Şimdi Ara

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
0
Favori
40.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

en son güncellemeyi yüklemen yeterlidir şu an en son BIOS güncellemesi: A05

Bu güncellemeyi bulup win7 için olanını indirdim fakat wiindows sürümünüzle uyumlu değil gibi bir uyarı aldım ve kuramadım. kurulum bilgisinde DOS Boot diski oluşturun diyor fakat floppy disket için durumu tarif etmiş ne yazık ki laptop'da floppy disket girişi yok. bu update'i siz nasıl kurdunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven -- 16 Mayıs 2010; 22:05:39 >
  • ilginç... bende Win7 H.pre x64 ile öyle bir hata veya uyarı vermedi, simgeye çift tıkladığımda sadece uyarı yazısı(pile bağlı olsun gibi bir mesaj) verip ardından yeni BIOS'u kopyalamaya başladı
    1) win7 için indirmiş olduğunuza enim olun
    2) 64-bit mi kullanıyorsunuz(32'de hata verir mi bilmiyorum)
    3) bu BIOS youtubedaki video takılmalarının önüne geçiyormuş kuramadıysanız üstüne gitmenize gerek yok
  • tahminimce arkadaş dos versiyonunu indirmiş ondan.
  • Son zamanlarda oyun oynarken ısınma nedeniyle kapanmaya başladı. Bu şekilde kapandıktan sonra da birkaç kez açılışta mavi ekran veriyor. Donanımlara zarar vermeden, idare edecek bir soğutucu almak lazım.
    Önerisi olan var mı?
  • merhaba arkadaşlar bende bu laptopdan almayı düşünüyorum... bugün vatan computerde indirime girmiş 1714 liraya düşmüş.. almayı düşünüyorum fakat beni ekran kartı biraz soğutuyor pc den... ekran kartı kötü olmasına rağmen bu paraya değer mi sizce ?? casperin bi modeli var onunla hemen hemen aynı özellikleri var casperin ram hızı 1066 ama ekran kartı daha iyi fakat arada marka var biri casper biri dell sizin tavsiyeniz nedir ?
  • Dostum oyun oynamayı düşünüyorsan hiç alma bence oyun için ya masaüstü yada konsol yok performans diyorsan dell teknik servis dell.almadan önce sikayetim com sitesine gir şikayetlere bak servisi iyi değil
  • dell in mi servisi iyi değil ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murascal

dell in mi servisi iyi değil ?

Dell'in servisi iyidir, üründe sorun çıktığı zaman aldığın yere götürüp iş günü saymak zorunda değilsin. Telefon ediyorsun servise karşılıklı hatayı buluyorsunuz, sonra 2 veya 3 iş günü içerisinde mühendis belirttiğin adrese gelip ürünün sorununu çözüyor. Hiçbir durumda laptop'ı senden almıyor.
  • yani verdiğimiz paraya değer dimi ? zaten ben pek oyun oynamayı seven biri değilim. bilgisayar öğrencisiyim seneye programlama alanına girecem genelde öyle işler için kullancam laptop u tavsiye edermisiniz yani ?
  • İ7 İişlemciler içinde en iyisi bence bu cihazın tek dezavantajı dışardan bakınca pek albenisi yok sıradan eski bir makina gibi duruyor,bazı kişiler nedense piano black kasaya gösterişe hasta işlevi ikinci plana atıyorlar .bence çok güzel bir cihaz vatanda 2 hafta önce 1600 olmuştu dolar artınca fiyat arttı .
  • arkadaşlar oyun önemli değil benim için konsol kullanıyorum o yüzden işlem gücü ve hdd hızı açısından bu makineyi almayı düşünüyorum ancak en en en önemli şey benim için fan sesi. bu konuyu yorumlarmısınız kullananlar olarak? mesela samsung r522 kullanmıştım. harikaydı. fan neredeyse hep çalışıyor ancak o kadar düşük devirde çalışıyorki duyulmuyor denebilir. acerlar ise işlemci soğuyunca fanı tamamen kapatıyor sonra ısınınca 2-3 dkda bir vuuuuuuuuu diye kafa şişiriyor. dell 1557 nasıl fan çalışma sıklığı, devri ve sesi konusunda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murascal

yani verdiğimiz paraya değer dimi ? zaten ben pek oyun oynamayı seven biri değilim. bilgisayar öğrencisiyim seneye programlama alanına girecem genelde öyle işler için kullancam laptop u tavsiye edermisiniz yani ?

bu model şu an piyasadaki en ucuz i7 720qm li modeldir, ekran kartı FullHD filmler için yeterlidir
    zaten daha iyi ekran kartı olsa ne kadar iyi olabilir ki yani masaüstü akıcılığını vermez

fan sesi olarak sadece geceleyin sessiz ortamda dikkatimi çekicek kadar sesi var, bulunduğun yere göre de farklılık gösterir
    ben fan devrini ölçmediğim için teknik bilgi veremeyeceğim

şikayet sayısı olarak sikayetvar.com sonuçları:http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/434
    liste zaten çoğu kişinin tahmin ettiği gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: sakkans

arkadaşlar oyun önemli değil benim için konsol kullanıyorum o yüzden işlem gücü ve hdd hızı açısından bu makineyi almayı düşünüyorum ancak en en en önemli şey benim için fan sesi. bu konuyu yorumlarmısınız kullananlar olarak? mesela samsung r522 kullanmıştım. harikaydı. fan neredeyse hep çalışıyor ancak o kadar düşük devirde çalışıyorki duyulmuyor denebilir. acerlar ise işlemci soğuyunca fanı tamamen kapatıyor sonra ısınınca 2-3 dkda bir vuuuuuuuuu diye kafa şişiriyor. dell 1557 nasıl fan çalışma sıklığı, devri ve sesi konusunda?

Makinenin çok fazla ısındığını söyleyebilirim. Tabi ben dizüstünde kullanıyorum, masaüstü değil. Eğer keyfime düşkünüm diyorsan soğutucuyla birlikte al.

• F1 F2 F3... gibi tuşları kullanmak için illa Fn tuşuna basmak zorunda mıyız? Bunu değiştirebilecek bir ayar var mı? Mesela F5'e bastığımda parlaklığı arttırmak yerine direkt olarak Yenile/Refresh yapması gibi bir şansımız var mı? Ben kurcaladım ama varsayılanı nereden değiştirebileceğimizi bulamadım.
  • Bu postu yazdıktan sonra buldum sorumun cevabını. Aynı sorunu yaşayan varsa Windows Mobility Center'dan değiştiriliyor.

Bir pencereyi kapatırken Alt + Fn + F4'e basmak zor geliyordu da :)
  • selam arkadaşlar dell 1557 i aldım ve kullanıyorum yalnı ben buna format atmak istiyorum ama biliyorsunuz win 7 cd si verilmiyor.. onun yerine recovery yapayım dedim ama bir türlü beceremedim, bu konuda yardımcı olursanız sevinirmm F8 tuşu yazıyor her yerde yalnız "advenced boot options " dye birşey yok..? yardım lütfen acilen.. ::(
  • bende bu makinadan almayı planlıyorum fiyat/performans açısından gerçekten çok başarılı fakat dün dikkatimi ilginç bir şey çekti..
    Teknosada gezinirken bu makinayı gördüm standda yanında da dell satış temsilcisi vardı makina hakkında konuşmaya başladık ve adam laf arasında makinanın ekran kartını 1 gb dedİ aynen kaldım öyle nası olur ben takip ediyorum 512 lik ati 4570 dedim adamda şaşırdı allah allah ben 1 gb diye biliyorum dedi :)) ve açtı ekran karftı özellliklerini ne çıktı dersiniz ATİ HD 5470
  • ben bakmadım, babam da 1 gb lik ekran kartı olanını görmüş vatanda. Bana öyle dedi. Fiyat 2500 müş. Bakmadım ama ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: floperx

bende bu makinadan almayı planlıyorum fiyat/performans açısından gerçekten çok başarılı fakat dün dikkatimi ilginç bir şey çekti..
    Teknosada gezinirken bu makinayı gördüm standda yanında da dell satış temsilcisi vardı makina hakkında konuşmaya başladık ve adam laf arasında makinanın ekran kartını 1 gb dedİ aynen kaldım öyle nası olur ben takip ediyorum 512 lik ati 4570 dedim adamda şaşırdı allah allah ben 1 gb diye biliyorum dedi :)) ve açtı ekran karftı özellliklerini ne çıktı dersiniz ATİ HD 5470

Evet o teknosada 5470'li aletler var, bende gördüm geçenlerde.Ama çok büyük bir performans artışı beklemeyin, iki kart arasında çok büyük bir fark yok, hatta komiktir, 3DMARK2005 te 4570 nasıl becerdiyse daha yüksek puana sahip.

Model Codename 3DMark01 3DMark03 3DMark05 3DMark06
    ATI Mobility Radeon HD 5470 Park XT 21402 9507 6380 3606
    ATI Mobility Radeon HD 4570 M92-XT 16656 9408 6755 3358

Tabi her türlü 5470 daha iyi bir ekran kartı, sadece büyük bir fark yok.

• " selam arkadaşlar dell 1557 i aldım ve kullanıyorum yalnı ben buna format atmak istiyorum ama biliyorsunuz win 7 cd si verilmiyor.. onun yerine recovery yapayım dedim ama bir türlü beceremedim, bu konuda yardımcı olursanız sevinirmm F8 tuşu yazıyor her yerde yalnız "advenced boot options " dye birşey yok..? yardım lütfen acilen.. ::( " yarıdm lütfen ayrıca bu orjinalinde gelen dell webcam programını nasıl bulucaz.. heryeri aradımm off...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.