Şimdi Ara

DEll vostro 1520 Açılma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dell Vostro 1520 laptobum var. Bu sabah kalktığımda açmaya çalıştım ama elektrik geldikten bir kaç saniye sonra bilgisayar kapandı. Bu sorun bir kere daha başıma gelmişti ama o zaman bir iki saat sonra denediğimde problem vermeden açıldı.

Sorun ısınmadan mı oluyor diye fanı iyice temizledim hatta arkadaşta işlemciyle soğutma çubuğu arasına dökülen pasta diye bir sıvı varmış onu da denedik(benim işlemci üzerindeki neredeyse bitmişti bu arada) ama bir sonuç vermedi. Şimdi biosu söküp sıfırlamayı denemek istiyorum ama sökebildiğim kadarıyla bios piliyle karşılaşmadım ayrıca izlediğim bir kaç videoda da bildiğimiz biosa benzer bir şey yok bu anakartın üzerinde. Şimdi bu biosu sökerek sıfırlama ile ilgili sorularım var;

1) Gerçekten işe yarar mı?
    2) Bu biosu söküp-takma ile sıfırlamayı tam olarak nasıl yapıyoruz? Bu laptoptaki bios masaüstü bilgisayardakilerinden farklı bir şekilde olabilir mi?
    3) Benim durumumda başka bir çözüm yolu var mı? Eğer başka bir çözüm yolu varsa nedir?

Forumda açılma sorunları genelde bios ekranını geçmiş yani windows başladıktan sonra/başlarken oluşan sorunlar olduğundan yeni bir konu açtım bir yanlışımız olduysa affola vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

• 1-Sökmeden önce batarya çıkarılmış vaziyette açmayı denediniz mi?

2- HDD söküp bilgisayarı açmayı deneyin.

3- Batarya sağlam ise elektrik bağlantısını çıkarıp sadece batarya ile açmayı deneyin.

Bu durumlardaki tepki aynı mı kontrol ediniz.

Bios sıfırlama notebook bilgisayarlarda farklıdır. Bios pili olur ancak onu çıkarsanız da sıfırlanmaz.

Sıfırlama için servisten destek almak daha mantıklı olur. Açıkçası sıfırlama ile sizin problemin düzeleceğini sanmıyorum. Başka bir sorun var onda.
  • SeYYaH-1 cevabın için teşekkürler dediklerinin hepsini denemiştim ama bir sonuç vermedi galiba dediğin gibi başka bir sorun var ve laptopta bios sıfırlama hakkında bir bilgin var mı ya da başka önerebileceğin bir şey? servisten şu an destek alamam çünkü yurt dışındayım :( bilgisayar şu an komple sökülmüş vaziyette operasyona hazır bekliyor bir an parçalayıp atsam diye de geçmiyor değil içimden
  • sonunda biosu buldum sök-tak yaptım ve bilgisayar önceden kapandığı noktayı geçti hatta bayaa beklememe rağmen kapanmadı ama şimdi de ekran gelmiyor ve num.lock düğmesi yanıp yanıp sönüyor ekran kablolarını ve diğer aksamı tam olarak yerleştirmeme rağmen ekran sorun çıkarıyor ne yapacağım bana bir çare
  • arkadaşlar sonunda halletim bilgisayar açıldı. bu duruma düşenler için neler yaptığımı yazayım belki birine lazım olur

Öncelikle SeYYaH-1'in de dediği gibi şu yöntemleri uygulayın;

1-Sökmeden önce batarya çıkarılmış vaziyette açmayı deneyin.

2- HDD söküp bilgisayarı açmayı deneyin.

3- Batarya sağlam ise elektrik bağlantısını çıkarıp sadece batarya ile açmayı deneyin.

bunlar olmadı devam diyorsanız [Bu işlemlere başlamadan önce bataryayı ve adaptörü sökün!!!]

4- işlemcinin aşırı ısınmasından dolayı açılmıyor olabilir => fanı temizle ve ısı dağıtıcı çubuk ile işlemci arasındaki termal macunu kontrol et. Eğer macun yok denecek kadarsa alkol ya da termal macun temizleyiciyi (bir-iki damla olacak şekilde) bir pamuğa dök ve artıkları temizledikten sonra termal macunu yüzeye az bir şekilde uygula. İnternet okuduğum kadarıyla bu termal macunun az uygulanması makbul imiş dilerseniz siz de bir bakın sağlam olsun iş

Bu da yemedi diyorsanız son çare biosa inme (ben sorunu böyle çözdüm). Biosa inmek için önce youtube'daki şu videoyu izlemelisiniz

Bios tanımayanlar için tarif etmek gerekirse madeni para büyüklüğünde saat piline benzer bir pil.

Sonraki adım da ise;

5- Bios pilini yuvasından çıkarıp bir süre takmadan bekleyin(bu süreyi abartıp beş on saat yazanlar var bu konu hakkında bir fikrim olmayıp ilk deneyimim olduğu için ben sadece 40-45 dk. bekledim sizin için ne kadar sürer bir fikrim yok! ustalarına danışın). Pil yuvasındaki "artı" ve "eksi" uçları bir iletken(iğne, tornavida vs.) ile bir birine bir kaç sefer temas ettirin. Pili yuvanın dışında belirli bir süre beklettikten sonra takın ve bilgisayarı monte edip çalıştırın.

Benim ilk denememde yukarıda bahsettiğim gibi "Scroll Lock, Caps Lock" sürekli yanıyor "Num lock" ise sürekli yanıp sönüyordu bununda "Docking Station" ile ilgili bir problem olduğunu nette dolaşırken buldum ve tekrar tüm parçaları teker teker söktüm ve yerine tam oturduğuna emin olduğum bir şekilde takarak çalıştırdım. Sonunda bilgisayarım normal bir şekilde çalıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hia -- 27 Nisan 2013; 20:09:24 >

• hia H kullanıcısına yanıt
    Bios pili tam olarak nerede?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL G3 ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    5 ay önce açıldı
    Dell Inspiron 7577 - Ana Konu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.