Şimdi Ara

### DELL İNSPİRON 7537 KULLANICI PLATFORMU##_ oyun ve işlemci testleri eklendi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.519
Cevap
79
Favori
306.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erenboran

sen kendin imali konuştun ondan yazdım yine yaptılar kitlediler kırpılmış modelleri türkiyeye peynir ekmek gibi sattı sadece ekran kartı ışıklı klavyesi tasarımı için dvdsi yok 1.6 hız evet benim aklımdaki 3 modelden biriydi şuan eledim inadına alırım bunu beğenmezsem geri iade yaparım bakalım iyimiymişmiş o zaman yazdığım tüm yorumları silerim

hocam emin olun amacım tartışmak değil, böyle bir aleti 1800 liraya satmak için bir şeylerden kırpmaları gerek yani ve kırpılan şeyler gerçekten önemsiz şeyler dvd olmaması bana göre bir eksik değil en son ne aman dvd cd kullandığımı hatırlamıyorum bile, artık kullanılmıyor, 1.6 hız pil süresini artırmak içindir, gerektiği zaman hız 2.6'ya kadar çıkıyor, işlemci hiçbir şekilde sorun yaratmıyor. ama senin için sorun olur veya olmaz orasını bilemem, aleti alırsan memnun kalacağından eminim, ama sakın da gidip benim inadıma bilgisayar falan alma

• quote:

Orijinalden alıntı: Çerkez*

Arkadaşlar bende bahsettiğiniz problemler yok. Benim problemlerim sadece açılışta hotmail şifremi istemesi. Keşke başka bir hotmail açsaydım özel. Diğer türlü bilgisayar benim için çok güzel. Yok 1.6 y mış falan bilgisayar gayet normal çalışıyor ve power ' a basınca 11 sn yede açılıyor.

Edit: İmla

Sizin sorununuzun çözümü çok basit. Aşağıdaki linkte verdiğim adımları izleyin, her açılışta şifre girmek zorunda kalmazsınız böylelikle.

http://www.ozengen.com/windows-8-acilis-sifresini-kaldirmak/

Sonraki yorumlarda da boşu boşuna konuyu kirletip, herhangi bir sonuca varmayacak tartışmalara girmişsiniz. Ne gerek var? Gerçekten sinir bozucu yaptığınız muhabbet. Yok fps değerleri, yok video çek yok kırpılmış model vs. vs. Sidik yarışı muhabbetleri resmen..
    1. İnsan gözü saniyede 24 kare algılar. 25 fps altındaki bir değerde oyun oynarsanız bunu farketmeye başlarsınız.
    2. "Geri iade etmek" diye bir tabir yoktur. İade etmek demek zaten geri vermek demektir.
    3. Ürün daha çok yeni. Dell Türkiye sitesine 3 farklı kombinasyonu eklenmiş, şu an satışta olan en düşük versiyonu. Biraz bekleyin belki teknomarketlere yakında diğer "kırpılmamış" modelleri de gelir. Ne bu karamsarlık hemen?
    4. Sakın şu bilgisayarın fiyatına çamur atmayın, şu döviz kuruyla Türkiye'de artık hemen hemen tüm bilgisayarlar, telefonlar vs. Avrupa'dan daha ucuz. 1900 liradan satılan model burada 750 Euro fiyat etiketiyle satışa çıktı.

Bu arada benim merak ettiğim, okuduğum bir incelemede işlemcinin maksimum 15 Watt TDP değerinde çalışması gerekirken testte bunun 10.5 Watt TDP değerini geçmediğini ve bu sorunu ekstra bir programla düzelttiklerini gördüm. Fakat test edilen model i7'li ssd'li en üst versiyondu. Kullanan arkadaşlar hiç böyle bir şeyin farkına vardılar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 17 Ocak 2014; 22:13:27 >

• Rome Total War 2 oynayan var mı? Ya da Company of Heroes 2?
  • quote:

aferin dersine çalışmışsın

bana mı diyorsun?
  • quote:

evet açıkça beni kast ediyorsun yorumlarda

Evet doğru, sizi kastettim. İyi ki de yapmışım, ne kadar sığ biri olduğunuzu görmüş oldum. Üslubunuzu bilin yazarken, karşınızdakiler insan. İnsanlar burada tecrübelerini paylaşıp bilgi edinmek için okuyor yorumları.

Kendi açtığınız konunuza da baktım, 2000 liraya ne önerirsiniz diyerek 3 bilgisayar sunmuşsunuz ortaya. Ne yapacağınızı yazmadan pek birşey demez insanlar. Öncelikle bari en azından ne amaçla alacağınızı yazın ki yorum da yapalım. Arkadaş Z510'u önermiş ekran kartı 64 bit diyerek istemediğinizi yazmışsınız. 64 bit direkt olarak kötü yapmaz ekran kartını. Burada da işlemcinin 3.2 GHz'e çıkması varken niye 2.5 diye yazarak ona da burun kıvırmışsınız. E o zaman siz sadece donanıma bakıyorsunuz derim ben, gidin o zaman 3 seçenek arasına koyduğunuz Exper'i alın.

• Her açtığınız konuyu nereden bilebilirim, benim önüme sadece aşağıda linkini verdiğim konu çıktı.

http://forum.donanimhaber.com/m_86596223/f_//tm.htm#86609549

Hala iğneleyici konuşmalarınıza devam edecek misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canobeg

oyun yönünden sıkıntın olmasın her oyunu ultra high ayarlarda akıcı bi şekilde oynarsın

ultra high ağır gelir. medium en fazla akıcı bi şekilde
  • quote:

takıntılı biriyim demin notebookcheckten tüm oyunların hangi modellerle test yapıldığına baktım hepsi i7 1.8le yapılmış bi video filan koyun fps değeri sıcaklık filan kendinize saklamanın manası yok

Takıntı değil de daha farklı bir şeye dönmüş sendeki. Kimse sana alma veya zorla al demiyor sen de sùrekli şu testi yap, kazık yemişsin, çöp bilgisayar tarzı yorumlar atmışsın. Sanki seni kandırıyorlar, bilgisayar çok kötü de kazıklayacaklar seni.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar amacım tartışmak veya konu açmak değil gerçekten de, oyun deneyenler bi fps programıyla screenshot alıp paylaşsa cidden bilgilendirici olur. Rica ediyorum. Kasmıyor veya kasıyor gibisinden yorumlar bu dönemki oyunlar için yeterli cevap olabilir belki fakat bu laptopu 1 yıl değil 4-5 yıl kullanacağız hepimiz. Ben de alırsam. O yüzden fps değerleri önümüzdeki yıllarda gelecek oyunların akıbeti açısından önemli. Şu an kullandığım Dell ile zamanında oyunları kasmadan ben de oynuyordum ama ileriyi hiç düşünmemiştim. Şimdi de aynı hataya düşmek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fîrzen

Arkadaşlar amacım tartışmak veya konu açmak değil gerçekten de, oyun deneyenler bi fps programıyla screenshot alıp paylaşsa cidden bilgilendirici olur. Rica ediyorum. Kasmıyor veya kasıyor gibisinden yorumlar bu dönemki oyunlar için yeterli cevap olabilir belki fakat bu laptopu 1 yıl değil 4-5 yıl kullanacağız hepimiz. Ben de alırsam. O yüzden fps değerleri önümüzdeki yıllarda gelecek oyunların akıbeti açısından önemli. Şu an kullandığım Dell ile zamanında oyunları kasmadan ben de oynuyordum ama ileriyi hiç düşünmemiştim. Şimdi de aynı hataya düşmek istemiyorum.

black ops 2 de ULTRA ayarlarda 30 fps veriyor. Akıcı şekilde oynanıyor bilgisayara ısınıyor biraz yalnız.
  • ghost1995 kullanıcısına yanıt
    Isınacak zaten o allahın emri, ısınmazsa sorun var demektir :) Ultrada 30 fps iyi fakat 2012'nin oyunu değil mi o hocam? Güncel bir oyun deneyebilir misin?
  • Testlerde en çok ısınan bölüm klavyenin orta üst kısmı, ekrana doğru olan bölümde. Bu da işlemci ve ekran kartının yerleşiminden kaynaklanıyordur. Normal yani o kadar ısınma ağır yük altında, hele tek fanlı bir model için. Beni sevindiren şey o bölgenin dışında pek bir sıcaklık hissedilmediği. Özellikle pilin olduğu tarafa ısınmanın yayılmasından korkuyordum ama diğer bölümler gayet serin gözüküyor. Metal kasanın gözünü seveyim, ısı iletimi hoş.
    Tabi tüm bu yazdıklarımı testlerde okuyup gördüğüme dayanarak yazıyorum.
    Bu arada bilgisayar notebookadresi'nde de satışa çıkmış.

http://www.notebookadresi.com/30186dell_inspiron_7537_s20w65c_notebook?keyword=7537

Fiyat, peşin alacaklar için güzel. Taksit de çok kârlı durmuyor.
    Bu siteyle ilgili tecrübesi olanlar yorumlarsa sevinirim.

Ekstra olarak, youtube'a oyun performansı videoları düşmeye başlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 18 Ocak 2014; 3:03:31 >

• quote:

Isınacak zaten o allahın emri, ısınmazsa sorun var demektir :) Ultrada 30 fps iyi fakat 2012'nin oyunu değil mi o hocam? Güncel bir oyun deneyebilir misin?

assasin creed IV yeterince güncelmi hocam ultra artı ultra ayarlarda 8 9 fps alıyor ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

Testlerde en çok ısınan bölüm klavyenin orta üst kısmı, ekrana doğru olan bölümde. Bu da işlemci ve ekran kartının yerleşiminden kaynaklanıyordur. Normal yani o kadar ısınma ağır yük altında, hele tek fanlı bir model için. Beni sevindiren şey o bölgenin dışında pek bir sıcaklık hissedilmediği. Özellikle pilin olduğu tarafa ısınmanın yayılmasından korkuyordum ama diğer bölümler gayet serin gözüküyor. Metal kasanın gözünü seveyim, ısı iletimi hoş.
    Tabi tüm bu yazdıklarımı testlerde okuyup gördüğüme dayanarak yazıyorum.
    Bu arada bilgisayar notebookadresi'nde de satışa çıkmış.

http://www.notebookadresi.com/30186dell_inspiron_7537_s20w65c_notebook?keyword=7537

Fiyat, peşin alacaklar için güzel. Taksit de çok kârlı durmuyor.
    Bu siteyle ilgili tecrübesi olanlar yorumlarsa sevinirim.

Ekstra olarak, youtube'a oyun performansı videoları düşmeye başlamış.

bende sana kullanan birisi olarak yazıyım dedikleri gibi dell yazısının önüne doğru bir ısınma söz knusu ama 70 dereceyi geçmiyor o da. Şu an itibariyle 3 4 saattir assasin creed 4 oynuyorum sıcaklık 70 dereceydi oyundan çıktım 5 dakıka sonra 45 dereceye düştü. Ayrıca 70 derece oldugu anda fanın oldugu yer hala soguk kesinlikle ılık bile değil ancak sağ elimizin oldugu yer ılığa yakın klavyenın uzeri ise ılık. Tabi en güzeli de ekran kartının nimetini görüyoruz. Ekran hiç ısınmıyor. 5 dakikada kendini toparlaması gerçekten güzel ama uzun süreli oyun oynamak için alacaklara fan tavsiye ederim. uzun ömürlü olması için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çerkez*

quote:

3.2 olması varken 2.5 bende parasını bende sölerim iyi filan diye hadi sony vegas pro ile 1 videoyu hazırlaması ne kadar sürcek vermişsiniz parayı yediremiyosunuz

Kardeşim burda alanların hepsi sony vegas pro 1 kullanmıyorki. Ne işim olur sony ile vegas ile. Çatır çatır oyunlarımı oynuyorum ben. Parasını verdiğim içinde demiyorum makine parasını hak ediyor. Ha HDD si eksik DVD yeri eksik onda haklı olabilirsiniz bir şey diyen yok ona.

şu içine ettiğimin hdd si gerçekten düşük şimdiden doldurdum ben :( şeytaan diyo git 2 gb hdd yada 1 gb ssd al :D
  • quote:

Arkadaşlar amacım tartışmak veya konu açmak değil gerçekten de, oyun deneyenler bi fps programıyla screenshot alıp paylaşsa cidden bilgilendirici olur. Rica ediyorum. Kasmıyor veya kasıyor gibisinden yorumlar bu dönemki oyunlar için yeterli cevap olabilir belki fakat bu laptopu 1 yıl değil 4-5 yıl kullanacağız hepimiz. Ben de alırsam. O yüzden fps değerleri önümüzdeki yıllarda gelecek oyunların akıbeti açısından önemli. Şu an kullandığım Dell ile zamanında oyunları kasmadan ben de oynuyordum ama ileriyi hiç düşünmemiştim. Şimdi de aynı hataya düşmek istemiyorum.

hocam olay orada değil, 1800 liraya oyun performansı bundan daha iyi bir alet bulamazsın ki zaten, oyun testlerini beğenmeme gibi bir durumun yok, onu anlatmaya çalışıyorum hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Ben de 500 gb. hddyi düşünüp duruyorum. Hayatta yetmez, böyle bir modele neden 500 takmışlar ki. Çok az. Ayrıca 480 gb. Ssd 1000 lirayı geçiyor fiyatları:-) ikinci hdd takacak yer yok demi kasada?

hocam harici hdd alabilirsiniz işinize yarayacaksa eğer, benim zaten 500 gb harici harddiskim vardı o yüzden hdd bana sorun olmuyor, harici hdd düşünebilirsiniz hocam..
  • bence de 500gb hdd çok kafaya takılacak birşey değil. 170 Liraya en kalitelisinden USB.3 1 TB harici alınabilir.
  • Beyler sonundakavuştum laptopuma.

kurye ye güvenemeyip kendim aldım pc depo hakkında bişeyler demek istiyorum. Kutu bayağı sarılı olarak geldi :) beğendim yani kargo 2 günde geldi ki normaldir 1600 km den geldi bilgisayar hakkında ilk gözlemleri birde ben söyleyeyim. Öncelikle tasarım bir harika kasa kalitesi anlatıldığından da iyi :D klavye ışığı zaten çok güzel köşeleri ekranı vs çok hoş. Parlaklığı ayarlamaya çalışırken bozdum sanırım daha demin klavyeden artırma azaltma tuşu çalışmıyor. Ayrıca arkadaşlar sorun olarak gördüğünüz fn tuşu olayını da çözdüm windows mobility centerdan fn tuş fonksiyonunuzu değiştirebilirsiniz. ısınmaya gelince bir saattir pc elimde yatakta vs hiç ısınma yok denmez ama çok az çok az bi ısı var buda çok iyi birşey ses ise hiç yok. İlk izlenimler bu kadar ışık açıp kapama tuşunun foksiyonuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim

Beni de yaz bu arada hocam

edit : Klasik Türk yöntemiyle açtım kapattım tuş çalıştı. Bu batarya ayarları güç tasarrufu hakkında sorularım var bana karışık geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PharmaHii -- 18 Ocak 2014; 12:49:35 >

• iyi günler herkese kız arkadaşıma okul için laptop almayı planlıyoruz bir kız için nasıl sizce bu laptop? ekran kartının iyi olmasına gerek yok kullanma şekli internet film müzik office programları photoshop tarzı programlar. ram 2+4 denilmiş 6 sanırım fakat 1333 mü onu göremedim. bir kızı dolu dolu sorun çıkarmadan 3-4 yıl götürür mü acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.