Şimdi Ara

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
0
Favori
40.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bellek (ram) 7.3

grafikler 4.9

oyun grafikleri 6.2

birincil sabit disk 5.9

bn güncellemelri dell support tan yapıyorum...
  • konuyu başlatan kişinin puanları öyle
  • O puanları Ati Catalyst v10.3'te almıştım.Sonraki versiyonlarda benim puanımda 4.9 a 6.3 e düştü.
  • bizim makina satıştan kalktı kalkalı güncelleme gelmiyo derken A08 Bios gelmiş
  • Benim 1557 ilk defa dun sorun çıkardı. Company of heroes ve starcraft 2 oynarken ıkısıdnede de bırden laptop kendılıgınden kapandı. Ama 2 gün onca böyle bır sorun yoktu . Sızce neden olabılır. Bırde pc baslerken safe modda calıstır fln da demıyor sankı olagan sekılde kapanmıs gıbı acılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemark

Benim 1557 ilk defa dun sorun çıkardı. Company of heroes ve starcraft 2 oynarken ıkısıdnede de bırden laptop kendılıgınden kapandı. Ama 2 gün onca böyle bır sorun yoktu . Sızce neden olabılır. Bırde pc baslerken safe modda calıstır fln da demıyor sankı olagan sekılde kapanmıs gıbı acılıyor.

Asiri isinmadan dolayidir. Bendede birkac kez oldu. Belli sicakligin ustunde, otomatik kapatiyor bilgisayar. Isiyi 60 - 80 derece arasinda tutarsan sorun yok, 80 ustunde sorunlar basliyor.
  • Call of duty yı kac saat oynadım hıc sorun cıkmadı company of heroes ve starcraft da cıktı bu sorun anlamadım gıttı ya .Hade dun masada ortu uzerınde oynadım fanların hava gırısı tıkanmıs olabılır o yuzden ısı artmıstır da acaba 2 gun once dumduz masada fan gırıslerı kapanamamıs sekılde oynadıgımda nıe sorun cıktı. Isın garıbı hep aynı yerde kapanıyor. Bır bına var onu patlatıyorum company of heroes da bırkac sanıye sonra cat dıe kapanıyor pc .
  • bugün yine kafayı yedi sebep yine aynı battlefield bad company 2 . youtube da o kadar video izliyorum kimsenin pc sine birşey olmuyor ben bugün oyuna update yapıyım dedim pc yine kendiliğinden kapandı. oyunu açmadım bile . update başladı fun kafayı yedi susmak bilmedi bir türlü. bir oyun niye bu kadar kasıyorki pc yi ?
  • cemark teknik servise danış kanımca.. Belki sorun daha ciddidir, erken teşhis konulur :D
  • Bence fanda birikmiş bir toz yumağı var, bende de ayı sorun olmuştu.
  • Bugün fön ve süpürge makinesi ile bir hava sirkülasyonu yapıp eğer fanlarda toz birikimi varsa onu temizlemeye çalışıcam yoksa servis çağırıcam galiba eve. Hiç de servisle uğraşmak istemiyorum ya içini açıcaklar fln . Everest ile anlık sıcaklıkları ölçtüm resimdeki gibi çıktı sonuçlar. Ekran görüntüsü alırken kullandığım programlar: googlechrome da 4 sekme acık, everest acık,avasst antıvırus acık,itunes acık.

Sizce bir anormallik varmı. Fan da çalışıyor bu esnada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemark -- 21 Eylül 2010; 18:46:14 >
  • bu bilgisayar için WinXP driverlerini toplayan var mı, yoksa araştıralım ilk mesaja koyarız yada başlık açarız, isteyen kullanır
  • http://www.laptopdrivers.net/dell-studio-1555-laptop-download-windows-xp-drivers/
    1555 ama çoğu donanım aynı ve driver uyumlu gibi
  • Neden pil seviyem düştü nasıl yükseltebilirim?
    Tam Dolu Kapasiteyi nasıl 5200'e çıkarırım, sizin pillerin durumu nedir???

Tasarlanan Kapasitesi : 5200
    Tam Dolu Kapasite : 4867
    Dayanma Seviyesi : %6
  • merhaba, bu tv yi laptopla lcd tv ye bağlayan var mı? Ben samsung 37R81B model tv ye hdmi-hdmi 3 farklı kablo ile bağlamayı denedim ama hiç birinde düzgün görüntü alamadım.çözünürlük de değiştirdim ama olmadı.yapılabilecek yazılımsal bir şey var mıdır yoksa bi şekilde dönüştürü ile filan vga ya mı bağlamalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: koxp94

bu bilgisayar için WinXP driverlerini toplayan var mı, yoksa araştıralım ilk mesaja koyarız yada başlık açarız, isteyen kullanır
    Dell Support'ta hiç mi XP sürücüsü yok, yoksa siz de 32-Bit'lik sürücüler mi arıyorsunuz?

Bir de ayrı bir soru soracağım, pek alakası yok ama...

Bu Evrest'in sıcaklık ölçme sayfasındaki DIMM ve AUX ne anlama geliyor acaba, bilgi olan var mı?
    Dimm, hafıza mı ve Aux de ekran kartıyla mı ilgili acaba?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devrim75 -- 27 Eylül 2010; 14:01:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemr

merhaba, bu tv yi laptopla lcd tv ye bağlayan var mı? Ben samsung 37R81B model tv ye hdmi-hdmi 3 farklı kablo ile bağlamayı denedim ama hiç birinde düzgün görüntü alamadım.çözünürlük de değiştirdim ama olmadı.yapılabilecek yazılımsal bir şey var mıdır yoksa bi şekilde dönüştürü ile filan vga ya mı bağlamalıyım?

Ben bağladığımda herhangi bir problem çıkmıyor, sadece 1080p görüntü almak istediğimde görüntüyü sadece lcd ye vermek gerekiyor.
  • quote:

merhaba, bu tv yi laptopla lcd tv ye bağlayan var mı? Ben samsung 37R81B model tv ye hdmi-hdmi 3 farklı kablo ile bağlamayı denedim ama hiç birinde düzgün görüntü alamadım.çözünürlük de değiştirdim ama olmadı.yapılabilecek yazılımsal bir şey var mıdır yoksa bi şekilde dönüştürü ile filan vga ya mı bağlamalıyım?

selamlar yaklasik 5 aydir bu laptop kullaniyorum. lcd tv bende duzgun goruntu alamamisdim sonra ekran kartini guncelledim sorun cozuldu.

suan icin problem isinma ve fan sesi. artik inanilmaz derecede rahatsiz ediyor. bir cozum bulmam lazim. fan sesi ve sicaklikdan rahatsiz olup ve bu sorunlari cozen kisi varmi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: imtheone

quote:

selamlar yaklasik 5 aydir bu laptop kullaniyorum. lcd tv bende duzgun goruntu alamamisdim sonra ekran kartini guncelledim sorun cozuldu.

suan icin problem isinma ve fan sesi. artik inanilmaz derecede rahatsiz ediyor. bir cozum bulmam lazim. fan sesi ve sicaklikdan rahatsiz olup ve bu sorunlari cozen kisi varmi acaba?

Sorun çözülüyor ama, devamlı nüks ediyor.Servis hiç problem çıkarmadan heatsinki değiştiriyor, ama 1,5-2 ay sonra tekrar aynı problem oluşuyor.

• Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle ürünü alıp kullanan arkadaşlara hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir birlikteliğiniz olur.

Bende laptop alma aşamasında olanlardanım. Ve Forumlarda bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Benim Limitim 2.000 TL. bunuda söyleyim. Sonra çok fazla oyun delisi değilim ancak COD 4-5-6 (6'yı daha oynayamadım ama :) ) oynayabilmeliyim :)

Aklımda 3 firma var Asus, Dell ve Lenovo. HP'de ki kronik ısınma sorunu beni soğuttu. Toshiba deseniz çok pahalı, kasası çelikten mi bunların onu da bilmiyorum :) uzun süre uzak kaldım bilgisayar dünyasından ki i3-5-7 işlemciler çıkmış :D

Ben önce fiyat ve performans olarak Y560 59-037224 IdeaPad LENOVOY560 59-037224 IdeaPad LENOVO düşündüm hala düşünüyorum lakin panel sorunu ile ekrandaki karıncalanma ve dalgalanmalar kafamı karıştırdı. Onun dışında ısınma ve oyunlarda sorun duymadım. Birde kasa rengini beğenmedim açıkcası.

Birde aklımda Asus N61JQ-JX091V var. Ancak bunda da oyunlarda takılmalar var denmiş ama ekran kartına göre bu takılmalar normal gelmedi bana.

Sonra Dell araştırmaya başladım sizlerin bahsettiğiniz modeli bulamadımı. Bende şu 5 ürünü buldum bunlar ile ilgili görüşlerinizi almak isterim siz Dell kullanıcılarından. Sizin ürünlerinizden artı ya da eksileri nelerdir?

Benim anladığım kadarı ile ekran kartları biraz zayıf sanırım.
    1747-B72P410 Studio DELL LAPTOP
    İŞLEMCİ: Intel Core i7-720QM 1.60 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK: 1 TB SATA (7200 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 1770 MB Ekran Kartı
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit)

1747-B72P41 Studio DELL LAPTOP
    İŞLEMCİ: Intel Core i7-720QM 1.60 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    SABİT DİSK: 1 TB SATA (7200 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 2798 MB Ekran Kartı

Yukarıdaki 2 üründe sadece ekran kartı bellekleri değişik.

Birde vatanda bu modeli buldum bunun ekran kartı bunlardan ve sizin kullandığınız üründen daha iyi sanırım.
    DELL STUDIO 1558-B74P45
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i7
    İşlemci Hızı 1.73GHz Turbo İle 2.93GHz
    İşlemci Numarası 740QM
    İşlemci Ön Bellek 6 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Hafıza Bus Hızı 1333 MHz
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    HD Dönüş Hızı 7200 Rpm
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
    VGA Chipset Markası ATI
    VGA Chipset Modeli HD5470
    Ekran Boyu(inch) 15.6" HD-LED
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Dual
    Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
    Ağırlık 2.7 Kg
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

Son 2 üründe bunlar;
    1558-B74P45 Studio DELL LAPTOP
    İŞLEMCİ: Intel Core i7-740QM 1.73 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK: 500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5470 Max. 1024 MB Ekran Kartı
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng

1558-G72P45 Studio DELL LAPTOP
    SABİT DİSK: 500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5470 Max. 1722 MB Ekran Kartı

Sizlerede bu ürünleri danışmak istedim. Özellikle Dell ve sonra yukarıdaki Lenovo ve Asus ürünleri ile ilgide bilgilerinizi ve görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.

Hepinize şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.