Şimdi Ara

DELL Teknik servis hakkında (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
5
Favori
85.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vilari

quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

DELL N5110 B43F47 kullanıcısıyım makinam acayip ısınıp kapanıyor yukarıda verilmiş olan 0216*** numarasını aradım bi kadın yarımcı olmaya çalıştı ardından freedos almışsınız orjinal windows yüklediniz mi dedi ben de hayır deyince kadın hiçbir şekilde yardımcı olamam orjinal windows yükleyip öyle arayın yoksa garantiniz bile geçerli olmaz dedi ve ben satın alırken de bu şartı kabul ederek almışım sözde sizce bu ne derece doğru şimdi ben 300 liraya windows yüklemeyene dek garantiden faydalanamayacak mıyım

böyle bir şey mümkün değil, garantiyi şarta bağlayamazlar. telefon açın ve sorarsalar windowsun orijinal olduğunu söyleyin eğer soğutma sisteminde bir problem varsa servis gelip değiştirir zaten fanı vs. dur bakalım gerçekten orijinal mi diye kontrol etme şansları ve lüksleri yok.

ama hocam kadına bunun açıklamasını yapın dediğimde bizim garanti şartlarımız böyle dedi yapabileceğim bişey yok şu an size uzaktan yardım edebilmem için kesinlikle orjinal windows yüklü olmalı ayrıca uzaktan destek sağlamadan da eve servis gönderemeyiz ilk önce buradan müdahale yapmalıyız şeklinde konuştu ve de benim bu şartları kabul ederek satın alma sözleşmesini imzaladığımı söyledi gerçekten böyle ise bi hak iddaa edemem acaba 0800*** lü numarayı mı arasam :( :(

ne dediklerini biliyorum ben de aradım 0216 lı numarayı ve gayet sakin şekilde orijinal olduğunu söyledim işlemlere devam ettik. garanti belgesini okumadım açıkçası, şimdi bakmayada üşeniyorum ama böyle bir şart olabileceğini de sanmıyorum bu tamamen tekelleşme olur. kaldı ki çok basit şekilde yalan söyleyin olsun bitsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

DELL N5110 B43F47 kullanıcısıyım makinam acayip ısınıp kapanıyor yukarıda verilmiş olan 0216*** numarasını aradım bi kadın yarımcı olmaya çalıştı ardından freedos almışsınız orjinal windows yüklediniz mi dedi ben de hayır deyince kadın hiçbir şekilde yardımcı olamam orjinal windows yükleyip öyle arayın yoksa garantiniz bile geçerli olmaz dedi ve ben satın alırken de bu şartı kabul ederek almışım sözde sizce bu ne derece doğru şimdi ben 300 liraya windows yüklemeyene dek garantiden faydalanamayacak mıyım

böyle bir şey mümkün değil, garantiyi şarta bağlayamazlar. telefon açın ve sorarsalar windowsun orijinal olduğunu söyleyin eğer soğutma sisteminde bir problem varsa servis gelip değiştirir zaten fanı vs. dur bakalım gerçekten orijinal mi diye kontrol etme şansları ve lüksleri yok.

ama hocam kadına bunun açıklamasını yapın dediğimde bizim garanti şartlarımız böyle dedi yapabileceğim bişey yok şu an size uzaktan yardım edebilmem için kesinlikle orjinal windows yüklü olmalı ayrıca uzaktan destek sağlamadan da eve servis gönderemeyiz ilk önce buradan müdahale yapmalıyız şeklinde konuştu ve de benim bu şartları kabul ederek satın alma sözleşmesini imzaladığımı söyledi gerçekten böyle ise bi hak iddaa edemem acaba 0800*** lü numarayı mı arasam :( :(

ne dediklerini biliyorum ben de aradım 0216 lı numarayı ve gayet sakin şekilde orijinal olduğunu söyledim işlemlere devam ettik. garanti belgesini okumadım açıkçası, şimdi bakmayada üşeniyorum ama böyle bir şart olabileceğini de sanmıyorum bu tamamen tekelleşme olur. kaldı ki çok basit şekilde yalan söyleyin olsun bitsin

BU 0216 DEDİĞİNİZ NUMARA 0216 5708751 Mİ? AYRICA HAFTASONU DİYE Mİ ULAŞAMIYORUM ONLARA

• 0216 570 87 54 ten aramistim pazartesi gunu, sali gunu ogleden sonra geldiler. Teknik servis orijinal windows konusunda hakli, sahte ve virusle dolu pc ler cok isiniyorsa donanimsal degil yazilimsal sorundur. En iyisi linux yukleyip oyle arayin servisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShotgunPadre

0216 570 87 54 ten aramistim pazartesi gunu, sali gunu ogleden sonra geldiler. Teknik servis orijinal windows konusunda hakli, sahte ve virusle dolu pc ler cok isiniyorsa donanimsal degil yazilimsal sorundur. En iyisi linux yukleyip oyle arayin servisi.

linux için adam gibi destek verip sürücü çıkartmadıkları için onda da çok ısınıyor zaten. kaldı ki windowsun orjinal olmaması demek virüslü olacağı anlamına gelmez. açarsın görev yöneticisini bakarsın işlemci kullanımına bir sorun yoksa zaten %0 da durur hiçbir program çalışmıyorken.

bu konuda kimse boşa çekinmesin sorduklarında "gayet tabii ki orjinal" diyip geçin kimsenin size yazılım dayatma hakkı yok, adam olsun sürücü çıkartsınlar açık kaynak kodlu sistemlere

• şu an benim makinada zaten virüs var format attırmayı düşünüyordum ben format atmayı bilmiyorum çünkü :(( o halde benim yapacağım iş format attırdıktan sonra çağırmak olmalı arkadaşın dediğin gibi bu defa yazılımsal bi hata bizi ilgilendirmiyor demesinler doğru olan da budur dimi hocam
  • quote:

şu an benim makinada zaten virüs var format attırmayı düşünüyordum ben format atmayı bilmiyorum çünkü :(( o halde benim yapacağım iş format attırdıktan sonra çağırmak olmalı arkadaşın dediğin gibi bu defa yazılımsal bi hata bizi ilgilendirmiyor demesinler doğru olan da budur dimi hocam

bence güzelce temiz bir kurulum yaptır, sürücülerini vs. eksiksiz yükle birde antivirus kur sonra servisi ara. belkide formattan sonra düzelir, işlemciyi yok yere yoran bir virüs varsa temizlenecektir zaten.
  • quote:

quote:

şu an benim makinada zaten virüs var format attırmayı düşünüyordum ben format atmayı bilmiyorum çünkü :(( o halde benim yapacağım iş format attırdıktan sonra çağırmak olmalı arkadaşın dediğin gibi bu defa yazılımsal bi hata bizi ilgilendirmiyor demesinler doğru olan da budur dimi hocam

bence güzelce temiz bir kurulum yaptır, sürücülerini vs. eksiksiz yükle birde antivirus kur sonra servisi ara. belkide formattan sonra düzelir, işlemciyi yok yere yoran bir virüs varsa temizlenecektir zaten.

tamam hocam emeğine sağlık çok teşekkür ederim yazdıkların çok işime yarayacak :)

• quote:

quote:

quote:

tamam hocam emeğine sağlık çok teşekkür ederim yazdıkların çok işime yarayacak :)

hocam format attırdım artı garanti kapsamında yeni fan takıldı ama değişen hiçbişey yok ve yine felaket ısınıyor öncesinde asla böyle bişey yoktu ramazan ayı başlamasyla böyle oldu havaların sıcaklığından olabilir mi çünkü laptopu kullandığım odanın sıcaklığı 40 ın altına düşmüyor hiç gerçi geceleri 25 derece civarında ama o zaman da çok sıcak :( şimdi ne yapıcam diye düşünüyorum :((

• quote:

hocam format attırdım artı garanti kapsamında yeni fan takıldı ama değişen hiçbişey yok ve yine felaket ısınıyor öncesinde asla böyle bişey yoktu ramazan ayı başlamasyla böyle oldu havaların sıcaklığından olabilir mi çünkü laptopu kullandığım odanın sıcaklığı 40 ın altına düşmüyor hiç gerçi geceleri 25 derece civarında ama o zaman da çok sıcak :( şimdi ne yapıcam diye düşünüyorum :((

bilgisayarı hangi güç ayarında kullanıyorsun? bir de 40 derece diyorsun odaya, o sıcaklıkta tabi ısınır alet en iyi ihtimal 60 da olmasını beklerim bilgisayarın açıkçası. nasıl bir odaymış o öyle

• quote:

quote:

bilgisayarı hangi güç ayarında kullanıyorsun? bir de 40 derece diyorsun odaya, o sıcaklıkta tabi ısınır alet en iyi ihtimal 60 da olmasını beklerim bilgisayarın açıkçası. nasıl bir odaymış o öyle

hangi güç ayarı derken tam olarak neyden bahsediyorsunuz? ben öğretmenim ve güneş direkt özel ders büroma bakıyor ki dış cephe cam olduğundan klima takamıyoruz yani direkt 40 olmasa bile 30'u kesinlikle aşıyor ama geceleri 20 dereceleri bulmasına rağmen değişen bişey yok süpürge makinasıyla içini de temizledim aynı tas aynı hamam benim ilgimi çeken bi diğer nokta da şu ki önceleri internette gezinirken mesela okey oynarken video izlerken asla fan çalışmazdı şimdi bilgisayarı açmamla fanın çalışmaya başlaması bir oluyor hatta makina bekleme halindeyken bile ısınıyor önceleri böyle değildi belki virüs var işlemciyi meşgul ediyordur dediniz format attık makina kesinlikle daha canavar olmuş ama hala ısınması devam etmekte :((

• ne güzel meslektaşız demek ki.
    neyse konuya gelirsek güç ayarı dediğim şey bilgisayarın içerisindeki bileşenleri ne derecede zorlayarak kullanacağının belirtildiği ayarlar. yani bir aracı tam gaz kullanmak var bir de tasarruflu kullanmak.

saatin yanında pil/fiş simgesi var ona bir kere basarsanız açılan yerden güç planını seçebilirsiniz, eğer burada güç tasarrufu seçeneği dışında bir şey seçili ise ısınması normal. çok basit şekilde anlattım zaten bildiğiniz bir şey ise kusura bakmayın.
  • Bilgisayarım aldığımdan beri çok fazla ısınıyor.N5110 B67F67 kullanıcısıyım.
    Bugün bir oyunda savaş yaparken (20-30 kişi aynı bölgede) bilgisayar aniden kapandı.Daha önce hiç kapanmamıştı.
    Acaba servisi arama vakti gelmiş mi? Gelip fanı değiştirirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RolePlayGamer

Bilgisayarım aldığımdan beri çok fazla ısınıyor.N5110 B67F67 kullanıcısıyım.
    Bugün bir oyunda savaş yaparken (20-30 kişi aynı bölgede) bilgisayar aniden kapandı.Daha önce hiç kapanmamıştı.
    Acaba servisi arama vakti gelmiş mi? Gelip fanı değiştirirler mi?

tam vakti :)
  • Dell servis'e deli oldum. 2 aydır ne yapacağımı bilemiyorum artık.

Sorunum epey uzun son kısmını aktarmak istiyorum, servisle ilgili olan kısmını. Daha önce ısınma sebebiyle gelip fanı ve anakartı değiştiler. anakart değiştikten sonra ekran kartıyla ilgili sorunlar ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili aramalar yaptım dell servise. Sürücü güncellemesi ve BIOS güncellemesi gibi şeyler yaptırdılar ve bilgisayarım hakkında çelişkili bilgiler verdiler. İki ayrı aramada sorduğum iki kişiden biri ekran kartımın 1gb olduğunu diğeri 512 mb olduğunu soyledi. Ekran kartımın bir şekilde anakartla uyum sağlamadığını yada yanlışlıkla değiştirilmiş olabileceğini bilgisayarımda grafiksel olarak aşırı performans düşüklüğü olduğunu aktardım. Soruşturma açıcaz falan dedi 01.08.2012 tarihinde en son aramamda mail atmam söylendi sorunumu ve süreci ayrıntılı yazıp attım, biz sizi arayacağız falan dediler dönüş olmadı o gün bu gündür. aynı mailin altına bilgi alabilirmiyim diye sordum onada cevap gelmedi bekliyorum ve çıldırmak üzereyim soğudum iyice. Ertesi gün servis diye reklam yapıyorlar ama 1 ay bekletiyorlar hiç bir sorun belirleme çabası göstermeden! Bir-kaç arkadaşıma DELL bilgisayar aldırdım, nasıl bir yanlış yaptıysam yaptım. Böyle çirkefliklere devam ettikleri sürece uzak durun. Benim sorunumla ilgili fikri olan varsa, yardım ederse sevinirim. Forumda sorunum hakkında açtığım konu linktedir. Forumdan yardımcı olan kişiler kesin olarak ekran kartımın değiştirildiğini söylediler. Bense dell den sadece sorunuma bir çözüm bekledim. gelin bakın yada eski haline getirin dedim ama cevap yok. zannedersem bundan sonraki dell ile konuşmamda daha sert olacağım.

http://forum.donanimhaber.com/m_63489514/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64602292

Edit: Bu arada windows orjinalmi diye ısınma problemi için aradığımda bana da sordular bende freedos almıştım. Gerektiği şekilde 64 bit ultimate kurdum kendim dedim devam ettik. Biraz bilgisayardan anladığınızı belli edin çok detay soramıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garandiru -- 28 Ağustos 2012; 0:51:57 >

• Arkadaşlar gittim bi bilgisayarcıya laptopu bıraktım, eleman açmış fan ve çevresi çok fazla tozla dolduğundan fan aktif olarak işlevini göremiyormuş, temizledi teslim etti. Şu anda ısınma sorunu yok, ısınmaya başlasa da fan süratle devrede, herkese tavsiyem tozlu ortamdan koruyun makinenizi bir de evde bile toz konuyor o yüzden eleman bana soğutucu tavsiye etti, soğutucu aslında fanı soğutmaktan ziyade toz yapışmasını engelliyor, direk bi zeminle birleşmemiş oluyor makine. İyi ki bi arkadaşın tavsiyesine uyup yetkili servise gitmemişim, 30$ + kdv verip bir de fan değişecek vs. deseydi bir de fan değiştirmek zorunda kalacaktım.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler...
  • Arkadaşlar ben yeni dell inspiron 5110 aldım.Daha 1 hafta geçmeden pc nin fanındandan değişik sesler gelmeye başladı sanki içine bir şey kaçmışta takılyormuş gibi tıkır tıkır ediyor yani , bazen ses iyice artıyor tak tak diye sesler çıkmaya başlıyor 2-3 saat sonra hafif takıntılar başlıyor ekranda.Dell'in servis numarasını arıyorum böyle bir numara yok felan diyor bir türlü bağlanamadım .Bide size sormak isteiğim bazı şeyler var benim bilgisayarın kasasının bazı yerlerinde hafif oynamalar var yanlardaki plastiğe bastırdıgımda esniyor sol elimi koydugum yer biraz oynuyor bu normalmi ne yapmam gerek şimdiden yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Hayırlı akşamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan1075

Arkadaşlar ben yeni dell inspiron 5110 aldım.Daha 1 hafta geçmeden pc nin fanındandan değişik sesler gelmeye başladı sanki içine bir şey kaçmışta takılyormuş gibi tıkır tıkır ediyor yani , bazen ses iyice artıyor tak tak diye sesler çıkmaya başlıyor 2-3 saat sonra hafif takıntılar başlıyor ekranda.Dell'in servis numarasını arıyorum böyle bir numara yok felan diyor bir türlü bağlanamadım .Bide size sormak isteiğim bazı şeyler var benim bilgisayarın kasasının bazı yerlerinde hafif oynamalar var yanlardaki plastiğe bastırdıgımda esniyor sol elimi koydugum yer biraz oynuyor bu normalmi ne yapmam gerek şimdiden yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Hayırlı akşamlar...

02165708754 şu numarayı bi ara olmadı
  • inanılır gibi değil dün adobe after effects ile çalışırken bir süre pilde kullandım notebook umu. Daha sonra bir kapat aç. ve pili değiştirmeniz yararlı olabilir uyarısı ile karşı karşıyayım ! güç tasarrufunda 1.5 2 saat giden pil, şimdi yerlerde sürünüyor. Parçaların garantisi 1 yıl kadarmış. Bakalım pili değişecekler mi. sonucu buraya yazarım. Bu arada model dell inspiron 1310N
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jaimine_RAJA

inanılır gibi değil dün adobe after effects ile çalışırken bir süre pilde kullandım notebook umu. Daha sonra bir kapat aç. ve pili değiştirmeniz yararlı olabilir uyarısı ile karşı karşıyayım ! güç tasarrufunda 1.5 2 saat giden pil, şimdi yerlerde sürünüyor. Parçaların garantisi 1 yıl kadarmış. Bakalım pili değişecekler mi. sonucu buraya yazarım. Bu arada model dell inspiron 1310N

garantisi dolmadıysa değiştireceklerdir muhtemelen. hatta bildiğim kadarı ile değiştirme değil kargo ile yenisini gönderiyorlar eskisi de sizde kalıyor.
    yalnız şu var pilde bilgisayarı zorlamak pilin anında ölmesine neden olabilir, bu çok sıradışı bir durum değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jaimine_RAJA

inanılır gibi değil dün adobe after effects ile çalışırken bir süre pilde kullandım notebook umu. Daha sonra bir kapat aç. ve pili değiştirmeniz yararlı olabilir uyarısı ile karşı karşıyayım ! güç tasarrufunda 1.5 2 saat giden pil, şimdi yerlerde sürünüyor. Parçaların garantisi 1 yıl kadarmış. Bakalım pili değişecekler mi. sonucu buraya yazarım. Bu arada model dell inspiron 1310N

ne zaman almıştın laptopu
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.