Şimdi Ara

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.770
Cevap
69
Favori
280.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!Arşiv Unutmaztwitter
    “- Deprem vergileri nerede? Mehmet Şimşek: - Bu paralar duble yollara gidiyor, havaalanlarına gidiyor, eğitime gidiyor...”
    https://twitter.com/arsivunutmaz/status/1323310695681794048
  • Yeni binalar ayakta kalmış eskiler gitmiş koy ve ilçeler korkunç durumda. Çoğu küçük yere hiç ulaşılamıyor, yardım falan gitmiyor.

Durum bu,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 dk sallandık hocam ne 45 saniyesi ,ev yerinden çıktı gidiyordu ,kolonların gıcırtısı hala kulağımda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Hocam inanmıyorum zaten ama acaba diyorum çünkü bu kadar tesadüf de olmaz diye düşünmüyor da değilim ayrıca dediğim gibi bilmediğimiz bir teknoloji bundan 50 sene önce insanlar internet ile bir biri ile görüntülü konuşacak canlı yayın yapacak ne bileyim chat yapacak hesapları çalınacak kripto para diye bir sanal para olacak vs denseydi muhtelemelen kimse ınanmazdı çünkü nasıl bir teknoloji olduğunu bilmiyorduk ben hala ısrarla aynı şeyi savunuyorum bilmediğim bir konu hakkında kesin konuşmuyorum olabilir yada olamaz diye

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PuSaT28 P kullanıcısına yanıt

deprem bölgesinde değilim fakat ev zemine oturdugu donemlerde evin fayansları milimetrik çökmeler sonucu birbirini zorlamış o da fayansların kabarmasına yol açmıştı her neyse

bu olay olurken ben şahit oldum fayansın teki çatır çutur sesller çıkarmaya başladı bir an için dedim bina göçecek 1. kattayım direk camdan aşağı otoparktaki arabanın tepesine atlayacaktım

o derece ürkütücü bir sesti garip yani alışık olmadığım zannetim bina kolonlarında sorun var binada sıkıntı var zannetim bir an

sizin durumu düşünemiyorum geçmiş olsun

Allah c.c. yardım etsin inşallah en kısa zamanda düzelirsiniz amin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 6 Şubat 2023; 12:31:7 >
  • maras korkunc durumda ulasan yok yardim cok az en cok zarar goren yer..carsi yikilmis tekerek binalar sekerdere yikilmis korkunc manzara ama haberlerde yok sebekeler sorunlu

• PuSaT28 P kullanıcısına yanıt
    Aynen bende onu diyorum kayseri den yaklaşık 1 dk hissettim ama medya bakarsak 45 saniye

• e_capkan kullanıcısına yanıt

Depremin çalışma mantığı zaten budur. İlk vurduğunda binayı temelinden tutarak sallar. Bina bildiğiniz gözle görülebilecek kadar esner. Bu esnemenin bütün yükü zemin kat kolonlarına biner. Onlar kırıldığında 1. kat zemin kat olur ve aynı şey onun da başına gelir.

Normalde binanın yönünün dahi depremin üreteceği dalgaların yönüne göre düşünülmesi gerekir. Yani binanın kısa cephesinin deprem dalgaları ile aynı yönde olması gerekir (Bir geminin dalgayı baş tarafından alması ile yan tarafından alması gibi düşünün).

Bir de bizde bina yaparken çıkma yapma sevdalısı, dükkan uğruna zemin katı diğer katlardan daha uzun yapan müteahhitler olduğu sürece işimiz zor. Önceki oturduğum 2018 inşaalı binada kolonlarda tam çıkmanın olduğu hizada yırtılmalar vardı. Gel de bu binadan depremde dayanıklılık bekle.

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!

• Deprem 7.7 oalrak revize edilmiş bu da erzincan'dan sonraki en büyük deprem demek.

Bu işin altından nasıl kalkacağız düşünmekten başıma ağrılar girdi.

• @ehmet38

bu boyutlarda ki depremin enerjisini aktarabilecek bir yapı yok biriktirebilecek üretebilecek bir yapı, teknoloji yok önceki sayfalarda yazdım

bir ihtimal bunlar olası depremleri önceden tahmin edebilen bir teknik geliştirdiyse 1-2 hafta önceden ilgili bölgeye giderler

deprem oluncada aha HAARP dedirtitler sosyal medyada yayarlar böylece psikolojik üstünlük kurarlar

ama iklime müdahale edebileceklerini düşünüyorum depreme değil deprem farklı bir şey bu boyutta bir kara parçasını hareket ettiremezler sanmıyorum değil imkanı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 6 Şubat 2023; 12:36:54 >
  • Bu evlerden kaçında sağlamlık testi verildi ve oturulabilir dendi. Bari bunu yapalım da yıkılacak durumda olan evler boşaltılsın artık. Yoksa hepsini yık yeniden yapamayız yapsak da 100 yıl sürer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olabilir mantıklı geliyor psikolojik üstünlük kurmak için her neyse artık önemli olan şuan deprem bölgesinde ki vatandaşlarımız için neler yapabiliriz bu yarayı nasıl çabuk sararız şuan buna odaklanmalıyız

• tsfirtina kullanıcısına yanıt
    Hocam boşa yazıyorsunuz, konuşmak istemiyorum ama İstanbul’da kendi apartmanımız için 10 kere belediyeden çağırdık. Adamların bahanesi geldik yoktunuz oldu. En sonunda dükkan sahibi zengin güya çağırmış iyi oturun demişler.

Marmara depreminden önce yapılmış, o depremi görmüş, klasik her yerinden çalınmış müteahhit apartmanı. Otur izni verilmemesi gerekiyor ama veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 6 Şubat 2023; 12:40:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eğitimsiz arama kurtarma çalışmalarında gönüllü olabileceğimiz bir platform var mı? Ankara'dan gelebilirim.

• Hocam onu bilmiyoruz belki ama depremin nasıl oluştuğunu biliyoruz.

Arap yarımadasını barındıran tektonik levha Anadolu levhasını yukarı doğru itmeye çalışıyor. Yukarıda da görece büyük ve sabit Avrasya levhası var. Anadolu levhası bu iki levhanın arasında çaprazdan sıkışmış vaziyette. Arap levhası yukarı doğru ittirdikçe Anadolu levhası batıya doğru kayıyor. Tabii levha sınırları bıçakla kesilmiş gibi muntazam değil. Bir sürü çıkıntı ve girinti var. Bunlar da birbirlerine takılıyorlar. Alttan Arap levhası itmeye devam ediyor, yukarıdan Avrasya levhası tutuyor. Bu biriken enerji en son sıkışan kayayı kırıyor ve belki o levha 500 yılda gitmesi gereken 5 metre mesafeyi 1 dakikada gidiyor. E aşağıdaki levha sınırları da pürüzsüz değildi. Orada müthiş bir sürtünme, kırılan kayalar derken büyük bir sallantı açığa çıkıyor.

Açın Google haritalardan Türkiye uydu haritasını bakın. Fay hattı sınırları gözle bile gözüküyor.

• Tamamen cahillik.

Termodinamiğin birinci kanununa göre (enerjinin korunumu yasası olarak da bilinir) enerji, dönüştürülebilen bir büyüklüktür. Bir sistemin toplam kütle miktarı, enerjisinin bir ölçüsüdür. Bir sistemdeki enerji dönüştürülebildiğinden dolayı, farklı bir hale veya başka bir biçime dönüşebilir.

Yani 7.8 richter ölçeğinde bir deprem oluşturmak için benzer bir enejiyi oraya aktarmanız gerekir. Bir şekilde o enerjiyi uzaktan aktarma yolunu buldun diyelim. Gerekli enerji ve bu büyüklükteki enerji akarken kimse fark etmeyecek, manyetik olarak bölgede bir değişim yapmayacak.

Yukardaki görsel size enerji büyüklüğü açısından bir bilgi verir.

Kıtalar, magma üzerinde hareket ederler. Her kıta yılda 4 cm civarı yer değiştirir. Ancak sürtünmeden ötürü bu hareket olmaz, enerji birikimi diye buna denir. Biriken enerji, sürtünmeyi yendiğinde ise ani bir hareket olur. Az araştırın, az öğrenin. Binlerce kişi göçük altında paşam hala yok haarp yok zaart. Az kafasını kullansın bunlara inanlar.

Güzel açıklama , Türkiye'nin altını görseniz şok olursunuz oturulacak gibi değil hakkaten

bak arkadaşım, teknik bilgin yoksa bilgiliymiş gibi konuşma. Sen depremin nasıl oluştuğunu ve o söylenen şeyin ne olduğunu öğren.

bak mühendis olarak sana anlatayım, ister inan ister inanma.

Yapay deprem olayında deprem enerjisini insan üretmez, deprem potansiyeli olan yeri aktifleştirmek suretiyle deprem oluşur.

Yani 500 küsür hiroşimalık enerjiyi üretmene gerek yok. (7.8 için 500 küsür Hiroşima yapıyor, 7.4 için 130)

yani dağın tepesinde duran taşı ittirmek gibi bu veya dinamite kibrit tutmak gibi. Doğru yerde doğru zamanda bir kıvılcım yeterli.

bu arada bu yapaydır vs demiyorum. sadece teknik olarak mümkündür diyorum. ama ne kadar zordur bilemem.

Yani yapay deprem üretmek teknik olarak mümkün, ama nasıl yapılır burası zor. Bunun üzerine yapılan çalışmalar var. Hatta Türkiyeden de bu çalışmalara katılanlar var.

Ne alaka zina bilmem neyle bu söylenenlerin.

• Jlozde kullanıcısına yanıt

abicim depremi yapacak enerji zaten sıkışmış fay hattında depolanmış, sen sadece aktifleştiriyorsun.

• Deprem olmuş popüler konulara bakayım dedim. En üstte Galatasaray ve Samsung s23 konuları var...

cidden bi acaip milletiz.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.