Şimdi Ara

Deri Direksiyon Bakım Uygulamam ( Deri Direksiyonu koruma )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sıfır aldığım araçta ilk 9 bin km geldikten sonra direksiyonda deformasyonlar yaşanmaya başladı ve parlama.Araştırdığımda deri direksiyonların belli aralıklarla temizlenip koruma yapılması gerektiği söyleniyor.Daha yıpranmadan ilk bakımı yaptım ve direksiyon neredeyse ilk aldığım gibi olmuştu.

Artık her 3-4 ayda bir yapıyorum bir zararı olmadığı için sizlerle paylaşmak istedim araç şuan 23 bine dayandı dün tekrar direksiyon bakımı yaptım.

Önceden de bakımlı olduğu için ciddi fark yok fakat ona rağmen bakım yaptığını hissediyorsun direksiyonu tutarken bile

Gerekli mazemeler
    2 adet mikrofiber bez
    - Çok amaçlı temizleyici (Çok kimyasal olursa direksiyona zarar verir) ben kullanıyorum sorun yaşamadım
    - deri bakım sütü benim tercihim
    www.hepsiburada.com
    Tanner's Yoğun Korumalı Yumuşatıcı Deri Bakım Kremi 425209 Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/tanner-s-yogun-korumali-yumusatici-deri-bakim-kremi-425209-pm-otm09b037

Uygulama
    NOT: ilk uygulamada hep az kullanın bakım ürünlerini tanıdıktan sonra yavaş yavaş sonraki bakımlarda miktarı büyütürsünüz ben o şekilde yaptım

İlk adım olarak mikrofiber beze çok amaçlayıcı temizliyici az sıkıp direksiyonun her yerini fazla bastırmadan ovalayarak temizliyorum zaten kirler çıkınca o parlama gidiyor belli oluyor.
    İkinci adım deriyi korumaya almak için farklı bir mikrofiber beze deri sütünü sürüp direksiyona yuvarlak hareketlerle uyguluyorum.Uygulama tamamlandıktan sonra 10 dakika beklemeniz öneriliyor deri sütünün direksiyona işlemesi için ben yoğun zamanda 5 dk bekleyip siliyorum genelde
    Son olarak 10 dakika bekledikten mikrofiber bezin temiz bir yeri ile atık fazla deri sütünü temizliyoruz kuruluyoruz

Uygulama sonrası direksiyon çok hafif kaygan gelebilir 5 dakika aracı kullandıktan sonra geçiyor eski parlaklığı gidip mat bir görünüme sahip oluyor direksiyon

Araç şuan 22.000 KM de en ufak eskime görünümü yok direksiyonda ilgili bakım ürünlerini ortalama 1.5 yıldır kullanıyorum memnunum tavsiye ederim

Önceki hali
    Deri Direksiyon Bakım Uygulamam ( Deri Direksiyonu koruma ) Deri Direksiyon Bakım Uygulamam ( Deri Direksiyonu koruma ) Deri Direksiyon Bakım Uygulamam ( Deri Direksiyonu koruma )
    Şimdiki Hali
    Deri Direksiyon Bakım Uygulamam ( Deri Direksiyonu koruma ) Deri Direksiyon Bakım Uygulamam ( Deri Direksiyonu koruma ) Deri Direksiyon Bakım Uygulamam ( Deri Direksiyonu koruma ) Deri Direksiyon Bakım Uygulamam ( Deri Direksiyonu koruma ) Deri Direksiyon Bakım Uygulamam ( Deri Direksiyonu koruma )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 17 Ocak 2019; 12:26:11 >

• Bu Seat Skodalarda ciddi problem var. Hadi mesela Direksiyon dersin kullanıcı hatası ama 9 bin Km'de dezenformasyon olamaz olmamalı. Bunun bir açıklaması olamaz yani. Mesela Vites körüğü kısmında bile 5000 km'deki Seat Leonlarda sorun çıkıyor ve kullanıcı hatası diyor.

Uyduruk yani tamam alt sınıf da bu kadar da üvey evlat muamelesi olmamalı.

Neyse elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bu Seat Skodalarda ciddi problem var. Hadi mesela Direksiyon dersin kullanıcı hatası ama 9 bin Km'de dezenformasyon olamaz olmamalı. Bunun bir açıklaması olamaz yani. Mesela Vites körüğü kısmında bile 5000 km'deki Seat Leonlarda sorun çıkıyor ve kullanıcı hatası diyor.

Uyduruk yani tamam alt sınıf da bu kadar da üvey evlat muamelesi olmamalı.

Neyse elinize sağlık
    malesef resimdeki bu 2 boya atığı gibi hasarlar bu bakımları yapmadan önce olmuştu görünce çok morelim bozulmuştu araştırıp sonra bu bakımlara başlayınca devam etmedi

Bakım yapmasam ne hale gelecekti acaba krem vs kullanmama rağmen
    Deri Direksiyon Bakım Uygulamam ( Deri Direksiyonu koruma )

• Benim araçtakinde de parlama ve izler vardı. Deri boyasıyla düzeltmiştik az çok.

Yüzük de mahvediyor direksiyonu.
  • Hocam bilgilendirme için teşekkürler.
    Lakin o Tanner's ürünü satışta yok. Başka bir ürün tavsiye eder misin? Ya da nerden alabiliriz?
  • Yanlış, çok yanlış.
    Kullandığınız ürün genel temizleyici, yani APC denilen bir ürün. Bununla mutfaktaki fırını da, arabanın motorunu da, koltuk kumaşını da temizleyebilirsiniz ama deriyi temizleyemezsiniz. İlk etapta gözünüze hoş gelebilir ancak zamanla derinin üzerindeki üst kaplamayı sökeceği için direksiyon olduğundan çok daha çabuk yıpranmaya başlayacak.

Bunun için kullanılacak en doğru ürün gerçek deri temizleyiciler ve sonrasında gerçek deri koruyucular.

Örnek vermek gerekirse,
    Deri Klinik Tekstil Sanayi Ticeret Limited Şirketi
    Deri Klinik Tekstil Sanayi Ticeret Limited Şirketi
    https://www.shopderiklinik.com/urun/hafif-deri-temizleyici-ve-deri-kalkani-seti_1414.aspx?CatId=262

• BmCpRo827 kullanıcısına yanıt
    Pahalı değil mi? Sonaxın deri temizleyici koruyucu ürünü var o nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Deri Bakımı
    8 yıl önce açıldı
    Kaput Koruma ve Boya Ölçümü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

Colourlock markasının tek işi sadece deri sektörü.
    Sonax'ın ise lastik parlatıcısı, pasta ve cilası, şampuanı vs birbirinden alakası olmayan, başkalarına ürettirdiği çok fason ürün var. İyi midir kötü müdür bilmem, güvenip de arabamın direksiyonunda kullanmam şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

Aynen hocam bana da biraz pahalı geldi açıkcası. Meguiars ın da ürünleri var misal fiyatları biraz daha makul.
    Lakin BmCpRo827'ın dediği gibi çok da riske atılabilecek bir durum değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.