Şimdi Ara

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
0
Favori
40.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence de teknik servise gönder, optik sürücüyü çıkarmak için bilgisayarı paramparça etmek gerekiyor.
     DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 24 Ocak 2010; 13:22:44 >
  • Merhaba arkadaşlar 1557 kullananlara hayırlı olsun. bende 22 si itibari ile artık 1557 kullanıcısıyım.
    bilgisayar donanımından memnunum win 7 ultimate kurdum ve CD çıkarma çalıştırmadım şimdilik.
    En kısa zamanda ulaşabilirsem Dell den yükseltme Cd paketi isteyecem.

kullandığım harici HDD ile veri aktarım hızı çok düşük, bunun harici diskten mi yoksa veri aktarımı ile alakalı mı olduğunu henüz tespit edemedim ama hayrlısı.
    Herkese tekrar hayırlı olsun ii forumlar.
  • hdd nin rpm si kaç ?
  • 5400rpm galiba
  • ..........
    Edit: Lafı başka tarafından anlamışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 26 Ocak 2010; 17:11:20 >
  • Harici HDD 5400 RPM ama sorun harici diskin belleğinde sanırım. bi glip bi gidiyo.
    Kısaca yenisi lazım şimdilik bende kapasitesi yeterli olacak flash memory bakıyorum. kısmet olursa
  • Bende artık 1557 ile testlerimi yazabilirim.

uzun yıllardır CAD/CAE yazılımları kullanıcısıyım. son çıkan programlar artık daha fazla ara bellek ve işlemci kapasitesi istemeye başladı
    mesela Autocad evvelden çok üst donanım beklentisi olmazken artık ekran kartı modelinin ve kapasitesinin üdşük olmasından oldukça etkileniyor.
    Bu bağlamda iş için kullandığım masaüstü PC de yaklaşık 15-40sn civarında açılan program 1557 ile yaklaşık 5sn de açılıveriyor.

sürükli kullandığım bir diğer program ise solidworks
    Bu programda diğeri gibi olağanüstü kısa sürede açılıyor ve komutlara verdiği cevap müthiş şekilde hızlı.

tek sıkıntı render almada
    sanırım çok fazla render almadığım sürece problem olmayacak. Denediğim render araçları bi kaç render denemesi sonrası ekran kartını müthiş şekilde yordu ve en minimal denilebilecek ayarlar da kullanmadım.
    fakat fandan müthiş ses gelmeye başladı. bende haliyle render işlemlerini dudrdurdum.

Ekran kartı ısınma sürecine kadar yeterince perfomanslı. fakat ısındıktan sonra kalite düşmeye başlıyor.

render ara sıra yapılacak iş önemli değil.

Ama diğer işlevler mükemmel.

Kullanan herkese hayırlı olsun.

• Bu arada ekran kartı için olan bios güncellemesini yapmayı unutmayın.
  • WIN7 için DELL e başvuru yaptım Gelecek Cd ler içeriği güncel midir arkadaşlar haberiniz varmı?

tüm güncellemeleri otomatik olarak yaptırsak :D
  • Evet öyle bir şey olsa güzel olur.
    Ekran kartı biosu derken A03 ü mü diyorsun 9.12.2009 da çıkan o system bios değil mi?
    Edit:Bana bir link atabilir misin bakayım ekran kartı bios una

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatalstroke21 -- 26 Ocak 2010; 20:30:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalstroke21

Evet öyle bir şey olsa güzel olur.
    Ekran kartı biosu derken A03 ü mü diyorsun 9.12.2009 da çıkan o system bios değil mi?
    Edit:Bana bir link atabilir misin bakayım ekran kartı bios una

Üstüne bastın onu kastetmiştim.
  • amazon.com da bunun ekran kartı olarak 5470 var sanırsam Türkiyeye bu modelinin getirmezler.
  • 5470 amazonda gerçekten var, ama dell in çoğu ülkedeki satışlarına baktım, rastlayamadım.O modelde ekran kartı değiştirilmiş olabilir, sonuçta grafik kartları tümleşik değil.Ayrıca dell abd'de piyasaya core i5'li modeller sürmeye başlamış.
  • 5470 in benchmarkları 4570 den düşük notebookcheck de bence 4570 yeterli
  • Arkadaşlar WIN7 yükseltme paketi için kargo ücreti ödeniyor mu??
    bu gün kargo çıkmış bakalım ne zaman gelecek ne getirecek :D
  • alınmıyor hocam benim bildiğim
  • Ücret alınmıyor 2-3 gün içinde getirdiler benimkni
  • Arkadaşlar yedekleme yapamadım yerel disk D de yer olmadığını söylüyor.Ne yapabilirim? Birde yedekleme sadece kendi dosyalarını mı yedekliyor yok tüm windows u mu?
    İşe yarıyor mu?
  • dell 1555 i5 modelı turkıyeye gelmıcekmı bır bılgınız varmı.
    aklımda dell 1555 p8700 modelı var ama sızın kullandıgınız i7 modelı ıslemcı ve ddr 3 ram farkıyla daha cekıcı gelıyor . ama sırf bu ıkı ozellık ıcın fazldan 500 lıra vermem gerekıo. bırde bu kadar kotu ekran kartına 2000 lıra vermeye degmez .
  • Ekran kartı kötü değil modern warfare 2 yi Full extra ayarlarla oynuyorum.64 bit olması fazla bir şey değiştirmiyor.Mass effect de bugün yükledim onuda en yüksek ayarlarda oynadım.
    Edit:Birde nvdia nın physx i bu kartada uyuyor yüklemenizi tavsiye ederim ben yükledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatalstroke21 -- 2 Şubat 2010; 15:58:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.