Şimdi Ara

DELL Teknik servis hakkında (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
5
Favori
85.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

oncelikle service taginize bir bakalim garantisi neymis. ondan sonra cizirti ile ilgili sunu soyleyeyim. teknik destek size yardimci olur. bilgisayariniz yaninizda olsun kesinlikle. aramadan once muhakkak harici bir kulaklikla sesi kontrol edin. eger haricide de sorun ayniysa o zaman ses karti, degilse sorun hoparlorlerden kaynaklaniyordur. 2 surucu guncellenir. eger sorun giderilmezse garanti kapsamina gore de teknisyen adrese gelir parca degistirmek icin. ancak muhakkak harici bir kulaklik ya hoparlorle sesi kontrol edelim. fan daki ses icin de yine bir surucu guncellemesi yapmak gerekir. zaten hoparlor icin de yapilacak olan 2 surucuden 1i fan icin de gecerlidir. audio ve bios update yapilmasi gerekir. 10-15 dakika hatta kalmaniz gerekir.
  • ram icinse sunu soyleyeyim. garantide bir sorun olmaz. ancak!!! ilerleyen donemlerde soyle bir sorun yaratir. mesela sizde 2 gb ram var. 1+1 olmak uzere 2 tane. ve siz bunlari 2+2 olarak 4 gb yukseltmek istiyorsunuz. diyelim ki ramlerden bir tanesi ariza yapti ve degismesi gerekiyor. o zaman orjinal parcaniz neyse o yollanir. yani size 2 gb lik degil 1gb lik ram yollanir.
  • benim dell inspiron 6000 nim var 4 senedir kullanıyorum... orta yoğunlukta kullanıyorum bataryam sürekli takılı, arasıra bataryadan kullanıyorum genelde adaptör takılı, bataryam halen 2 saat civarında gidiyor, hiç darbe yemedi yanında sıvı bulundurmuyorum, oğlum oyun oynarken belli tuşları sürekli kullandığından sol touchpad tuşunda hafif deformasyon var, oyunlarda harici klavye fare kullansaydım o sorunda olmazdı, 4 senedir tozdan tıkanma olur ısınır filan dedim ama öyle bir sorunda olmadı, sonuç olarak ben ona iyi bakıyorum o bana...
    çok güzel kaliteli bir kasası var, teşekkürler dell... bazı arkadaşların ağır yorumlarını okuyunca dayanamadım, olumsuz yorum yaparken kendimizde bir hata varmı diyede bakalım diyorum... güle güle kullanın bilgisayarlarınızı...
  • iyi günler bende dell in teknik destek hattını aradım ama masaüstü ve laptop için toplamda 4 seçim yaptım 1 sinde düştüm diğerlerinde bekliyorum élütfen bekleyiniz diyor" sonra cevaplayan yok kapanıyo hat ulaşmak neden bu kadar zor hangi illere nekadar zamanda ve nasıl destek verdiklerini haritada göstermişler ama türkiye içi telefon vermemişler bu nedenle ulaşmak benim için imkansız oldu bazıları içinde zor olmuş bence daha kolay ve hızlı bir çözüm bulmaları lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellagent

arkadaslar merhaba.. forumlara bakip size yardimci olmaya calismaya karar verdim. ben 1 seneden fazladir dell teknik destek hattinda calistim. ismimi gizli tutacagim ama her konuda sgecti@yahoo.com adresine mail atabilirsiniz. teknik servise ulasamadiysaniz eger bana ulasabilirsiniz. ben size gerekli testleri ya da suruculeri yapmadnizda yardimci olurum.

xps 1640 aldım ama cd yi sürücüsüne koyarken hızlı bir şekilde tık tık ttık ses geliyor okumadan tekrar çıkartıyor sebebi ne olabilir. yardımcı olurmusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: lacrimobia

iyi günler bende dell in teknik destek hattını aradım ama masaüstü ve laptop için toplamda 4 seçim yaptım 1 sinde düştüm diğerlerinde bekliyorum élütfen bekleyiniz diyor" sonra cevaplayan yok kapanıyo hat ulaşmak neden bu kadar zor hangi illere nekadar zamanda ve nasıl destek verdiklerini haritada göstermişler ama türkiye içi telefon vermemişler bu nedenle ulaşmak benim için imkansız oldu bazıları içinde zor olmuş bence daha kolay ve hızlı bir çözüm bulmaları lazım

Tekrar dene notebook veya Desktop birine gir onlar bağlasın.

Hat ücretisiz olunca böyle oluyor. Paralı olsa ciddi telefon ücreti ödemek zorunda kalırız. Fakat DELL bunu ücretsiz hale getirmiş.

İsterimki 444 lü olsun.

• benim dell hiç arıza yapmadı onun için servis hakkında pek bilgim yoktu!
  • slm ben form a yeni katıldım bana amerikadan birisi bir bilgisayar göndercek daha 8 ay garantisi var dio tag transferi yapcam adına dio adıma tag transferi yapınca bilgisayarın herhangii bir sorunu çıktığı zaman türkiyede garintiden faydalanabilirmiyim yardımlarınızı bekliyorum
  • tekrardan merhabalar.. oncelikle tatilde oldugum icin gec mail attigim arkadaslardan ozur dilerim..

xxmakoxx: tag transferi yapmadan da servis alabilirsiniz ama tag transfer yapmanizda yarar var. yapmadiginiz zaman orjinal service taginiz yerine sahte bir service tag ile (Dell'de adi Dummy Tag) siparisiniz acilir ve size genelde 320200 ile baslayan bir numara verilir ve bunu kaybetmemeniz istenir. yapin bitsin derim ben.

ahmet06060: teknik destegi arayin lutfen. optik surucunuzun degismesi gerekir. bios ve firmware guncellemesi yaptirabilirler ama sorunu cozmez. kesin degismeli.
  • Dell inspiron 1520 T7300 işlemcili 2 gb ramli 2007 ağustos ayında aldığım Notebook'umu sorunsuz ve gayet stabil bir şekilde kullanmaktayım.Aldığım zamanlara 3 saat 15 dakika civarında giden bataryam son 6 aydır hissedilir seviyede kapasite kaybı yaşamay başladı.1 saat 15 dk civarı falan dayanabiliyor o da sadece office ve masaüstü ile.Aktif kullanımda bu süre 1 saatte kalıyor.Doğal seyrinde ömrünü tüketti sanırım.Kısacası yeni bir batarya almak istiyorum.Laptopumdan memnunum en az iki yıl daha kullanmayı düşünüyorum.Yeni bataryayı nereden ve nasıl temin edebilirim? Halihazırda makine üzerinde orijinal 6 cell bataryası var.Yeni bir 6 cell ya da 9 cell orijinal Dell 1520 batarya alma imkanım var mı acaba.800 lü servis üzerinden temin etme imkanı var mıdır? Bataryayı acaba onlar mı getirip teslim ederler.Bu konuda kısaca bilgi verebilir misiniz acaba? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Dell inspiron 1520 T7300 işlemcili 2 gb ramli 2007 ağustos ayında aldığım Notebook'umu sorunsuz ve gayet stabil bir şekilde kullanmaktayım.Aldığım zamanlara 3 saat 15 dakika civarında giden bataryam son 6 aydır hissedilir seviyede kapasite kaybı yaşamay başladı.1 saat 15 dk civarı falan dayanabiliyor o da sadece office ve masaüstü ile.Aktif kullanımda bu süre 1 saatte kalıyor.Doğal seyrinde ömrünü tüketti sanırım.Kısacası yeni bir batarya almak istiyorum.Laptopumdan memnunum en az iki yıl daha kullanmayı düşünüyorum.Yeni bataryayı nereden ve nasıl temin edebilirim? Halihazırda makine üzerinde orijinal 6 cell bataryası var.Yeni bir 6 cell ya da 9 cell orijinal Dell 1520 batarya alma imkanım var mı acaba.800 lü servis üzerinden temin etme imkanı var mıdır? Bataryayı acaba onlar mı getirip teslim ederler.Bu konuda kısaca bilgi verebilir misiniz acaba? Teşekkürler.

Çağrı merkezi direk koç sisteme yönlendiriyor. Eğer garantisi bitmişse eve sakın çağırma ek ücret alabilirler önce öğrenmek lazım.

Batarya 6 veya 9cell ellerinde yoksa yurtdışından talep ediyorlar.

• Arkadaşlar bende XPS M1530 kullanıcısıyım. youtube dan kutu içeriklerinin videolarını izlediğimde hepsinde kutudan kumandası çıkıyor. fakat bende kumandası yok. kumanda yerinde plastik birşey var. normalde kulaklık girişlerinin olduğu yerin sol tarafında alıcısıda var. sizlerde kumanda var mı? teknik servise bildirsem kumanda temin ederler mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclusive -- 14 Aralık 2009; 20:25:32 >
  • hayırlı olsun kardeşim o zaman :) önceki led değil miydi?
  • Benim XPS M1530 un sağ hoparlörde sorun vardı ve fan yük altında çalışırken takır tukur sesler çıkartıyordu. Ayrıca touch pad'in etrafındaki bileklerin konulduğu kısımda beyazlamıştı. Teknik servisi aradım, telefonda bayağı bir uğraştırdılar. Ya ben derdimi anlatamadım ya da onlar anlamış olsa bile bazı şeyleri yaptırmak zorunda oldukları için sesimi çıkartmadım. İlk başta bios güncelledik sonra bir kaç test yaptırdılar bana ve sonuçları onlara iletmemi söylediler. Ardından hoparlörleri ve tüm fanları değiştireceklerini söylediler. Birde bileklerin konulduğu kısımdaki yerin fotoğrafını istediler bende gönderdim. Kozmetik açıdan rahatsız edici bulduklarından dolayı orayı da değiştirmeyi kabul ettiler. Başka bir isteğiniz var mı dediler, bende cihazımın kumandası mevcut değil dedim, tabi onuda gönderelim dediler. Tekrar sordular, herhangi bir sıkıntınız var ise çekinmeyin gelmişken değişecek birşey varsa söyleyin dediler. Yuh artık daha ne olsun... allah razı olsun dedim. Aklıma batarya geldi (1 saat 20 dk. kadar gidiyor) acaba söylesem mi diye, sonradan utandım vaz geçtim. Nasıl olsa garantisi devam ediyor istediğim zaman onuda değiştiririm 3 iş günü içinde malzemeleri temin edip evime gelip takacaklar. Hayatımda böyle teknik servis ne duydum ne de gördüm. Bundan sonra notebook alırsam Dell den başka marka almam. Hatta tüm çevreme Dell alması için baskı yapıcam. Büyüksün Dell

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclusive -- 15 Aralık 2009; 19:34:38 >

• çoğu kullanıcı batarya konusunda problem yaşamış

benimki bazen ısınma yapyodu ve 1.5 senelik laptop 1.5 saate düşmüştü deşarj süresi (bu normal bir değer, farkındayım)

aradım hemen değiştirdiler

hatta ellerinde 6 cell yokmuş 9 cell verdiler kabul ettim bende 5 saat gidiyo kardeşim şarj nedir unutuyorum

servis dedimi dell açık ara önde gerisini tanımam

çoğu kullanıcı yol yordam bilmediğinden derdini güzel anlatamadığından oluyor bu sorunlar yoksa bu kadar güzel sistemi olan başka marka yok, arkadaşlarım neler çekiyor ben biliyorum.

yardımcı olabileceğim birşey varsa beklerim sorularınızı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: natbolad

çoğu kullanıcı batarya konusunda problem yaşamış

benimki bazen ısınma yapyodu ve 1.5 senelik laptop 1.5 saate düşmüştü deşarj süresi (bu normal bir değer, farkındayım)

hatta ellerinde 6 cell yokmuş 9 cell verdiler kabul ettim bende 5 saat gidiyo kardeşim şarj nedir unutuyorum

çoğu kullanıcı yol yordam bilmediğinden derdini güzel anlatamadığından oluyor bu sorunlar yoksa bu kadar güzel sistemi olan başka marka yok, arkadaşlarım neler çekiyor ben biliyorum.

Peki 9 cell batarya büyük gelmedi mi? 6 cell ile boyut olarak aynı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkan1983

quote:

Orijinalden alıntı: natbolad

çoğu kullanıcı batarya konusunda problem yaşamış

Peki 9 cell batarya büyük gelmedi mi? 6 cell ile boyut olarak aynı mı?

çok haklısın hocam. bu sistemi de eleştriyorlar ya ne diyim. siz zahmet etmeyin dell yakında pc deki sorunu algılayıp teknik servisi çağıran bi sistem yapıcak özürlüler için. hoş onu da eleştrirler ya ...

• Dell deki teknik servisin amacı, telefonda sorunu çözüp ev veya işyerinize geldiklerinde problemleri kısa bi süre içerisinde halledip gitmek. Yani notebook suz kalmıyorsunuz. Diğer teknik servisler ise dell in size telefonda yaptırdıklarını kendi yerlerinde yapıp haftalarca sizi notebooksuz bırakıyorlar. Hatta gelişmeleri size bildirmiyorlar, ne zaman teslim alacağınız mechul. Birde cihazı teknik servise verirken ya yerlerine gidip elden teslim edeceksiniz ya da kargo ile adreslerine göndereceksiniz. Buda biraz can sıkıcı. Ayrıca Dell in telefonda size yaptırdıkları çocuk oyuncağı öyle kafanıza takmayın.
  • malum benim dell inspironun garantisi bitmişti. lcd'nin'de back light'ı bozuldu (nası oldu bilmiyorum) bt servisi aradım (kontun servisi) service tagi sordu söledim makina bizden çıkma ama garantisi bitti dedi bende bittiğini zaten biliyorum dedim. sonra servis işi için başka bir numara verdi ara ara cevap veren yok alt tarafı da fiyat öğreneceğim. en sonnda dellendim telefon parasından dolayı boşna pahallanıcak filan diye. laptop aldım yazıcığlunun karşısındaki notebook servisine götürdüm 75 tl gibi komik bir rakama işimi hallettiler 1 saatte. kısacası garantisi bittiyse ve bir sorunla karşılaşırsanız hiç telefon trafiğiyle ğraşmayın derim ben.
  • Dell XPS M1330 var. Daha once ekran karti (nvidia 8400) problemi yuzunden anakarti degismisti. Zaten nvidia o ekran kartlarinda hata oldugunu kendi de kabul etmisti ve Amerikada 1 yil olan servis suresini 2 yila cikarttilar.

Neyse, su an bu bilgisayari kardesim kullaniyor. Yanimda olmadigi icin ben gormedim ama soylediklerinden anladigim kadariyla yine ekran karti bozuldu ve anakartin degismesi gerekecek (ekran karti anakart ustunde)...

Isin uzucu kismi 2 yillik garanti suresinin yeni bitmis olmasi. Su an ne tavsiye edersiniz? Anakartin pahali olacagini dusunuyorum.

Cevap vereceklere simdiden tesekkurler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.