Şimdi Ara

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.764
Cevap
69
Favori
279.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Demir ve beton önemli betona mühendisin yapacak şeyi yok santralle ilgili salak beton gelirse katkı basıp durursun.Kolon perde döşeme alt üst şapolar gönyeli demirler vs kontrol mühendisi tarafından adam akıllı denetlenmesi lazım ama bizdeki müteahhitler 6 günde 1 kat bitirip hemen teslim edelim betonu hızlıla bas geç kafasındalar döşemede 10 cm yüksek beton döküldüğünü bilirm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

Aynen öyle ama manzara, gelen haberler korkunç ötesi. İyi bir yapı ustası ya da mimar olmamak veya depreme hazırlanmamış bir ülkede doğmuş olmak felaketzede olan pek çok sıradan insanın, özelde çoluk çocuğun, ergenlik çağında gençlerin, yaşlıların, sakatların kabahati değil. Denetlemeleri yapmış ve standartları belirlemiş olması gereken yetkili kimselerin, insan hayatını kale almadan ucuza iş çıkaran inşaat sektörü sermayedarlarının, deprem konusunda gayet bilinçsiz, idareciler üstünde baskı oluşturamayan kamuoyunun kabahati.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

Aynen öyle, yaz günü beton döküp, üstüne bir kova bile su dökmüyorlar.

En az 7 gün sulanması gereken betonu kendi haline bırakıyorlar.

• Adana'nın Kozan taraflarında yaşıyorum,yani güney fay hattının ucunda. Bu bölgelerde yaşayanlar bilir ki 3-4 arası deprem bizim normalimizdir.

O nedenle depremden daha az korkuyoruz çünkü belli aralıklarla kendini hatırlatıyor

Gece lavaboya kalkmiştım ,tam yatağıma uzanırken yakalandım. Süre tuttum 1 dakikatı geçtiğini hatırlıyorum.

7.4 ölçüldü ama ilk 15-20 saniye 4-5 civarı şeklindeydi ne olduysa o 20 saniyeden sonra oldu birden şiddetlendi.

Deprem verilerine ilk baktığımda sanırım ilk 20 saniyeyi baz alıp 4.8 diye girilmiş sanırım. çok şaşırmıştım çünkü daha fazla şiddetli hissettim.

Bu bölgeyi daha büyük yıkımdan kurtaran iki etmen var

- binalar seyrek yatay mimari büyük oranda hakim

-deniz kumu kullanılmadığından (bölge denize uzak ,bazı kum ocakları da bölgede mevcut) binalar nispeten daha sağlam . 1998 depreminden sonra iyileştirmesi var tabi.
    .
    Ancak diğer iller hakkinda bilgim yok,Hatay çok etkilendi diyorlar. Veri yok ,bilgiler kısıtlı.
    Yıl 2023....

Böyle şiddetli deprem İstanbul'da olsaydı tekrar ediyorum Marmara haritadan silinirdi, henüz şok tam olarak atlatılamadığından ne denli büyük olduğu kavranamadi
    Hem gece hem kışın yakalandık çok kötü dönemde hemde.
    Nasıl kalkınacak altından bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 6 Şubat 2023; 11:33:46 >

• Koks34 kullanıcısına yanıt

Depreme önlem alamazsın. Tek yapman gereken hazır olmak. Binalarını depreme dayanacak şekilde yapmalısın bakın japonya’ya adamlar 8 kusurlerle sallanıyorlar tek bina yıkılmıyor kimsenin burnu kanamıyor. Biz de her şey baştan kokuyor ne yazik ki.

• Twitter'da deprem başlığı altında inanılmaz sayıda yardım çığlıkları var herkes whatsapp'dan yazıyor kurtarın bizi diye , insanın morali bozuluyor bunları gördükçe

https://twitter.com/search?q=%23deprem&src=trend_click&vertical=trends

• Doların 18.80 TL olduğu ülkede kentsel dönüşüm de yapamazsın biz izmirde emsal artışı dileniyoruz belediyeden yoksa rüyanda görürsün evini yık yenile falan

• Arkadaş da büyük ihtimalle senin söylediğini kastediyor zaten. Bi sürü eski ev var kağıt helva gibi dağılmış buralar boşaltılabilirdi, toplanma alanlari belirlenebilirdi, riskli bina tespiti yapılabilirdi. Bizim ülkede yıllarıdır deprem oluyor kimse niye her yer beton doldu, niye boş alan bırakılmıyor, niye 30 kat bina dikiyoruz demiyor. Hesap sormuyor talep etmiyor malesef.

Yoksa depremi engellemek diye bir şey yok zaten, kimsenin böyle bir şeyi kastedeceğini sanmıyorum.

• Bu ülkede 24 saati aralıksız huzurlu geçirmek mümkün değil. Bıktım artık. İnsanlar sorun çıkarmasa doğa sorun çıkarıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!
    6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!Cihan ASIKtwitter
    “Şanlıurfa Bahçelievler'de deprem sonrasında yeni çöken bir bina olması.. Allah'ım sen yardım et.. Güneydoğu Antalya'da Diyarbakır Amerikan #Amed Saat 04.17 İban Hatay Antakya YARDIM EDİN #SONDAKIKA”
    https://twitter.com/i/status/1622499939182956546
  • Evim Mersin'de 12. katta ve uyurken yakalandım depreme. Hiçbir şey yapmadım; sol dirseğim üstüne kalktım ve sağa sola sallanırken Allah'ım Allah'ım diye bağırdım sadece. 30-40 saniye sürdü sanırım. Hani 1 ya da 2. kat olsa dışarı koşarsın da 12. kattayken cidden mala bağlıyor insan. Şu saat oldu hala sallandığım hissindeyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukumetin deprem bolgelerine ulasmadigi bircok nokta var. Insanlar sosyal medyalarda canli yayinlarda ifade ediyormus .

Umarim aCI gercekler 17 Agustos 1999 Depremindeki gibi ortbaslar olmaz. O zamanki iktidar her turlu yok oldu ...

Uluslarasi yardimlari bakalim devletin kendi kontrolundeki kuruluslara teslim edin aksi halde kabul etmeyiz deyip bu yardimlarin KIZILAY dahil bircok devlet kurumlarinda yillara yayilan bir surecte kendilerine vs peskes cekenleri de unutmadik ! ...

Imkani olan para degil de erzak ve icraate dayali son nokta yardimlari mumkunse kendileri yardima muhtac illere sevk etsin .

(668) DEPREM ÖZEL CANLI - YouTube

• Yorumsuz

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!

• samuray_x S kullanıcısına yanıt

Hem müteahhitlerimizde hem de onları denetleyenlerde ticaret ahlakı iş ahlakı ve vicdan yok. Dolayısıyla 2 kattan yüksek bina yapmak her zaman yıkılma riski taşıyor. 7.4 depremde yıkılmaz ise 7.9 şiddetinde depremde yıkılır. Japonya gibi 9 şiddetindeki depremlere dayanıklı yüksek evler yapmak büyük maliyet ve büyük iş ahlakı gerektiriyor. Buna kimse yanaşmaz.

Yıllardır dile getiriliyor; Türkiye'de depremlerde can vermekten kurtulmanın en pratik yolu ABD gibi yatay mimariye geçmek. Ama öyle 5 katlı apartmanlar değil. Yatay mimari en fazla 2 kata izim veren 3. kata kesinlikle izin vermeyen mimaridir.

Japonya yüzölçümü küçük olduğu için yüksek binalar yapmak zorunda kalıyor. Türkiye ise yüzölçümü en geniş ülkelerden birisi ama vatandaş kutu gibi apartman binalarına mahkum ediliyor. Tek katlı veya iki katlı evlerin olduğu bir mimariye geçilmediği sürece bu yıkımlar her zaman olacak. Çünkü, şiddetli depremlerde yıkılmayacak bina yapmaya kimse yanaşmıyor.

Uçsuz bucaksız arazileri olan Türkiye, acilen ABD gibi tek veya 2 katlı evlere izin verilen yatay mimariye geçmeli.

Yüksek apartmanlar, yüzölçümü küçük ülkelerin mecburiyetten yaptığı bir tercih. Türkiye'nin de aynı tercihi yapması çok anlamsız.

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!emlakkulisi.com
    Yatay mimarinin avantajları neler? - 05-08-2021
    https://emlakkulisi.com/yatay-mimarinin-avantajlari-neler/680108

Yatay mimari 5 katlı apartmanların değil, 2 katlı evlerin olduğu mimaridir. Türkiye'de bu konuda kavram karmaşası var. 5 katlı apartmana yatay mimari denemez. Yatay mimaride apartman değil ev olur. Ev de tek veya iki katlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 6 Şubat 2023; 11:52:45 >

• Hafif de olsa yine sallandik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak27 -- 6 Şubat 2023; 11:52:33 >
  • Dünyadan arama kurtarma yardımı almak gerek yetişemiyoruz galiba ..

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Üsttede alıntılayan veya benzer şeyleri yazanlar olmuş. Tek ortak nokta bizden bir bok olmaz. Ben artık yazmıyorum. Biz bunları hakediyormuşuz, bugün bunu anladım ben.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

Evet bir çok yere yetişmeleri mümkün değil Twitter yardım isteyen insanlarla dolu acilen zarar görmüş her ile ekiplerin yönlendirilmesi lazım

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Yetişemezsin zaten, hiçbir devlet yetişemez. Olay çok geniş bir alan ve çok yıkıcı oldu. Bu tarz her doğal afette yurtdışı yardımlaşmalarıyla ortaklaşa haraket edilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.