Şimdi Ara

Dershanede Konulardan Geri Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba size bir sorunumu anlatacağım. Çözmemde yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi ben 300 bin ile mezuna kalan bir sayısal bir öğrencisiyim. Yazın ben dershaneye gidip gitmeme konusunda arada kaldım. Aslında ben pek istemiyordum okuldaki rehberlik hocam da o kadar paralar vermene gerek yok evdende çalırsın gitme dedi ama annem ve bazı komşularımız ve bazı akrabalarım (kendi çocukşarı 10-15 sene önce dershaneye gitmiş dershanesiz olmaz falan dediler) git git babam da yoğun baskı nedeni ile yazalım seni dedi bende tamam dedim. Neyse eylülde başladı ekimin başına kadar iyi de gidiyordu. Anlatılan dersleri dinliyor işledikleri konuların hemen testini çözüyordum, hocaların da çoğu gayet iyiydi ama ailevi nedenlerden ötürü bir 10 gün kadar ders çalışamadım bir daha da bu güne kadar 3 gün üst üste ders çalışmadım yani yaklaşık1,5 ay ders çalışmadım kendi eşşekliğim yüzünden hem yapacağım masanın başından kalmayacağım diyorum ama bir şekilde en baştaki kendi telefona bakarken buluyordum şimdi ciddi ciddi oturdum masanın başına ama ben ilk işlenen konuları bile unutmuşum dershanede şuan tyt biyoloji bitti tyt kimya çok az kaldı tyt fizikye orta tyt matematik ilk 12 konunun çoğu bitti aytde logaritmaya geçeceğiz ama benim şimdi sıfırdan başlamam lazım hiç bir şey hatırlamıyorum kemdime bir program oluşturdum ama eve gelene kadar saat 4 oluyor sonra ( ben köyde yaşıyorum) sonra 2-3 saat mecburen babama yardım ediyorum bir saat uyuyorum 8 den 2 'ye kadar çalışıyorum 7 uyanıp 1 saat daha çalışıyorum sonra dershaneye gidiyorum yani anlayacağınız hafta içi günde en fazla 7-8 saat zaman kalıyor. Şimdi şöyle bir sıkıntı var ben en baştan YouTubedan dershaneye yetişmeye çalışacağım ama dershanede de konu işliyorlar ve yapmayımca ailene mesaj atıyorlar birden fazla yapmayınca arıyorlar. Şimdi ben de temelde fazla yok ilerki konuları bilmiyorum e daha baştakilerini bilmiyorum haliyle şimdi ben geriden YouTube ilerlesem ödevleri yapmasam zırt pırt arıyorlar yapsam öncesi olmadığı için yarım yamalak anlayacağım ve arkası kalacak böyle böyle birikecek ve 2. mezunla sonuçlanacak dershaneden ayrılsam ailem hayatta izin vermez sınava yaklaşık 200 gün süre kaldı sizce ne yapmalıyım? Bir tavsiye verebilecek olan var mı? (Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • genel sohbete aç

• Hedef kaç k?

• 2 hafta falan her şeyi bırak, dershaneyi falan da bırak babana yardım etmeyi de. Günde 12 saat çalış tüm eksiklerini ve yeni işlenecek olanları da her şeyi bitir. Fazla gözünde büyütme, üniversitede tipik final dönemi böyle zaten.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Sağ olun, dedikleriniz uygulayacağım ama o kadar konu 2 haftada yetişir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt
    Hedef ilk 50 bine girebilmek.

• Dershaneyi bırakmadan zor

• Konular kolay ve az olduğu için yetişmesi lazım. Ama 2 saat bile ders başına oturamıyorsanız hiçbir şey yetişmez.

Çalışacağınıza güveniyorsanız dershaneyi bırakmak mantıklı olur aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 28 Kasım 2024; 21:38:1 >
  • Soluk Mavi Nokta kullanıcısına yanıt
    Her şeyin çözümü çalışmak

Tavsiyeleriniz için sağ olun, dershaneyi bırakma konusunu aileme izah edeceğim.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Çalışacağıma gerçekten güveniyorum ama bende istikrar ve güçlü bir irade yok. Geçen senede bu yüzden mezuna kaldım zaten. Biraz çalışıyorum ilerliyorum bırakıyorum biraz çalışıyorum ilerliyorum bırakıyorum böyle sonsuz kısır döngüye girdim ve mezunla sonuçlandı. Bu seneninde nerdeyse yarsı gitti ama elimde hâlâ güzel bir zaman var ama bu zamanda ister savaş çıksın ister kıyamet kopsun elimden geldiğinin en iyi şekilde çalışmam lazım ama işte ben bugüne kadar 3 saatten fazla ders çalışmamış insanım. Dershane konusunuda aileme izah edeceğim kabul ederlerse iyi olur ama etmezlerse de elimden geleninin en iyisini yapacağım.

• Evde internetten öğrenip dershaneye verilecek parayı test kitaplarına vermek daha mantıklı geliyor, eğer evde çalışma ortamı varsa. Daha verimli olur muhtemelen.

Sene başında aileme demiştim ama dinlemediler. Neymiş dershanesiz olmazmış. Neyse tavsiyeleriniz için sağ olun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.