Şimdi Ara

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
0
Favori
40.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qene

Arkadaşlar,

Touchpad'i iptal etmek istiyorum.
    Sürücülerden kaldırmama rağmen kendiliğinden gidiyor.
    Ben mausesuz laptop kullanamam. Bu nedenle touchpad kısmına elim falan çarpıyor ve mause atıyor.
    Bu nedenle touchpad'i hiç kullanmak istemiyorum.
    Nasıl iptal edeceğim?

Teşekkürler.

Touchpad programından, "aygıt seç" e girip, devreden çıkartı seçmen yeterli.
  • O dediğin programa nereden ulaşacağım kardeş.
    Mause seçeneklerinde öyle birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qene

O dediğin programa nereden ulaşacağım kardeş.
    Mause seçeneklerinde öyle birşey yok.

Dell'in support sayfasından veya driver cd'sinden touchpad programını yükleyebilirsin.
  • arkadaşlar benim ekranın plastik kasası kırıldı bunu temin etmem lazım nerde bulabilirim garantisi doldu malesef birde garanti yükseltme vb birşey yapabilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serikli076

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de Vatan dan yerinde destek servisi övülmesi sebebi ile aldım.

Hiç bir oyundan sevk alamadım.

1-İlk hata şarj aleti ucu arıza verdi pil ömrü bitti 1 yl olmadan.
    2. ısınmadan dolayı donmalar oldu-fan-soğucu üniteler değişti.
    3.Anakart ve işlemci değişti.
    4. Şimdi de mavi ekran çıkıp seond processor vs diyen hata veriyor.

aradım garanti bitti ama faturayı gönderin güncelleyelim dediler.

Faturayı scan edip hatayı da fotoğraf ile göndereceğim.

Umarım bir şey olur da kurtulurum.

İnsan o kadar verip alıyor, son işlemci diyor. sonuç hüsran... Bakalım Hayırlısı

Hocam malesef cihazın soğutma-fan konfigürasyonu iyi yapılmamış.Bu yüzden ara ara cihaz fan bölgesini temizlemek gerekiyor.O zaman cihazda aşağı yukarı 1 ay ısınma sorunu çekilmiyor.Bende aynı laptoba sahibim,şu anda ondan yazıyorum.Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım.Alalı 2,5 yıl oluyor.

• arkadaşlar merhaba. bu bilgisayara türkiyeye ilk geldiği günden itibaren sahibim. bazen ısınmalarıyla( özellikle hard disk bölgesi) beni sıkıntıya düşürse de iyi geçindik.

yalnız 5-6 aydır(yuh) usb ler arada sırada çalışıyor fıtık ediyor. aygıt yöneticisinden sürücüyü kaldırıp yenilediğimde bir kereliğine mahsus usbler çalışma izni veriyor (bazen de iki oluyor tabi) sonra bilgisayarı uyku moduna aldığımda veya kapadığımda yine çalışmıyor aynı işlemi yapmak zorunda kalıyorum.

sizce sıkıntı nedir? sürücüleri silip yenisini mi yüklemeliyim? soğutucu alacağım yalnız bu şartlar altın bi verim vermeyecek.

mutlaka düzeltmem gereken bir sorun. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ururur

arkadaşlar merhaba. bu bilgisayara türkiyeye ilk geldiği günden itibaren sahibim. bazen ısınmalarıyla( özellikle hard disk bölgesi) beni sıkıntıya düşürse de iyi geçindik.

yalnız 5-6 aydır(yuh) usb ler arada sırada çalışıyor fıtık ediyor. aygıt yöneticisinden sürücüyü kaldırıp yenilediğimde bir kereliğine mahsus usbler çalışma izni veriyor (bazen de iki oluyor tabi) sonra bilgisayarı uyku moduna aldığımda veya kapadığımda yine çalışmıyor aynı işlemi yapmak zorunda kalıyorum.

sizce sıkıntı nedir? sürücüleri silip yenisini mi yüklemeliyim? soğutucu alacağım yalnız bu şartlar altın bi verim vermeyecek.

mutlaka düzeltmem gereken bir sorun. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Hocam belli ki sürücülerle ilgili bir sıkıntı var.Antivirüsünüz varsa bence bir tam tarama yaptırın,virüs olabilir.Ayrıca 6 ayda bir format atmakta sistemin sağlıklı çalışması açısından önemli.Bunları gözönünde bulundurun derim.Isınma içinse fan bölgesini temizlerseniz sorun geçici olarak çözülür(Malesef fan bölgesi zamanla toz topluyor)Cihazınıza soğutucu almaksa özellikle yaz aylarında çok farkediyor,arada fps düşüklüğü yaşadığım oyunları harici fanla oynadığımda bu sorunu yaşamıyorum.Bilginize.

• Merhabalar büyük ihtimal şuanda bu cihazı kullanıp oyun oynayanlar performansı beğenmiyorlardır işlemci ve ram sıkıntısız biliyorsunuz çok güçlü ekran kartını upgrade etmek istiyorum nasıl yapabilirim aranızda bunu yapan varmıdır teşekkürler...
  • merhaba arkadaslar,

bilgisarin hertarafi isniyor..sicaklik 90 dereceye kadar cikiyor..sogutucu aldim yinede cad/cam programlarini kullanamiyorum..

simdi baska sorunum adaptörün asiri isinmasi...ne yapabilirim ?
  • benim laptopun (1557) ram slotlarından biri bozulmuş.
    tek başına 2gb ram ile de performansı çok düştü.
    almışken 8 gb ram alayım dedim (KINGSTON KVR1333D3S9/8G 8GB 1333MHz DDR3 CL9 SODIMM).
    laptopun 8gb'a kadar desteklediği yazıyor ama tek slottan da 8gb destekliyor mu bu konuda bir bilgi bulamadım.
    bilen veya bu şekilde kullanan varsa, yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canafar7

benim laptopun (1557) ram slotlarından biri bozulmuş.
    tek başına 2gb ram ile de performansı çok düştü.
    almışken 8 gb ram alayım dedim (KINGSTON KVR1333D3S9/8G 8GB 1333MHz DDR3 CL9 SODIMM).
    laptopun 8gb'a kadar desteklediği yazıyor ama tek slottan da 8gb destekliyor mu bu konuda bir bilgi bulamadım.
    bilen veya bu şekilde kullanan varsa, yardımcı olursa sevinirim.

Tek Slottan 8 Gb desteklediğini sanmam.Max.8Gb denmesi,2 slot birden aktif bir şekilde hesaba katıldığında ortaya çıkan sonuçtur.Yalnız hiç belli olmaz demeyi de eklemek istiyorum.Çünkü bizim laptobumuz piyasaya çıktığında max. tek modül Ram miktarı 4 Gb'dı.Cihazın özellikleri de bu bilgilere göre derlenmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derastic

merhaba arkadaslar,

bilgisarin hertarafi isniyor..sicaklik 90 dereceye kadar cikiyor..sogutucu aldim yinede cad/cam programlarini kullanamiyorum..

simdi baska sorunum adaptörün asiri isinmasi...ne yapabilirim ?

Ben laptobun içini (Özellikle Fan bölgesini) elektrik süpürgesi tutarak temizliyorum.Kesinlikle fark ediyor.Fakat 2 ayda bir yapmak gerekiyor ki sorun değil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalstroke21

Merhabalar büyük ihtimal şuanda bu cihazı kullanıp oyun oynayanlar performansı beğenmiyorlardır işlemci ve ram sıkıntısız biliyorsunuz çok güçlü ekran kartını upgrade etmek istiyorum nasıl yapabilirim aranızda bunu yapan varmıdır teşekkürler...

Hocam ben özellikle nette çok araştırdım.Aslında böyle birşey teoride mümkün fakat pratikte çok zor.Yani yeni aldığınız daha güçlü olan ekran kartınız eskisiyle aynı boyutlarda olacak,yuvaya tam oturacak ve aynı miktarda güç çekecek.Hepsini birarada bulmak çok zor ama yanlış hatırlamıyorsam HD 46xx serisi bir ekran kartının sorunsuz 1557'ye takılabildiğini doğrulayan bir internet sitesi bulmuştum,türkçeydi ama üzerinden çok zaman geçtiği için ismini hatırlayamıyorumAslında bunu yapabilirdim,işlemcisi olsun Rami olsun hala iş gören bir cihaz.Ama beni caydıran ekran kartının fiyatı oldu.750-800 lira arası birşey isteniyordu.Zaten 1557'yi 2.elde okutmaya kalksan ederi o kadar.

• Benimki 700-800 de etmez şuan klavyesi bozuk ekranın çerçevesi kırık power tuşu kopuk ama aslında satılıyor bu parçalar 100-150 tl civarında yurt dışından getirmek sorun olur mu sizce ebay de vardı sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcombil

quote:

Orijinalden alıntı: fatalstroke21

Merhabalar büyük ihtimal şuanda bu cihazı kullanıp oyun oynayanlar performansı beğenmiyorlardır işlemci ve ram sıkıntısız biliyorsunuz çok güçlü ekran kartını upgrade etmek istiyorum nasıl yapabilirim aranızda bunu yapan varmıdır teşekkürler...

Hocam ben özellikle nette çok araştırdım.Aslında böyle birşey teoride mümkün fakat pratikte çok zor.Yani yeni aldığınız daha güçlü olan ekran kartınız eskisiyle aynı boyutlarda olacak,yuvaya tam oturacak ve aynı miktarda güç çekecek.Hepsini birarada bulmak çok zor ama yanlış hatırlamıyorsam HD 46xx serisi bir ekran kartının sorunsuz 1557'ye takılabildiğini doğrulayan bir internet sitesi bulmuştum,türkçeydi ama üzerinden çok zaman geçtiği için ismini hatırlayamıyorumAslında bunu yapabilirdim,işlemcisi olsun Rami olsun hala iş gören bir cihaz.Ama beni caydıran ekran kartının fiyatı oldu.750-800 lira arası birşey isteniyordu.Zaten 1557'yi 2.elde okutmaya kalksan ederi o kadar.

Ne yazık ki, GPU anakarta entegre durumda o nedenle sadece e-GPU ile arttırmak mümkün, ama wi-fi kartını çıkarmak ve çeşitli adaptörler lazım.Makinenin neredeyse tüm parçaları e-bay'den satın alınabiliyor.

• Merhaba arkadaslar..

Benim bilgisayar acilista dell yazisi ciktiktan sonra yaklasik 30 sn bip seklinde ötüyor..sanirim 20 den fazla bip sesi cikiyor..sizce ne yapabilirim...
  • durumlar nasıl beyler..? 2.5 3 yıl oldu alalı nerdeyse, bir format yüzü görmedi; bana mısın demiyor, hâlâ içli dışlıyız biz..

edit; yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trustem.111 -- 2 Eylül 2013; 16:07:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

durumlar nasıl beyler..? 2.5 3 yıl oldu alalı nerdeyse, bir format yüzü görmedi; bana mısın demiyor, hâlâ içli dışlıyız biz..

edit; yazım hatası.

3 yil oldu alali;

- 5,6 kere format attim
    - 2 tane ekstra laptop sogutucusu aldim, halen cilginca isiniyor
    - Bitmek bilmez, takilmalar, donmalar
    - Durup dururken USB portalarinin calismamasi
    - En berbat oyunlarda bile kasmalar, asiri isinmalar, atmalar
    - Uyari vermeden ani kapanmalar (genelde isinmaya bagli)
    - ... say say bitmiyor

Genede, tum projelerimi sorunsuz bitirdim bu pc ile, bana kazandirdigi paranin haddi hesabi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

durumlar nasıl beyler..? 2.5 3 yıl oldu alalı nerdeyse, bir format yüzü görmedi; bana mısın demiyor, hâlâ içli dışlıyız biz..

edit; yazım hatası.

3 yil oldu alali;

- 5,6 kere format attim
    - 2 tane ekstra laptop sogutucusu aldim, halen cilginca isiniyor
    - Bitmek bilmez, takilmalar, donmalar
    - Durup dururken USB portalarinin calismamasi
    - En berbat oyunlarda bile kasmalar, asiri isinmalar, atmalar
    - Uyari vermeden ani kapanmalar (genelde isinmaya bagli)
    - ... say say bitmiyor

Genede, tum projelerimi sorunsuz bitirdim bu pc ile, bana kazandirdigi paranin haddi hesabi yok.

hocam onları tolere ediyorum ben o yüzden yazmadım

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.