Şimdi Ara

depoda sürekli aaz benzin bulundurmanın zararları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
15.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar malum benzine zam zam zam üstüne zam geliyor.
    ne yacaz bilmiyorm.
    artık ne kadar yakıyor faslı bile ...insanı deli ediyor çünki..1-2 günde bir arabnın yakıtı değişiyor...
    dizel bile 3.250 olmuş..benzin...3.550 ytl civarında.
    arabaya az az benzin alıyoruz artık binmeyede korkar olduk.arabaya..
    az benzin bırakmanın nasıl zararları olur..
    yani...ışık yanıp sönerken sürekli bu şekilde limitleri zorlayarak..yani...

• cok haklısın

cng geliyor tek umudum o
  • quote:

Orijinalden alıntı: halkevi

cok haklısın

cng geliyor tek umudum o
    depoda zamanla pislik oluşmuş olabilir aldığınız kirli yakıtlardan dolayı her araçta az ya da çok bulunur.. benzin az olduğunda bu pislikler kendini hissettirir ve arada tekleme yapar başka bir sorun oluşturacağını sanmıyorum dizellerde hava yapma olasılığı var ama benzinlide yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: vct2000

depoda zamanla pislik oluşmuş olabilir aldığınız kirli yakıtlardan dolayı her araçta az ya da çok bulunur.. benzin az olduğunda bu pislikler kendini hissettirir ve arada tekleme yapar başka bir sorun oluşturacağını sanmıyorum dizellerde hava yapma olasılığı var ama benzinlide yok

Alıntıları Göster
    tekleme olabılıyor kötü yakıttan dolayı. sorunu bendede oluyodu depoya bır tur katkı maddesı koydu usta depoyu temizler dedi. artık o sorunu yasamıyorum
    tabı dh forum tavsıyesı olarakta depoyu tam boşaltmıyorum
    bılgı paylaşan arkadaslara teşekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: 0yok

tekleme olabılıyor kötü yakıttan dolayı. sorunu bendede oluyodu depoya bır tur katkı maddesı koydu usta depoyu temizler dedi. artık o sorunu yasamıyorum
    tabı dh forum tavsıyesı olarakta depoyu tam boşaltmıyorum
    bılgı paylaşan arkadaslara teşekkur ederim

Alıntıları Göster
    Aracımı yeni aldığımda, kitapçığında arabanızın deposunda az yakıt bırakmayın diyordu. Neden hususunda bir açıklama yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meriva52

Aracımı yeni aldığımda, kitapçığında arabanızın deposunda az yakıt bırakmayın diyordu. Neden hususunda bir açıklama yoktu.

Alıntıları Göster
    benzin pompası sürekli çalıştığı için ve etrafında ısısını alıcak madde olmadığı için depo boş olunca aşırı ısınıyor...

sanayideki ustam bi sefer bir açtık depo yu dumanlar çıkıyor dedi...

ışık yanınca bitmiş gibi düşünün

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

benzin pompası sürekli çalıştığı için ve etrafında ısısını alıcak madde olmadığı için depo boş olunca aşırı ısınıyor...

sanayideki ustam bi sefer bir açtık depo yu dumanlar çıkıyor dedi...

ışık yanınca bitmiş gibi düşünün

Alıntıları Göster
    pompa benzini çekmek için her zaman olduğu gibi hızlı hızlı çalışacak;ama depoda yeteri kadar benzin yok;çalışıyor ama benzini gönderemiyor.
    fazla çalışmadan dolayı kısa bir süre sonra servis yolu görünebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benzin depoda ne kadar bekler?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

pompa benzini çekmek için her zaman olduğu gibi hızlı hızlı çalışacak;ama depoda yeteri kadar benzin yok;çalışıyor ama benzini gönderemiyor.
    fazla çalışmadan dolayı kısa bir süre sonra servis yolu görünebilir.

Alıntıları Göster
    93 model rainbow sahibiyim. öğrenci oldugumdan dolayı yaklaşık 5 yıldır falan aracın benzin ışığı hep yanıyo. 10 ytl falan benzin alıyom hep hiç bi sorun yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: desci

93 model rainbow sahibiyim. öğrenci oldugumdan dolayı yaklaşık 5 yıldır falan aracın benzin ışığı hep yanıyo. 10 ytl falan benzin alıyom hep hiç bi sorun yaşamadım.

Alıntıları Göster
    bizim araçta az degil hiç benzin yok. (lpg) li araçta bi problem yok :)

BİR GÜN HERKES LPG 'Lİ OLACAK............

• quote:

Orijinalden alıntı: halkevi

cok haklısın

cng geliyor tek umudum o
    quote:

Orjinalden alıntı: halkevi

cok haklısın

cng geliyor tek umudum o

• whisper arkadaşın yorumuna katılıyorum. Mesela 1.6 lık bir arbanın 45 lt lik deposunda ortalama 6-7 lt yakıt kalmış demektir ki onunda çoğu depoda değil aslında motora yakıtı götüren taşıma sisteminde bulunmaktadır. Depodan yakıtı alan sistem gittikçe ısınır ve mutlaka bir problem çıkar. Arkadaşlara sadece yakıt sistemine değil motora da illa ki zararı vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecz_mel

whisper arkadaşın yorumuna katılıyorum. Mesela 1.6 lık bir arbanın 45 lt lik deposunda ortalama 6-7 lt yakıt kalmış demektir ki onunda çoğu depoda değil aslında motora yakıtı götüren taşıma sisteminde bulunmaktadır. Depodan yakıtı alan sistem gittikçe ısınır ve mutlaka bir problem çıkar. Arkadaşlara sadece yakıt sistemine değil motora da illa ki zararı vardır.
    Bişey olmaz..Aynı parayla daha az gezmek ve aynı paraya eskiden deponun yarısını doldururken şimdi anca ışığını söndüğünü görmek sinir ediyo insanı..Arabadanda soğuttularya insanı helal olsun valla.
  • Ayrıca sürekli euro dizel kullanan bir sürücü olarak opet ve shell den şaşmama rağmen 60 binde mazot deposunu açıp baktılar temizlemek için, içinden çorap çöp torbası falan çıkacak zannettim balçık gibiydi.Aracınız ne olursa olsun isterseniz en güzel yerden benzin aldığınızı yada mazot aldığınızı düşünün mutlaka deponuzu açtırıp baktırın. Ve lütfen çeyrek deponun altına düşmeyin. Hem ne fark eder ki bir kere yarım depoya kadar doldurtun sonra çeyrek depoya düşünce yine tümlersiniz. 10 milyon 10 milyon doldurun yine ama çeyreğin üstüne ekletin. Benim aracım megane 1.5 dci 112 binde. Motorum Allah a şükür taş gibi. Hiç eurodan şaşmadım. En fazla 5-6 sefer çeyreğin altında kullandım. Yağını 10 binde değiştirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecz_mel

Ayrıca sürekli euro dizel kullanan bir sürücü olarak opet ve shell den şaşmama rağmen 60 binde mazot deposunu açıp baktılar temizlemek için, içinden çorap çöp torbası falan çıkacak zannettim balçık gibiydi.Aracınız ne olursa olsun isterseniz en güzel yerden benzin aldığınızı yada mazot aldığınızı düşünün mutlaka deponuzu açtırıp baktırın. Ve lütfen çeyrek deponun altına düşmeyin. Hem ne fark eder ki bir kere yarım depoya kadar doldurtun sonra çeyrek depoya düşünce yine tümlersiniz. 10 milyon 10 milyon doldurun yine ama çeyreğin üstüne ekletin. Benim aracım megane 1.5 dci 112 binde. Motorum Allah a şükür taş gibi. Hiç eurodan şaşmadım. En fazla 5-6 sefer çeyreğin altında kullandım. Yağını 10 binde değiştirdim.
    ŞEHİR EFSANESİ BENCE... BİR ŞEY OLMAZ; OLMADI; OLMAYACAK....

• quote:

Orijinalden alıntı: ctrl_alt_del

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Alıntıları Göster
    benzin pompasına zararı olur.o yüzden benzin ışığını yaktırmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

benzin pompasına zararı olur.o yüzden benzin ışığını yaktırmamak lazım.

Alıntıları Göster
    evet pompa hasar görüyor...çeyrek ibreden düşmesin diyorlar ama bu zamnlarla ışık yanıp bitcek ve hoplatcaz arabayı yakıtsızlıktan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ctrl_alt_del

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del

her aracın benzin ışığı yandığında depoda kalan benzin miktarı aynı değildir..

ama ortalama olarak 5 ila 10 lt kalıyor diye düşünsek ışık yanar durumda aracınızı kullanabilirsiniz.. fakat kilometre ve zaman ayarını kaçırırsanız benzin pompanız yanar yandığı zaman mütemelen canınız sıkılabilir.. parası bir yana aracınız çok kritik bir yerde kalabilir kazaya sebebiyet verebilir kazayı kendinizde yapabilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Revolucionist

evet pompa hasar görüyor...çeyrek ibreden düşmesin diyorlar ama bu zamnlarla ışık yanıp bitcek ve hoplatcaz arabayı yakıtsızlıktan

Alıntıları Göster
    30 lira 30 lira alcaıma çeyreğin altına düştümü dolduruyorum. sonuçta mazot bi şekilde alınacak. taksit taksit almaktansa 1 seferde halletmek daha rahat. üstelik benzinciye girmek çıkmak da zaman kaybı. git kredi kartı çektir. üstüne benim genelde yakıt aldığım yerde dunkin donuts var. ne kadar çok gidersem o kadar masraf oluyor ordan da bişiler almadan çıkamıyorum=))
    quote:

Orjinalden alıntı: ozgurdeniz65

• quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

30 lira 30 lira alcaıma çeyreğin altına düştümü dolduruyorum. sonuçta mazot bi şekilde alınacak. taksit taksit almaktansa 1 seferde halletmek daha rahat. üstelik benzinciye girmek çıkmak da zaman kaybı. git kredi kartı çektir. üstüne benim genelde yakıt aldığım yerde dunkin donuts var. ne kadar çok gidersem o kadar masraf oluyor ordan da bişiler almadan çıkamıyorum=))
    quote:

Orjinalden alıntı: ozgurdeniz65

Alıntıları Göster
    bizim 2004 1,2 corsa lpg benzin pompasına hiçbirşey olmuyor aracın benzin lambası yanıyoda.. benzin filtrenizi değiştirdiğinizden emin olun servislerde adamlar filtreyi değiştirdik diyerek söküp tersinden bi üfleyip geri takıyorlar buda benzin pompasının ses yapmasına ve aşırı ısınmasına neden olur içinden düzenli zorlanmadan benzin geçen pompa ısınmaz ama hortumda tıkanıklık varsa yada benzin filtreniz tıkalı ise pompa zorlana zorlana ısınır ve bozulur benzin pompası deponun içinde değildir üzerindedir örneğin 1997 model hyundai accent ta şöför koltuğunun altındadır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.