Şimdi Ara

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.764
Cevap
69
Favori
279.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2dk da bir sallantı oluyor bazısı hafif hafif 10 sn sürekli sallıyor afad kandilli sitelerinde gözükenlerin 2-3 katı fazla sayıda deprem oluyor.

Şu ülke hükümet erdoğan lafını dilinden düşüremeyenler uzaklaştırılsa bölümden iyi olur samimiyetsiz fırsatçı asalaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 6 Şubat 2023; 12:6:34 >
  • geçmiş olsun TÜRKİYE.deprem değil bina öldürür.vefat edenlere allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.yaralılara acil şifalar diliyorum.

• Sismancocuk S kullanıcısına yanıt

Dediklerinde haklısın ona diyecek bir şeyim yok. Elbette hesap sorulmalı. Valla şu an Ankara'da kar yağıyor. Ordakilerin durumunu düşünemiyorum. Maddi yardım yapmaktan başka elimden bir şey gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt

Yapamazsın. Yüzölçümü çok geniş evet ama çoğu arsa Tapulu yani sahipli. Tek tapuda onlarca kişinin hissesi var. Biri satsa diğeri satmıyor bu yüzden yıllarca boş kalıyor. Etrafınızda mutlaka vardır yıllar önce inşaatına başlanıp bitirilemeyen binalar. Bizim insanımız aç ve açıkgözdür. Kimse yerini tek katlı bina için vermez. Adamlar 15 kat bina yapılacak diye göbek yapıyor biz diyoruz ki tek katlı olsa.

Keşke olsa dostum. Yemin ederim gönüllü olarak mühendislik + amelelik yaparım. Ama tüm parseller tek tapuda birleşecek ve kesin ve net devletin olacak. Devlet de müteahhitlere değil gerçekten depreme dayanıklı binalar yapacak. Gerekirse ev sahiplerinden amelelik için yardım isteyecek.

Ama bu Ütopya.

Ve üzülerek yazıyorum bunu, bazı müteahhitler şimdiden plan proje için butona bastı bile.

• -Merkezi Kahramanmaraş,Pazarcık ilçesi olan deprem 10 ilde 720 evi yıktı ve 7.4 büyüklüğünde yaşandı.Avrupa verilerine göre deprem 7.8 büyüklüğünde.78 artçı deprem yaşandı.Artçıların en büyüğü 6.8 büyüklüğünde oldu.Türkiye deprem istatistiklerine göre 1939 yılındaki Erzincan depreminden dahi büyük bir deprem meydana geldi.284 can kaybı var.2323 kişi yaralandı.

-Suriye'den gelen bilgilere göre yaşanan depremde 420 kişi hayatını kaybetti.

-Kızılay: "Tüm ülkede kan bağışı yapılması çağrısında bulunuyoruz."

-İçişleri bakanı Soylu: "Ululsararası yardım olacak."

-Milli Savunma Bakanlığı: "Depremde 3 askerimiz şehit oldu.Deprem bölgesine yardım ve güvenlik amaçlı TSK birliklerimiz sevk edilmeye başlandı."

• baranel B kullanıcısına yanıt

hasarlar genelde zemin kattan başlamış bugünkü depremde

işyerleri için kolon kesenler veya tadilatlar yüzünden sanırım.birde ruthubetinde etkisi var.

• Maraş'ın 3'te 1'i yıkıldı diyorlar ekşi'de.2023 yılında bilgi alamıyoruz.Umarım doğru değildir. Volkan ağlayarak yardım istiyor Hatay'da

Off offf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 6 Şubat 2023; 12:5:21 >
  • The Alim kullanıcısına yanıt

Yanlış düşünüyorsun. Şehir merkezlerinin hemen dışında devlet arazileri başlıyor. Tokilerde genelde bu arazilere yapılıyor. İşte o arazilere tek katlı veya iki katlı evler yapılıp, şehir yavaş yavaş şehir dışına taşınabilir. 2 katlı binadan fazlasına izin verilmez ise elinde tapusu olup da arazisine kıymet biçemeyenleri o zaman görürüm. Hepsi bir gün apartman dikilir umuduyla arazilerini elinde tutuyor. O umutları son bulmalı ki alın arazi mi ne yaparsanız yapın demeliler.

• Merhaba arkadaşlar

arkadaşımın yakınları yardım bekliyor. Köy komple yıkılmış deniyor. AFAD de gidememiş. Yayabilirseniz sevinirim:

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!Hakan Erdurtwitter
    “Kahramanmaraş Pazarcık Ördekdede köyünde arkadaşımın akrabaları göcük altındaymış. Ördekdede köyü komple yıkık deniyor. Ali Süslü bildiğimiz göcük altındaki isim. Yayabilirseniz ve yardımcı olabilirseniz sevinirim. Henüz AFAD bölgeye ulaşamamış deniyor. @haluklevent @ahbap”
    https://twitter.com/hknerdr/status/1622519387235180544
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt

İşsiz adamdan gss toplanılan

deprem vergilerinin sırıta sırıta yola köprüye saraya oraya buraya inşaat harcadık diyen bakanın olduğu

hesap sorulmadıgı bu ülkede yatay mimari

vatandaşa bahçeli 1-2 katlı bina

şaka yapıyorsun herhalde

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!

• hknerdr kullanıcısına yanıt

Yüzlerce köy aynı durumda kısa sürede yardım ulaşması çok zor görünüyor.

• Gemideki tüm askerlere akşam yemeğinde kuru fasülye ve lahana sarması yedirilmiş. Sonra hepsine sabaha kadar osurmak yasak denilmiş. Sabah tam saat 04:13'de de hepsine "osur" emri verilmiş. Öyle oluşturulmuş deprem. Yoksa depremin fay hattıyla, tektonik levha hareketi ile hiç bir alakası yok. Mesela 1500'lü yıllardaki depremlerde de Amerika geçmişe gemi gönderip depremi yaptırıyor. Öyle oluyor yani işin bilimle falan alakası yok.

• -Avrupa verilerine göre 7.8 büyüklüğündeki deprem Suriye-İdlib, Harim bölgesindede etkili oldu ve bina yapılarının %80 kadarını yerle bir etti.Gelen son bilgilere göre 510 kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor.

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!Ortadoğu Habertwitter
    “Depremin vurduğu #Suriye #idlib'ten yıkıntılar altında kalan bir çocuk Kelime-i Şahadet getiriyor. #deprem”
    https://twitter.com/i/status/1622518095062384642

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!Samer Ghanoortwitter
    “Destruction in Silqeen #Idlib #Syria”
    https://twitter.com/i/status/1622513742054301698

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!محمد الفيصل || M . faisaltwitter
    “مئات الشهداء والعالقين تحت الأنقاض عشرات المباني المدمرة مشاهد مرعبة ومؤلمة من ادلب”
    https://twitter.com/i/status/1622511174867623937

• Düzce depreminden beri 1 arpa boyu yol alınmadığının ispatı maalesef.

2 katlı evini yıkıp 10 katlı apartman yapmak için belediye imar işlerine nasıl rüşvet verip partiden araya adam koyması ile övünen aptalların ülkesi burası.

• Türkiye'nin tek başına altından kalkabileceği bir iş değil. İsteyebildiğimiz bütün yardımları istemeliyiz diğer ülkelerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 6 Şubat 2023; 12:17:33 >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Okuduğunu anlama kıtlığın mi var sosyal medya da böyle iddialar dönüyor bende komplo teorilerine inanmam diyorum ayrıca bilmediğim bir konuda eğer doğru ise (çünkü uzmanlık alanımız değil ) durum vahim diyorum sanki ben bu deprem haarp ile Amerika yaptı dedim hey allahım ya

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maraştan haber var mı ? depremin merkezi orası ...

• İtalyan Corriere della Sera’ya konuşan Doglioni, “Bu gece Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu-güneybatı ekseninde 3 metre hareket etti gibi gözüküyor” dedi.

• Her depremden sonra biri çıkıp "Haarp" demese olmaz zaten.

Yahu 2023 senesindeyiz depremin ne olduğu belli, nasıl oluştuğu belli, ne periyotlarla oluştuğu biliniyor. Çıkıp her depremi yapay ilan etmeyin yahu. 130 atom bombasına eş değer diyorlar. Bu kadar büyük bir enerjiyi nasıl bir Amerikan savaş gemisine bağlayabilirsiniz? Gülüp geçmeniz gereken bu saçmalıklara "inanmam ama ya doğruysa?" demeniz bile abes.

"Orda çok zina var içki içiyolar ondan deprem oluyo" demekle aynı mantık. Böyle saçmalıklara inanmayın nolur ya. Deprem, kar yağması gibi bir şey. Ön görülebilecek, önlem alınabilecek bir şey. Şimdi ben "Sivas'a kar yağacak" dediğimde müneccim mi oluyorum? Peki Sivas'a kar yağdığında "Amerika uçaklarla havadan kar atıyor" desem ne dersiniz?

Yapmayın gözünüzü seveyim böyle safsatalara, saçmalıklara inanmayın.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.