Bildirim
Dell N5010 kapanma sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bu makineden temizledim arkadaşımda var bayğı eskidi haliyle tozlanma çoktur sizde anlamıyorsanız bu işlerden bilgisayarcıya verin fanı temizlesin işlemci ve ekran kartına termal macun takviyesi yapsın normale döner. -
hmm yok ben acaba korumayamı alıyor diye düşündümde toshibalarda benim bildiğim bozulmasın diye kapatıyor ama bundada öyle birşey mi var dedim ?? -
Selam
Tozlanma vardir bu sekilde cok ariza talebi geliyor.
Garantisi var ise 0216 570 87 54 ara ucretsiz tekniz uzman gelsin temizleyip macunladin.Garantisi bitmisse bir bilgisayarciya goturup destek alabilirsiniz.Baska bilgisayarciya goturmiyim dell yetkili servisi olsun derseniz koc sistem kucukyali destek plazaya goturebilir veya kargoyla gonderebilirsiniz.Tel 0216 556 15 56 dan 2 yi ruslayiniz.
syg.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hmm çok teşekkür ederim dediğim gibi korumayamı alıyor diye düşündüm korumaya almıyorsa temizlemek lazım tabi bu arada garantisi bitti 2010 da aldım onnu için bitmiştir tavsiyeniz için teşekkürler -
Kapanması korumaya aldığını gösteriyor işlemci max ısısını zorladığında kapanır.Kapanmazsa korumaya almıyor demektir size korumaya alıyor. -
eğer kendinize güveniyorsanız ya da yardımcı olacak birisi varsa ve ürünün garantisi bittiyse aşağıdaki servis manual'ini kullanarak soğutcu kiti tamamen temizleyebilirsiniz.. içerik tamamen türkçe'dir.
16. sayfadaki "İşlemci Isı Emicisi" başlığındaki tüm adımları takip ediniz ardından fanı temizleyip termal macunu yenileyiniz..
küçük bir uyarı, heatsinki anakart üzerinden sökerken vidaları söktüğünüzde yukarı doğru direkt çekmeyip önce yanal haraket yaparak kurumuş ve sertleşmiş olan macun sebebi ile ayrılmasını "kopmasını" sağlayın. bir nevi kırılma gibi olacaktır. eğer macun oldukça katılaşmışsa ve direkt yukarı çekerseniz işlemci yuvasından çıkıp bacaklarına veya diğer entegrelere zarar verebilirsiniz..
ftp://ftp.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_inspiron_laptop/inspiron-15-intel-n5010_service%20manual_tr-tr.pdf
-
tavsiyeleriniz için çok sağolun normalde desktop pcnin çok işlemcisini gtemizleyip takyım ama laptop hiç takmadım birde bu laptopun sökümü zor baya :) sizi korumaya aşıyor diyen arkadaş bunu nasıl kapatabilirm yani direk kapanıyor -
evet bu kapatma korumasını nasıl halledebilirim -
Bilgisayarı temizleyerek ısıları düşürmediğin taktirde işlemciniz zarar görebileceği ısıya yaklaştığı an kendini kapatır soğutma sistemini adam etmen gerekir.Bu işten anlamıyorsanız bir bilene yada bilgisayarcıya götürün burda boşuna soru soruyorsunuz. -
anladım teşekkür ederim aslında iyi bir tekniloji ama direk kapanması hiç iyi değil ben yazılım olaark sordum zaten biosdan falan yapılacak bir iş mi diye -
Dell kullandım sanırım aynı model,
ısınınca kapanır yazmıştım kapanmaz diyorlardı da önümdeki makine en az 10 kere kapandığından biliyorum
fanı temizletin, termal macun sürün, soğutuculu kullanın. -
hmm anladım o zman yazılımsal değil donanımsal o zaman tabi değiştirip bakım yapmak lazım tabi tavsiyeleriniz için çok sağolun
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X