Millet bn driver ları download etmek istiyorum dell supporttan ama indire basınca internet bağlantısı yok, bağlantıyı kontrol edip öyle deneyin diyor. Aceba nedendir??
quote:
Orijinalden alıntı: MeZe
" selam arkadaşlar dell 1557 i aldım ve kullanıyorum yalnı ben buna format atmak istiyorum ama biliyorsunuz win 7 cd si verilmiyor.. onun yerine recovery yapayım dedim ama bir türlü beceremedim, bu konuda yardımcı olursanız sevinirmm F8 tuşu yazıyor her yerde yalnız "advenced boot options " dye birşey yok..? yardım lütfen acilen.. ::( " yarıdm lütfen ayrıca bu orjinalinde gelen dell webcam programını nasıl bulucaz.. heryeri aradımm off...
Yardımcı olmak isterdim ama ben vista yüklü almıştım, bu nedenle senin durumunu bilemeyeceğim fakat, normal bir vista home premium cd si ile yükleyip laptop ın altındaki keyini girdiğinde de problem çıkmıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: spestnaz
Millet bn driver ları download etmek istiyorum dell supporttan ama indire basınca internet bağlantısı yok, bağlantıyı kontrol edip öyle deneyin diyor. Aceba nedendir??
Muhtemelen browserından kaynaklanıyor, birde diğerleriyle dene olmazsa, download tuşunun üzerine gelince genelde sağ alt köşede bağlantı adresi yazar, oradan file id no'su na bakıphttp://ftp.dell.com/ adresinden indirebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: veterinarius
quote:
Orijinalden alıntı: floperx
bende bu makinadan almayı planlıyorum fiyat/performans açısından gerçekten çok başarılı fakat dün dikkatimi ilginç bir şey çekti.. Teknosada gezinirken bu makinayı gördüm standda yanında da dell satış temsilcisi vardı makina hakkında konuşmaya başladık ve adam laf arasında makinanın ekran kartını 1 gb dedİ aynen kaldım öyle nası olur ben takip ediyorum 512 lik ati 4570 dedim adamda şaşırdı allah allah ben 1 gb diye biliyorum dedi :)) ve açtı ekran karftı özellliklerini ne çıktı dersiniz ATİ HD 5470
Evet o teknosada 5470'li aletler var, bende gördüm geçenlerde.Ama çok büyük bir performans artışı beklemeyin, iki kart arasında çok büyük bir fark yok, hatta komiktir, 3DMARK2005 te 4570 nasıl becerdiyse daha yüksek puana sahip.
Model Codename 3DMark01 3DMark03 3DMark05 3DMark06 ATI Mobility Radeon HD 5470 Park XT 21402 9507 6380 3606 ATI Mobility Radeon HD 4570 M92-XT 16656 9408 6755 3358
Tabi her türlü 5470 daha iyi bir ekran kartı, sadece büyük bir fark yok.
Senelerce insanlar Dell'de 1 gb ekran kartı yok diye almıyorum diyordu. Şimdi gördüğüm kadarıyla Dell makinalarda 1 GB'lık ekran kartı var, şimdi de arada değecek bir fark diyorsunuz. 512MB olunca kötü, 1GB olunca kötü, ne zaman iyi olacak bu ürünler?
quote:
Orijinalden alıntı: bravefart
quote:
Orijinalden alıntı: sakkans
arkadaşlar oyun önemli değil benim için konsol kullanıyorum o yüzden işlem gücü ve hdd hızı açısından bu makineyi almayı düşünüyorum ancak en en en önemli şey benim için fan sesi. bu konuyu yorumlarmısınız kullananlar olarak? mesela samsung r522 kullanmıştım. harikaydı. fan neredeyse hep çalışıyor ancak o kadar düşük devirde çalışıyorki duyulmuyor denebilir. acerlar ise işlemci soğuyunca fanı tamamen kapatıyor sonra ısınınca 2-3 dkda bir vuuuuuuuuu diye kafa şişiriyor. dell 1557 nasıl fan çalışma sıklığı, devri ve sesi konusunda?
Makinenin çok fazla ısındığını söyleyebilirim. Tabi ben dizüstünde kullanıyorum, masaüstü değil. Eğer keyfime düşkünüm diyorsan soğutucuyla birlikte al.
dizüstünde kullanmak hava deliklerini kapatır ve dolayısıyla ısınmaması elde değildir. ayrıca fana toz doldurursun ben masaüstünde kullanıyorum, sadece oyun oynarken soğutucu ictiyacı istiyor
quote:
Orijinalden alıntı: Wassermann
Senelerce insanlar Dell'de 1 gb ekran kartı yok diye almıyorum diyordu. Şimdi gördüğüm kadarıyla Dell makinalarda 1 GB'lık ekran kartı var, şimdi de arada değecek bir fark diyorsunuz. 512MB olunca kötü, 1GB olunca kötü, ne zaman iyi olacak bu ürünler?
daha iyi olsa ne olur ki zaten sonuçta bir multimedya bilgisayarı değil mi?
1.6 ve turbo da ısınma ve fan sesi nasıl
bataryası biraz az mı gidiyor bu aletin?benim 2 saatte filan bitiyor daha uzun süre gitmesi için ne yapabilirim?mesela daha uzun gidecek başka bi batarya satın alıp kullanabilir miyim?
quote:
Orijinalden alıntı: falconhill 1.6 ve turbo da ısınma ve fan sesi nasıl
1.6'da ses ve ısınma sorunu olmuyor, işler ağırlaştıkça GHz artıyor aynı şekilde sıcaklık artıyor. sadece CoD5 oynarken soğutucu kullanıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: erdemr bataryası biraz az mı gidiyor bu aletin?benim 2 saatte filan bitiyor daha uzun süre gitmesi için ne yapabilirim?mesela daha uzun gidecek başka bi batarya satın alıp kullanabilir miyim?
bataryadan kaynaklı birşey değil, yaptığın işlerle ilgilidir, özellikle işlemci iyi tüketiyor pilini. ben 3-4 saate kadar kullanabiliyorum. 1) bilgisayarına yüklü olarak "Dell Pil Ölçer" gelir. saatin yanındaki pile sağ tıklayarak aç. ayarlardan hepsini seç. tamam. 2) ekran parlaklığını düşür 3) güç seçeneklerinden "Güç Tasarrufu"nu seç 4) saatin yanındaki programları kapatmak daha az işlemci kullanacaktır ve pil uzar 5) pilinin uzun ömürlü olması için 3-4 haftada bir kullan(maya çalış)
aynı şekilde QuickSet programı da güncellendi bakalım nasılmış
abıler dun basıma geln bıseyı paylasmak ıstedım bende dell st 1557 sahıbıyım cıhaz bır fılm fılan ızlerken yada net usutunden vıdeo ızlerken ısınıyor dun bır dızıyı kalıtelı olarak ınternetten ızlerken bılg kapandı baktım cok asırı ısınmıs yukleme fılan yapmak ıcın acmayı denedım yarıda yıne kapanıodu sonra bekledım sabah actıgımda sorun yoktu ...bu neden bole oldu ve ısınma problemı bana mı aıt bır durum bu bılgde ısınıpta kapanan oldumu daha once
quote:
Orijinalden alıntı: kenanmorbulut
abıler dun basıma geln bıseyı paylasmak ıstedım bende dell st 1557 sahıbıyım cıhaz bır fılm fılan ızlerken yada net usutunden vıdeo ızlerken ısınıyor dun bır dızıyı kalıtelı olarak ınternetten ızlerken bılg kapandı baktım cok asırı ısınmıs yukleme fılan yapmak ıcın acmayı denedım yarıda yıne kapanıodu sonra bekledım sabah actıgımda sorun yoktu ...bu neden bole oldu ve ısınma problemı bana mı aıt bır durum bu bılgde ısınıpta kapanan oldumu daha once
bende böyle birşey olmadı hatta gece sessizliğinde fan sesi duyamadım toz kaptırmış olabilir misiniz genelde dizinüstünde kullananlar olur da yada Dell servisini arayın... _______________ yeni BIOS'u yükledim. BIOS Geliştirme ve Düzeltmeleri:
quote:
Feature enhance: 1. Fix unable to communicate with battery error under delldiag. 2. Disable external USB port during flash BIOS.
Issue Fixed. 1. Fix FM9X system auto power off 2. Fix system will heard buzz sound after flashing BIOS in Vista 32 OS under DC. 3. Fix system will stop at the end of post process bar(Rate 10%) after press F2/F12. 4. Fix system will show BSOD 9F after running S4 stress under DC mode 10~25%.
QuickSet A06 güncellemesini yüklemeyi unutmayın
Arkadaşlar şuanki ekran kartınız ne olarak gözükmekte? Bendeki 4570 iken ati yazılım güncelleme yaptıktan sonra 4500/5100 diye gözükmeye başladı. Bu normal mi sizde durum ne
quote:
Orijinalden alıntı: Cromartie
Arkadaşlar şuanki ekran kartınız ne olarak gözükmekte? Bendeki 4570 iken ati yazılım güncelleme yaptıktan sonra 4500/5100 diye gözükmeye başladı. Bu normal mi sizde durum ne
Normal bir durum.
Peki sizde beliren ne? 4570 mi? Neden ismi değişiyor şimdi ne avantaj sağlandı daha mı hızlanacak ekran kartı oyunlarda?
ya kardesler sankı benım arakadakı fan uflemıyor gıbı en hızlıda bıle elımle anlamak cok zor evet calısıyor bır ses cıkıyor ama uflemeyı oyle barız anlıyamıosun sızdede oylemı acaba ???
quote:
Orijinalden alıntı: Cromartie
Peki sizde beliren ne? 4570 mi? Neden ismi değişiyor şimdi ne avantaj sağlandı daha mı hızlanacak ekran kartı oyunlarda?
Dell'in sitesinden indirirsen direkt olarak model yazar, atinin sitesinden indirirsen ekran kartı serisi yazar.Atinin sitesindeki sürücü dah güncel ve daha iyi performans veriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: kenanmorbulut
ya kardesler sankı benım arakadakı fan uflemıyor gıbı en hızlıda bıle elımle anlamak cok zor evet calısıyor bır ses cıkıyor ama uflemeyı oyle barız anlıyamıosun sızdede oylemı acaba ???
fan içeri üflüyor ondandır
Selam arkadşlar bende 1557 ye ilk geçiş yapanlardanım yani makinemi kasım 2009 da aldım.Sormak istediğim bazı şeyler var.Google da saatlerimi harcadığım halde bulamadım.Umarım buradaki arkadaşlar bana yardımcı olabilirler.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Öncelikle bence laptop performans/fiyat oranında çok iyi fakat ekran kartı,işlemci hdd ve ram düşünüldüğünde aşırı vasat kalıyor.Acaba ekran kartını ati 5000 serisi ya da 4650-4670 ile upgrade yapma imkanımız yok mudur?Yani harici bir ekran kartına sahip olduğumuzdan değişim yapamaz mıyız?(Bu arada aynı özelliklerde hdd si 320GB fakat ekran kartı ati5450 olan bir model gördüm ki hdd kısılarak ekran kartı yükseltilmiş) HDD 7200rpm deniyor fakat ben win7 de 5.9 HDD puanı alıyorum ki 5400rpm kullanıp da 5.8 alanlar gördüm.Ayrıca 5400lük acerini 7200 ile değişim yapanlar puanım 6.5 oldu diyor.Yoksa bu 7200rpm biraz yalan mı?Ya da ben mi tam verim alamıyorum.Öyleyse sorun ne olabilir.
İlk olarak ekran kartlarımız ne yazıkki harici değil, o nedenler herhangi bir upgrade yapamıyoruz.HDD konusunda açıkçası ben SSD kullananlar dışında 5.9 un üzerini gören kullanıcıya rastlamadım.