Şimdi Ara

Depremle ilgili nasıl bir işe yarayabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle 27 yaşında çalışmayan biriyim ki zaten işe girmeye bile çekiniyorum (sosyal fobi ve çekingenlik var) ama bu yaşadığımız üzücü olaylardan sonra İstanbuldan AFAD'a gönüllü olarak başvurmak istemiştim, tüm kaygılarımı da yoksayarak... Fakat yoğunluktan dolayı doluymuş.

Keşke hayatta hiçbir işe yaramayan biri olarak ben ölseydim. (intihar et diyenler çıkabilir, evet düşündüm) Önceden açtığım 2 konuda kendime hiç değer vermediğimi, reelde arkadaşımın da olmadığını görebilirsiniz. Burdaki arkadaşların çoğu destek oldular kendilerince ama ben kendimin bir işe yaramadığına ve yaramayacağına inancım tam.

Ailemden aldığım harçlığın bir kısmını bile Afad ve Ahbap Derneğine yatırdım. Ben bir işe yaramak istiyorum, bu depremle ilgili ne yapabilirim daha fazla?

• Belediyelerin yardım kolilerini taşıması için gönüllüler arıyor orada yardımcı olabilirsin kimseyi de tanımana gerek yok kaba iş yapıyorsun.

• oraya gidip hiç bi işe yaramayıp ayak bağıda olabilirsin evden dışarı cıkmayan biriysen cık bu soğulta kaç saat durabilirsin ona bak dayanıklı insanlar lazım en yakın belediyelerde kolilemelere yardıma gidebilirsin yada duadan başka çağre yok evde tırnağına oje süren kadınlarda gitmek istiyo ama ne işe yaricak
  • İyi niyetle söylüyorum öncelikle, kendini sürekli suçlayıp yerme, kendi üzerine gitme, iyi düşünmek, pozitif yaklaşım önemli, lütfen önerimi önemse. Yükleme, paketleme işlerine yardımcı olabilirsin yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibi, maddi durumun müsaitse ihtiyaç malzemesi alıp paketlere ekleyebilirsin, uygun durumdaki, düzgün eski eşyaları ekleyebilirsin, bunları yapman fayda sağlar. Destek ve malzeme gerekli daima, hep gerekli.

• Çok teşekkürler arkadaşlar. Cevaplarınız çok değerli. Ailemle bir kaç eşya aldık ve gönderdik. Bir belediye binası önünde paketleme işlerine yardımcı olabilirim dedim, çok insan var sağolasın dediler…
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.