|
6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!! (9. sayfa)
-
-
Havalar aşırı derecede soğudu. Elinizden gelen yardımı yapın arkadaşlar. Çok zor bir durum.
-
Geçmiş olsun Allah yardım etsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nasıl önlem alınacaktı bana söyler misin? Deprem olacak demek geniş bir ifadedir. Ne zaman olacağını bilemezsin. Bu tür haberler, konuşmalar, programlar sürekli yapılıyor. Adamlar her seferinde deprem olacak diyor. Evet oluyor ama bizim ülkemiz buna önlem alabilecek bir ülke değil. Önlem almak istiyorsak önce yatay mimariye önem vermemiz gerekiyordu. 20 katlı binalara izin verilmemeliydi ülkemizin hiçbir yerinde. Ama bakıyoruz ki gökdelenler gökdelenler gökdelenler. Acaba orada oturanlar rahat mı bu deprem haberlerinden sonra? Emin olun Marmara depreminden sonra bir tane bile gökdelen kalmayacak. Ama önlem alındı mı? Hayır.
Nasıl önlem alacaksın? Eksinin altındaki havada nasıl bir önlem almayı düşünüyorsunuz. Biz en başta kaybediyoruz. Bina yapılmış sonra binaya ek kolon ekliyoruz. Bu tutar mı ya? Adamlar boşuna mı metrelerce derinlikte fore kazık yapıyorlar? Ama bu da kurtarmayacak.
Adam 3 sene önce demiş. 3 sene içinde pek ala depreme dayanıklı yatay mimariye sahip binalar yapılabilirdi. Ama burası Türkiye. Müetahhitlerin aç köpek gibi kudurarak bina yaptığı bir ülke. Yapmazlar ve asla da yapmayacaklar. Bak izle reklamları rezisdans reklamlarını. O rezisdansların yıkıldığını hayal etsene bi... Yıkılacaktır.
Marmara depremi çok yakın. Daha da tetiklendi. İstanbul'da yer kalmadı gezilecek. Aklı olan köyüne gidip tek katlı küçük ev yapıyor. Benim birçok arkadaşım kendi köyüne gidip çelikten ev yaptırdı. Yüksek tavanlı yarım çatılı. Nedeni bu işte. Adamlar enayi mi her sabah 40 dakika yol gidiyor işyerine? Aldıkları maaş bile İstanbul'dakine yaklaşamıyor bile. Belki yarısı. Ama kafam rahat kanka diyorlar. Yıkılsa bile üzerimize yıkılacak tonlarca yapı yok diyorlar.
Ben daha önce bir konuya yazmıştım. Artık şehirden köylere göç yapmamız lazım diye. Çoğunuz bana küfretti, beni blokladı. Neymiş işyerimiz oradaymış falan. Oradaki işyeriniz değil mezarınız.
-
Hocam bu kadar büyük olmaz ama medyanın verdiği bilgiye göre de bu kadar az değildir herhalde
Neden sağlıklı haberler verilmiyor neden kahraman maraştan daha az bilgi ve görüntü veriliyor
yukarıda da yazdım görüntü ve videolar olduğu halde medya deprem süresini 45 saniye gibi veriyor böyle olunca da haliyle insanlar kuşkuya düşüyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kahramanmaraş /Pazarcıkta oldu bende maraşlıyım çok fenaydı sallandık ben en sonunda eyvah düşüyoruz bina çöküyor sandım yani sakinleşince hemen kaçtık evden
Allah yardımcınız olsun, yapabileceğim bir şey varsa uzaktan anca bu kuruluşlara yardım yapabilirim.
Yıkılan binaların yerine depreme dayanıklı binalar yapılması şart.
-
Zemini Uygun Yere Sağlam Bina Yapmak Önemli. Gökdelen Diyorsunuz Ama Mütehait Sahtekarlığı Yoksa O Binalar Daha Sağlam Oluyor. Denetim Önemli. Yalandan Denetimler Var. Varandaşın Kendi Yaptığı Binalar Daha Sıkıntı.
Ayrıca Toplum Olarak Depreme Hazır Olma Kültürümüz Yok. Böyle Kalabalık Bir Toplumda Nasıl Kazandırılır Bilmiyorum. Anlatmakla Olmuyor.
Simülasyon Eğitimleri Artırılabilir Belki. Çocuklara Verilen Eğitimler Daha Etkili Ama Etkisini Kolay Yitiriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopali08 -- 6 Şubat 2023; 11:9:10 >
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Japonyada tuvalette depreme yakalanmıştım. Aklimdan tek gecen cumle "birsey olmaz japonyadasin " demek olmustu. Sifir panik yapmistim. Cunku guveniyorum muhendislige.
Trde olsaydi eminim panik olurdum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
+1. 6.5 luk depreme de yakalandım ben 2020 de. Fakat bu bambaşkaydı. Sanırsın ev rodeonun üzerinde...
Dostum Eski İnşaat Mühendisiyim. Evet zemin önemli ama Marmaranın zemini batacak. Doğu fay hattı yükseliyor. Binlerce yıllık değişimlerin içindeyiz. Dünyanın ilk oluşumunu gözlerinizin önüne getirin. Tüm karalar tek ada şeklindeydi. Sürekli değişiyor. Magmada eriyen kısımlar var. Jeoloji bilen okuyan bilir.
Gökdelenlere güvenmeyin senin zeminin batıyor zeminin. Bunun eğitimle de alakası yok. Gece 4 te olan depreme nasıl hazırlıklı olabilirsin? Saniyesinde yıkılan 7 katlı bina var ya. Hepsi yatağında. Hepsi uykudaydı. Belki de hiç uyanamadılar.
Eğitim falan hikaye. Göçüklere baksana bi. İnsanlar kolunu kıpırtadamıyor. Deprem çantasına nasıl ulaşacak. Bu dediklerin fasafiso. Deprem bölgesine ev yapacaksanız en az 8-9 a hazır evler yapacaksınız. Temeli çok iyi seçeceksiniz. Kolonlardan çalmayacaksınız. 1 tane taşıyıcı kolon hasar görürse orası %100 yıkılır. Bizim insanımız da önemsemiyor. Her şeyin ucuzuna kaçıyor. Çocuğuma bir daire bırakayım diyerek 4 -5 katlı bina yapıyor.
Geç simülasyon eğitimini falan. O işin romantik tarafı.
Senin dediğin anca deprem sonrasında işe yarar. Deprem esnasında nereye kaçacaksın? Bir de maalesef kader unsuru var. Kaderde ne varsa o olur. Bu yüzden de biraz canımız yanıyor.
Oturdum ağlıyorum o yıkılan binaları gördükçe. Canımızın değeri ise bu kadarcık.
-
simdilik bilinen 2.000 bina cokmus… benjm de tahminim 20k olabilr… cuneyt ozdemiri izliyorum 3-4 saattr gercekten durum cok ama cook üzücü
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Artçılar da bile yıkılan binalar var hala Allah yardımcıları olsun.
-
konyadan hisseden oldu mu ? geçmiş olsun Türkiyem
-
nerden buluyorsunuz böyle şeyleri ? Ne sesi ? biri mi osurdu ? garip ney ? Civic Egsoz patlaması duydunuz sonra deprem olmuş. Hey allahım işiniz gücünüz yok böyle saçma sapan şeyler ile vakit harcayamayın , yardım edin , para bağıilayın ne bileyim eski battaniye vs kargo edin. Yok harp gemisi yok amerikalı yok garip ses. tövbe tövbe
-
-
Hocam Ben Kültürün Oluşması İçin Onlardan Bahsettim. Devlet Deneyin Baskısı Kuracak. İnsanlar Çalmayacak. İçinde Kendi Yaşayacağı Şekilde Özellikle Deprem Bölgelerinde 9 lük Depreme Dayanıklı Olacak. Bina Sağlam Değilse Dediklerimiz Romantiklik Tabiki. Yıkılmayan Ağır Hasta veya Orta Hasarlar İçin Dediklerimiz. Yıkılandan Bir Umut Kurana Şansı İçin.
Fay Hatlarının Üstüne Şehirler Yapılmış. Bugünki Hatta Bile 24 Şehir Varmış. Yan Yana 2 Binadan Biri Yıkılıyor Diğer Sağlamsa İnşaat Yetkilileri de Kültür Olarak Kendilerini Sorgulasınlar, Devlet Yetkilileri de.
Neyse Hocam Şuan Acı Çok. Konuda Aynı Fikirdeyiz Zaten. Milletimize Geçmiş Olsun
İletişim sorunları vardır büyük ihtimalle.
Ya da ...
Bunu yazmak istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Alim -- 6 Şubat 2023; 11:24:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X