Şimdi Ara

### DELL İNSPİRON 7537 KULLANICI PLATFORMU##_ oyun ve işlemci testleri eklendi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.519
Cevap
79
Favori
306.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir kere tuşa basılı tuturak kapattım laptobu. Şuan normal internette gezinirken 4 saatte 1 kaç defa fan sesi duydum ve laptop biraz ısındı. Normalde yapmazdı . Öyle kapattıgım için mi acaba. Zorunluluktan kapatmıştım birde. Düzelir mi eski haline. Şarj süresi de azaldı biraz daha yeni oluyor bunlar
  • Bende yabancı sitelerde gezerken gördüm o modeli. 2500 liraya i7, 8GB ve 1Tb'lık modeli gelse 10 numara olur. Vatan'da teknosa'da vs hiçbir yerde yok evet. Görmek, incelemek mümkün değil şu sıralar galiba.
  • oguzhankan43 kullanıcısına yanıt
    O hareketinden bir zarar gelseydi anakartın yanar pc bidaha açılmazdı. Açılabildiğine göre en fazla veri kaybı olmuştur. Yani fan ile şarj süresiyle uzaktan yakından alakası yok. Isınma durumuna gelince, HWMonitor indir, programı açık bırak, arada bir kontrol et ekran kartı sıcaklığı 60'ın üzerindeyse (ki laptopun full aluminyum olduğu farzedersek bana göre 55in üzerindeyse) bı problem var demektir. Normal kullanımda. Çekirdek sıcaklıkları da 40'ı aşmamalı. Bunlar hep normal kullanımda. Hocam ekran kartı sıcaklığını internette gezinirken 65 görüyorum diyorsan ya odan sıcaktır :) ya 720p-1080p video izliyosundur ya da bilgisayarda problem vardır.

Amacım kimseyi kırmak değil fakat 1-2 kişi hariç herkes kasıyor, kasmıyor, ısınıyor, ısınmıyor gibi tabirleri çok kullanıyor. Bu laptopu henüz kullanmıyorum, alacağım için burdayım. Ve yardımcı olmak isterim. O yüzden biraz nümerik olarak paylaşımlarda bulunursanız daha faydalı olur. Kendiniz de laptopunuzu tanımış olursunuz böylelikle.

Pil konusuna gelince, ne yaparsanız yapın 2 yıl sonra pil kullanılmaz hale gelecek. Bunu önleyemezsiniz. Ne olur, ararsınız dell teknik servisi, pil almak istiyorum dersiniz (çok ihtiyacınız varsa) aşağı yukarı 200tl verir yeni pil alırsınız. Madem o kadar önemsiyorsunuz pil konusunu.

Ben dell'den ikinci orjinal pilimi aldım mesela 1.5 yıl oldu 2.5 saat giderken 1 saate düştü yine performansı. Tavsiyem; sürekli doldurup pilde kullanmayın, gerektiğinde, laptopu götürmeniz lazım ise prizden sökün. Ayda 1-2 defa da tam boşaltın. Bu size 2-3 ay kazandırır :)

• Fîrzen kullanıcısına yanıt
    Hocam oda sıcak baya bugün galiba ondan oluyor bu iş. Çünkü dün hiçbir fan sesi yoktu ve bır ılıklık gözlemlemedim.
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Pil konusunu çok sıkıntı etmiyorum o zaman. Ben de ilk defa laptop sahibi olduğum için biraz yabancıyım.
    Bilgisayar ile yapmak istediğiniz testler merak ettiğiniz sorular olursa elimden geldiği kadar söylemeye ekran fotoğrafı çekip yollamaya çalışırım hocam
    Şuan normal kullanımdayım internette geziyorum sıcaklık değerleri bu

### DELL İNSPİRON 7537 KULLANICI PLATFORMU##_ oyun ve işlemci testleri eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhankan43 -- 20 Ocak 2014; 2:26:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Ben alırsam bu bilgisayarı, arka kapağı açıp bataryayı çıkarırım, eski bilgisayar 1,5 senede bitmişti işi bataryanın, 8 senedir pilsiz kullandım, babamın laptopta öyle 4 senedir pilsiz kullanılıyor, hiç arıza yapmadılar.

Zaten bu arka kapagi acip bi oynamalar yapmamiz gerekecek ssd filan. sarj konusunda da hic oyle seylere gerek yok diye dusunuyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen onu bunu bırakta biri girince nası kapanıyo bu ekranlar

• beyler benim bir yakınım yaklaşık 1 ay önce amerika'ya gitmişti, ondan inspiron 5537 modelinin hd 8850m'li modelini istemiştim, ama bulamamıştı ve baya hayal kırıklığına uğramıştım. iyi ki de bulamamış bu alet çıktı karşıma, eğer onu alsaydım kafamı yerden yere vururdum herhalde bu aleti alamadığım için. bilmiyorum bilenler var mı bu aletin malzemesini efsane kasa inspiron 6400 ile benzetiyorum, bu kullandığım dell markalı 3. laptop, diğer ikisi ise hala sapasağlam duruyor, 2 numaranın kasası biraz fıs çıktı söküldü ama, inspiron 6400 kadar sağlam bir şey görmedim, alet zırhlı sanki...
  • quote:

Youtube'da arka kapağın açıldığı bi video seyrettim, 4 vida çok basit açmak, hdd'ye bataryaya fana ulaşım rahat.Ssd için çok erken, 2 adet sabit disk takamıyoruz anladığıma göre, şu haliyle bile 500 gb yetmez diyoruz, ssd ile 128,256 gb hiç yetmez, 500 gb ssd alamayız zaten fiyatı uçuk, ben 7200 devir 750-1 gb hdd baktım alıp takayım dedim ama o da pahalı.

Aynen onlarda pahali su an icin tek cozum harici gibi duruyor.

• quote:

Bu sıcaklıklarda fan çalışıyor mu peki? Bilgisayar boştayken odaya gelince fanın çalıştığını duydum falan yazmıştın çünkü. Lütfen uzun uzun açtıktan şu kadar zaman sonra çalışıyor, ya da şu işlemi yapınca çalışıyor ama rahatsız etmiyor gibi, ses düzeyi hakkında da yorumlar yazın sizden ricam. Almaya ve aldırmaya çok yakınım çünkü, tek bilgi kaynağımızda sizlersiniz.

Benim fan hic calusmiyo sadece oyuna girince sicaklik max 70 oluyo fan calisiyo sessiz odada sesi duyulacak sekilde oyundan cikiyosun 5 dakika sonra fan duruyo sicaklik 40 dereceye dusuyo sogutma sistemi bence harika.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhankan43

Hocam oda sıcak baya bugün galiba ondan oluyor bu iş. Çünkü dün hiçbir fan sesi yoktu ve bır ılıklık gözlemlemedim.
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Pil konusunu çok sıkıntı etmiyorum o zaman. Ben de ilk defa laptop sahibi olduğum için biraz yabancıyım.
    Bilgisayar ile yapmak istediğiniz testler merak ettiğiniz sorular olursa elimden geldiği kadar söylemeye ekran fotoğrafı çekip yollamaya çalışırım hocam
    Şuan normal kullanımdayım internette geziyorum sıcaklık değerleri bu

### DELL İNSPİRON 7537 KULLANICI PLATFORMU##_ oyun ve işlemci testleri eklendi

Sıcaklık değerleri çok güzel. Yalnız çekerdekler(Core) biraz 40'ın üzerine çıkmış. Yine de anormal bir durum yok. Pil simgesini tıklayarak güç seçeneklerinden yüksek performansı seçip biraz da öyle bakar mısın sıcaklık değerlerine? Bilgisayar ne kadar çok ısınırsa ısınmaya elverişli hale gelir zaman geçtikçe, çünkü henüz yeni, kompanentleri yeni termal macunu, osu busu herşeyi yeni. Isındıkça, zaman geçtikçe bunların etkisi azalacaktır. Dikkat etmekte fayda var. Tozlu ortamlardan uzak tut, tedbir olarak bir soğutucu stand almakta fayda var. Uzun ömürlü olsun istiyorsan :)

• fan normal kullanımda asla çalışmıyor, sadece oyuna girince çalışıyor, oyundan çıktığınız an hemen fan duruyor ve alet bir anda soğumaya başlıyor..
  • freedos satan yer var mı bu bilgisayarı?

• Arkadaşlar bu modelin GOLD a geleceğinden bahsediliyordu geldi mi ? yakında geleceği mağaza varmı bileniniz varmı ? İnternetten alıcam yoksa ? Sizce ne yapayım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAzReaL07

Arkadaşlar bu modelin GOLD a geleceğinden bahsediliyordu geldi mi ? yakında geleceği mağaza varmı bileniniz varmı ? İnternetten alıcam yoksa ? Sizce ne yapayım ?

Bende bekliyorum hocam ogrenirsen haber ver

• hocam bana sorarsan ebrar bilgisayar en güvenli yer, hiç beklemene gerek yok hem golu beklerken ebrardaki stoklar da bitebilir haberin olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Axener

quote:

Arkadaşlar bu modelin GOLD a geleceğinden bahsediliyordu geldi mi ? yakında geleceği mağaza varmı bileniniz varmı ? İnternetten alıcam yoksa ? Sizce ne yapayım ?

gelse yazarım buraya ama şu sıralar ortalıkta yok :)
  • quote:

quote:

quote:

Simdi altunizade subesine sordum 7 serisi gelmedi daha ucakta. 1 aya gelir dedi. Baskasida 1 hafta demisti forumdan. Baska subelere de sormak lazim. Beklemiycem gibi duruyo ama bakalim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnk9624

hocam bana sorarsan ebrar bilgisayar en güvenli yer, hiç beklemene gerek yok hem golu beklerken ebrardaki stoklar da bitebilir haberin olsun..

Aslında doğru söylüyorsunuz da fiyatı taksitli 1900 şuan 1800 felan olsa fena olmazdı onun için de bekliyorum biraz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Simdi altunizade subesine sordum 7 serisi gelmedi daha ucakta. 1 aya gelir dedi. Baskasida 1 hafta demisti forumdan. Baska subelere de sormak lazim. Beklemiycem gibi duruyo ama bakalim.

GOLD tan da ümit yok anlaşılan Şubat 2 den sonra 6 dan fazla taksit olmıyacak zaten bi anlamı yok o zaman sıkışmanın da :) kafam karışık :)

• Selamlar arkadaşlar. Touchpad ile ilgili bir sıkıntım var. İlk aldığımda çift parmak kullanarak sayfaları çok rahat aşağı ve yukarı hareket ettirebilirken şimdi bu hareketin algılanması çok geç oluyor ve bazen yapmıyor. Bazen de sapıtıyor mouse. Bunun sebebi ne olabilir? Tam hatırlamıyorum ama windows 8 de iyiyken 8.1 e geçince mi çıktı acaba diye şüphelenmeye başladım? Siz de durumlar nasıl?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.