasıı lazıım.. sistemi kurmak kolay ama Sonra da gerekli programlar ve Driverlar kurulacak tabi bunlar biraz uğraştıırır bunu da Dell sitesinden Service tag numarası yazarak olmuyorsa @aoe'nin dediği gibi bulabilirsiniz tüm driverları
  • quote:

Orijinalden alıntı: askan22

Netten t7200 almayı düşünüyordum ama yukarda bir arkadaş kendi 6400'ünün t7200'ü çalıştırmadığını t5600 aldığını söylemiş, Bizim 6400 t7200 çalıştırır mı acaba nasıl anlayacağız bir çok mesajda da t7200 takan var cihazına..

core solo(t1350) bilgisayarımı t7200 e yükselttim, problemsiz çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazanya

quote:

Netten t7200 almayı düşünüyordum ama yukarda bir arkadaş kendi 6400'ünün t7200'ü çalıştırmadığını t5600 aldığını söylemiş, Bizim 6400 t7200 çalıştırır mı acaba nasıl anlayacağız bir çok mesajda da t7200 takan var cihazına..

performans konusunda çok fazla fark ediyor mu peki? yani sizce bu değişikliğe değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

quote:

performans konusunda çok fazla fark ediyor mu peki? yani sizce bu değişikliğe değer mi?

benim iş tek çekirdekten çift çekirdeğe oldu, tartışmasız performans arttı. video dönüştürmelerim çok daha hızlı ve aynı anda 2 video dönüştürebiliyorum. ama ram problemim oluyor. 1524 MB yetmiyor. 2GB 533 Mhz 84 TL, 2GB 1033 Mhz 32 lira.

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim iş tek çekirdekten çift çekirdeğe oldu, tartışmasız performans arttı. video dönüştürmelerim çok daha hızlı ve aynı anda 2 video dönüştürebiliyorum. ama ram problemim oluyor. 1524 MB yetmiyor. 2GB 533 Mhz 84 TL, 2GB 1033 Mhz 32 lira.

bende 2x2 gb 667 mhz ocz ram mevcut, 3.25 olarak görse de performans açısındanda bilgisayarın rahat çalışması açısındanda rahatım. ancak işlemci upgrade'ine değer mi diye düşünmeden edemiyorum. 3dsmax çalıştıracağını bilsem kesinlikle yapıcam ancak render alırken işlemciyi zorlar mı onu kestirmem zor.

• merhaba arkadaşlar,
    yaklaşık 4 sene önce dell inspiron 6400 bilgisayar almıştık.Hiç bir parça değişmedi.(garantiye gitti klavye dışında her şeyi değişmiş) yükselttilermi rami hiç bir şey bilmiyorum.şuan windows xp'de bir kaç kere format atıldı.acaba bu windows 7 ye yükseltmek istiyorum.donanım uygun mu?

bu arada ekranın sol köşesinde bir çökme var bastırınca içine giriyor biraz öbür taraflarda böyle bir sorun yok.sorun olurmu?
    cevaplarınızı bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kertenkeleci

merhaba arkadaşlar,
    yaklaşık 4 sene önce dell inspiron 6400 bilgisayar almıştık.Hiç bir parça değişmedi.(garantiye gitti klavye dışında her şeyi değişmiş) yükselttilermi rami hiç bir şey bilmiyorum.şuan windows xp'de bir kaç kere format atıldı.acaba bu windows 7 ye yükseltmek istiyorum.donanım uygun mu?

bu arada ekranın sol köşesinde bir çökme var bastırınca içine giriyor biraz öbür taraflarda böyle bir sorun yok.sorun olurmu?

ram haricinde sıkıntın olmaz. ram in 1 GB nin üstündeyse örneğin 2 GB ise windows 7 açısından sorun olmaz. ben de hem xp hem 7 var. bende de ekranın solunda yukarıdan aşağıya çizgi çıktı. normal zamanla gevşeme oluyor. ekranı söktüm bir noktaya bastırdığımda çizgi gidiyor, ama çizgiyle beraber yaşamayı öğrendim.

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar,

ram haricinde sıkıntın olmaz. ram in 1 GB nin üstündeyse örneğin 2 GB ise windows 7 açısından sorun olmaz. ben de hem xp hem 7 var. bende de ekranın solunda yukarıdan aşağıya çizgi çıktı. normal zamanla gevşeme oluyor. ekranı söktüm bir noktaya bastırdığımda çizgi gidiyor, ama çizgiyle beraber yaşamayı öğrendim.

cevabınız için teşekkürler.

• quote:

quote:

T7200'ü aldım ama takmaya korkuyorum, Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var... Söküp işlemciye ulaşmak kolaymıdır acaba veya geri takması bu işi yapanlar biraz püf noktalarını ana hatlarını özelliklede parçaların sökme sırasıyla ilgili bilgi verebilirler mi?

• quote:

quote:

quote:

T7200'ü aldım ama takmaya korkuyorum, Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var... Söküp işlemciye ulaşmak kolaymıdır acaba veya geri takması bu işi yapanlar biraz püf noktalarını ana hatlarını özelliklede parçaların sökme sırasıyla ilgili bilgi verebilirler mi?

en net cevap bu videodur galiba, ben bu videoyu izleyip başlamıştım. illa sıkıntı oluyor ancak bir kere dağıttıktan sonra sıkıntı olmuyor. şu an söküp toplayabiliyorum rahatça.

takıldığınız yer olursa sorun yine. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoe_ -- 29 Nisan 2012; 15:49:52 >

• Video için Çok Teşekkürler ama bende sadece bu site değil çoğu forum sitesinde ki videolar görünmüyor, Videoları açmayı bırak görünmüyor bile şu an senin mesajında ki video beyaz boş bir sayfa gibi görünüyor DNS ayarlarını auto ayarından kendim elle DNS giriyorum ama nafile hiçbir sitedeki videolar görünmüyor bile.. Bu sorunu çözemedim bir türlü:( Aslında video çok faydalı olacaktı bende arayıp bulamamıştım gerçi youtube sitesi mesela hiç açılmıyor bile bende enteresan bir video gösterme sorunum var sistemimde..
  • quote:

Video için Çok Teşekkürler ama bende sadece bu site değil çoğu forum sitesinde ki videolar görünmüyor, Videoları açmayı bırak görünmüyor bile şu an senin mesajında ki video beyaz boş bir sayfa gibi görünüyor DNS ayarlarını auto ayarından kendim elle DNS giriyorum ama nafile hiçbir sitedeki videolar görünmüyor bile.. Bu sorunu çözemedim bir türlü:( Aslında video çok faydalı olacaktı bende arayıp bulamamıştım gerçi youtube sitesi mesela hiç açılmıyor bile bende enteresan bir video gösterme sorunum var sistemimde..

ben size linki ulaştırayım o halde, kendi sisteminizde sıkıntı olsa bile başka bir yerden izleyip, isterseniz telefon gibi bir video oynatıcıya atıp o şekilde kullanın. video gerçekten çok faydalı oluyor, aslında mantık belli, önce klavye sökülecek, ardından touchpad, harddisk, cd oynatıcı, ardından ekran çıkarılacak, kasanın altındaki vidalar sökülüp kasa sökülecek. ayrıntılar var ayrıntılar içinde video güzel bir kaynak.

http://www.youtube.com/watch?v=TD6WDt-goiU

umarım işinize yarar. kolay gelsin.

• Yok hocam senin verdiğin linki açmıyor o linke bağlanamıyor , "Sayfa yüklenemiyor" diyor... Zaten Youtube sitesini açmıyor benim sistem enteresan bir şey ya bir türlü çözemedim,, Benim bu videoyu almam için tek yol galiba; Senin bu videoyu bir dosya indirme sitesine yüklemen bende ordan indiririm..

Yani bu sökme ve tekrar geri toplama kolaymıdır diyorsun girişsem mi? sen ilk yaptığında çok zorlandın mı?

Birde 2 GB- 667 MHZ kingston ram almıştım önceki 512 ile beraber 2,5 çalışıyor.. şimdi de bir 2GB 667 MHZ daha alıp diğer 512'nin yerine de takmak istiyorum ama alışveriş yaptığım sitede Kingston 2gb yok başka marka alsam farketmez herhangi bir uyumsuzluk olmaz değil mi? Mantıken olmaz diye düşünüyorum ama gene de bir sorayım dedim emin olayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 29 Nisan 2012; 19:43:45 >
  • arkadaşlar yine merhaba
    bilgisayara 1024x2 ram takıldı sorunsuz.
    ama xp atılmış.format atan kişiye göre driverleri yokmuş
    ama buradaki bir çok kişi windows 7 atmış.sorum şudur:
    windows 7 driverleri kurunca geliyor mu? nasıl windows 7 kurdunuz?
    driverleri nerden edindiniz?
  • quote:

Yok hocam senin verdiğin linki açmıyor o linke bağlanamıyor , "Sayfa yüklenemiyor" diyor... Zaten Youtube sitesini açmıyor benim sistem enteresan bir şey ya bir türlü çözemedim,, Benim bu videoyu almam için tek yol galiba; Senin bu videoyu bir dosya indirme sitesine yüklemen bende ordan indiririm..

Yani bu sökme ve tekrar geri toplama kolaymıdır diyorsun girişsem mi? sen ilk yaptığında çok zorlandın mı?

Birde 2 GB- 667 MHZ kingston ram almıştım önceki 512 ile beraber 2,5 çalışıyor.. şimdi de bir 2GB 667 MHZ daha alıp diğer 512'nin yerine de takmak istiyorum ama alışveriş yaptığım sitede Kingston 2gb yok başka marka alsam farketmez herhangi bir uyumsuzluk olmaz değil mi? Mantıken olmaz diye düşünüyorum ama gene de bir sorayım dedim emin olayım..

videoları indirdim ancak üyelik istemeyen bir dosya paylaşım sitesi bulamadım. eğer üyelik istemeyen upload sitesi biliyorsanız bana bildirin oraya upload edeyim, ya da özel mesaj ile bir mail adresi verin mail adresine göndereyim. nereye girdiysem üyelik istiyor upload edemedim bir türlü.
    sökme ve geri toplama zor değil. ben zorlandım diyemem. sadece videoları iyi izleyip söküp takmak lazım birde acele etmemek lazım. hassas olan parçalara zarar vermemek lazım.
    mesela klavye ile touchpad sökülürken hassas olmak lazım. çok fazla zorlamadan herşey yerli yerince sökülürse sıkıntı olmuyor.

marka uyumsuzluğunun olacağını sanmıyorum bende, ama yine de donanımlar ile yakından ilgili olanlara bir danışmak lazım. marka seçmez bilgisayar bence, parça özelliğini seçer. rahat çalışacaktır diye tahmin ediyorum.

• quote:

arkadaşlar yine merhaba

windows 7 kurulduğu zaman sistemdeki parçaların birçoğunu otomatik tanıyor zaten. kart okuyucu, ses kartı driverlarını yüklemenize gerek kalmıyor. bluetooth için kendi programı var ancak çok kullanışlı değil, alternatif vardı ancak ben kurmadım. tanımadığı tek kart ekran kartı.
    bunun çaresi de vista driverini yüklemek. windows 7 vista tabanlı olduğu için vista için çıkan driverlar kullanılabiliyor.
    x1400 ekran kartı var bilgisayarımda. ben dell'in sitesinde driverların bulunduğu yerden vista için olanını indirip kurmuştum. eğer kartınız x1300 veya x1400 ise dell'in resmi sitesinden driverları edinebilirsiniz.

• quote:

quote:

arkadaşlar yine merhaba

windows 7 kurulduğu zaman sistemdeki parçaların birçoğunu otomatik tanıyor zaten. kart okuyucu, ses kartı driverlarını yüklemenize gerek kalmıyor. bluetooth için kendi programı var ancak çok kullanışlı değil, alternatif vardı ancak ben kurmadım. tanımadığı tek kart ekran kartı.
    bunun çaresi de vista driverini yüklemek. windows 7 vista tabanlı olduğu için vista için çıkan driverlar kullanılabiliyor.
    x1400 ekran kartı var bilgisayarımda. ben dell'in sitesinde driverların bulunduğu yerden vista için olanını indirip kurmuştum. eğer kartınız x1300 veya x1400 ise dell'in resmi sitesinden driverları edinebilirsiniz.

ben windows 7 attırdıktan sonra sadece ekran kartı driverini yükleyeceğim o zaman
    cevabınız için çok teşekkürler.

• quote:

quote:

Yok hocam senin verdiğin linki açmıyor o linke bağlanamıyor , "Sayfa yüklenemiyor" diyor... Zaten Youtube sitesini açmıyor benim sistem enteresan bir şey ya bir türlü çözemedim,, Benim bu videoyu almam için tek yol galiba; Senin bu videoyu bir dosya indirme sitesine yüklemen bende ordan indiririm..

videoları indirdim ancak üyelik istemeyen bir dosya paylaşım sitesi bulamadım. eğer üyelik istemeyen upload sitesi biliyorsanız bana bildirin oraya upload edeyim, ya da özel mesaj ile bir mail adresi verin mail adresine göndereyim. nereye girdiysem üyelik istiyor upload edemedim bir türlü.
    sökme ve geri toplama zor değil. ben zorlandım diyemem. sadece videoları iyi izleyip söküp takmak lazım birde acele etmemek lazım. hassas olan parçalara zarar vermemek lazım.
    mesela klavye ile touchpad sökülürken hassas olmak lazım. çok fazla zorlamadan herşey yerli yerince sökülürse sıkıntı olmuyor.

marka uyumsuzluğunun olacağını sanmıyorum bende, ama yine de donanımlar ile yakından ilgili olanlara bir danışmak lazım. marka seçmez bilgisayar bence, parça özelliğini seçer. rahat çalışacaktır diye tahmin ediyorum.

Hocam çok Teşekkürler,hotfile.com olabilir galiba bir baktıımda üyelik istemiyor galiba,, ama ben ihtiyaten size mail adresimi de gönderiyorum özelden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 6 Mayıs 2012; 20:56:50 >

• 
Sayfa: önceki 390391392393394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.