Şimdi Ara

DELL Streak 5 16Gb Kullananlar Başlığı... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
0
Favori
34.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende İstanbul'da çok aradım bu telefonu ancak hiç bir yer olumlu cevap vermedi. Forumdaki arkadaşların nerelerden aldıklarını inceledim ve ilgili sitelerede baktım. Ancak ikinci el olarak satışı mevcuttu. Hepsiburada.com adlı siteyide sadece arada bir kontrol ediyordum ve denk geldi aldım. Bir daha da görmedim. İkinci el almanı tavsiye etmem çünkü çok hassas bir telefon. Kim, nasıl kullanmış belli olmuyor. Android marketten yüklenen uygulamalarla muhteşem bir telefona dönüştü. Ayrıca pahalı telefonlarında bulunduğu bir ortamdaysanız en dikkat çeken telefon oluveriyor. İnsanlar önce şaşkınlık sonra hayranlıkla bakıyor. Fiyatının uygun olması ise ayrıca bir avantaj. Bende bir tane dearkadaşım için almak istiyorum. Herhangi bir yerde bulursam paylaşırım. Aramaya devam :) Esen kalın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serawara

arkadaşlar bu telefon destekli bir tablet! üretici bunu belirterek piyasaya sürdü zaten ve heryerde belirtiliyor ekran 5 inç diye. bunu göz önüne alarak telefonu alın sonradan kötüleyip durmayın. telefon piyasadaki birçok akıllı telefondan daha iyi ve fiyatı onlara göre çok uygun. inanın iphone 4 ile kafa kafaya bile değişmem. beni işim gereği pc kullanma zorunluluğundan kurtardı. ihtiyacım olan tüm programları çalıştırıyor. büyüklüğü de olsun o kadar özelliğe. ayrıca telefon donuyor çöküyor diyenler ; bu telefon işletim sistemi olan bir telefon aynı pc gibi kilitlenir, çökebilir. standart bir sistemi yok. bu tarz telefon kullanıyorsanız pda işletim sistemleri ve bilgisayar hakkında az çok bilginiz olacak. böylece size sorun olarak gördüğünüz herşeyi düzeltebilir ve kişiselleştirebilirsiniz. şahsen bende donma kilitlenme gibi bir sorun kalmadı. yok uğraşamam diyorsanız gidin standart işletim sistemli telefon alın. Dell Streak 5 e haksızlık etmeyin :)

+1 fazla söze ne hacet aynen katılıyorum

• merhaba

6 aydır kullanıyorum, sunucu yöneten biri olarak sokakta-otobüste her yerde kurtarıyor beni. Heleki geniş ekranıyla işlemlerimi rahat rahat yapabilmemin tadını cidden değişmem.
    Kot cebine bile girebiliyor, kauçuk kabı kullanmazsanız çokta zor değil girip çıkması, kaldı ki telefon değil tablet bu alet.

Aldıktan 1-2 ay sonra dahili hafıza kartına zarar vermeyi başardım (150+ app yüklemiştim, aktif çalışanda bayağı mevcuttu).
    Düzelttirmek için dist. aradım ancak doğru düzgün telefona cevap veren bile çıkmadı.
    Başkasına vereceğime de kendi bilgimle söküp taktım, içerisinde 2 gb class2 kart mevcut. 8 gb class 4 taktım
    bu bile fark etti aletin hızında ki düşünün class 10 taktığınızda nasıl hızlanacak.

Söktüğümde bikaç fotoğraf çektim;

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150430473780674.356240.678605673&type=3&l=31ecd771e2

Şurdaki elemanın videosuna bakarak söktüm
    http://www.youtube.com/watch?v=vxcib-ricec

Başka kişilerde de bu tarz dahili hafıza kartı problemi çıkmış, açıp içindekini farklı bir kartla değiştirmeniz yeterli sistem kendisi
    formatlayıp mount ediyor.

• 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi number352 -- 15 Haziran 2012; 16:54:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlyArda

Bende ekim ayından beri kullanıyorum...Kullanmaya başladıktan 2ay sonra evde düşürmüştüm.Ekranın mürekkebi aktı...tam 2ay telefonun servisi ile ugraştım.hepsiburada.com beni çileden çıkarttı! telefonum 2 kere servise gitti ne bi onarma nede bi açıklama gittiği gibi geri geldi...daha sonra ben kendi ugraslarımla asıl garantiye uğraştım ve gönderdim...kendim düşürdüğüm için kullanıcı hatası nedeniyle 200tl bedel ödeyerek ekranımı değiştirdim...

şuan kullanıyorum..telefonda bazı problemlerle karsılaşıyorum..pili %35lerde iken bi anda %1 e düşüyor..sonra tekrar yükseliyor %30 lara değişiyor...pil durumu dengesiz..garantiye bunu söyledim,testlerden geçirildiğini ama sorun göremediklerini söylediler...

kameranın video sisteminde problem yaşıyorum...video çekiyorum kaydediyorum fakat izlemeye kalktığımda video'da pikseller kayboluyor sesle video arasında kaymalar oluyor...yani video çekemiyorum

telefonumun toplam hafızası 18gb ve bunun yaklasık 3 4gb dolu olduğu halde telefonda bazı kasmalar oluyor...google android market dışında hiç bi yerden download yapmadım...virüs girme olasılığı yok yani.ve kastığı zamanlarda cok programda açık olmuyor...ve bazı programlar bazen yanıt vermiyor kapatıyor kendini...

onun dışında telefon çok iyi ve çok ilgi çekici...gören bidaha dönüp bakıyo gelip soruyolar,muhabbet kurmaya calısanlar bile oluyor...tabi hic tepki vermiyorum gülüp geçiyorum..

Benim yaşadığım sorunları yaşayan ve ya yardım olabilecek arkadasların yorumlarını bekliyorum...

hep elim gidiyor almak için ikinci ele ama işte bu saydığınız nedenlerden dolayı hep korkuyorum çekiniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kim o

quote:

Bende ekim ayından beri kullanıyorum...Kullanmaya başladıktan 2ay sonra evde düşürmüştüm.Ekranın mürekkebi aktı...tam 2ay telefonun servisi ile ugraştım.hepsiburada.com beni çileden çıkarttı! telefonum 2 kere servise gitti ne bi onarma nede bi açıklama gittiği gibi geri geldi...daha sonra ben kendi ugraslarımla asıl garantiye uğraştım ve gönderdim...kendim düşürdüğüm için kullanıcı hatası nedeniyle 200tl bedel ödeyerek ekranımı değiştirdim...

şuan kullanıyorum..telefonda bazı problemlerle karsılaşıyorum..pili %35lerde iken bi anda %1 e düşüyor..sonra tekrar yükseliyor %30 lara değişiyor...pil durumu dengesiz..garantiye bunu söyledim,testlerden geçirildiğini ama sorun göremediklerini söylediler...

kameranın video sisteminde problem yaşıyorum...video çekiyorum kaydediyorum fakat izlemeye kalktığımda video'da pikseller kayboluyor sesle video arasında kaymalar oluyor...yani video çekemiyorum

telefonumun toplam hafızası 18gb ve bunun yaklasık 3 4gb dolu olduğu halde telefonda bazı kasmalar oluyor...google android market dışında hiç bi yerden download yapmadım...virüs girme olasılığı yok yani.ve kastığı zamanlarda cok programda açık olmuyor...ve bazı programlar bazen yanıt vermiyor kapatıyor kendini...

onun dışında telefon çok iyi ve çok ilgi çekici...gören bidaha dönüp bakıyo gelip soruyolar,muhabbet kurmaya calısanlar bile oluyor...tabi hic tepki vermiyorum gülüp geçiyorum..

Benim yaşadığım sorunları yaşayan ve ya yardım olabilecek arkadasların yorumlarını bekliyorum...

hep elim gidiyor almak için ikinci ele ama işte bu saydığınız nedenlerden dolayı hep korkuyorum çekiniyorum

Alıntıları Göster
    haklısın bi nevi...ama telefon bu sorunlarına rağmen cok eğlenceli...android uygulamalarını çok daha eğlenceli kullanabiliyorsun.oyunlar,widgetler,programlar...ama sorunsuz bi telefon arıyo isen o baska bi durum tabiiki...

zaten bir süre sonra ufak tefek sorunlarına alışıyorsun sadece telefondan zevk almaya bakıyosun...2. el ürün her zaman biraz risklidir..sıfır telefon sahibinden bunları duymak dahada kuşku uyandırabilir...normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi number352 -- 23 Mart 2012; 2:20:23 >

• haklısın bi nevi...ama telefon bu sorunlarına rağmen cok eğlenceli...android uygulamalarını çok daha eğlenceli kullanabiliyorsun.oyunlar,widgetler,programlar...ama sorunsuz bi telefon arıyo isen o baska bi durum tabiiki...

zaten bir süre sonra ufak tefek sorunlarına alışıyorsun sadece telefondan zevk almaya bakıyosun...2. el ürün her zaman biraz risklidir..sıfır telefon sahibinden bunları duymak dahada kuşku uyandırabilir...normal
  • quote:

quote:

bugun bır tane dell streak 5 cıhazı gelecek, bende merak edıyorum ancak pısman olacagım bır durum olmaz sanırım.
    soyle kı, daha onceden sureklı wındows tabanlı cıhazlar kullandım ve sureklı rom degıstırırdım, cok guzel costum romlarla karsılastım, orjınal halınden cok daha ıyı oluyordu.
    yukarıdakı sorunları programsal olarak duzeltmek stabıl hale getırmek kısısellestırmek elınızde. gordugum kadarı ıle androıdde cok fazla donma kasma resleme durumu gozlenıyor. hangı cıhaz olursa olsun. windows bıraz daha gerıden gelıyor ancak emın adımlarla gelıyor, daha stabıl gelıyor. bu tarz cıhazlar kullanacaksanız ugrasmaktan zevk almanız lazım bence.
    yada nokia gıbı ıphone gibi bir cihaz almanız sorununuzu cozer tabı aynı zamanda sızı bır cember ıcıne alır ve gelıstırmeye cok fazla acık olmaz.
    dell streakı savunmuyorum sadece androıd ve wındows tabanlı cıhazlarda bu tarz problemler olacaktır ancak bunları arastırıp kendınız cozer ve kısısellestırebılırsınız
    ekran olayı cogu kısıde gorulmus. dusurunce lıkıt ekranın kırılması(gorılla glass ekranın arkasındakı ekran) yada arka cebınde tasıyıp basınctan lıkıtın kırılması vs.
    boyle bır durumda ortalama 40 dolara ebay dan paypal hesabından ekran getırtebılır ve ınternettekı ekran sokme takma vıdeolarından kendı ekranınızı takabılırsınız. bıldıgım kadarı ıle soketlı bır ekran . vıdalarını acın soketı takın , yanı havya lehım ısıtıcı bır sey kullanmadan kendınız halledebılırsınız. ortalama kargo ucretı 8-10 dolar arasında
    bu arada yurtdısından ortalama 30 gunde gelıyor ekran

• Arkadaşlar merhaba.

Dün akşam Streak 5'imin iç lcdsi kırıldı telefon koltuktayken üzerine oturma sonucunda. Ebay'den lcd ekranlara baktım ancak 80 $'dan daha ucuza bulamadım. Türkiyede de sahibinden.com'da 130 TL'ye bulabildim en ucuz. Telefonumun garantisi devam ediyor. Acaba servise göndersem ücretsiz değişim yaparlar mı ya da ne kadar fiyat verirler acaba? Bir de telefonu bu haliyle satmak istesem kaça satabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PainOfChaos

Arkadaşlar merhaba.

Dün akşam Streak 5'imin iç lcdsi kırıldı telefon koltuktayken üzerine oturma sonucunda. Ebay'den lcd ekranlara baktım ancak 80 $'dan daha ucuza bulamadım. Türkiyede de sahibinden.com'da 130 TL'ye bulabildim en ucuz. Telefonumun garantisi devam ediyor. Acaba servise göndersem ücretsiz değişim yaparlar mı ya da ne kadar fiyat verirler acaba? Bir de telefonu bu haliyle satmak istesem kaça satabilirim?

Ben telefon ilk çıktığında nerede bulabilirim diye tekofaksı çok aradım ama açan olmamıştı. Zor ulaşır yada ulaşamazsın ama kullanıcı hatası garantiden yapmazlar. Bir üst mesajdaki arkadaş eksanı 40$ nereden bulabileceğini biliyor o sana yardımcı olur. Bu haliyle 300TL ye satan gördüm sahibinden de. Takibe almıştım meraktan. Onunda alıcısı çıkmayıp ilan süresi dolmuştu. Ama belki elden satmıştır yada satıp ilanı kaldırmamıştır bilemem.

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba.

Ben telefon ilk çıktığında nerede bulabilirim diye tekofaksı çok aradım ama açan olmamıştı. Zor ulaşır yada ulaşamazsın ama kullanıcı hatası garantiden yapmazlar. Bir üst mesajdaki arkadaş eksanı 40$ nereden bulabileceğini biliyor o sana yardımcı olur. Bu haliyle 300TL ye satan gördüm sahibinden de. Takibe almıştım meraktan. Onunda alıcısı çıkmayıp ilan süresi dolmuştu. Ama belki elden satmıştır yada satıp ilanı kaldırmamıştır bilemem.

teknik serviste tekofaks tam bi rezalet. allah ellerine düşürmesin diyorum. benim de telefonum en sonunda çökmüştü kendim güncellemeye cesaret edemediğimden servise gönderdim. bu defa özellikle tekofaks olmasın diye rica ettim. btservis diye bir firaya gitti. dell'in yetkili servislerinden. telefonlara gayet cevap veriyorlar, bir kod verip telefonun servis sürecini internetten de takip etmeye olanak veriyorlar. yaklaşık 10 gün sürdü benim servis sürem, tekofaksta neredeyse 30 iş gününde kavga gürültü almıştım ben. şimdi telefon aldığım tim'deymiş henüz elime geçmedi, serviste hasar gördü mü vs bilmiyorum ama btservis tekofaksa nispeten çok daha tercih edilesi duruyor şimdilik gözümde. bilginiz olsun.

• quote:

Arkadaşlar merhaba.

Aynı durumu ben yaşadım garantisi varsa 200tl karsılığında ekran değiştiriliyor
  • 12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi number352 -- 15 Haziran 2012; 16:56:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEIGONNAIRE

quote:

quote:

bugun bır tane dell streak 5 cıhazı gelecek, bende merak edıyorum ancak pısman olacagım bır durum olmaz sanırım.
    soyle kı, daha onceden sureklı wındows tabanlı cıhazlar kullandım ve sureklı rom degıstırırdım, cok guzel costum romlarla karsılastım, orjınal halınden cok daha ıyı oluyordu.
    yukarıdakı sorunları programsal olarak duzeltmek stabıl hale getırmek kısısellestırmek elınızde. gordugum kadarı ıle androıdde cok fazla donma kasma resleme durumu gozlenıyor. hangı cıhaz olursa olsun. windows bıraz daha gerıden gelıyor ancak emın adımlarla gelıyor, daha stabıl gelıyor. bu tarz cıhazlar kullanacaksanız ugrasmaktan zevk almanız lazım bence.
    yada nokia gıbı ıphone gibi bir cihaz almanız sorununuzu cozer tabı aynı zamanda sızı bır cember ıcıne alır ve gelıstırmeye cok fazla acık olmaz.
    dell streakı savunmuyorum sadece androıd ve wındows tabanlı cıhazlarda bu tarz problemler olacaktır ancak bunları arastırıp kendınız cozer ve kısısellestırebılırsınız
    ekran olayı cogu kısıde gorulmus. dusurunce lıkıt ekranın kırılması(gorılla glass ekranın arkasındakı ekran) yada arka cebınde tasıyıp basınctan lıkıtın kırılması vs.
    boyle bır durumda ortalama 40 dolara ebay dan paypal hesabından ekran getırtebılır ve ınternettekı ekran sokme takma vıdeolarından kendı ekranınızı takabılırsınız. bıldıgım kadarı ıle soketlı bır ekran . vıdalarını acın soketı takın , yanı havya lehım ısıtıcı bır sey kullanmadan kendınız halledebılırsınız. ortalama kargo ucretı 8-10 dolar arasında
    bu arada yurtdısından ortalama 30 gunde gelıyor ekran

Sorunları halletmekle uğraşmadım alıştım diyebilirim...Ama basit bir çözümü varsa neden uygulanmasın.Ürünü kurcalamaktan zevk alıyorum.Merak ettiğim bir şey andrıid sürümü 2.1version. Bunu uptade edebiliyomuyuz?

Cihaz çok iyi ama ekranı cok hassas.Bu yüzden telefonu cok iyi korumak gerek.

Çok sorun edici mekanik,teknik sorun olmadığı sürece ürün ufak tefek sorunlarıyla bile mükemmel..

• ewet yukseltebılıyorsunuz
    costum romlar var orjınal romlarından cok daha ıyı, en azından donma ve resleme yapmıyor onlarada bakabılırsınız, yardımcı olacak kadar bılgım yok sadece 1 kere dell de rom attım
    ama ınternette arastırırsanız bulabılırsınız. su ıkı sıteye bakarsanız sıze yardımcı olacaktır
    www.ctrlpda.com
    www.pocketpc.gen.tr
  • 12 martta telefonumu btservise göndermiştim yazılım güncellemesi için, geçen pazartesi telefonu almaya gittiğimde telefonun sökülebilen arka kapağının mıcırlı bir yol gibi vuruk vuruk olduğunu görüp tekrar servise gönderdim. haliyle telefonun arka kapağı takılmayınca telefon çalışmıyor, bu sebeple ürünün onarımının ne kadar başarılı olduğunu da anlayamadım.

az önce btservisle yaptığım telefon görüşmesinde sorunun nerden kaynaklandığını bulmaya çalıştıklarını söylediler. kargoda böyle bir sorunun yaşanacağından bahsettiler. Şengüller merkezi arayarak ilgili kişiyle konuştum, telefonun dahili hafıza kartında da sorun olduğunu sonrasında anakartın da zarar gördüğünü söylediler. sanırım şimdi parça değişimiyle birlikte bir onarım gerçekleştirecekler. tabi ki oldukça rahatsızım. kişi, ürünün devamı olmadığından tamirat ya da o fiyatta muadil bi ürün alabileceğimi söyledi. ben telefonum servise gitmeden önce gayet memnundum . şimdi iyice kafam karıştı. servis, kargo bunu yapan her kimse nasıl bu kadar sorumsuzca davranabilir aklım almıyor.

btservis, kargo

• yaklasik 3ay once telefonumun ekrani kirilmisti tekofaksa 218 tl ye yaptirdim.Gecen hafta yine kirildi internetten baktim ekrana fiyatlar cik yuksek eniyi fiyati yine bt servis verdi 218tl.Ekran kirlma deneymlerime gore genelde dokunmatik telefonlarin ekrnlari tuslRla beraber tek parca dell de ise tuslarla ekran ayri oldugu icin ve de ekranin 4 tarafi darbeye hemen tepki verdigi icin kolay kiriliyo.ikinci kirilma olayinda telefonumda kaPakli kilif vardi.duserken yere paralel di telwfo kilifin pencere kenarlari sanirsa, ekran baski yapti ve tam 4 koseden bozulup genele yAYILDI.Kilif olarak saglam bir cozum bulmamiz gerek.
  • arkadaşlar merhaba,

elimde çin sitelerinden birinden aldığım açılmamış paketinde dell streak için mat ekran filmi var.

kargosunu karşılayana veya florya ya gelip elden alana bedava vereceğim.

isteyen iletişime geçebilir.
  • servisten telefonum anakartı, dahili hafıza kartı değişmiş şekilde geldi. şimdilik sorun gözükmüyor. ama flaşlı fotoğraf çekerken bi yerde flare lekesi gibi bir şey var. neden olmuş olabileceği ile ilgili bilgisi olan var mı?

bir de hala screenshot alabilmeyi başaran yok mu?
  • Yaklaşık 6 aydır dell kullanıcısıyım. Sorun yaşadığım zamanlar oldu ama telefonun dilinden anladığınız zaman , her sorunu rahatça çözebiliyorsunuz. Örneğin çağrı geldğinde açarken ekranı donanlar,,herkeste olduğu gibi bendede aynı sorun vardı.Çözümü,çağrı geldiğinde sürüklemeden önce 1 saniye kadar parmağınızı basılı tutun sora sürükleyin,bu telefon öle ,önce parmağınıza alışmak istiyor :) Telefonu kitlenenler donanlar,tuş takımı çalışmayanlar vs. 15 günde bir civarı telefonu bir kere kapayıp açın. Kesinlikle task killer ve ön bellek temizleyici(Tek tuşla optimize et gibi) programlar kullanın( Telefonu yormayın arka planda 50-60 program açık durmasın) Bunun dışında telefon gayette güzel arkadaşlar 5'' eskiden büyük gibi algılıyoduk.Şimdi Hayatım boyunca hep bu telefonu kullanmışım gibi geliyor. Cebede her türlü sığıyor. Ben telefonumdan çok çok memnunum.Alacak herkesede tavsiye ederim..

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.