Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.604
Cevap
96
Favori
266.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamamdır hocam akşam deniycem teşekkürler
  • Bir dakika yalnız arkadaşım.Senin TV ile amfin arasındaki ses bağlantın nedir?
    Sadece amfinin HDMI out çıkışımı tv'ye bağlı?Eğer böyleyse ve tv cihazın ARC (audio return channel) özelliğini desteklemiyorsa bu kablo üzerinden amfiden ses alamazsın.Samsung TV cihazının arkasında optik ses çıkışı vardır (eğer eski model değilse) ve bunu amfinin arkasındaki optıcal(tv) yazan yere bağlaman gerekir.Sonrada demin dediğim gibi tv audio menüsünden ses tipini seçmelisin.
  • TV de mevcut olan 2. HDMI yani ARC yi destekleyen çıkış ile bağlı amfiye. o konuda sıkıntı yok yani. Amfideki gerekli ayarlamalıda yapmıştım zaten. HDMI control diye bi ayar var o da tamam yani. Optik kablo ile de denedim daha önce olmadı , yalnızca son dediğini yapmadım bu akşam o na da bakıcam haber veririm sana çok sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: zapatero

Bir dakika yalnız arkadaşım.Senin TV ile amfin arasındaki ses bağlantın nedir?
    Sadece amfinin HDMI out çıkışımı tv'ye bağlı?Eğer böyleyse ve tv cihazın ARC (audio return channel) özelliğini desteklemiyorsa bu kablo üzerinden amfiden ses alamazsın.Samsung TV cihazının arkasında optik ses çıkışı vardır (eğer eski model değilse) ve bunu amfinin arkasındaki optıcal(tv) yazan yere bağlaman gerekir.Sonrada demin dediğim gibi tv audio menüsünden ses tipini seçmelisin.

hocam tekrar selam. tv de dediğin menüye geldim. spdif menüsünde sadece PCM seçilebiliyor, dolby digital de var ama seçilemiyor. bişeyleri yanlış yapıyorum ama anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacksonpred

quote:

hocam tekrar selam. tv de dediğin menüye geldim. spdif menüsünde sadece PCM seçilebiliyor, dolby digital de var ama seçilemiyor. bişeyleri yanlış yapıyorum ama anlayamadım

Dolby digitali seçebilmen için, Dolby digital kayıtlı bir filmi oynatırken menüye girmen lazım.TV'ye bağladığın harddiskindeki dolby digital kayıtlı bir filmi oynatırken menüde audio seçeneğine girersen o seçeneğin aktif olduğunu görürsün.Yani daha film oynatmazken o menüye girersen, o seçenek pasif görünür.DTS seçeneği içinde keza aynı durum sözkonusu.o zamanda dts seçeneği aktif görülür ve onu seçersin.(Tabii tv cihazın DTS out destekliyorsa menüsünde vardır bu dediğim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatero -- 8 Aralık 2011; 14:10:07 >

• anladım hocam, akşam yine deniycem ama dediğin gibi olacığını umuyorum. sağol desteklerin için , yine haber veririm.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jacksonpred

quote:

Dolby digitali seçebilmen için, Dolby digital kayıtlı bir filmi oynatırken menüye girmen lazım.TV'ye bağladığın harddiskindeki dolby digital kayıtlı bir filmi oynatırken menüde audio seçeneğine girersen o seçeneğin aktif olduğunu görürsün.Yani daha film oynatmazken o menüye girersen, o seçenek pasif görünür.DTS seçeneği içinde keza aynı durum sözkonusu.o zamanda dts seçeneği aktif görülür ve onu seçersin.(Tabii tv cihazın DTS out destekliyorsa menüsünde vardır bu dediğim)

hocam çok sağol ya, oldu dediğin gibi, 1 aydır uğraşıyodum tekrar teşekkürler

• Rc. ederim. keyifli seyirler dilerim.
  • Merhaba,
    Denon 1611 aldım. Bu benim ilk receiver ım. Amacım film izlemek. Şimdi buna uygun hoperlör arıyorum. Bana concept 6 önerdiler. Başka öneriler varsa duymak isterim.

Teşekkürler
  • denon dali iyi seçimdir lektor 6 da dinleyin bütçeniz uygunsa daha üst seri olarak monitor audio bronze serisi yada rx6 da cok iyidir klipschleride horn tweeter kullanımından dolayı sinema performansı için tavsiye ederim ama en doğrusu gidip dinlemek seçeneklerin bir kısmını media markt beylikdüzünde dinleyebilirsiniz.Hopleri aynı marka almanız uyum için önemli centerıda en güzelinden almaya çalışın sinemada en önemli eleman centerdır.
  • arkadaşlar denon 3312 de biamp yapmak için illaki sur backlerden vazgeçmek mi gerekiyor front wide lardan biamp yapıp 7.1 kullanmaya devam edemez miyiz?
  • denon neyin kısaltılmışı biliyor musunuz?
  • DENKI ONKYO Kabushikigaisha nın kısaltılmışı
  • Aferim, otur 10. :)
  • Onkyo ile Denon kardeş mi?
    Bana hep onkyo da harflerin yeri karışmış gibi gelir .
  • Dun akşam Saturnden Denon DHT 1312XP aldım. Yanlız kurulumu gerçekleştiremedim.
    Dsmart sd var bende Lg Lh3000 Lcd Tv'ye scart ile baglı. Lcd Tvyi hdmi ile receivera baglamaya çalıştım beceremedim ve ses aktrarımı olmadı.
    Atladığım bir konu varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömerözkan

Dun akşam Saturnden Denon DHT 1312XP aldım. Yanlız kurulumu gerçekleştiremedim.
    Dsmart sd var bende Lg Lh3000 Lcd Tv'ye scart ile baglı. Lcd Tvyi hdmi ile receivera baglamaya çalıştım beceremedim ve ses aktrarımı olmadı.
    Atladığım bir konu varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

TV'den amfiye HDMI uzerinden ses aktarabilmeniz icin her iki cihazda kullanilan HDMI konnektorlerinin ve aradaki HDMI kablonun HDMI 1.4 ARC ozelliginde olmasi gerekiyor. TV'nizde HDMI 1.4 ozelligi bile yok ki ARC olsun, amfinizde HDMI 1.4 ozelligi var, ancak ARC ozelligi yok (AVR-2312'de var bu ozellik) ama asil sorun TV. ses icin, TV'nizde bulunan dijital optik ses cikisina bir dijital optik ses kablosu baglayip bunu da amfinizde bulunan dijital optik ses girisine gireceksiniz. bu sekilde TV'nizin sesini amfiye bagli hoparlorlerden alabilirsiniz.

• Dsmart cihazda hdmi çıkış yok mü ? Tv den amfiye aktarmaya calismayim, kaynak cihaz dsmart kutudan avr ye baglnti yapmamız lazım.
  • D Smart Hd'lerde hdmi çıkışı var bende D Smart sd var.

Dun ugrastım. Hdmı kablosunu amfinin hdmi out kısmına, diger ucunu ise Lcd Tv'ye bagladım. Tv menusunun ıcınde ses cıkısı ayarlama ımkanı yok. Onun ıcın en ıyısı optık kablo almam gerekecek. Kullandıgım hdmi kablo 5 mt monster altın uclu en kaliteli hdmi kablosu ama takmış kullanmış olduğum lcd tv nin ses out çıkışını ayarlayabilsem problem çözülüyor.
    Bu akşam optik kablo alıcam. Marka model farkedermi, yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Optik yada Koaksiyel ses çıkışı var mı peki? O da yok ise kompozit çıkış vardır kesin sarı kırmızı ve beyaz renkli 3 adet çıkış 2 si ses 1 i görüntü aktarır, buna uygun bir kablo ile yine d smart dan avr ye giriş yaparsan ses ve görüntüyü TV ye aktarırsın.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.