Şimdi Ara

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
0
Favori
40.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: spestnaz

Belki küfredeceksiniz ama cahillik iştee :P:P:P şimdi ben 2 gün önce malûm laptob u aldım :D ama gelin görün ki bios mios ekran kartı vb. şeylerin güncellemesini nerden; nasıl bulabileceğimi bilmiyorum. İngilizce pek iyi değil,, dell in sitesinden de çözemedim :S Bi laptopdaşş :D:D link leri koyabilirse minnettar olurum. . Teşekkür ederim =)

Buradan driver and download a girip, model seçerek indirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 19 Nisan 2010; 17:53:01 >

• Teşekkür ederim =)
  • Ben yaklaşık 2 haftalık kullanımdan sonra aklıma gelenleri yazmak istiyorum:
    - HB comdan aldım ve win7 yüklü olarak geldi.

- Öncelikle her ne kadar trubrite WLED ekran deseler de, ekran kontrastını veyaaçısını mı iyi ayarlayamadım bilmiyorum - bana biraz mat geliyor ve gözümü yoruyor.Eski Casper ım böyle değildi.. Almak isteyenler uzunca bir süre karşısından bakarak karar verse iyi olur.

- Hiç bir şekilde ısınma sorunu yok. Sadece touchpad biraz ısınıyor. BU da bence diğer tarafların yalıtkan malzemeden yapılması touch padin yeterince yalıtkan olmaması ile alakalı..

- Fan sesi makul seviyede.

- Klavyede internet e posta vs kısa yol tuşları olmaması enteresan geldi.Buna karşın multimedya tuşlarının direk olması iyi..

- Yine HDD ışığı yok ..İlk kez HDD ışıksız bilgisayar kullanıyorum..

- Şarj cihazının prize giden kordonunun geri dönüp bilgisayara doğru gitmesi bana çok garip geldi (başka türlü takılamıyor) , yani priz bilgisayarın içinde değil ki. Genelde çok uzak ve bu durumda bikaç santim kısamış ve katlanmış oluyor...

- Kensington yuvası çok aşağıda ..ben anahtarlı bir kilit kullanıyorum dönmüyor ..arkasını yükseltmem gerekiyor.

- Hiç CD DVD takmadım ama eject tuşu yok.sadece yazılımdan eject yapabileceğiz herhalde..Acil durumlarda veya kilitlenme durumlarında ne olacak merak ediyorum.

- Win7 vistalı eski laptoptan sonra ilaç gibi geldi..

- Websitesine ışıklı klavye takılabiliyor mu diye email attım. Cevap falan gelmedi..Pek de satış sonrasına bakmıyorlar herhalde..

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted
    - Hiç CD DVD takmadım ama eject tuşu yok.sadece yazılımdan eject yapabileceğiz herhalde..Acil durumlarda veya kilitlenme durumlarında ne olacak merak ediyorum.

- Websitesine ışıklı klavye takılabiliyor mu diye email attım. Cevap falan gelmedi..Pek de satış sonrasına bakmıyorlar herhalde..

DVD olayını dell teknisyenine sormuştum, böyle bir durumda tamamen değiştiriyorlar.

Işıklı klavye takabilirsin tabiki ama ben Türkçe bulamadım.
  • Bios A05 güncellemesi çıkmış, youtube da hd video izlerken donma olayını çözüyor bu güncelleme.

ftp://ftp.us.dell.com/bios/R266914.exe
  • Merhabalar,

20 dk önce aranıza katıldım:) şimdi yanımda duruyor, bu benim ilk laptopum. yapılması gereken birşey var mı? uzun süre şarj edeceğim bugün(bi tek bunu biliyorum).

bir sorum da şu ki hddyi 2 ye bölmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

Merhabalar,

20 dk önce aranıza katıldım:) şimdi yanımda duruyor, bu benim ilk laptopum. yapılması gereken birşey var mı? uzun süre şarj edeceğim bugün(bi tek bunu biliyorum).

bir sorum da şu ki hddyi 2 ye bölmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?

Öncelikle hayırlı olsun.Güncellemelerini yap ilk önce, özellikle ati'nin sitesine girip son sürücüleri yükle.

Disk bölme olayını bilgisayarım'a sağ tıklayıp yönet dedikten sonra, disk yönetimine girip yapabilirsin.Partition Magic gibi diğer yardımcı programları da kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 21 Nisan 2010; 15:33:44 >
  • Teşekkür ederim.

Disk yönetimine baktım ancak 2ye ayırabileceğim bir seçenek bulamadım.

Bios güncellemesi için dellin sitesine girdim. microsoft framework diye birşey kurulmaya başladı. ben laptopu internete bağlamayacağım. şu anda masaüstünden yapıyorum internet işlemlerini.

ati nin sitesinden hangi sürücüyü indirmeliyim?
  • Disk yönetiminde böleceğin disk bölümünün üzerini sağ tıklayıp "birimi küçült" e basıp, boş alan oluşturup, sonra bu boş alanı yeni harddisk bölümü yapman gerekiyor.

Son sürücüyü de buradan indirebilirsin.
    http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx
  • Tamamdır çok teşekkür ederim.

Şu anda masaüstüne microsoft framework 3.5 SP1 kuruluyor. bundan sonra bios ve ekran kartı güncellemeleri inecek sanırım. sonra da flash disk ile bunları laptopa taşıyacağım. Saçma bir iş mi yapıyorum?

Bilgisayarı müzik kayıt işi için kullanacağım. Virüs programı vs. yüklemek istemiyorum. Bu yüzden internete bağlamıyorum.
  • bios güncellemelerini yaparken hiç bir programın açık olmadığından emin olun.
  • Siteden bir türlü updateleri indiremiyorum.

http://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=tr&l=tr&s=gen&ServiceTag=&SystemID=STUDIO1557&os=WLH&osl=tr&catid=&impid=

uygun updatelere tıklayıp download deyince "dell download manager"ı indiriyor. sonra dell d.m. çalışmaya başlıyor ve "indirilecek dosya yok, dosya seç" diyor. halbuki 2 dosyayı da seçmiş durumdayım..

• şimdi de 32bit vista için oluyor 64bit windows7 ye gelmiyor. çok sıkıldım cidden!

sanırım indirme ekranında yukarda yazan (32bit-64bit) kısım çok önemli değil. ne olursa olsun aynı driverlar iniyor galiba. yapacak bişeyim kalmadı, deneyeceğim artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuphiBA -- 21 Nisan 2010; 22:11:29 >
  • ben teknolojiden iyi snlsysn biri değilim bir şey sormak isitiyorum..

- evde standart airties rt 211 modem ve iki laptop var..Kablosuz olarak ikisi ile de bağlandığımda, modeme girdiğimde kablosuz bağlananları gördüğümde diğer laptop hep 54 mbps ile bağlanıyor..Bizim 1557 bazen 36 bazen 48 nadiren de 54 ile bağlanıyor (modemin sayfasında tepede 125e kadar bağlanabilirsiniz diyr)

şimdi bu 15557de bir sorun mu var veya ayar mı var..Bunun da sürekli yüksek hızda bağlı olması ben bişey yapabilir miyim?
  • bgn battlefield bad company 2 yukledım . en yuksek ayarlarda cok kotu calıstı. medıumda bıle kaldırmadı . hatta low da ekran cozunurlugunu dusuk yapmama ragmen takılrak oynayabıldm.

call of duty yı en ıyı ayarlarda bıraz takılarak,medıum ayarlarda cok rahata oynayabılmeme ragmen battlefıeld de nıe bole b sorun yasıorm .

bu oyunu 1557 sınde oynamıs bırı varmı . benı yonlendırebılrmı yapmam gereken bıse varsa
  • kimse kusura bakmasında laptopta oyun bana cok gereksız geliyor.zaten oyun esnasında ekran kartı asırı ısınıyor ve cıhaz cabuk deforme oluyor.1557 zaten tam bir ofis pc guclu hızlı depolaması yuksek.
  • bende zaten oyun meraklısı degılm haftada en fazla bı kere sıkıntıdan oynuorm . oyun meraklısı olsam dırek ps3 yada xbox alırım . ps3 kırılırsa alıcam tabe. yoksa her oyuna 100 tl bayılamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemark

bende zaten oyun meraklısı degılm haftada en fazla bı kere sıkıntıdan oynuorm . oyun meraklısı olsam dırek ps3 yada xbox alırım . ps3 kırılırsa alıcam tabe. yoksa her oyuna 100 tl bayılamam.

ben de sana katılıyorum, oyun için konsol yada masaüstü kullanılmalı ben de öyle yapıyorum
    Visual Studio ile Win7'nin uyuşmazlığından dolayı VMware'da XP kurdum, gerçekten çok performanslı çalışıyor bunda sanallaştırmanın etkisi büyük tabi. arkadaşların notebookları sanal XP'de bile kasıyor
    i7 620m ve i7 720qm'yi karşılaştıranlar için küçük bir bilgi:

i7 720QM:
    1.60GHz Base
    1.73GHz Quad Core Turbo
    2.40GHz Dual Core Turbo
    2.80GHz Single Core Turbo

i7 620M:
    2.66GHz Base
    3.06GHz Dual Core Turbo
    3.33GHz Single Core Turbo

Ek olarak 720qm +%50 cache, +%30 bus speed e sahip

• quote:

Orijinalden alıntı: cemark

bende zaten oyun meraklısı degılm haftada en fazla bı kere sıkıntıdan oynuorm . oyun meraklısı olsam dırek ps3 yada xbox alırım . ps3 kırılırsa alıcam tabe. yoksa her oyuna 100 tl bayılamam.

dostum su an cıkan gow3 bile 80 tl ye düştü çogu oyun oynanıyor ve 2 el olarak 30-40 tl ye satılıyor.1700 laptopa para baglanacagına 699 bir ps3 ve uygun bir laptop daha mantıklı.laptopta ekran kartı ne kadar yuksekse ısı okadar artıyor isterse 1 gb olsun mutlaka oyun hep artı bir guc istiyor ne kadar kartın ıyı olursa olsun aşırı ısınıyor ( oyunlarda ). bunu bır cok laptopta test ettım. diger dell modellerinide incelerseniz cogu kışi aşırı ısınmadan sikayetçi
  • 4 çekirdekte ısınsın o kadar da artık millet ne çekiyor ısınmaktan
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.