Şimdi Ara

Depremi ABD'mi çıkardı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
5.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şüphe duymak ve inanmak farklı şeyler.

Sen kavramların anlamlarını öğren sonra kopernik pizzayı konuşalım.

• acr kullanıcısına yanıt

O zaman bütün komplo teorisyenlerine inanalım? Erke dönengecine inanalım, aşıyla çip takacaklarına inanalım, dünyanın düz olduğuna inanalım, kurtadamlara inanalım her türlü komplo teorisine inanalım.

Hocam deprem bu deprem. Günü gelir olur. 1509'da İstanbul'da oldu ve Osmanlı'yı epey hırpaladı. O zaman teknoloji de yoktu.

Ayrıca konuda vaat edilen şey akla mantığa aykırı. Galileo'nun iddia ettiği şeyler gayet de makul şeylerdi. Bırakın Galileo'yu, Milattan önce bile Dünya'nın yuvarlak olduğu matematiksel olarak kanıtlanmış ve hatta çevresi bile ölçülmüştü. Gerçi hatırı sayılır bir hata payıyla ölçmüştü Erastothenes ama adamın elinde ölçü birimi diye bir şey yoktu. Uzaklığı adımlarla sayarak ölçüyordu. Her adım eşit aralıkla atılamayacağı gibi, iki mesafe arası da kuş uçuşu bir güzergahta gidilemeyeceğinden hata payı olması normaldi. Yani Galileo'ya gelene kadar Dünya'nın yuvarlak olduğu, Güneş'in etrafında dönüyor olduğu biliniyordu. Çünkü Güneş sabit yıldızlara göre hareket halindeydi, bunu bilerek zamanı hesaplıyorlardı. Eski denizciler yol tayin etmek için yıldızları kullanıyordu.

Yani mantığa oturan bir tarafı vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 10 Şubat 2023; 23:58:48 >

• OnurFB1453 kullanıcısına yanıt

Hocam cihazın çalışması için fayda belli miktarda bir enerjinin birikmiş olması gerekiyor. Abd bunu ürettiği cihazla ölçümleyebiliyor ve vakti geldiğinde faya yaklaşarak planı devreye sokuyor.

Burdan İstanbul açıklarındaki fayda yeterli enerji birikmediği için müdahale edemediği sonucunu çıkarabiliriz.

Çine yapamıyor çünkü Türkiye'ye yaklaştığı gibi Çin karasularına yaklaşma şansı hiç yok.   serin öykü yazıyoruz şurda hemen kızıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 11 Şubat 2023; 2:11:31 >
  • Kopernik ve Galile diğer insanlardan bir hikayeye inanmalarını talep etmediler. elle test edilebilir birer yöntem açıkladılar.

bir denklemi sunmak demek, "al kendin dene ve doğruluğunu gör" demektir.
    bir teleskobu yapıp Satürn'ün uydularını gözlemlemek demek, "al kendin de gör" demektir.

bu adamlar kimseyi ikna etmeye çabalamadılar. elle test edilebilir yöntemi sundular ve: "kendiniz test edin ve görün" dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 11 Şubat 2023; 1:8:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıldır deniz kuvvetlerinde calışıyorum gemi ile deprem çıkarması mümkün değildir

• Aynen ABD çıkarmıştır kesin. Özellikle gelmis Akdeniz'e. Sinyali gonderip giden sinyallere demiş ki git pazarcikta görevini yerine getir. İkinci sinyalde de Elbistan'da deprem yap. Yani ülkede o kadar fay hattı var. Nasıl bir teknolojiyse adam haritada Elbistan Ekinözünu buluyor özellikle. Oraya gönderiyor sinyal vs. Artık işte her neyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen değil siz ama belliki sen olmadığına inanıyorsun. Evet şüphe duymak ile inanmak farklı şeyler di de mi By Kopernickkk 😆

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt

Millet zaten o gemi gelip deprem cikardi demiyor. Kucuk bi sismik dalga verdilerse fay hattinin zayif bi yerine denk geldiyse zaten deprem beklenen bi yerdeki depremin daha erken tarihe olmasina sebebiyet vermesinden şüpheleniliyo.

• Benimde aklıma şöyle bir şey geliyor haarp diye bir teknoloji varsa şuan bunu kime söyleseniz inanmaz haklılık payı da var çünkü bilmiyoruz nasıl bir teknoloji

fazla değil 100 yıl önce birine deseniz ki sesini daha sonra istersen duyabileceksin

sen istanbul dan ben ankara dan bir birimiz ile konuşabileceğiz

Daha akla mantığa uçuk geleni söyleyeyim bundan 30 sene önce desem ki senin elinde bir cihaz ile bana kablo vs olmadan Bluetooth diye bir şey ile resim video ve dosya gönderebileceksin

Bunları 100 sene önce ki insanlara söylesek bize ne derlerdi muhtemelen aklın mantığın almadığı şeyleri söylüyorsun kafayı yemişsin öyle bir şey olabilir mi vs vs

Hala ısrarla diyorum bilmediğim bir teknoloji hakkında olabilir yada olamaz diyemiyorum çünkü nasıl bir teknoloji var bilmiyoruz

Yada 200-300 sonra ışınlanma olursa şuan bize ne kadar mantıklı geliyor olabilir mi şuan için bende diyorum ki imkansız ama olur mu olabilir mi zamanla anlaşılır

Birde jetgiller var uçan arabalar robotlar vs çıktığı dönem deki teknoloji ile bile uçan araba mı evde robot mu diyorduk veya da olabilir ama daha 300-500 sene var diyorduk sonuç ortada

Bu haarp için bende yorumum Bilmiyoruz nasıl bir teknoloji var kesin olur yada olmaz diyemiyorum

• Kuyu bombası deneyi var. Fena, 7.4 diye öncesinde fetöcülerin konuşma tapesi var.
    İstanbul da planlı ama olmadı.

• yaşanılan felaketi sulandırmak için ortaya atılmış bu tip safsataların arkasında art niyet var. başka izahı yok.

• Hepsinin bir mantığı ve amacı var ama Haarp dediğiniz safsatanın bir amacı bile yok.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Çok bilmişler o zaman atom bombasının ne amacı var

• Atom bombasını "istediğiniz" düşmana atarak, düşmanı tek operasyonla teslim olmaya zorlayabilirsiniz. Hiroşima ve Nagazaki'de olan buydu. Japon anakarasında yüzbinlerce askeri vatanını ölümüne savunacak Japon askerlerinin üzerine göndermeden Japonya'yı düşürdüler.

Atom bombasının keşfi ve varlığı diğer ülkeleri atom bombası yapmaya zorladı. Şu anda atom bombasının tek amacı caydırıcılık.

Haarp silahını ise Rusya, Çin gibi ülkelere karşı kullanamıyorsunuz. Ayrıca bir bölgede kullandıktan sonra 250 sene bir "Reload" süreci var. Dünya'da kullanabileceğiniz 3-5 yer var zaten. İstanbul'da deprem yaptırıp Türkiye'yi düşürdünüz diyelim (Ki Türkiye bir Nato ülkesidir), o coğrafyada yeni palazlanan devlete karşı kullanamıyorsunuz. Çünkü 250 sene falan bi enerji birikmesini beklemeniz lazım.

E Japonya'ya kullansanız adamlar zaten 9 şiddetinde depreme hazırlar. Sumatra, Endonezya taraflarında ABD'nin konvansiyonel güçlerle alt edemeyeceği pek bir şey yok.

Şili'nin de ABD ile bir derdi yok.

Ee niye bu kadar uçuk teknoloji ürünü silaha biz bu kadar para gömdük?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 12 Şubat 2023; 14:16:4 >

• baya bir komplo teorisi dolanıyor. ileride bir gün ülkemizde deprem olursa ve o zaman ülkede bir abd gemisi bulunursa şüphelenmeye başlarım.

• Cihan4292 kullanıcısına yanıt

Yahu başka bir ülkede deprem yaptırabilecek kadar gelişmiş teknolojisi bulunan bir ülke afedersiniz mal mı da bu kadar basit açık versin?  

Bir tane kuru yük gemisine yükler teçhizatını, yanaştırır limana. Ondan sonra deprem mi yaptırıyor, Haarp mı ateşliyor ne isterse yapar. Neden koskoca savaş gemisi ile göstere göstere yapsın?  

• Konuyu forumdaki "deprem oldu" başlığında gördüm. Beyaz TV de canlı yayın yapıyorlar dediler. Yarıda açtım ve sonuna kadar izledim. Oradaki iki konusmayiciyi da hiç bilmiyorum.

Dedikleri, 99 depreminde de, bu depremde de usa gemisinin olduğu ve teknolojinin sadece tetikleme için kullanılmış olma ihtimalinden bahsettiler. Hatta bizimki sadece bir suphedir dediler. Şüphe duymamiza da şu, şu olaylar neden oldu diye siraladilar. Biz demiyoruz ki bu yıkıma neden olan eksiklikler, suistimaller, görevi kötüye kullanımlar vs kapatılsın gibi sözler soylediler. Bu konuya meraklı olduğunuz için izlemenizi tavsiye edebilirim.

Teknik konularda eğitim görmüş birisi olarak, buna inandım demiyorum. Ancak kafamda biraz kuşku oluştu. Çünkü günümüz dünyasında pek çok saldırı yöntemi var.

Birde tetikleme terimi küçücük bir güçle, devasa güçleri harekete geçirme anlamı taşır. Deprem bölgesinde yaklaşık 500 yıldır adım adım birikerek artan bir enerji var. Bu enerji harekete geçmek içinde bir sebep bekliyordu.

Sadece jeoloji bilimi ile uğraşanların böyle birşey olamaz demesi, bana yeterli gelmiyor. Bence jeoloji, fizik, elektrik elektronik, gibi bilim insanlarının bir araya gelip askeri konularda çalışmalar yapan insanlarida aralarına katıp konuyu ciddiye almaları gerekir.

Şimdi birileri benim için aha yandaşı bulduk. Suçu usa ya atti, birilerini temize çıkardı demesini istemem. İhmali olan oğlum dahi olsa cezasını çeksin. Yanliz usa nin etrafımızdaki ülkeleri ne hale getirdiğini de lütfen görün.

Artık devlet ve millet olarak depreme karşı kurallara uyalım. Yeni binaları fay hatlarına yapmayalım. Yüksek bina yapmayalım. Konutla ilgili her şeye, temelinden çatısına kadar olması gereken standartları uygulayalım. İhmali bulunanlar için cezaları agirlastiralim. Vatandaş olarak bina da birazcık daha kar etmek için belediye kapılarını asindirmayalim.

Türkiye bir kaç on yılda bir bölge bölge yikilmamali. Onca birikim moloz haline gelmemeli. Hepsinden önemlisi on binlerce can yitirilmemeli. Yaşayanlar bu ruh haliyle bir ömür boyu devam etmemeli.

• Aslında bu şekilde ABD bir nevi tanrılaştırılıyor. Bazen bu teorilerin ciddi ciddi CIA tarafından ortaya verildiğini düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.