|
[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin... (396. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: artdzy
Kingston V300 60 gb modleini tercih ettim fiyatı uygundu..
Zaten sata 3 olmadıgından boyutu senin için uygun uygun performanslı bir şeyi tercih edebilirsiniz..
Ben 60gb ssd alıp .. dvd rom çıkartıp dvd rom yerine sabit diskimi taktım..
ssd de sşstem digerinde yedeklerim bulunuyor.. Böyle yapabilirsiniz..
dvd rom yerine hdd baglama aparatı internette 25 30 tl civarına satılıyor..
Konu hort,
2 senedir atil duran (gayet te temiz kullanilmis) dell 6400 ssd ile hayata dondureyim dedim bende, anakart hangi SSD leri destekler tavsiyenizi alabilir miyim? (dvd rom bolumune yerlestirmek icin olan parcayi da soracagim :) ) sistem MM061 di sanirim)
Ek olarak ekran kartinda donanimsal problem var bir arkadas ekranda duz cizgiler, arkadas bir bakip onarmaya calisacak yoksa zaten yapmayacagim.
Beni dusunduren anakartin ram yuvalarinin max 1 gb desteklemesi ve urunun toplamda 2 gb max ile sinirli kalmasi. Bu durumda readyboost yapip bir usb den destek alabilir miyiz ki?
Tskler.
-
Bana da boş kasa lazım.
Elinde olup da nakite çevirmek isteyen olursa görüşelim.. -
Arkadaslar 6400 un win 8.1 e gore ekran driverini nerden bulabilirim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herşeye efsane deniyor bu alete de efsane denmeli bence.
Bu efsane aleti 2006 da aldım. Neler yükledim neler sildim, oyun oynadım, hor kullandım, oyunda sinirlenince kendisini dövmüşlüğümde vardır. (gençlik zamanları işte)
Bana mısın demedi.
Yıl oldu 2016, geldik 2017 ye ama abi beni emekli et bile demedi.
Dedim windows 10 diye bir şey çıktı, sen hala xp lerdesin, artık emekli olmalısın, yok abi ona da varım dedi.
An itibariyle, tüm donanımlar uyumlu bir biçimde windows 10 kullanıyorum. Hemde oldukça hızlı ve stabil.
Tek upgrade o vakitler 512 olan ram i bugün 3gb
Windows 7 için olan ekran kartı driver'ı windows 10 da da sorunsuz çalışıyor. -
Hocam kullandigin driveri banada atabilirmisin?
aynen kaç yıl oldu hala canavar gibi çalışıyor.. linux kurulu bende, sayısını bilmeidğim kaç tane pencere açıyorum nette banamısın demiyor, canavar gibi maşallah.. -
Windows 10 kurabiliyormuyuz yani driverlar sorun olmuyor mu? hangi driverları yükleyeceğiz yoksa windows 10 kendisi otomatik olark mı yükleyecek?
Açıkçası xp gibi stabil ve hızlı olabileceğine inanamıyorum bende bir netbook vardı 8 kurmuştum cihaz bayağı yavaşladı xp ye döndüm normale dönmüştü acaba win 10 iyi bir işletim sistemi mi oldu 8 e göre..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 6 Ekim 2016; 22:20:44 > -
Arkadaşlar merhaba .
Dell inspiron 6000 hakkında birkaç sualim olacak...
1-Pc nin üzerindeki hdd ide özelliğine sahip bu özellikte maksimum kaç GB ta kadar destekliyor.
2-Hdd 7200 rpm desteklermi
3-Ayrıca sata hdd takılabiliyormu
cevaplaınız için şimdiden tşk ederim -
selamlar.
İlginc bir problemim var çözemiyorum.
qwertyuıopğü butonları çalışmıyor. q ve paralel hizası.
Klavye bozuk sandım yenisini sipariş ettim yine aynı problem devam ediyor. Şu anda buradan çözüm bulabilir miyim bilmiyorum ama nolur yardım edin ram aldım batarya aldım hala kullanamıyorum laptopu.
Bir de laptopu acınca ilk başta laptop ötüyor öyle açılıyor.
Anakart soketinde problem oluşmuş olabilir mi ? -
Bende emektarımı ara ara kullanıyorum.
Sağolsun çok ekmek yedirtti bize
yapandan satandan allah razı olsun.
Malzeme kalitesi olarak piyasadaki bir çok laptopa on basar
Hala bırakmayı düşünmüyorum. -
2006 da almıştım şimdi kızım eba ya girerken kullanıyor. Şimdiki ssd ler oluyormu buna bilen var mı?
Merhaba, bende bir tanıdığın bilgisayarına samsung evo 256 gb ssd alıp taktım ve muazzam bir hızlılık oluştu. Bilginiz olsun -
Merhabalar, bir tanıdığın bilgisayarına ssd takıp ölüyü diriltmek istiyoruz. Uzaktan eğitim için kullanacaklar. Ağır bir iş yapmasına gerek yok. Ofiice programlarını hızlı bir şekilde çalıştıracak kadar olsun yeter. Şu an çok çok yavaş.
Değişik değişik ssdler var. Online alışverişle alıp takıvereceğim. Sorunsuz takıp kullanacakları bir ssd önerebilir misiniz?
Ayrıca ram takviyesi de ister mi? İsterse hangi marka/model önerirsiniz? Uyumlu ve sorunsuz olması önemli.
dell insprion 6400
seri MM061
80GB HAFIZA
Genuine İntel T2080 1.73GHz işlemci
1GB RAM (795Mhz)
-
Merhabalar, kusura bakmayın foruma her gün bakmama rağmen mesajınızın bildirimini göremedim. Bende aynı bilgisayara ssd ve ram takviyesi yaparak mimarların kullandığı çizim programlarını rahatça açıp çalışılabilecek duruma getirdim. Bütçeniz uygunsa Samsung 860 Evo 250 gb ssd almanızı öneririm. En büyük etkiyi ssd yaratıyor. Bilgisayar yaklaşık 48 saniyede açılıp (bizimki biraz problemli olduğundan yaklaşık 10 dakikada masaüstü kendine gelip tam anlamıyla açılıyordu), 18 saniyede kapanıyor. Programların açılma hızının öncesine göre %150 etkisi var. Bilgisayarın ram kapasitesi 4 gb ancak tam olarak 3,25 gb kullanılabiliyor. Buna rağmen artık bir kere olmuşken en iyisi olsun mantığıyla kingston marka 4 gb ram taktım. Önceki 1gb + 500mb şeklindeydi. Ram yükseltmesinin performansa katkısı gözlemlediğimde kadarıyla %10-15 olmuştur. Eklediğim ram Kingston KVR667D2S5/2G 2GB 667 MHz DDR2 SODIMM Notebook Bellek. Siz bütçeye göre Ramtech RMT667NBD2-2G 2 GB DDR2 667 MHz CL5 1.8 V Notebook Ram bunuda tercih edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rmmr -- 29 Aralık 2020; 22:22:22 >
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Maalesef cevabınızı okumadan kingston A400 ssd ile 2gb'lık ram aldım. Tek pişmanlığım ram miktarını 4gb yapmamak oldu. Fakat eskisinden çok çok iyi oldu. Çocukların eğitimi için yeterde artar. -
ben de 4gb yapmak için ram arıyorum. verdiğiniz bilgiler çok faydalı . teşekkürler.
-
Arkadaşlar laptopu 2 gb ram yükselttm winfowd 10 32 bit kurdum ve güzelde çalılıyor ancak ekran kartı driverini yükleyince başlat menüsü görev çubuğu şeffaf oluyor windows 10 unun uygulamaları açıldığında ekran gidip gidip geliyor. Windows 10 ayarlar menüsünü açtığımdada durum aynısı ancak bildiğimiz klasik uygulamalarda soeun okmuyor.chrome felan rahat geziliyor sadece başlat menüsü açıldığında dwnetim merkezi açıldığında windowsun yerleşij uygulamaları açıldığında ekran titreşiyor gidip geliyor. Hesap amkinesini açtığımda bile böyle oluyor. Drivere kaç kez kaldırıp tekrar yükledim ancak çözüm bulamadım varmı bir çözümü
aynı bilgisayardan bende var. ilk göz ağrım diyorum ona. ssd taktım ama bilgisayar ssd yi görmüyor. o yüzden işletim sistemi kuramadım. başka bilgisayarda ssd ye işletim sistemi kurum buna takıyorum. ama açılışta bios ekranından sonra siyah ekran üzerinde yanıp sönen bir imleç gösteriyor ve öyle kalıyor. biosa girince device info bölümünde ssd boyutu vs gösteriyor ama açılmıyor. siz nasıl kurdunuz?
-
intel T7600 işlemci arayışım devam ediyor, x64e geçireceğim ihtiyarı :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X