Şimdi Ara

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
0
Favori
40.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Studio G72P45 iyiymiş. Yukarıdakilerdeki 1TB sabit diske bittim ama ekran kartlarından şüpheliyim.
    Şunu yazayım, etrafta HD5470 için işe yaramaz kart diyenler çok. Hiç de yaramaz bir kart değil. Hazır işlemciniz de i7 olacak, CoD falan çok rahat oynarsınız. Ha; maximum detayda oynayamazsınız belki ama detay ayarlarını makul hâle getirerek sonuç alabilirsiniz. YouTube'ta ilgili görüntüleri bulabilirsiniz.

Hayırlı olsun şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehipek

Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle ürünü alıp kullanan arkadaşlara hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir birlikteliğiniz olur.

Bende laptop alma aşamasında olanlardanım. Ve Forumlarda bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Benim Limitim 2.000 TL. bunuda söyleyim. Sonra çok fazla oyun delisi değilim ancak COD 4-5-6 (6'yı daha oynayamadım ama :) ) oynayabilmeliyim :)

Aklımda 3 firma var Asus, Dell ve Lenovo. HP'de ki kronik ısınma sorunu beni soğuttu. Toshiba deseniz çok pahalı, kasası çelikten mi bunların onu da bilmiyorum :) uzun süre uzak kaldım bilgisayar dünyasından ki i3-5-7 işlemciler çıkmış :D

Ben önce fiyat ve performans olarak Y560 59-037224 IdeaPad LENOVOY560 59-037224 IdeaPad LENOVO düşündüm hala düşünüyorum lakin panel sorunu ile ekrandaki karıncalanma ve dalgalanmalar kafamı karıştırdı. Onun dışında ısınma ve oyunlarda sorun duymadım. Birde kasa rengini beğenmedim açıkcası.

Birde aklımda Asus N61JQ-JX091V var. Ancak bunda da oyunlarda takılmalar var denmiş ama ekran kartına göre bu takılmalar normal gelmedi bana.

Sonra Dell araştırmaya başladım sizlerin bahsettiğiniz modeli bulamadımı. Bende şu 5 ürünü buldum bunlar ile ilgili görüşlerinizi almak isterim siz Dell kullanıcılarından. Sizin ürünlerinizden artı ya da eksileri nelerdir?

Benim anladığım kadarı ile ekran kartları biraz zayıf sanırım.
    1747-B72P410 Studio DELL LAPTOP
    İŞLEMCİ: Intel Core i7-720QM 1.60 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK: 1 TB SATA (7200 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 1770 MB Ekran Kartı
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit)

1747-B72P41 Studio DELL LAPTOP
    İŞLEMCİ: Intel Core i7-720QM 1.60 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    SABİT DİSK: 1 TB SATA (7200 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 2798 MB Ekran Kartı

Yukarıdaki 2 üründe sadece ekran kartı bellekleri değişik.

Birde vatanda bu modeli buldum bunun ekran kartı bunlardan ve sizin kullandığınız üründen daha iyi sanırım.
    DELL STUDIO 1558-B74P45
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i7
    İşlemci Hızı 1.73GHz Turbo İle 2.93GHz
    İşlemci Numarası 740QM
    İşlemci Ön Bellek 6 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Hafıza Bus Hızı 1333 MHz
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    HD Dönüş Hızı 7200 Rpm
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
    VGA Chipset Markası ATI
    VGA Chipset Modeli HD5470
    Ekran Boyu(inch) 15.6" HD-LED
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Dual
    Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
    Ağırlık 2.7 Kg
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

Son 2 üründe bunlar;
    1558-B74P45 Studio DELL LAPTOP
    İŞLEMCİ: Intel Core i7-740QM 1.73 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK: 500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5470 Max. 1024 MB Ekran Kartı
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng

1558-G72P45 Studio DELL LAPTOP
    SABİT DİSK: 500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5470 Max. 1722 MB Ekran Kartı

Sizlerede bu ürünleri danışmak istedim. Özellikle Dell ve sonra yukarıdaki Lenovo ve Asus ürünleri ile ilgide bilgilerinizi ve görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.

Hepinize şimdiden teşekkürler.

Hocam bende studio 1557 var malum :D ben yaklaşık 5 aydır kullanıyorum, memnunum.. biraz sesli çalışıyor, bide herkesin yaşadığı fana toz dolma sorunu var. 2. sini soğutucu alarak biraz giderdim. Ama sonuç olarak memnunum,, cod 4 ü de, cod 5 i de, cod 6 yı da oynadım. gta episodes from liberty city i düşük ayarlarda oynadım. mafia 2 yi bitirdim.. GTA 4 ü bulamadığım için oynayamadım müşteri hizmetlerini hiç söylemiyorum, tek kelimeyle süper.. sonuç olarak dell alırsan mutsuz olmazsın ama geçen gün ben sordum,, vatanda asus gördüm. burda sordum,, onu tavsiye ettiler.. Buyur link:

http://resim.donanimhaber.com/m_43445132/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43445132

umarım işine yarar...

• quote:

Orijinalden alıntı: trustem

Hocam bende studio 1557 var malum :D ben yaklaşık 5 aydır kullanıyorum, memnunum.. biraz sesli çalışıyor, bide herkesin yaşadığı fana toz dolma sorunu var. 2. sini soğutucu alarak biraz giderdim. Ama sonuç olarak memnunum,, cod 4 ü de, cod 5 i de, cod 6 yı da oynadım. gta episodes from liberty city i düşük ayarlarda oynadım. mafia 2 yi bitirdim.. GTA 4 ü bulamadığım için oynayamadım müşteri hizmetlerini hiç söylemiyorum, tek kelimeyle süper.. sonuç olarak dell alırsan mutsuz olmazsın ama geçen gün ben sordum,, vatanda asus gördüm. burda sordum,, onu tavsiye ettiler.. Buyur link:

http://resim.donanimhaber.com/m_43445132/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43445132

umarım işine yarar...

yanlış genelleme olmasın benimkine toz dolmuyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Devrim75

Dell Support'ta hiç mi XP sürücüsü yok, yoksa siz de 32-Bit'lik sürücüler mi arıyorsunuz?

Bir de ayrı bir soru soracağım, pek alakası yok ama...

Bu Evrest'in sıcaklık ölçme sayfasındaki DIMM ve AUX ne anlama geliyor acaba, bilgi olan var mı?
    Dimm, hafıza mı ve Aux de ekran kartıyla mı ilgili acaba?

Teşekkürler.

Dell Support'ta XP sürücüsü yok olanlar Vista-Win7 32bit, Win7 64 için var. XP driverları için ayrı ayrı üretici sitelerinden indiriliyor

AUX'un sesle ilgili olması lazım
  • az önce 802.11 n ağı yakaladım. bu bilgisayarın kartı b/g/n midir?
     DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ
  • Arkadaşlar daha bugün ekranla ilgili bir sorun yazadım ama açma kapama düğmesiyle yeniden başlattığımda sorun düzeldi gibi şimdilik.Sorun şöyle hani yanınızda başka manyetik cihan cep telefonu vs. çaldığında ekranlarda birtakım oynamalar olur ya hani ben onun benzerini ve görüntü kaymasını durduk yere yaşadım sizce nedeni nedir ya da başka yaşayanlarda var mı acaba?Windows kaynaklı olabilir mi?
  • servisi aramanı tavsiye ederim çünkü bende öyle bir sorun yok
  • Arkadaşlar laptopımızın ram kapasitesi 8 GB yazıyor ama 2 x 8 GB desteklemez mi? 2 x 4 GB ram almayı düşünüyordum, bir yerlerde olabileceğini okudum, eğer desteklerse 2 x 8 gb almalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hopelephant

quote:

Orijinalden alıntı: aynadaki

laptopumu 2 ay önce vatandan win7 64 bit kurulu aldım. 32 bit vin7 kurdum sorunum şu. oyun oynarken (counter strike) 10-15 dakika sonra ekran bir anda kapkara oluyor ve bilgisayar donuyor. bios update yapmak istediğimde hata veriyor. çözümündeyardımcı olabilecek var mı ?

ekran kartı güncel driver yüklemelisin

ekran kartı sürücülerini dell supporttan yükledim. bir çok işletim sisteminde denedim hepsinde de aynı hatayı alıyorum en dandik oyunlarda bile 10-20 dakikada kitleniyor bilgisayar mavi bir ekran çıkıyor.

bir de birisiyle msn den yazışırken ya da word belgesi yazarken yazı 6-7 kelimeyi geçince sonradan yazdıklarımı cümlenin ortasında bir yerden yazmaya devam ediyor. yazdıklarımı devamlı düzeltmek zorunda kalıyorum.

• arkadaşlar kardeşimde 1555 var boot menüye giremedim format atmak için açılışta fn +f12 yaptım olmadı öylece bekliyor dell simgesiyle birlikte nasıl format atıcaz buna?
  • beyler naptım bilmiyorum ama bluetoothu kaybettim :D Açamıyorum, kısayolunu bulamıyorum.. Acaba nerden ulaşabilirim bilen biri yardım etse çok makbule geçer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trustem

beyler naptım bilmiyorum ama bluetoothu kaybettim :D Açamıyorum, kısayolunu bulamıyorum.. Acaba nerden ulaşabilirim bilen biri yardım etse çok makbule geçer...

başlar ara-çalıştır kısmına "bluetooth" yazınca gelmesi lazım yoksa driverini tekrar yüklemelisin.
  • teşekkür ederim...
  • Bu bilgisayarın ilk sahiplerindenim;

Acıkcası artık ısıyı kontrol altında tutmak için ne yapacağımı şaşırıyorum, Cooler kullanıyorum ayrıca özel düzenek yaptık 3cm havada duruyor pc coolerla birlikte, genede cok ısınıyor. Bilgisayarın %90 sorunlarının tek nedeni ISINMADIR.

Yok abi harcıyacaksın parayı bir sony vaio alıcaksın. Arkadaşda var, yatağın içinde kullanıyor, alet gene buz gibi, bırak yatağın içini, 1557yi ahşap düz masada bıraksam gene ısınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Bu bilgisayarın ilk sahiplerindenim;

Acıkcası artık ısıyı kontrol altında tutmak için ne yapacağımı şaşırıyorum, Cooler kullanıyorum ayrıca özel düzenek yaptık 3cm havada duruyor pc coolerla birlikte, genede cok ısınıyor. Bilgisayarın %90 sorunlarının tek nedeni ISINMADIR.

Yok abi harcıyacaksın parayı bir sony vaio alıcaksın. Arkadaşda var, yatağın içinde kullanıyor, alet gene buz gibi, bırak yatağın içini, 1557yi ahşap düz masada bıraksam gene ısınıyor.

Hocam gördüğüm 7200 rpm laptoplar içinde en az ısınanı bence. Bahsettiğin vaio 7200 rpm mi bilmiyorum ama o da sonybe abi

• Servisi aradınız mı hiç, heatsink i değiştiriyorlar, bir süre idare ediyor.Sonra doğalgaz parasından tasarruf ediyoruz.
  • Geçen gün altını açıp fanı temizlemek istedim fakat fanın olduğu kısmı açmak çok zor göründüğünden hemen kapattım. Şimdi fandan hiç ses gelmiyor, çünkü çalışmıyor. Kendi kendine kapanıp duruyor.

Everest ile baktığımda

Sıcaklıklar:
    CPU 68 °C (154 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 82 °C (180 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 82 °C (180 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 82 °C (180 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 82 °C (180 °F)
    Aux 67 °C (153 °F)
    DIMM 68 °C (154 °F)
    GPU Diode (DispIO) 72 °C (162 °F)
    GPU Diode (MemIO) 75 °C (167 °F)
    Seagate ST9500420AS 42 °C (108 °F)

Soğutucu Fanlar:
    Grafik İşlemci (GPU) 58 RPM (30%)

ve şu anda altında thermaltake'in gayet iyi bir soğutucusu varken alınan değerler bunlar. Servisi arayacağım, hemen ertesi gün geliyorlar mı? Bu tip bir sorunu ne kadar sürede hallederler acaba?
    Zaten mavi ekran verip duruyor. c000021A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravefart -- 27 Ocak 2011; 20:39:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bravefart

Geçen gün altını açıp fanı temizlemek istedim fakat fanın olduğu kısmı açmak çok zor göründüğünden hemen kapattım. Şimdi fandan hiç ses gelmiyor, çünkü çalışmıyor. Kendi kendine kapanıp duruyor.

Everest ile baktığımda

Sıcaklıklar:
    CPU 68 °C (154 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 82 °C (180 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 82 °C (180 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 82 °C (180 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 82 °C (180 °F)
    Aux 67 °C (153 °F)
    DIMM 68 °C (154 °F)
    GPU Diode (DispIO) 72 °C (162 °F)
    GPU Diode (MemIO) 75 °C (167 °F)
    Seagate ST9500420AS 42 °C (108 °F)

Soğutucu Fanlar:
    Grafik İşlemci (GPU) 58 RPM (30%)

ve şu anda altında thermaltake'in gayet iyi bir soğutucusu varken alınan değerler bunlar. Servisi arayacağım, hemen ertesi gün geliyorlar mı? Bu tip bir sorunu ne kadar sürede hallederler acaba?
    Zaten mavi ekran verip duruyor. c000021A

En geç 3 gün içerisinde gelirler.Eğer montajda hata yaptıysan ondan çalışmıyorsa bence düzelt öyle çağır.

• Montajında hata yapmam mümkün değil çünkü o kısmı açamadım bile. Sadece 3 vidalı olan kapağı açabildim; ram ve hdd'ye erişim sağlayan. O kısımda da herhangi bir işlem yapmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravefart

Montajında hata yapmam mümkün değil çünkü o kısmı açamadım bile. Sadece 3 vidalı olan kapağı açabildim; ram ve hdd'ye erişim sağlayan. O kısımda da herhangi bir işlem yapmadım.

Tamam o zaman problem olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.