Deprem bölgesinde bulunan üniversiteler yüz yüze mi olacak ? Yoksa tekrardan özel öğrencilik hakkı tanınacak mı ? Bu konuda bilgisi olan tanıdığı olan varsa bilgi verebilir mi ? Kyk yurtları öğrenciler için yeterli olacak mı ? Asistan doktor ve yeni atanan memurlar bile daire bulamıyorken bu iş nasıl olacak < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DEPREM BÖLGESİ ÜNİVERSİTELER

-
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@kaiji_itou deprem bölgesinde bulunan bir üniversitede mi okuyorsunuz ? YÖK’ü telefonla arayıp seneye durum ne diye sorduğumda bilmiyoruz diyorlar. Bir bilginiz var mı ?
Hocam bunları bilmek için daha çok erken daha sonuçlar açıklanmadı tercih zamanı gelince yetkililer gerekli açıklamayı yaparlar bence
@GökYeleliBozkurt66 Geçen sene bahar yarı yılı için tıp 4-5-6 öğrencilerine özel öğrencilik ile başka fakültede eğitimlerini devam ettirme şansı verildi deprem bölgesi üniversitelerinde okuyan öğrenciler özelinde. Bu sene bu öğrenciler geri kendi okullarına mı dönecek ? Yoksa geçiş yaptıkları okullarda mı devam edecekler bunu öğrenmeleri için bence erken değil. Olayı sadece 2023 girişli öğrenciler olarak düşünmemek lazım
Ek olarak deprem bölgesindeki üniversite hastanelerinde asistan hekim olarak görevde olan insanlar eğitimlerinin mevcut imkanların yetersizliği sebebiyle eksik yapıldığını ve ileride bu durum yüzünden yaşanacaklardan endişe ettiklerini belirtiyorlar. Asistan hekimler dahi eğitimlerini tam anlamıyla göremezken tıp fakültesi öğrencileri nasıl eğitim alacak ?
Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman şu an yerle bir durumda. Artçılar da devam ediyor. Endişeleniyoruz haliyle akademik takvime göre eğitim dönemi çok erken başlıyor. YÖK dahil kimse ne olacağını bilmiyor.
Nerde kalacağımızı bilmiyoruz. Şehirde ayakta çok az bina var, onlar da hasarlı durumda. Bir artçıda yıkılıp giyilebilme ihtimalleri olan evlere yüksek kiralar isteniyor. Hem can güvenliğimiz yok hem bu büyük maddi yükü karşılayabilmek çok zor.
Öğrenciler yurtlara yerleşecek diyorlar ama şu durumda nasıl olacak? Uzun süre insanlar tıp fakültesi hastanesinin bahçesinde çadırlarda yattı. KYK yurtları depremzedelerle dolu. Okulu açmak için o insanları çıkarmak zorunda kalacaklar ama o insanların başka kalacak yerleri yok.
Hocalardan da kayıplar oldu. Çok fazla doktorun, sağlıkçının depremde öldüğü söyleniyor.
Bu durumda okulu açmaları hiç mantıklı değil. İsteyen öğrencilere başka illerdeki üniversitelerde eğitim görebilmesi için hak tanınması gerektiğini düşünüyorum bu sebeplerle. Kararı da geç kalmadan açıklamalılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
eğer bilgi sahibi iseniz lütfen yardımcı olun. Farklı üniversite de olsa belki işleyiş aynı olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X