Şimdi Ara

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
0
Favori
40.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu laptobun o kadar çok modeli varki hangisinin neyi var anlamadım. biri 1600, biri 1700 biri 2100 biri 2400 özelliklere bakıyorum genel olarak hiçbir fark gözükmüyor. bu kadar fark neredne çıkıyor böyle?
  • benm bıldıgım 1557 nın tek bır modelı var . fiyatlarda baya ınmıs.ben 1750 ye vatandan vıstalı kampanya urunu olarak almıstım 28 subatda. keske bekleyıp w7 lısını 50 lıraya daha ucuza alsaymısım.
  • @cemark

bu laptop ile ilgili sormak istediğim birkaç soru var

stabil bir laptop mu?
    kalite olarak nasıl?(klavye,kasa)
    ses durumu nasıl? sete cızırtı oluşuyor mu? kaliteli ses veriyor mu?
    hd filmleri seyretmekte performans nasıl. görüntü, ses vs.
    wireless nasıl? çekimi iyi mi kötü mü?
    görüntü olarak nasıl laptop? eski model gibi gözüküyor da
  • ayrıca ısınma sorunu var mı? fan sesi durumu nasıl?
  • Oncelıkle belırtıyım suan laptopumda vısta yuklu . Yarın w7 yuklucem ısallah butun sorunlarım duzelıcek.Lanet ettım vıstaya 1 ay boyunca.

Klavye ve kasa: bence cok saglam dıger laptoplardakı gıbı bastırdınmı klavye ıcıne göcmuo. Kasa zaten bıldıgımız saglam ve bence estetık (zevk meselesi) dell kasası.
    Isınma: Koskoca laptopda bı tek touchpad ve bıraz da touschpadın sol bolumu ısınıyor. Laptopun gerısı buz gıbı. Isınıyor derken cayır cayır degıl tabıkı.Barız bı sekılde ısındıgını hıssedıosunz ama kullanısı etkılıcek kadar degıl . Yane parmagınızı yakmıo ama avuc ıcını full touchpada bastrdgnzda hıssedıosunuz o ısıyı.
    Hd fılm olarak batman dark knıght ızledım 720p ıdı ama .Hıc takılma kasma olmadı. Hd fılm ızlemek ıcın bellı codecler ve playerler yuklu olması lazım o yuzden bırı derse bu laptop calıstırmıo hd fılm cok takılıo dıe o arkadasa sor gereklı codecler ve uyumlu player yuklu mu dıe.
    Wireless : Test etme sansım hıc olmadı hep evde kullandım hıc kopma olmadı.
    Ses : Ses kalıtesı cok ıyı muzıkler cok kalıtelı ve en yuksek sevıyede gayet yeterlı. Laptopdan bazen 1 sanıye bıle surmeyen sesler cıkıo . Rahatsız edıcı bırsey degıl . Ne oldukalrını da cozemedım. Laptop cok seslı calısmıo ama eskı dell 6400 laptopum kadar da sessız degıl. Ama aralarında baya bır fark var bırı core duo dıgeri i7.
    Goruntu: Valla ben goruntusunu cok begenıyorum. Toshiba kasaları mesela hıc sevmem . Bence hıc eskı durmuo tam benm zevkıme hıtap edıo ama bu kısıden kısıye degısır tabe .

Yorumlarım umarım yardımcı olmustur. Yarın W7 yı yukledıkten sonra da bı karsılastırma yaparım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemark -- 31 Mart 2010; 20:17:48 >

• cemark cevapların için teşekkürler. birşeyi sormayı unutmulşum onu da sorayım. yandan bakınca laptoba kararma durumu nasıl? ledlerde olmuyor bildiğim kadarı ile ama bu laptobun ekranı wled onlarda nasıl?

bir de bu laptobu iyiki aldım diyor musun yoksa içinde keşke başka bir laptop alsam mı diyorsun? yani verdiğin parayı hakkını tan veriyor mu?
  • yandan bakınca kararma oluyor ama cok degıl 3 kısı fılm ızlenır bence. bu laptopu alana kadar elımde 1700 lıra nakıtle bır ay bekledım . sureklı ınternette laptop arastırdım servıs hızmetlerını aratrdm. zaten bırkac markayı (hp,acer,asus) dırek eledım.packerd bell ın alıcaktım kı ozellık olarak dell 1557 den atı 5650 ekran kartı olarak daha ıyıydı ama acer ın packerd bell ı satın aldıgını duyunca onu da eledım. kaldı sony toshıba apple. apple sony dırek gıdıo . bu ozellıklerde 3000 lerı ustune cıkıo. toshıba da tıpını sevmeyınce zaten en cok sevdıgım ve guvendıgım marka olarak dell e dondum. 1555 p8700 alıcaktım en basta ama dedım kıy bıraz paraya pıyasadakı en ıyı sıstemı al . bende kıydım aldım valla . hıcde pısman degılm . sadece vısta olmasaydı cok ıyı olurdu. Bu arada eger yarın windows yukledıkten sonra oncelerde basıma gelen takılma sorunları ve usb gormem sorunu devam ederse moralım baya bozulur heralde.

ısalah lanet vıstadandır cunku usb ler bırkac acılısta bır calısmıyor. takıyorum flash dısk ı gormuo.
    bırde gunde bazen 5 kere laptopu kapamak zorunda kalmıslıgım var. sureklı takılıodu. bu hataların vıstadan kaynaklandıgını dusunuyorum. eskı laptopumda da orıgınal xp yukluydu . ondada sureklı takılma mavı ekran hatası yasıodum . format attım xp perfect yukledım ve cok stabıl bır laptopum olmustu .

• cemark cevapların ile gerçekten beni çok aydınlattın.

usbden bahsetmişsin ben de usb ile ilgili bir soru soracağım. bazı sitelerde 2xusb,1 e-sata diye geçiyor bazı sitelerde 3 usb gözüküyor. bu laptopda iki mi üç mü usb var?
  • 2x usb + 1x e-sata+usb (aynı çıkıştan)
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Belki çok garip olacak ama, bende 1557 aldım. Fakat mutlaka XP yüklemem gerekiyor.
    Yardımcı olabilirmisiniz ?
    Virtual XP kumamama rağmen önemli bir kaç programım illa XP diye tuttruyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.
    Sağlıcakla kalın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bahadır ATILGAN

Merhaba Arkadaşlar,
    Belki çok garip olacak ama, bende 1557 aldım. Fakat mutlaka XP yüklemem gerekiyor.
    Yardımcı olabilirmisiniz ?
    Virtual XP kumamama rağmen önemli bir kaç programım illa XP diye tuttruyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.
    Sağlıcakla kalın.

Ne gibi bir yardım bekliyorsunuz? Takın XP CD'sini kurun. Driver'ları da support.dell.com sitesinden indirebilirsiniz. :)
  • Şöyleki:

XP cd ni takınca acpi.sys hatası veriyor. Bunun için sata driver ı gerekiyormuş.

Ancak bunu nasıl yapacağım.

Sağlıcakla kalın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bahadır ATILGAN

Şöyleki:

XP cd ni takınca acpi.sys hatası veriyor. Bunun için sata driver ı gerekiyormuş.

Ancak bunu nasıl yapacağım.

Sağlıcakla kalın

Böyle bir sıkıntı varsa SATA-AHCI driver'ları içinde entergre bir kurulum cd'si kullanman gerekiyor.
  • Sakınılan göze çöp batar hesabı, benim laptopun başına gelmeyen de kalmadı yaw
    Bugün okuldan çıktım, tam servise bindim; servis kampüs içinde de dolaştığı için çok kalabalıktı...Benim de laptop çantanın içinde, omzumda takılı. Kızın birinin kolu omzumdaki çantaya takılı verdi... Ve sonuç, çanta yere düştü... Eve az önce geldim, ekranla kasanın kendi birleştiği yerde; ve menteşelerde açılma olmuş biraz... Sıkarak yerine taktım, şu an başka sıkıntım yok; herşey normal gibi gözüküyor... Umarım uzun vadede bir problem çıkmaz, genelde bu tip şeylerin hasarı anında çıkar ama, umarım bişi olmaz, siz siz olun dikkatli olun arkadaşlar,

Saygılar,
  • vatan da fiyatlar gayet iyi.

1.844 TL / 5 taksit alınabilir. bu ozelliklere gore fiyat cok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren7 -- 2 Nisan 2010; 8:48:48 >
  • arkadaşlar harddisk den glen ses için cd ye boot edilecek yamayı kuramadım indiriyorum files klasöründeki dosyaların hepsinii cd ye atıyorum.daha sonra ne yapmam gerekiyor?
  • Arkadaşlar ürünün Vatanda fiyatı artmış.Açıkcası daha önce Vatan tek sattığı için uygun geliyordu fiyat ama şimdi bi araştırma yaptım. Doldural.com da ürün çok uygun buradan alabilirsiniz access 5 ay taksıt ve diğer kartlarda uygun.

http://www.doldural.com/asp/product/36186/DELL-1557-i7-720Q-4-500-512-W7HPrm
  • bu laptobu kesin almayı düşünüyorum. bu laptobu kullanan arkadaşlara son bir sorum var

alayım mı almayayım mı?
  • bu laptobu kullanan bir arkadaş artılarını ve eksilerini liste şeklinde yazabilir mi zahmet olmazsa?

wireless durumunu nasıl bir de? iyi çekiyor mu wirelessı?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.