Şimdi Ara

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
0
Favori
40.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O kadar kullanan var, kulübü yoktu, kurayım dedim.Teknik özellikleri ekledim. Resimleride bir ara ekleriz.
    Artık güncelleştimeler, sorunlarımız ve çözümlerini burada paylaşırız.

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ

:: İşlemci
    Intel Core i7 720QM 1.6 GHz

:: Anakart
    Intel PM55

:: Ram
    4096 MB, DDR3-1333, 2x2GB in 2 Slots, max. 8GB

:: Ekran Kartı
    ATI Mobility Radeon HD 4570 - 512 MB, Core: 680 MHz, Memory: 800 MHz, GDDR3, atiumdag 8.14.10.0678 / Win7 64

:: Ekran
    15.6 inch 16:9, 1366x768 pixel, Truelife, glossy: yes

:: Harddisk
    SEAGATE ST9500420AS 500GB 7200Rpm 16 MB SATA 2.5" HDD

:: Ses Kartı
    IDT 92HD73C1/92HDW74C1/92HDW74C2@Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audi Controller

:: Girişler
    1 Express Card 34mm, 3 USB, 1 Firewire, 1 VGA, 1 HDMI, 1 Kensington Lock, 1 eSata, Audio Connections: 1 microphone, 2x headphones, Card Reader: SD, SDHC, SDHD, XD, MMC, MS, MS Pro,

:: Ağ Bağdaştırıcıları
    Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E GBE NIC (10MBit), Dell Kablosuz 1397 WLAN Minicard , Dell Wireless 365 Bluetooth

:: Optik Sürücü
    HL-DT-ST DVD+-RW GA11N

:: Boyut
    height x width x depth (in mm): 39 x 372 x 253

:: Ağırlık
    2.6 kg Batarya: 0.47 kg

:: Batarya
    56 Wh Lithium-Ion, 4840 mAh, 11.1V

:: OS
    Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit (Ücretsiz Yükseltme)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Windows 7 Derecelendirmesi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harddiskten çıkan cızırtı sesini gideren yama (160G - ST9160412AS DP/N J423T 250G - ST9250410AS DP/N K556T, 320G - ST9320423AS DP/N F729T, 500G - ST9500420AS DP/N G629T modelleri için) (cd ye yazdırılıp boot edilecek, boot ettikten sonra işlem birince ekran yeşil olacak ve yeniden başlatacaksınız)
    http://ftp.us.dell.com/SATA/R250679.exe

BIOS güncellemesi yapmaya başlamadan önce çalışan tüm programlarınızı kapayın.

En son çıkan BIOS güncellemesi; BIOS A08ftp://ftp.us.dell.com/bios/R279740.exe

Windows 7 yükledim, aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar çok, ama driverları yükledim, neden düzelmiyor.
    Sebebi muhtemelen anakart yazılımını yüklememenizden kaynaklanıyor olabilir.Bilgisayarın yanında gelen cd den - Intel Cantiga Chipset Rev: A00 - ya da - R225247.exe - isimli dosyayı extract edip yüklemeniz ile sorun çözülecektir.
    http://ftp.dell.com/chipset/R225247.exe

Ayrıca caps lock vs. filigranlarının ekranda çıkması için Dell Quickset'in yüklü olması gerekir.Bunun için CD'den r226931.exe yi yüklemeniz gerekiyor.Ayrıca buradan da yükleyebilirsiniz.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daha ayrıntılı düzenleme istiyorsanız
    quote:

Orijinalden alıntı: Ïnsert

konu için teşekkürler, ben de Ocak sonuna doğru bir Studio 1557 aldım ve çok memnunum. ücretsiz yükseltme yaptım ve 0 hatayla çalışıyor.
    Bilgisayar>Özellikler'de vistadayken çıkan Dell simgesi win7 yüklediğimde çıkmıyordu bende biraz regeditte oynama yaptım, hemen vereyim
    _______
    Öncelikle buradan dosyaları yükleyin.
    İndirdiğiniz dosyayı C:/ içine kopyalayıp "Klasöre çıkart" deyin, DELL klasörü oluşacaktır, daha sonra
    Çalıştır'dan Regedit'i açıp HKEY_Local_Machine>SOFTWARE>Microsoft>Windows>Current Version>OEMInformation yolunu izleyin
    resimdeki gibi yeni dize değeri ekleyin

Manufacturer = Dell
    Model = Studio 1557
    Logo = C:\dell\Dell_badge.bmp
    SupportURL =http://support.dell.com/support/index.aspx

quote:

ayrıca orijinal dell wallpaperları paylaşmak istiyorum
     DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ  DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ

favori wall ım  DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ

quote:

Sadece Dell bilgisayarların kullanabildiği DellDock'u edinmek için tıklayın.
    yeni sürümde mavi yoğunluklu simgeler bulunmamaktadır. indirmek için TIKLA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 7 Eylül 2010; 13:50:48 >

• iyi yapmışsın laptopdaş :) Hangı oyunlar, hangı programlar kurulu ?

Photoshop, Flash, Fireworks, Reason, Adobe Audition Aktif olarak kullanıyorum tıkır tıkır. Oyun konusunda prostreet olması lazım yukledım fakat vistadanmıdır bılmıorum ufak tefek donmalar oluyor. Oyunun bulundugu yerden yada yuklemeden kurulu oyunu dırek kopyalayıp aldıgım ıcınde yapıor olabılır.

Cd rom kızaksız fakat hafıf cızık bır cd yı taktıgım zaman kitleniyor, klavye ustunden de cıkaramıorum dakıkalarca beklemek zorunda kalıyorum en cok canımı sıkan bu
  • Şuanda öyle fazla oyun yüklemiş değilim.PES 2010 ve Burnout Paradise oynuyorum, vista yüklüyken hafif takılma gibi problemler oluyordu.Windows 7 yükledikten sonra ikisini de en yüksek kalitede rahatlıkla oynayabiliyorum.

Programlara gelirsen Photoshop CS4 çok rahat çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 28 Aralık 2009; 15:22:47 >
  • Bugun geldi banada Windows 7 valla tebrik etmek lazım dell in bu hizmetini 7 ye yukseltmeyi nasıl yaptın belli bır yolu yontemi varmı yoksa normal format atar gibi mi yaptın
  • Ben format atar gibi yaptım.Yanında gelen rehbere göre yaptığımda 4 saat bekledim, sonrasında mavi ekran ve hata.Format atıp normal yükleme yapmak daha iyi, yükseltme çok uzun sürüyor.
  • quote:

Ayrıca Türkiye'deki notebooklarda BIOS A03 güncellemesi yapılmamış durumda, bu güncelleme grafik kartında optimizasyon sağlıyor.(BIOS güncellemesi sırasında piliniz takılı ve başka hiç bir program mümkünse açık olmasın
    http://ftp.us.de**.com/bios/1557A03.exe

Bunuda indiremedim ve bu guncellenmenın ne gibi bı faydası olur acaba?
  • Öncelikle herkeza selamlar

Bende bu cihazı almayı planlıyorum aslında bi karar verebilsem hemen gidicem alıcam parası dahi hazır.
    i7 Teknolojisine sahip olması RAMin DDR3 Olması HDDnin 7200 Rpm Olması beni en çok cezbeden özellikleri ancak ekran kartı biraz düşündürüyor ve optik sürücüsünün Blue-Ray Teknolojisini desteklememesi cihazdan biraz uzaklaştırıyor. Açıkcası verdiğim parayı sonuna kadar hak edicek ileridede işime yarıcak bir cihaz arıyorum. Her sene laptop yenileme gibi bir olağana sahip olmadığım için almışken iyisini alayım mantığıyla düşünüyorum. Sizce bu benim eksiklik olarak düşündüğüm 2 şey çokta önemli mi? Şunuda belirteyim öle Pc i zorlıcak programlar kullanmıyorum öle son GHz kadar Pc i zorladığımı hiç görmedim. Yani ben, canım sıkıldığında öle High bi şekilde değilde Mediumda rahatça akıcı bi şekilde oyun oynamak için istiyorum sizce uygunmudur bu cihaz?
    Aslında DELL gibi kaliteli bir markaya sahip olmak çok istiyorum ancak bu eksiklik olarak gördüğüm şeylerin aslında o kadarda önemli olamadığı tatmin edici bir şekilde açıklarsanız bende DELL STUDIO 1557 külübüne hemen üye olucam

Şimdiden Çok Teşekkürler

• Şuan piyasadaki çoğu oyunu mediumda oynayabilirsin.Ama sadece oyun amaçlı kullanacağım diyorsan, 4650 olan bi bilgisayar tercih edebilirsin.Ben çok kararsız kaldım alırken açıkçası, işlemci mi daha iyi olsun, ekran kartı mı sorusunda.Sonuçta benim kullanım alanım açısından işlemci daha ağır bastı.Sadece üç tane oyun yükledim şimdilik (Burnout, GRID ve PES 2010) üçünü de full ayarlarda oynayabiliyorum.

Bazı oynuların fps değerleri test edilmiş, sonrasında dell güncellemler yaptı belki değerlerde değişme olmuş olabilir.

Need for Speed Shift
    800x600 all off/low , 0xAA, triliniarAF 27.9 fps
    1024x768 all on/med, 2xAA, triliniarAF 21.3 fps
    1366x768 all on/high, 4xAA, triliniarAF 11.7 fps

F.E.A.R. 2
    1024x768 medium, all on, 2xAA, biliniarAF 35.8 fps
    1280x1024 high, all on, 4xAA, biliniarAF 15.2 fps

Call of Duty 4 - Modern Warfare
    1024x768 med, 0xAA 37.1 fps
    1280x1024 high, 4xAA 24.1 fps

Notebook check in değerlendirmesi de şu şekilde

Workmanship 87%
    Keyboard 91%
    Mouse 92%
    Connectivity 94%
    Weight 79%
    Battery 74%
    Display 72%
    Games Performance 75%
    Application Performance 92%
    Temperature 66%
    Noise 73%
    Impression 86%
    Average 82%

82%

Multimedia * Weighted Average

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 6 Ocak 2010; 19:58:20 >

• Bilgi için teşekkürler
  • Urunler ilgilelenenler icin, laptop uzerinde kisa bir inceleme yapmistim!

Eski birkac oyunu vede guncel programlari denemistim!

Inceleme
    http://forum.donanimhaber.com/m_35815966/tm.htm
  • Ben notebook u yarın vatandan almayı düşünüyorum.Daha ucuz satan bir yer var mı?
  • bildiğim kadarıyla şuan sadece vatan da var.
  • Perşembe günü itibariyle bende 1557 kulanıcısıyım.
    2 gün önce w7 siparişini verdim.
    bildiğim kadarıyla vatandan başk satan yer yok.
  • 3 saat önce vatan dan aldım.Windows 7 yükseltme yapamıyorum.
    win7.dell.com şu an açılmıyor ama düzeltirler sanırım.
    Notebook gayet güzel vista puanları win7 den düşük
    3 saat hiç durmadan çalıştırdım.İşlemci 60 dereceye kadar çıktı.
    Notebook soğutucu kullanmayı düşünüyorum.Tavsiyeniz var mı?
  • Birde işlemcinin turbo boost özelliği vardı.Onu nasıl kullanacağım.İşlemciyi 2,8 e kadar çıkartabiliyormuşuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalstroke21

3 saat önce vatan dan aldım.Windows 7 yükseltme yapamıyorum.
    win7.dell.com şu an açılmıyor ama düzeltirler sanırım.
    Notebook gayet güzel vista puanları win7 den düşük
    3 saat hiç durmadan çalıştırdım.İşlemci 60 dereceye kadar çıktı.
    Notebook soğutucu kullanmayı düşünüyorum.Tavsiyeniz var mı?

Sitede sorun var galiba 2 gün önce win7 siparişi vermiştim.

Soğutucu olarak bunu öneririm. ben aldığımda stokta olmadığı için nc2000 almıştım. biraz pahalı ama zalman farkını hissettiriyor.

Turbo boost yük altında çalışırken kendi çıkıyor diye biliyorum.

Edit :imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absque -- 10 Ocak 2010; 21:45:37 >

• Gösterdiğiniz soğutucu diz üstünde kullanırken sorun yaratır mı?
    Birde bu kadar paraya değer mi?Sizde ne kadar ısı düşüşü oldu?
    Aslında ben şurdaki gibi bişe istiyordum.
    http://www.hepsiburada.com/vizo-xena-ii-notebook-sogutucu-ve-stand-vz-ncl-110/productDetails.aspx?CategoryId=106859&productId=bs2112

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatalstroke21 -- 10 Ocak 2010; 22:04:41 >
  • zgrdem'in dediği gibi işlemci yük altına girdiği zaman 2,8 ghz e çıkıyor.1,6ghz ise minimum frekans.
    Ayrıcahttps://win7.dell.com/ açılıyor şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 10 Ocak 2010; 22:16:28 >
  • Nasıl açıyorsun?
    Internet Explorer web sayfasını görüntüleyemiyor diyor bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalstroke21

Gösterdiğiniz soğutucu diz üstünde kullanırken sorun yaratır mı?
    Birde bu kadar paraya değer mi?Sizde ne kadar ısı düşüşü oldu?
    Aslında ben şurdaki gibi bişe istiyordum.
    http://www.hepsiburada.com/vizo-xena-ii-notebook-sogutucu-ve-stand-vz-ncl-110/productDetails.aspx?CategoryId=106859&productId=bs2112

Bunu da alabilirsiniz tabi tercih sizin.ama forumda ve ürün yorumlarını okuduğumda çoğu ürünün bir kaç dereceden fazla yarar sağlamadığı yazıyordu(onun yorumlarında da var bu). yorumlara ve arkadaşın tavsiyesi üzerine ben bunu aldım. Ben daha ürünü kullanamadım(masaüstünü kaldıramadım). ama aynı ürün arkadaşımda var ve çok memnun.bazen 24 saat ve üzeri kullanıyor. forumdaki yorumları inceleyin bence..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.