Şimdi Ara

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
0
Favori
40.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, ben de dün itibariyle Dell in bu model sahibi oldum.

Hepsiburadadan aldım. Dün akşama doğru elime geçti. Açtım ilk ayarlarını yaptım(win7,internet vs.). Şarjı bitmek üzere uyarısı yaptı,şarja taktım, Dolunca kapattım. Bugün iş yerimde açtım. Ben işimle uğraşırken bilgisayar internetten güncellemeler falan yaptı. Buraya kadar herşey normal.. Güncellemeler bitince internetten büyükce bir program indirmeye bıraktım. Bir ara baktım kapanmış. Uyku moduna falan geçti zannettim. Makine kapanmış. Ve bir daha açamadım. Şarj cihazını taktım olmadı, pilini çıkarıp tekrar taktım olmadı. Şarjın takıldığı yerin üstündeki lambada yanmıyor. Makineye sanki hiç eletrik gitmiyor.

Sonra (hepsiburadada ve dellin kendi sitesinde belirtilen) yerinde destek numaralarını aradım. Numaralar kullanım dışı uyarısı aldım. Dell den herhangi bir muhattaba ulaşamadım. Sonra hepsiburada'da arıza ve iade formu doldurdum. Şimdi ise cevabını bekliyorum.

Bütün bunları yazdım çünkü.. Büyük hayal kırıklığına uğradım. Dell den bir muhattab bulamamak üzdü. Şimdi Dell aldığıma çok pişmanım.. Buna benzer olay yaşayan arkadaş varmı bilemiyorum.. Umarım Dell in göstermediği ciddiyeti ve sorumluluğu Hepsiburada gösterir..

Saygılarımla..

• Bugün yerinde desteği bende aradım, 4-5 kez aramama rağmen, herhangi bir yetkiliyle konuşamadım.Bende ilk defa bugün dell'e çok sinirlendim, normalde bugün arıza kaydını alır, ertesi gün tamir ederlerdi.

Numaralar (Ücretsiz)

Yurtdışı açıksa 00 800 353 90 00 2
    Yurdışı kapalıysa 0 811 288 0001 (Müşteri Şifresi: 888 578 5446)
  • 0 811 288 0001 i arıyorsunuz ve "Kullanılmayan numara" uyarısı alıyorsunuz. (pekçok kişi tarafından denenmiştir.)

Bu arada hepsiburada'dan hala ses seda yok.. Bekliyorum bakalım sonuç ne olacak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatemix

0 811 288 0001 i arıyorsunuz ve "Kullanılmayan numara" uyarısı alıyorsunuz. (pekçok kişi tarafından denenmiştir.)

Bu arada hepsiburada'dan hala ses seda yok.. Bekliyorum bakalım sonuç ne olacak..

Ben bugün aradım (yurtdışı olanı), ısınma şikayetim vardı, bildirdim, soğutucunuz değiştireceğiz dediler.Yarın arayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 16 Haziran 2010; 23:13:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatemix

0 811 288 0001 i arıyorsunuz ve "Kullanılmayan numara" uyarısı alıyorsunuz. (pekçok kişi tarafından denenmiştir.)

hepsiburada.com kendisi tamir-bakım yapmıyor yolluyor firmaya..ve uzun zaman alacaktır bu yöntem...
    bence yurtdışı numarasını arayıp yada müşteri hizmetlerine mail atıp durumu bildirin...
    yollamanıza gerek yok çünkü garanti şartları yerinde servis hizmeti diyor..yani kanunen gelip bakacaklar...

ayrıca 1 gün içinde Dell'den pişmanım demeniz biraz haksızlık gibi...
    acer-pb gibi firmaların aylarca oyaladıklarını,mağdur ettiklerini gördükten sonra Dell'in servis anlayışı çok iyi aslında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan
    ayrıca 1 gün içinde Dell'den pişmanım demeniz biraz haksızlık gibi...
    acer-pb gibi firmaların aylarca oyaladıklarını,mağdur ettiklerini gördükten sonra Dell'in servis anlayışı çok iyi aslında...

quote:

Orijinalden alıntı: veterinarius
    İlk olarak ekran kartlarımız ne yazıkki harici değil, o nedenler herhangi bir upgrade yapamıyoruz.HDD konusunda açıkçası ben SSD kullananlar dışında 5.9 un üzerini gören kullanıcıya rastlamadım.

bu yorumlara katılıyorum
  • arkadaşlar ben de ısınmadan şikayetçiyim...
    işlemci ve ekran kartı 95 dereceleri görüyor...
    servisi aradım donanım CDsi ile boot edip fan testi yaptırdılar hata çıkmadı...
    gelecekler bakalım
    siz ce en fazla kaç olmalı işlemci ve ekran kartı sıcaklığı???
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakuzucu

arkadaşlar ben de ısınmadan şikayetçiyim...
    gelecekler bakalım

Valla laptop modellerimiz aynı değil ama şunu biliyorum, 95 derece çok fazla benim ekran kartı 60, işlemci 35 derecelerde dolaşıyor, gelip onarım mı yapıcaklar yoksa parça değişikliği mi bi bilgi verdiler mi?
  • quote:

gelecekler bakalım

Bende aynı problemden şikayetçiydim, gelip fanı değiştirecekler, pek bişey de farketmeyecek.Boştayken 76-80 derece arası salınacak işlemci, yük binince 96 ya kadar çıkacak muhtemelen

Yani fanla max cpu 90 derece, gpu 83 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 19 Haziran 2010; 16:41:02 >
  • quote:

gelecekler bakalım

ben oyun esnasında ölçtüm işlemci en fazla 70 derece oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcombil

quote:

gelecekler bakalım

ben oyun esnasında ölçtüm işlemci en fazla 70 derece oluyor

Enteresan, benim işlemci atıl durumdayken bile ortalama 70 derecede.Ekstradan soğutucu kullanmama rağmen.
  • Benimki 50 gösteriyor yaklaşık yarım saattir netteyim, ancak GPUya nasıl hangi program ile bakılıyor ve bu derece normal mi?
  • gpu ya, gpu-z ile bakabilirsin
  • wireless çekim gücü nasıl? kardeşimin acerına göre bana daha az geldi.

şuan 52 cpu, 62 de gpu bu değerler olması gerekenler mi fazla mı?
  • arkadasım bende 1557 aldım ıkı arkadas birer tane aldık ıkımızde de bu anı kapanma hıkayesı oldu once arkadasımda sonra bende de oldu bır ıkı kere dedı.. ısınmadan dolayı olmustur bır kere ıkı kere dedım kı bende de oldu.. ama sımdı bende devamlı kapanma basladı 5 dakkada bır ben onlıne 3D bır oyun oynuyorum burda ısınıyo dıye ılk once onemsememıstımkı arakadasım oynamıyor.. sımdı 5 dakkada bır kapanmaya baslayınca dell ucretsız destek hattını aradım ve bana bbır teset uygulayıp hata kodu aldılar 0142 cıktı ve hdd bozulmus simdi kayıt aldılar ve gelıp yerınde sevıs garantısı dahılınde hdd yı degıstırecekler arkadasımı da arayıp durumdan haberdar ettım ısın ılgıncı bılgısayarda oyun yada winamp dan internet radyo yayını yaptıgımda hemen kapanıyor sunu anlatmak ıstıyorum yuke bınınce kapanıyor sadece ınternet sayfasına bakarsam kapanmıyor senınde servıs arayıp bı test yaptırmanda fayda var ucretsız destek hattı 0080035390002 burdan konusup telefonda teset yaptırıp sorunu ahat koduyla anlayabılıp servıs gonderıyolar bılgıne :::

• quote:

Orijinalden alıntı: kenanmorbulut

abıler dun basıma geln bıseyı paylasmak ıstedım bende dell st 1557 sahıbıyım cıhaz bır fılm fılan ızlerken yada net usutunden vıdeo ızlerken ısınıyor dun bır dızıyı kalıtelı olarak ınternetten ızlerken bılg kapandı baktım cok asırı ısınmıs yukleme fılan yapmak ıcın acmayı denedım yarıda yıne kapanıodu sonra bekledım sabah actıgımda sorun yoktu ...bu neden bole oldu ve ısınma problemı bana mı aıt bır durum bu bılgde ısınıpta kapanan oldumu daha once

arkadasım bende 1557 aldım ıkı arkadas birer tane aldık ıkımızde de bu anı kapanma hıkayesı oldu once arkadasımda sonra bende de oldu bır ıkı kere dedı.. ısınmadan dolayı olmustur bır kere ıkı kere dedım kı bende de oldu.. ama sımdı bende devamlı kapanma basladı 5 dakkada bır. ben onlıne 3D bır oyun oynuyorum burda ısınıyo dıye ılk once onemsememıstım,kı arakadasım oynamıyor.. sımdı 5 dakkada bır kapanmaya baslayınca dell ucretsız destek hattını aradım ve bana bır test uygulayıp hata kodu aldılar 0142 cıktı ve hdd bozulmus simdi kayıt aldılar ve gelıp yerınde sevıs garantısı dahılınde hdd yı degıstırecekler arkadasımı da arayıp durumdan haberdar ettım ısın ılgıncı bılgısayarda oyun yada winamp dan internet radyo yayını yaptıgımda hemen kapanıyor sunu anlatmak ıstıyorum yuke bınınce kapanıyor sadece ınternet sayfasına bakarsam kapanmıyor ( bu nasıl hdd arızasıysa anlayamadım yanı ) senınde servısı arayıp bı test yaptırmanda fayda var ucretsız destek hattı 0080035390002 burdan konusup telefonda test yaptırıp sorunu hata koduyla anlayabılıp servıs gonderıyolar bılgıne :::

• kardeşler az önce Dell yerinde servis abi gitti
    bilgisayarı tamamen söktü soğutucu ve fan tek parçalık büyük bi donanım onu değiştirdi şimdi ısınma gibi bi sorun yok
    çok büyük yük altında 65 derecelerde geziniyor
    sıkıntısı olan teknik servisi arasın derim
  • quote:

kardeşler az önce Dell yerinde servis abi gitti
    bilgisayarı tamamen söktü soğutucu ve fan tek parçalık büyük bi donanım onu değiştirdi şimdi ısınma gibi bi sorun yok
    çok büyük yük altında 65 derecelerde geziniyor
    sıkıntısı olan teknik servisi arasın derim

Heatsink'i değiştirmişler, genelde de öyle yapıyorlar ama notebook'un dizaynında hata var, hava aldığı delikler altta olduğu sürece ve havadaki toz partiküllerini engelleyemediğimiz sürece heatsink tıkanmaya devam edecek ısınma problemi devam edecektir, ya da masanızın bir bölümünde delik açacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarius -- 21 Haziran 2010; 20:28:18 >

• ilk kurulumdan sonra copy win7 ile format attım. Recovery bölümünü kaldırmadım hala duruyor fakat şimdi bütün tuş kombinasyonlarını denememe rağmen recovery bölümü açılmıyor ne yapmam lazım recovery bölümünü düzeltmek için.
  • Bu ürün şu an 1800 liranın altında herhangi bir yerde satılıyor mu?Ben internette aradım fakat bulamadım bu bilgisayarı satan bir yer.Kısa zamanda bulamazsam Samsung R580 JS01TR alcam sanırım.Benim için ekran kartı önemsiz.Oyun oynamıyorum fazla.Bütün işim programlarla bundan dolayı işlemci,ram ve harddisk önemli.O yüzden bu bilgisayar daha iyi benim için.Bulamazsam üzülcem.

Birde şunu sormak istiyorum.Bazı arkadaşlar bu başlık altında bilgisayarın ciddi ısınma problemi olduğunu söylemiş.Hatta 96 derece oluyor diyen var.Ve bazı arkadaşlarda durduk yerde bilgisayarın kendini kapadığını söylemiş.Lütfen beni aydınlatın.Müzik yapıyorum ve sahneye bilgisayarla çıkmayı düşünüyorum.Bilgisayarın ani kapanması gibi bir durum başıma gelebilecek en kötü şey olur ! Beni cevapsız bırakmazsanız çok sevinirim.Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erowen -- 23 Haziran 2010; 2:02:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.