Şimdi Ara

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
0
Favori
40.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepsibura dan siparişimi verdim fiyat çok uygun, iş için kullanacağım oyunla ilgim yok , benim için ideal bir makine.
    oyun oynamak için değil de iş için alacaklar için kesinlikle tavsiye ediyorum uzun zamandır izlediğim bir makine idi fiyatı
    çok makul düzeye inmişken alınmalı bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: congrulate

bu laptobu kullanan bir arkadaş artılarını ve eksilerini liste şeklinde yazabilir mi zahmet olmazsa?

wireless durumunu nasıl bir de? iyi çekiyor mu wirelessı?

Şimdi ilk önce artılarını yazayım.

İşlemcisi piyasadaki bilgisayarların çoğundan iyi. Core i7 720Q.
    4 çekirdek desteği veren programları ileride rahat çalıştırabilecek olma.
    Dizaynı sade.
    Yerinde teknik servis desteği var.

Ekslerine gelirsek,

İşlemci core i7 ama adaptör, core i7 için düşük kapasitede, tam performans kullanmak için 130w lık adaptör almak gerekiyor.
    Pil ömrü biraz kısa, 2 saatin üstünü gördüm dersem yalan olur.(Daha önceki bilgisayarım inspiron 6400 dü, 6 cell batery ile 3 saat gidiyordu)
    Ekran kartı oyun manyağıysanız yetersiz, ama açarım iki pes atarım, sıradan bir racing oynarım derseniz iyi.

• @veterinarius

cevabın için teşekkürler. sorularımın çoğuna yanıt aldım büyük ihtimal siparişi vereceğim

wireless durumu nasıl. wirelessı biraz aklımı kurcaladı da
  • Arkadaşlar merhaba bende vatan dan 1557 aldım ürün dün elime geçti bugün kurdum win7homep model.Ancak factory setting s e dönebilmel için diskte ayırdığı image ı kitapçıkta yazdığı gibi f8 tuşu ile bir türlü giremedim.Daha önce recovery işlemini gerçekleitren var mı?bilgi verebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertboz
    Arkadaşlar merhaba bende vatan dan 1557 aldım ürün dün elime geçti bugün kurdum win7homep model.Ancak factory setting s e dönebilmel için diskte ayırdığı image ı kitapçıkta yazdığı gibi f8 tuşu ile bir türlü giremedim.Daha önce recovery işlemini gerçekleitren var mı?bilgi verebilir mi?

quote:

Orijinalden alıntı: miyidogan
    hepsibura dan siparişimi verdim fiyat çok uygun, iş için kullanacağım oyunla ilgim yok , benim için ideal bir makine.
    oyun oynamak için değil de iş için alacaklar için kesinlikle tavsiye ediyorum uzun zamandır izlediğim bir makine idi fiyatı
    çok makul düzeye inmişken alınmalı bence...

ikinize de hayırlı olsun, doğru seçim...
    şu an piyasadaki en ucuz i7'li notebook budur

• İyi akşamlar arkadaşlar bende bu laptoptan satın almak istiyorum fakat ekran kartının 64 bit olması biraz canımı sıkıyor beni cezbedici özelliği i7 işlemci olması hala merak ediyorum oynadıgınız yüksek çözünürlük isteyen oyunlarda sıkıntı yaşıyor musunuz...Fiyatı gayet cazip alacağım yerde o yüzden tekrar tekrar sorabilirim...
  • Oyun konusundada gayet başarılı bence battlefield bad company 2 low med arası iyi oynatıyor.Cod modern warfare 2 ultrada çok rahat oynadım.

Bu arada benim aşağıdaki sorunuma bi el atsanız.
    quote:

Orijinalden alıntı: fatalstroke21

arkadaşlar harddisk den glen ses için cd ye boot edilecek yamayı kuramadım indiriyorum files klasöründeki dosyaların hepsinii cd ye atıyorum.daha sonra ne yapmam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalstroke21

arkadaşlar harddisk den glen ses için cd ye boot edilecek yamayı kuramadım indiriyorum files klasöründeki dosyaların hepsinii cd ye atıyorum.daha sonra ne yapmam gerekiyor?

Yanlış hatırlamıyorsam, o yama .iso şeklindeydi.Neroyu açıp kalıbı diske yazdır bölümünden rahatlıkla cd hazırlanabiliyor.

Veya winrar ile çıkartıp da yazdırabilirsin.

Sonra bilgisayarı kapatıp, açılışta cd den boot etmeyi seçip bekliyorsun, o kendisi halediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 4 Nisan 2010; 12:06:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Emr3

İyi akşamlar arkadaşlar bende bu laptoptan satın almak istiyorum fakat ekran kartının 64 bit olması biraz canımı sıkıyor beni cezbedici özelliği i7 işlemci olması hala merak ediyorum oynadıgınız yüksek çözünürlük isteyen oyunlarda sıkıntı yaşıyor musunuz...Fiyatı gayet cazip alacağım yerde o yüzden tekrar tekrar sorabilirim...

Company of Heroes full ayarlarda 45-60 fps aldım
    COD 5'te ultrada oynanabiliyor, spor ve araba oyunlarını zaten oynatır
    aslında notebookta ekran kartına fazla takılma yani ekran kartı iyi olduğu için alırsan 2 senede bir notebook yenilemen gerekir(yeni ekran kartı bulunmayacağı için)
    yoksa 4650 bundan daha iyidir ama 4650 genelde çok iyi bir kart değil

sonuç olarak 4650-70,5650 almanın tek faydası crysis gibi oyunlarda fark eder, yoksa 4570 diğer oyunlar orta-yüksek ayarlarda oynatıyor(ort 30 fps)
    hatta 5650 ve 4670 crysis max'da 22 kare veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koxp94 -- 4 Nisan 2010; 18:28:24 >

• bende dun aldım win 7 lisini ama office programları yok yada ben yapamadm yardmcı olabilecek var mı?
  • Kullanan arkadaşlar bu bilgisayarın monitör kalitesi nasıl? Alırken monitörünü başka bilgisayarla kıyasladınız mı? Film izlerken tatmin edici mi?
  • Selamlar,

benim sorum bu makinanın disk titreşimiyle ilgili.

PACKARD BELL TJ65 CORE 2 DUO T9600 2.8 GHZ-4GB-320GB-DVDRW-15,6''-1024MB GT240-BT-CAM- W7PRE
    makinam bu, 320 5400 rpm diski performans için seagete 500 gb 7200 rpm (ST9500420AS) diskle değiştim.

performans artışı tek kelime ile harika !

yaşadığım problem ise, klavyenin altında(özellikle sol tarafta , qwerasdfzxcv) ısınma ve gürültü-titreşim, tuşlara basarken diskin titreşimini hissediyorum.. bu da çok ca klavye kullandığım için bi noktadan sonra parmak uclarında dayanılmaz sızılara yol actı.
    neredeyse harici klavye kullanma noktasına geldim ama o da haliyle komik kacacak.

şimdi orjinal diski taktım nispeten daha iyi.. tabi haliyle o muhteşem performansı kaybettim.

sanrım Pbell kasa in tasarımı bu diske uygun değil.

bunun bu makinayla ilgisi ne derseniz şu ;

bu makinada da aynı disk var(1. mesajdaki everst ekran çıktısında gözüken disk no ST9500420AS); merak ettiğimse,

-klavye altında benzer titreşim ve ısınma problemini sizde yaşıyormusnuz ?
    - 7200 rpm lik diskin titreşimi kasa tarafından ne kadar emiliyor ? rahatısız edici bir durum varmı ?

tesekkurler.

• Harddiskte ısınma ve titreşim yok denecek kadar az diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: veterinarius

Harddiskte ısınma ve titreşim yok denecek kadar az diyebilirim

zaten 4 vidayla tutturulmuş, ilk mesajdaki resme gore TJ65-DT-022TK deki diskin mantoj yeri o kadar sağlam değil.

teşekkürler.

TJ65-DT-022TK bunu satsak gene dellensekmi ?

zaten yaptık bi hata.
  • öncelikle herkese merhabalar. bende bu dell 1557 modelinden almayı düşünüyorum hepsiburada dan ancak bu herkesin farklı bir yorumu var. bu ürünü hepsiburada dan alan bir arkadaş allah aşkına bu ürünün özelliklerini paylaşırsa çok sevinirim. mesela üründe e-sata varmı windows 7 mi bluetooth varmı bir türlü içim rahat edemedi almaya mesela ereyon da ürününün bluetooth u var gibi görünüyor hepsiburadada herhangi bir bilgi alamadım. bide internette başka bir siteden alışverişe gerçekten çekiniyorum. hepsıburada dan bu ürünü alan bir arkadaş lütfen tüm ürün özelliklerini paylaşsın şimdiden herkese teşekkürler, alanlara da hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agurcam

öncelikle herkese merhabalar. bende bu dell 1557 modelinden almayı düşünüyorum hepsiburada dan ancak bu herkesin farklı bir yorumu var. bu ürünü hepsiburada dan alan bir arkadaş allah aşkına bu ürünün özelliklerini paylaşırsa çok sevinirim. mesela üründe e-sata varmı windows 7 mi bluetooth varmı bir türlü içim rahat edemedi almaya mesela ereyon da ürününün bluetooth u var gibi görünüyor hepsiburadada herhangi bir bilgi alamadım. bide internette başka bir siteden alışverişe gerçekten çekiniyorum. hepsıburada dan bu ürünü alan bir arkadaş lütfen tüm ürün özelliklerini paylaşsın şimdiden herkese teşekkürler, alanlara da hayırlı olsun.

Bahsettiğiniz üç özellik bu üründe bulunuyor. E-Sata zaten kasanın özelliği o gidemez, aynı şekilde Bluetooth özelliği de Türkiye'ye gelen mağaza ürünlerinde bulunuyor. Windows 7 zaten ne yazarsa odur, eski modellerde vista vardı fakat hepsiburada.com stokundaki gibi artık bir çok üründe W7 ile geliyor notebook'lar.

• Arkadaşlar bu cihazın klavyesinde aydınlatma varmı acaba ? QuickSet programında klavye aydınlatması açık gözüküyor ama klavyede bi ışık göremiyorum. ayrıca bu cihazda hdd lambası vs.. nerede yokmu acaba ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Defaultgame

Arkadaşlar bu cihazın klavyesinde aydınlatma varmı acaba ? QuickSet programında klavye aydınlatması açık gözüküyor ama klavyede bi ışık göremiyorum. ayrıca bu cihazda hdd lambası vs.. nerede yokmu acaba ? :D

Ne yazıkki satılan modellerde backlit özelliği yok. Ama illa isterim diyorsanız e-bay de 30 dolar civarında satıyorlar.Türkçe backlit klavye çok aradım ama bulamadım.
  • bgn eve geldıgımımde normalde pılsız kullandıgım laptopumu format atmak ıcın pılını taktım normal bır sekılde laptopu actım ve laptopum pılı tanımadıgını ve bu yuzden sarj etmeyecek dıye bır uyarı mesajı aldım. sızce bu nedendır bır cozumu varmı servısı evıme cagırmadan .pıl olu olamaz daha bır aylık ve sadece bır kere full sarj edılıp bosaltıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemark

bgn eve geldıgımımde normalde pılsız kullandıgım laptopumu format atmak ıcın pılını taktım normal bır sekılde laptopu actım ve laptopum pılı tanımadıgını ve bu yuzden sarj etmeyecek dıye bır uyarı mesajı aldım. sızce bu nedendır bır cozumu varmı servısı evıme cagırmadan .pıl olu olamaz daha bır aylık ve sadece bır kere full sarj edılıp bosaltıldı.

Pil tozlanmıştır, iletken bölgeyi temizle düzelir.Arada bende de oluor.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.