Şimdi Ara

DELL Teknik servis hakkında (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
5
Favori
85.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: benmahir

Arkadaşlar merhaba. Moralim bozuk, nedeni ise dün almış olduğum 5110 c43h43 marka 15 m2410 işlemcili laptopumun açılması tam 2 dk 45 sn. sürüyor. bu sürede windows masa üstü görünüyor. 3 dk 30 sn sonra ancak kullanıma hazır hale geliyor. babamın 2005 te aldığımız laptopu bile 1,5 dk açılıyor. ne yapmalıyım, sorun nedir sizce? teşekkürler şimdiden.

Açılışta çalışan programlar kastırıyor olabilir. Çalıştır`a msconfig yazarak başlangıç sekmesine gel. Orda açılışta açılmasını istemediğin programların yanlarındaki tiki kaldır. Virüs programı kullanma veya microsoft essential kullan. Gereksiz programları kaldır. Hala sorun düzelmiyorsa, format atabilirsin önemli dosyalarını yedekleyip. Windows 7 kullanmıyorsan, onu kur.

Bir de CCcleaner ı kur, temizleme yap. Donatılar-sistem araçlar-disk temizleme den de temizlik yap. Orada sistem dosyalarını temizle seçeneği var, ona tıkladıktan sonra "diğer seçenekler" diye bir sekme daha gelecek. Sekmeye girdiğinde sistem geri yükleme ve gölge kopyalar başlığı altındaki "temizle" yi tıkla.

Ek olarak;http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html adresindeki Advanced SystemCare programını indir, Türkçe zaten. Sistem iyileştir veya sistem hızlandır gibi opsiyonları olacaktır. Onları teker teker yap.

Hala da bir hızlanma olmuyorsa, format en kesin çözümdür herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fîrzen -- 10 Eylül 2011; 0:33:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydolan

@Fîrzen

Çok teşekkürler.

Rica ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: eqqual

quote:

Orijinalden alıntı: Fîrzen

http://support.euro.dell.com/support/topics/topic.aspx/emea/shared/support/my_systems_info/en/details?c=tr&cs=trdhs1&l=en&s=dhs

Bu adreste service tag ını yaz. Upgrade kısmını tıkla, ingilizcen varsa kolay olabilir yoksa; teknik servisi aramanda fayda var.

teşekkür ederim. peki fiyat hakkında bilginiz var mı?

Pek emin değilim ama yaklaşık olarak fiyat verebilirim. 1 yıllık 150-200 arası, 2 yıllık 250-350 arası olabilir. Teknik servisteki eleman geldiğinde buna yakın birşeyler söylemişti ama tam hatırlamıyorum kusura bakma hocam.

• arkadaşlar yeni aldığım dell inpiron n5110 notebook uma beraberinde verilen yazılım dvd ile (win7 home basic)format attım.recovery bölümü duruyor ama fabrika ayarlarına tekrar yükleyemiyorum.kullanım kulavuzuna göre işlem yapıyorum ama listede factory setting seçeneği yok.dell datasafe local backup ile yapmak istediğimde yine gelen listede olması gereken bu seçenek yok.tekrar bu seçeneği nasıl getirebilirim?şimdiden teşekkürler..
  • Merhaba arkadaşlar

Şans eseri buldum bu sayfayı benimde bir sorunum var

Geçen hafta ismini telaffuz etmek istemediğim bir firmadan laptop aldım 5110 serisi eve geldiğimde kurulum yaptıktan sonra (aldığım firmada notebook kampanyası vardı o yüzden kurulumu yapmıyorlarmış )tuşlardan bir harfin parmağımı üzerinde tuttuğum zaman kendiliğinden tuş un bastığını farkettim ve ertesi gün aldığım yerin teknik servisine bıraktım , iki gün sonra , teknik servisin tuşun işlevselliğinin sağlandığını gösteren servis raporu ile laptopu teslim aldım.fakat şimdiki sorun tuşa basılıp basılmadığı anlaşılmıyor yani basılınca çıkan tık sesi hassasiyeti kaybolmuş itirazda bulundum ve ürün değişimi v.s. istedim bana Dell i arayıp servisi ile görüşmemi söylediler. Servis gelip tuş çalışıyormu diye bakıcak yoksa tuş hassasiyetliğini göz önünde bulundurup kendisi müdahale edicekmi?.Sorunlu Tuş '' E '' harfi yani sürekli kullanılan bir tuş farklı bir tuş olsa bu kadar uğraşmam.

Bu durumlarda İade ,yeni ürün ile değiştirme olurmu yoksa teknik servis tuşa bakıp çalışıyor diyip ürünü satın aldığım firma gibi çalışıyor yapılacak birşey yok diyip çekip gidermi?
    daha önce klavye sorunu olan arkadaş oldumu netür kontrollerden geçerek değişim v.s. yapılıyor

Not:notebook sıfır yani ürünü aldığımda sorunluydu kullanım ile ilgili değil , kullanamadım bile

tşkler...

• sen servisi ara ama iade olmaz onu söyleyim... sorununu uygun bir dille anlat birazda ısrarcı ol mutlaka ilgilenirler.büyük ihtimalle teknik servis elemanı gönderip sorunlu olan tuşu hallederler ya da klavyeyi deiştirirler..
  • Dostum 2 yıl önce ben studio 1555 almıştım aynısı sorun bende de vardı
    hemen dell yerinde destek hattını aradım ve telefonda klavyeyi söktürüp taktırdılar sorun düzeldi ama bu seferde klavyeyi sökerken ekranın alt kasasını çizmişim bunu telefondaki destek elemanına söyledim, hemen klavye ve ekran kasasını göndereceklerini söylediler istersem laptop u değiştirebileceklerinide söylediler süresi 1 hafta olmadığı için neyse ertesi günü gelip ofisimde klavyeyi ve ekran kasasını değiştirdiler birde değişim belgesi düzenlediler istersem değiştirebilmem için.
    sende aynını yap hiç bayiyle falan uğraşma yukarıdaki mesajlarda yerinde destek telefon numaraları var onları ara durumu anlat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkamsiz

Dostum 2 yıl önce ben studio 1555 almıştım aynısı sorun bende de vardı
    hemen dell yerinde destek hattını aradım ve telefonda klavyeyi söktürüp taktırdılar sorun düzeldi ama bu seferde klavyeyi sökerken ekranın alt kasasını çizmişim bunu telefondaki destek elemanına söyledim, hemen klavye ve ekran kasasını göndereceklerini söylediler istersem laptop u değiştirebileceklerinide söylediler süresi 1 hafta olmadığı için neyse ertesi günü gelip ofisimde klavyeyi ve ekran kasasını değiştirdiler birde değişim belgesi düzenlediler istersem değiştirebilmem için.
    sende aynını yap hiç bayiyle falan uğraşma yukarıdaki mesajlarda yerinde destek telefon numaraları var onları ara durumu anlat.

ya ben hep arıyorum numaraları ulaşamıyorum ulaşamamyı bırak aramıyor ki böle nmara yok fln filan öle bişeyler diyor. kardeş sen nasıl arıosun ve hangi numarayı banada yardımcı olsan bi çok sevinirim..

• quote:

Bugün hevesle aldığım ve bir o kadarda uğraştığım pc me kavuştum
    Ben Çalıştığım için laptopu arkadaşıma bırakmıştım ve dell servisini arayıp randevu almış ve hiçbir sorun çıkartmadan klavye yi hemen değiştirmişler.
    Dell servisi gerçekten işini iyi yapıyor ...

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataytr

quote:

Ben Çalıştığım için laptopu arkadaşıma bırakmıştım ve dell servisini arayıp randevu almış ve hiçbir sorun çıkartmadan klavye yi hemen değiştirmişler.

ya dell e nasıl ulaşıyorsunuz bana sölesenz bi. ben arıorm numaraların hepsini aramıo ki. ulaşamamayı bırak aramıo. lütfen yardım edin..

• quote:

Orijinalden alıntı: selahattinnn

quote:

quote:

ya dell e nasıl ulaşıyorsunuz bana sölesenz bi. ben arıorm numaraların hepsini aramıo ki. ulaşamamayı bırak aramıo. lütfen yardım edin..

Dell servis telefon numarası: 0080035390002

• quote:

quote:

quote:

quote:

bende zaten bu numarayı arıyorum ama numara kullanımda değil diyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bende zaten bu numarayı arıyorum ama numara kullanımda değil diyor

Ben de ulaşamıyorum, nedir bu saçmalık?

• Arkadaşlar Dell hakkında çoğunluk olumlu yönde ve benimde kafamda olumlu fikirler oluşmaya başladı.
    Sanırım bende Dell alıcağım. Dell Inspiron 5110 B43F45 hakkında neler söylersiniz..?
    Hızlıal'dan almayı düşünüyorum çünkü Kasım'da al Mart'ta Ödemeye başla imkanı var.

DELL Inspiron 5110 B43F45 i5-2430M 2.40GHZ 4GB 500GB 1GB GT525M 15.6" Freedos Notebook

• Arkadaşlar laptopumdaki klavyede yön tuşları ve rakamlar çalışmıyor Dell servisini arıyorum 0811 le başlayanı sanırım bayram tatilindeler.Acil ulaşabileceğim bir dell nosu var mı
  • Benim N5010 laptopumun ekranı açık haldeyken üstüne sert bir şekilde tahta düştü ve ekran çerçevesi kırıldı , laptop ekranı katlanmıyor yani kapanmıyor . Ayrıca klavyenin bulunduğu bölümde çatladı ve harddisk hasar gördüğünden laptop açılmıyor . Teknik servis bu sorunları garanti kapsamına sokar mı? Eğer garanti kapsamına girmez ise yaptırabileceğim istanbul avrupa yakasında güvenilir Dell yetkili servisi var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: benmahir

Arkadaşlar merhaba. Moralim bozuk, nedeni ise dün almış olduğum 5110 c43h43 marka 15 m2410 işlemcili laptopumun açılması tam 2 dk 45 sn. sürüyor. bu sürede windows masa üstü görünüyor. 3 dk 30 sn sonra ancak kullanıma hazır hale geliyor. babamın 2005 te aldığımız laptopu bile 1,5 dk açılıyor. ne yapmalıyım, sorun nedir sizce? teşekkürler şimdiden.

Yeni aldığınız bir ürüne format atmanızı tavsiye etmem. Yetkili servisle irtibata geçin, gerekli yönlendirmeleri yaparlar. Numarası bu sayfada bir yerlerde yazıyor.
  • Arkadşlar şu ana kadar sorunu çözülemeyen kimse varmıdır ? Bende dell 5110 BF43F45 almayı düşünüyorum. Garantide sorun çıkardıkları kimse varmdırı ?
  • Tolga bey öncelikle açıklayıcı bilgileriniz için tşk ederim dediğiniz gibi teknik servis alanında dell gerçekten çok iyi arkadaşlarıma da ısrarla dell diyorum yanlız benim size bi maruzatım olacakki gerçekten dell in utanbması gereken bi durum ben 2008de dell studio 1535 diz üstü bilgisayar aldım tam hatırlamıyorum ama 1 yada 1.5 yıl sonra bios kendini kitledi açılışda bana admin şifresi soruyodu işin içinden çıkamadım aradım 0800 lüdestek hattını bana ekranın ve faturanın resmini çekip şu şu adrese mail atmamı istedi sonrasında bana bi şifre gönderdiler şifreyi denedim ama kabul etmedi tekrar aradığmda tmm kubilay bey adresinizi verin size anakart gönderiyoruz dediler 2 gün geçmedi aradılar gelip anakartı taktılar ellerine sağlık daaaa 2 ay önce yine kendini kitledi aynı şekilde şifre istiyo garantisi haliyle geçti aynı numarayı 2 3 kez aradım serviz tag verirken telefon kapandı hat düştü nedense artık anlayamadım şimdi benim yapmam gereken şey ne yardımcı olabilirmisiniz parça garantisi varmı dell de onuda bilmiyorum öyle garip bi durum ki benden kaynaklı bişi yok sanki tarih saat ayarlanmış küt kitliyo kendini işte olmadığm bi gün ısrarla arayıp sert konuşasım var beni bu şekilde böle arızalardan dolayı madur edemezler. dell e güveniyorum autocad cizimlerim için yeni bilgisayar almam gerekiyo DELL Inspiron 5110 B43F45 Intel Sandy Bridge Core i5 2430M 2.40GHz 4GB 500GB 15.6 inç Notebook düşünüyorum fikriniz nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: kbly61

Tolga bey öncelikle açıklayıcı bilgileriniz için tşk ederim dediğiniz gibi teknik servis alanında dell gerçekten çok iyi arkadaşlarıma da ısrarla dell diyorum yanlız benim size bi maruzatım olacakki gerçekten dell in utanbması gereken bi durum ben 2008de dell studio 1535 diz üstü bilgisayar aldım tam hatırlamıyorum ama 1 yada 1.5 yıl sonra bios kendini kitledi açılışda bana admin şifresi soruyodu işin içinden çıkamadım aradım 0800 lüdestek hattını bana ekranın ve faturanın resmini çekip şu şu adrese mail atmamı istedi sonrasında bana bi şifre gönderdiler şifreyi denedim ama kabul etmedi tekrar aradığmda tmm kubilay bey adresinizi verin size anakart gönderiyoruz dediler 2 gün geçmedi aradılar gelip anakartı taktılar ellerine sağlık daaaa 2 ay önce yine kendini kitledi aynı şekilde şifre istiyo garantisi haliyle geçti aynı numarayı 2 3 kez aradım serviz tag verirken telefon kapandı hat düştü nedense artık anlayamadım şimdi benim yapmam gereken şey ne yardımcı olabilirmisiniz parça garantisi varmı dell de onuda bilmiyorum öyle garip bi durum ki benden kaynaklı bişi yok sanki tarih saat ayarlanmış küt kitliyo kendini işte olmadığm bi gün ısrarla arayıp sert konuşasım var beni bu şekilde böle arızalardan dolayı madur edemezler. dell e güveniyorum autocad cizimlerim için yeni bilgisayar almam gerekiyo DELL Inspiron 5110 B43F45 Intel Sandy Bridge Core i5 2430M 2.40GHz 4GB 500GB 15.6 inç Notebook düşünüyorum fikriniz nedir

Dostum Ben bu bılgısayar modelını kullanmıyorum ama sana yınede yardımcı olmak ıstedım laptopun içinde anakart pili var onu çıkartıp tekrar taktıgın zaman bıos ve saat sıfırlanıyor arka kapagı aç yada pil neredeyse onu bul yuvarlak şeklınde kabloyla anaklarta bağlanmış ince bı kablo onu çıkar tak sıfırlanacaktır dene bakalım.....

• dediğiniz şekilde bikaçkere yaptım hatta pil olmadan bile çalıştırmayı denedim falan çırkardıkdan sonra bi 10 dk falan beklemem gerekiyomuş nekdar doğru bilmiyorum bilgisayarın sökmediğim yeri kalmadı zaten tekrar bi denerim ilgilendiğiniz için çok tşk ederim inş. sorunu giderebilirim iyi akşamlar
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.