Şimdi Ara

Deri Bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Deri bakımı ve temizliği için ürün önerilerinize ihtiyacım var.

Daha önce Meguiers Gold Jel kullanmıştım eski aracımda(Jeep Compass) ancak hiç memnun kalmadım. Hatta derinin boyasını bir miktar almıştı. Çok canım sıkılmıştı. Özellikle marka belirttim belki Jeep'in koltuklarında, malzemesinde bir sorun olabilir diye.

Ancak bu deneyim sonrası tüm Meguiers ürünlerini ekarte ettim kafamda.

Sonra Turtle Wax deri temizleme ve bakım sütü kullanmaya başladım, kahverengi bir krem. O fena değil, en azından bir zararını görmedim.

Ama daha kaliteli fakat zararsız bir ürün varsa onu almak isterim. Bu araştırmada Auto Glim ürünlerinin iyi olduğunu okudum. Fakat onun da kokusu çok kötüymüş sanırım.

Sizin de önerilerinize açığım bu konuda.

Şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz bilgiler için.

• Usta soyle diyeyim sana. Bu urunler bir ise yaramiyor. Tuttum 40 kusur verdim meguars gold bilmem ne kremini aldim. Bes para etmez. Bir de sonax nano temizleyiciyi aldim. O da bir ise yaramiyor. Bunlarla ugrasirken arkadas geldi dedi bir de sabunla dene. Denedim sabunla keseledim. Diger pahali urunlerin yapamadığını sabun yapti. Kiri epey temizledi. Sabun dene derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konularda arap sabunu 🖒

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bej sentetik deri için konuyu bende takip edeyim. Çok kullanışsız yav. Kiri ayrı dert, yazın terletir, kışın dondurur.

Birde bana bej renk için minder tarzı bir şey lazım. Tavsiyeye açığım.
  • Sabun,sirke gibi öneriler ilk zamanlar temizler gibi gözüksede uzun safada deri üzerindeki uzun ömürlülüğünü sağlayan faydalı yağ ve koruyucuları da temizlediği için deri daha çabuk kirlenir ve çatlar. Diğer bahsedilen clean&protect ikisi bir arada ürünler de göz boyamadır, hem kiri silmeyeceksiniz hem de temizlik olacak, imkansız :)

Önerim 2 aşama:

1. Temizlik
    http://www.detailingdukkani.com/urun/autoglym-leather-cleaner-deri-temizleyici---500ml_8557.aspx

2. Koruma
    http://www.detailingdukkani.com/urun/gyeon-leather-coat-q2-deri-bakim-ve-koruma-urunu--120ml_1460.aspx

3-6 ayda bir tekrarlayın ilk günkü gibi deriler.

Kendi kullandığım yöntemdir. Deride Mat görünüm ve su kaydırma/kir tutmama özellikleri vardır.

• Suni deri direksiyonun parlaması nasıl giderilir ?
  • Deri koltuklarda genel anlamda temizlik sorunum yoktu. Meguiars Gold Class Rich Leather ürününü doğal ve yeni görünüm için alıp kullandım. Memnun kaldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Bakımı
    8 yıl önce açıldı
    Deri Koltuk Hasar Onarımı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SR1'in koltuklar ne güzel kumaştı, SR2'de deri olunca bakım da yapmak gerekiyor değil mi?

Şaka bir yana bende de yarı kumaş yarı deri koltuk var. Ayrı bir dert.
  • supremum kullanıcısına yanıt
    Hocam, o benim eski arabanın koltuklarından baya boya söktü. Ondan korktum bir daha kullanmaya.

Sonraki araçta Turtle Wax' ın bir ürününü kullandım, o zarar vermedi.

Fakat ben öyle bir ürün istiyorum ki, hem zarar veremyecek hem temizleyecek ve koruyacak. Tek rüün değil, ürün seti de olabilir.

Audi' nin kendi seti var mesela. Onu kullansam iyi olur mu bilmiyorum.

Bir de Autoglym ürünleri var. Bunu Audi ingiltere sitesi de satıyor fakat dediğim gibi koltujları bozarım diye korkuyorum.
  • Standart el kremiyle mesela arko kremle silin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Hocam, o benim eski arabanın koltuklarından baya boya söktü. Ondan korktum bir daha kullanmaya.

Sonraki araçta Turtle Wax' ın bir ürününü kullandım, o zarar vermedi.

Fakat ben öyle bir ürün istiyorum ki, hem zarar veremyecek hem temizleyecek ve koruyacak. Tek rüün değil, ürün seti de olabilir.

Audi' nin kendi seti var mesela. Onu kullansam iyi olur mu bilmiyorum.

Bir de Autoglym ürünleri var. Bunu Audi ingiltere sitesi de satıyor fakat dediğim gibi koltujları bozarım diye korkuyorum.

Ayni ürünü zamaninda Mk3 Leon'un ve makyajli Rx8'in recaro koltuklarinda kullanmıştım. Birde direksiyondaki nappa deri icin kullandim. Suanda E90 sentatec siyah deri koltuklarinda kullaniyorum. Sahsen bi sıkıntı yasamadim. Belki bozulmadan kaynaklı belki de deri ile alakali bir uyumsuzluktan olmustur.
    Autoglym ürünlerinden cok kullandim. Meguiars ayarinda bir markadir. Denenebilir bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.