Şimdi Ara

Deneyimli Arkadaşlardan Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
7.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar..Bende 2010 model Fiorino Emotion var..Aracı aldığım gibi compenantları değiştirdim..Şu anda aracımda bir takım Vibe Audio Black Air serisi 16 cm kompenant takımı var..Bugünde aracımın teybimin ses kalitesi ve verimsizliğinden dolayı Pioneer Deh-P5150UB teyp aldım..Şimdi asıl sorum aracıma kompenantları ve woofer beslemek için amfi ve 30 veya 38 cm bass tavsiyesi istiyorum..bu arada bütçe olarak 600-700 arası ayırabilirim..

Saygılar..

• merhabalar , gercekten mukemmel secımler yapmıssınız cok hosuma gıttı bu ıslerden anlıyorsunuz galıba..tek comla mı devam edeceksınız 1 comp daha alacakmısınız oncelıkle bunu sorayım? woofer olarak kulak tarsınız nedır nasıl tonlardan hoslanırsınız yumusak uzun sert tok ? buna gore onerıde bulunalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12

merhabalar , gercekten mukemmel secımler yapmıssınız cok hosuma gıttı bu ıslerden anlıyorsunuz galıba..tek comla mı devam edeceksınız 1 comp daha alacakmısınız oncelıkle bunu sorayım? woofer olarak kulak tarsınız nedır nasıl tonlardan hoslanırsınız yumusak uzun sert tok ? buna gore onerıde bulunalım
    Madem bileşenler bu derece kaliteli, amfi olarak Kicker ZX 650.4 woofer olarak da Rockford Fosgate P1S415 olabilir.
    Amfi biraz fazla gelebilir woofer için ama gain i kısarak ya da kontrollü açarak sorunu çözebilirsiniz.
    Amfi 370 Tl civarında, woofer da kabiniyle 300 - 350 Tl arasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Madem bileşenler bu derece kaliteli, amfi olarak Kicker ZX 650.4 woofer olarak da Rockford Fosgate P1S415 olabilir.
    Amfi biraz fazla gelebilir woofer için ama gain i kısarak ya da kontrollü açarak sorunu çözebilirsiniz.
    Amfi 370 Tl civarında, woofer da kabiniyle 300 - 350 Tl arasında.

Alıntıları Göster
    tam da aklımdan gecen tercıhlerdı yasin kardeş rfs alpıne ya da kıcker woofer kıcker amfı super set olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak4burak4

merhabalar , gercekten mukemmel secımler yapmıssınız cok hosuma gıttı bu ıslerden anlıyorsunuz galıba..tek comla mı devam edeceksınız 1 comp daha alacakmısınız oncelıkle bunu sorayım? woofer olarak kulak tarsınız nedır nasıl tonlardan hoslanırsınız yumusak uzun sert tok ? buna gore onerıde bulunalım

önceki aracımdan az buçuk tecrübem var ama genede pek anlamıyorum kompenantıda rms değerine göre seçmiştim..2.ci bir takım almak isterdim fakat arkada 10 cm lik olması lazım onuda değiştirsem bile pek bir yararı olucağını sanmıyorum..woofer tarzı olarakda son aracımda ilk kicker vardı sanki çok sert ve tok vuruyordu sonra jbl e geçtik öylede sattık jbl in bass vuruşları hoşuma gidiyor fakat şu an kalitesi biraz düşmüş galiba...açıkcası berrak bir bass ve çevreye hissettircek türden bişey istiyorum..

@MustangGT39

tavsiyelerin için teşekkürler..bugun teybi alırken punch serisini sormuştum p2 daha iyi dediler doğrumudur?...

• quote:

tam da aklımdan gecen tercıhlerdı yasin kardeş rfs alpıne ya da kıcker woofer kıcker amfı super set olur

Alıntıları Göster
    Kaliteli woofer denildiğinde aklıma JL Audio ve Rockford Fosgate gelir.
    JL Audio baya pahalı oluyor, Rockford Fosgate daha uygun kalıyor.
    Aklımda 2 tane Rockford Fosgate P1S412 almak her zaman var.
    RMS değerleri düşük olduğu için, 2 wooferı beslemek o kadar da zor olmayacak.
    Kicker ın amfilerini de beğeniyorum, hem özellikli, hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı.
    Ayrıca mono amfileri D-Class oluyor.

• quote:

Kaliteli woofer denildiğinde aklıma JL Audio ve Rockford Fosgate gelir.
    JL Audio baya pahalı oluyor, Rockford Fosgate daha uygun kalıyor.
    Aklımda 2 tane Rockford Fosgate P1S412 almak her zaman var.
    RMS değerleri düşük olduğu için, 2 wooferı beslemek o kadar da zor olmayacak.
    Kicker ın amfilerini de beğeniyorum, hem özellikli, hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı.
    Ayrıca mono amfileri D-Class oluyor.

Alıntıları Göster
    P1, P2, P3 olmak üzere Rockford Fosgate de 3 tane Power serisi var.
    P1 serisi tamamen tek bobinli, P2 ve P3 serileri de çift bobinli ürünler.
    Güçlerine göre de P1 den P3 e doğru artış var.
    Size P2D212 ya da P2D215 de tam uyar önerdiğim amfiyle.
    Tabi maliyet artar biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 29 Mart 2010; 23:23:32 >

• Orijinalden alıntı: areena34

önceki aracımdan az buçuk tecrübem var ama genede pek anlamıyorum kompenantıda rms değerine göre seçmiştim..2.ci bir takım almak isterdim fakat arkada 10 cm lik olması lazım onuda değiştirsem bile pek bir yararı olucağını sanmıyorum..woofer tarzı olarakda son aracımda ilk kicker vardı sanki çok sert ve tok vuruyordu sonra jbl e geçtik öylede sattık jbl in bass vuruşları hoşuma gidiyor fakat şu an kalitesi biraz düşmüş galiba...açıkcası berrak bir bass ve çevreye hissettircek türden bişey istiyorum..

bellı zaten cok ıyı secımler olmus hm onların rms degerlerı de bır haylı yuksek 120 rms super bır urun..anlıyorum sızı tatmın ederse ses almanıza gerek kalmaz seste eksıklık hıssedersenız 1 comp daha alırsınız o zaman.evet kıcker serttır jbl tarzında kalıte bırsey ıstıyorsanız alpıne ya da rockfordfostage sıze gore bu ıksındende rfs benı tercıhım olurdu cok hos bır sıstem olur.388 cmlık kullanırsanız daha bı dısarıya bass vurur

• quote:

Orijinalden alıntı: areena34

bellı zaten cok ıyı secımler olmus hm onların rms degerlerı de bır haylı yuksek 120 rms super bır urun..anlıyorum sızı tatmın ederse ses almanıza gerek kalmaz seste eksıklık hıssedersenız 1 comp daha alırsınız o zaman.evet kıcker serttır jbl tarzında kalıte bırsey ıstıyorsanız alpıne ya da rockfordfostage sıze gore bu ıksındende rfs benı tercıhım olurdu cok hos bır sıstem olur.388 cmlık kullanırsanız daha bı dısarıya bass vurur

Alıntıları Göster
    beyler bakın benim arabanın örnek bagaj resmi..malum arabanın bagajı biraz ufak sol ve sağ tarafa oklarla gösterdiğim yere 2 tane 30 cm lik(sığar inş) yada klasik koyulan yere sizce nereden tam olarak performans alırım..

• quote:

Alıntıları Göster
    Ooo benim midlerden, benden başka kullanan da varmış. Vibe Black Air V6 ben de kullanıyorum. Amfim Mac Audio Z4200. Ben oldukça memnunum. Kapıda ceplik var fakat, arka pandizota MDF ile uygulansa, eminim çok daha güzel çalar. Şu an da şıkır şıkır çalıyor.

Bence siz midleri iyi beslemek için 4x120RMS amfi seçin. Yasin' in önerdiği Kicker Zx 650.4 güzel seçim olur. Aynı zamanda tavsiye edilen gibi wooferinizi de besler. İkinci bir mono amfiye ihtiyacınız kalmaz.

• quote:

beyler bakın benim arabanın örnek bagaj resmi..malum arabanın bagajı biraz ufak sol ve sağ tarafa oklarla gösterdiğim yere 2 tane 30 cm lik(sığar inş) yada klasik koyulan yere sizce nereden tam olarak performans alırım..

Alıntıları Göster
    maalsef oralara sıgacagını sanmıyorm klasık dedgınız pandızota galıba ama kabınde daha ıyı verım alırsınız

• quote:

maalsef oralara sıgacagını sanmıyorm klasık dedgınız pandızota galıba ama kabınde daha ıyı verım alırsınız

Alıntıları Göster
    klasikden kastım normal kutulu, pandizota ustune para verselerde koymam
  • quote:

Alıntıları Göster
    hm olcmenız gerek ama hıc ıhtımal vermıyorum sıgcagına tek 38 de guzel olur aslında.ben de mecbur kalmadıkca arkanızdayım
  • quote:

Alıntıları Göster
    Eğer İstanbul' da iseniz, ben sizi Işık pandizota götüreyim. Hiç tahmin etmediğiniz kadar seçenek sunar size. Müthiş kafası çalışan bir usta. Benim ceplikler, amfilik, bas kabini hepsini o yaptı. Nasipse yarın da arka yan direklere fiber yaptıracağım. Fiyatları da oldukça uygun.

• quote:

Bence bağaj kapağına bakmaları iyi olur.
    Birbirlerine baksınlar diyecektim ama akustik bozulabilir, deneyebilirsiniz.
    Birbirlerine baksınlar dedim, resimdeki gibi ayrı tekli kabinlerde olduğunu düşünerek.
    Ben her zaman 2 tane tekli kabinde 30 cm woofer kullanma taraftarıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 29 Mart 2010; 23:51:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

Eğer İstanbul' da iseniz, ben sizi Işık pandizota götüreyim. Hiç tahmin etmediğiniz kadar seçenek sunar size. Müthiş kafası çalışan bir usta. Benim ceplikler, amfilik, bas kabini hepsini o yaptı. Nasipse yarın da arka yan direklere fiber yaptıracağım. Fiyatları da oldukça uygun.

Alıntıları Göster
    ali abi bende ısık pandızota bısey sormustum fıyat cok makul degıldı senı tanıyorlar ondan fıyat uygun verıyorlar galıba amfılık falan 140 tl cıvarı cok ıyı yaptırmıssınz bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 -- 29 Mart 2010; 23:51:15 >

• quote:

quote:

Bence bağaj kapağına bakmaları iyi olur.
    Birbirlerine baksınlar diyecektim ama akustik bozulabilir, deneyebilirsiniz.
    Birbirlerine baksınlar dedim, resimdeki gibi ayrı tekli kabinlerde olduğunu düşünerek.
    Ben her zaman 2 tane tekli kabinde 30 cm woofer kullanma taraftarıyım.

Alıntıları Göster
    yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..kararımı verdim sayılır..

-2 Adet Rockford Fosgate P1S412 30CM...380 tl
    -1 Adet KICKER ZX 650.4...370 tl

Toplamda bass kutusu,kablo ve işçilik tahminim 900 tl ye bu sistemi kurduracağım..

• quote:

Toplamda bass kutusu,kablo ve işçilik tahminim 900 tl ye bu sistemi kurduracağım..

Alıntıları Göster
    kalıte bısey olur iyi secımler oldu masallah cok hızlı karar verıyosunuz
  • quote:

Alıntıları Göster
    @areena34, sistem güzel fikrini dğeiştirme. Şimdi seni Işık pandizota götürüp yakışıklı bir kabin yaptırtmak lazım. Sistemin montajını da EMS sound' da yaptırırz. Ayarlar filan müthiş işçilikleri var. Onların da fiyatları çok iyi.

Beni tanıyan tanır zaten. Alacağım şey herneyse, o şeyi kaç kişi satıyorsa hepsini araştırır bulurum. En uygun satan ve satış sonrası malına en iyi sahip çıkan kimse onu bulurum. Sonra da öldüresiye pazarlık yaparım Satış sonrasındaki tavırlarına da bakarak notlarını veriririm. Ben şu an İStanbul' da üç yer bilirim,

Atateknoloji
    EMS Sound
    Işık Pandizot

@Burak,
    Kardeşim benim yanımda kim geldiyse, verdiği fiyatlar çok iyiydi. Örneğin kapı cepliğini git nereye sorarsan sor. En ucuz alacağın fiyat 130-150 TL arasıdır. Benim yanımda en pahalı söylediğine 80 TL dedi. Hakikaten kapı cepliği yapmak çok zor. Sadece kalıbı 2-3 saat sürüyor.

En önemlisi işçilik ve alternatif çözümler. Benim arabayı gördünüz. Hepsi İSmail UStanın fikri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 30 Mart 2010; 0:00:29 >

• quote:

kalıte bısey olur iyi secımler oldu masallah cok hızlı karar verıyosunuz

valla hocam birşey hoşuma giderse hiç düşünmem ok derim.

@akerimoglu

sağolasın hocam yarın izmir'e gidiyorum orda bu işleri yapan tanıdıklarım var orda yaptırmayı düşünüyorum..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.