Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (219. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.731
Cevap
50
Favori
202.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Komni kendi tespit edip ayarlıyor olabilir
    Ben bu ayarı hiç ellemedim
    Sarece termostat bağladım o kadar daha öncesinde fatklı marka hr500 on off termostat bağlamıştım memnun kalmadım söktüm

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadiremr kullanıcısına yanıt
    Abi bunlari hep denedik ama ben dahil unutuyoruz yaptigimiz testleri. Suan senin ileri moda gecmedigi icin yuksek kazan seciyor muhtemelen boyle oluncada donuse gore modosyonda suan icin sikinti gormemen normal. Dusuk kazan secmeye baslayinca gunduzleri hava isininca sete ulasamama gibi sorun baş gösterecek. Hele ki plan yaptiysan 21 den 22 ye cikmasi icin cok uzun sure gerekecek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Evet daha önce de demiştik bunu fakat şu an farklı çalışması evin içini baz alıyor sanki 54 yanarken dereceye yaklaştıkça 40 lara kadar iniyor bir süre deniyor ve bence önemli detay dereceyi bulmadan -01 i görünce kapatıyor ilerisi için Umut verici geldi bana bir süre denemek te fayda var sanırım

Suan abi senin parametre nedir. D17:1 tahmin acik egri otomatik 2.6 ve ileri moda gecmemis durumdamidir. 54 den 40 dusmesi d09 da girunen degermidir yoksa normal ekranda gorunen degermidir

-01 gorunce kapandiginda d09 kac gosteriyor. Egerki 0 vrya 10 gosteriyorsa gelisme var ama normal kazani gosteriyorsa yani 55 ,75 gibi normal bir durum

Eğri 1.6 tahmin açık d17 1 dediklerim normal ekranda görünen değerler d09 a bakmadım bı ara onuda kontrol ederim

Dün kurdum daha histeriz modda henüz

• djilkeruslu D kullanıcısına yanıt

D71:80C yap ama asla 80C'yi göremeyecektir merak etme.

Gerisi ama en önemlisi ISITMA EĞRİ ayarını ayarlaman.

Evinizin konumu, rakımı, yalıtımı, tesisatınızın alt yapısını bilemediğimimden her evin ISITMA EĞRİSİ birbirinden farklı.

Ben Dış Isı 10C'yi baz aldım.

Dış derece 10C iken D09:80 olacak şekilde ısıtma eğrisini ayarladım.

İlk başta yaklaşık 5dk. max.5.kademede çalışacaktır, sonra dakika dakika modülasyonu düşürerek yükseek ısıda min. modülasyonda yanmaya devam edip hedef ısıya ulaşacaktır.

Ben konfor ısımı 23C olarak kullanıyorum, iç ısı 21.9C olduğunda D09:70 yapıyor kazan ısısını daha düşürüyor ve zaten kısa bir süre sonra hedeff ısıya eriştiğinden D09:0 olup kombi kapanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 1 Şubat 2023; 22:42:26 >
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    D71:80 c yapamam çünkü benim kombi P24
    75 den çıkmıyor yukarı
    Tahmin açık kullanıyorum 3 aydır
    Isıtma eğris 2.7 den zamanla 1.7 ye kadar düştü
    Hiç ayar ot konumunu va oynayıp değiştirmiyorum
    Dün akşam ilk defa servis menüsünden D17 1 yaptım dönüş suyuma göre ayarlarım başka değişim yapmadım
    Ot gündüz 21.5 akşam 18 den sonra 22 c ayarlı

İLERİ Moda geçti ise TAHMİM Modunu kapa.

Isıtma Eğrini Otomatikte bırakma. Sabit tutmaya çalış.

Hatta Dış ortam 10C baz aldığında D71:75 olması için Isıtma Eğrin 2 ise, MiGo/e-Relax'ın yanlış dış hava ölçümü yaptığını da düşünerek törelanslı olarak Isıtma Eğrini 2.3 veya 2.5 yapmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 1 Şubat 2023; 22:48:43 >
    Evet iler moda geçti hatta ilk kurduğumda baya uzun süre bekledim iler moda geçmesini tam vaz geçiyordum ileri moda geçti 3 aydır ileri öoda tahmin açık kullanıyorum

Garip bir durum var hocam
    D17:1 dönüş suyuna göre ayarladım
    TAHMİN kapattım
    ISITMA EĞRİSİNİ otomatikten alıyorum 2.0 yapıyorum
    Uygulamadan çıkıyorum tekrar girdiğimde görseldeki gibi eski haline otomatik 1.7 ye dönüyor
    Eğri 1.4 e düşmüş durumda

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djilkeruslu -- 5 Şubat 2023; 20:10:43 >
  • Arkadaşlar tahmin modunu açık kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Ben daha önce tahmin kapalı kullanıyordum 165 metreküp gaz tüketimim olmuştu. Tahmin modunu açınca Ocak ayında 100 metreküp fazla yakmış kombi. Ben tahmin modunu açık kullanmanın daha düşük kazan yaktığından dolayı daha az tüketim olur diye düşünüyordum tam tersi oldu.

Tabii bu yüksek tüketimin soğuk havaların etkisi de var mutlaka ama tahmin modunu açık kullandığımda termostat istenen sıcaklığa 6-7 saatte ulaşıyordu, tahmin kapalı 2-3 saatte ulaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 4 Şubat 2023; 2:35:54 >
  • Leon kullanıcısına yanıt
    Hocam kazan yuksek olmus veya alcak olmus gazi fazla yaktirmaz. Bunu olcmen cok zor daha oncede dedim. Tahmin acik iken kazani dis isiya bagli olarak kazan yukselir veya alcalir. Tahmin kapali iken 15 gunluk sabit kazan yakar ve dis isidan etkilenmez. Ama bu 15 gun icinde ani hava degisimlerinde her iki durumda ani sete ulasamama veya seti gecme durumlari gorunebilir. Gazi cok yakmasina sebeb direk yalitim,dis isi ve istenen sicakliga evin ateletine uygun olmayan yetersiz petek metrajidir.kombinin nekadar cabuk devreye giriyor ve uzun calisiyorsa evde yakit artiyor demektir.
    Exa dan ornek vereyim, 30-38 kazanda disiarisi ilik iken 2.5 m3 yakiyor. Suan 40-45 arasi kazan gakiyir ve hava bulundugum srhre gire soguk ve bugun 7.5 m3 yakti. Kazan derecei ortalama 5 derece yukari atmasina ragmen yakit 3 katina cikti. Evin alt ust bos, 3 cephe ve dis hava sogudugu icin evin isi kaybi hizli ve kombi cok cabuk devreye giriyor ve uzun calisiyor. Kazani 50 yapsa(suanki sartlarda) busefer seti hizli birsekilde asiri gecer ve gec devreye girecegi icin yakitta artis olmaz.
    Exa yeri geldi 35 kazanla bile gunluk 2 m3 yakti. Ama ayni kazanla daha soguk memlekette ama evin durumu iyi olan baska bir kullanici daha yuksek oda sicakliginda daha az yakti.
    Isin ozeti bu alet yakacaksa o gazi hersartta yakar. Onemli olan evin istenen sicaklikta fazla salinim yapmadan olmasi. Migoda bunu en iyi benim gözlemim tahmin kapali iken yapmasi.
    Ama dis isiyi isin cine katmasindan dolayi kolay olan isi zorlastiriyor. Dis hava sogumasina ragmen exa 38 kazani 5 gun daha devam ettirdi. Hatta arizami var bu cihazda dedim. Disarisi buz gibi ama 38 kazan yakiyor ama ev isiniyor herhangi bir anormallik yok evin isisinda. Daha yeni 40 kazan ustune kendini atti. Migi olsaydi tahmin acik iken 60 li kazanlari bulurdum . Tahmin kapali ikende evi isitamazdi ama. Rxa evin sicakligini baz aldigindan kazan sicakligini isitamadigi vakit yukseltiyor ve sen bunu hic anlamiyorsun vucut olarak. Xiomi termometre omadar hassas olmasina ragmen o bile anlamiyor

• Migo 8250 fiyatiyla tarihi rekorunu kirmis. 7000 alti yok internette, erelax 4500 var. 7000 veripte alan varmidir bilemem. 1150 m3 dogalgaz parasi. Borsaciaya gore F/K si yuksek bir hisse.

• Geçen hafta cumartesi günü eğriyi 1.9 dan 1.2 ye guncelledi migo fakat bu sefer 22 dereceye ulaşamadı bir türlü
    Destek ekibine mail attım. Su msjj i cvp olarak yazmışlar ama bişey anlamadım. Zaten resimlerde görünmüyor.
    color:#172b4d}Destek ekibiyle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.{color}

{color:#172b4d}Öncelikli olarak aşağıdaki kontrolleri yaptığınızdan emin olunuz. Probleminiz hala devam ediyor ise bizlere bu mail üzerinden ya da 0850 222 2 888 numaralı çözüm merkezimizden ulaşabilirsiniz. {color}

Konum bilgisi, Isıtma eğrisi ve ısıtma türünün belirlenmesi için Telefon üzerinden gelişmişler ayarlar menüsüne girip aşağıda belirtilen değerler doğru ayarlanmalıdır.

Isıtma eğrisi seçilirken cihazın bulunduğu bölge minimum dış hava sıcaklık değeri ve talep edilen maksimum ısıtma sıcaklık değeri belirlenip bu iki değerin kesiştiği eğri ısıtma eğrisi olarak seçilmelidir.

Ekteki resimdeki örnek İstanbul için verilmiştir ve ısıtma eğrisi kesişim noktası 2’dir.

Eskişehir için minimum dış hava sıcaklığı -12 °C’dir.

Eskişehir için uyarlarsak, ısıtma eğrisi kesişim noktası 1,5 (70 °C ile ısıtma yapılır ise)

60 °C ile ısıtma yapılır ise ısıtma eğrisi kesişim noktası 1 çıkacaktır.

!Resim1.jpg!

• metehan16 M kullanıcısına yanıt
    Resimler görünmüyor

Evet mailde de resimler görünmüyor. Tekrar yazdım resimler görünmüyor ve bişey anlamadım diye ama cvp gelmedi. Sanırım cinceden çevirmisler cevabi

• metehan16 M kullanıcısına yanıt
    Egrigi guncellemeden onceki 15 gun dis hava, guncelledikten sonraki dis hava derecesinden farkli oldugu icin bu durum yasaniyir. Duzelmesi icin bir 15 gun bekleyeceksin veya egri yukselteceksin. Ama 15 gun sonra baska bir sorun cikacak. Bu cihaz ani hava degisimleri olmayan ulkelerde iyi kotu is yapabilir. Ama bizim gibi hafta da bir ani sicaklik degisen ulkelerde zor. 3 ay dis sicaklik -5/7 derece olsun bu cihaz ok gibi calisir ama bir hafta -5/5, 3 gun sonra 5/10 olan sehirlerde bu cihazin duzgun calismasi cok zor.

Merhaba
    Hocam ben bartsimson abimizin tavsiyesi üzerine tahmini kapattım şuan 15 gündür tahmin kapalı kullanıyorum
    Eğri ise 1.4 e kadar düştü ellemiyorum hiç
    Grafiğe baktığımda eskiye nazaran iyileşme mevcut
    aşağı yukarı oynama yok yanı
    İşin tuhaf yanı şu;
    Ölçülen sıcaklık istenilenden düşük kalıyor bunun sebebi nedir
    Grafik aşağıda ⬇️

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

• 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.