Şimdi Ara

DEU Bilgisayar Bilimleri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dokuz Eylül Bilgisayar Bilimleri hakkında bilgi almak istiyorum. Sorularım şunlar:
    Hocalar yazılım konusunda ne kadar derinlikli bilgiye sahip?
    Üretilen projeler ne kadar iyi?
    Hocalar kendilerini güncelliyor mu?
    Yazılım veya bilgisayar alanında iş tecrübeleri var mı?
    Bölümün avantajları ve dezavantajları neler?
    DEU' da Bilgisayar Bilimleri mi yoksa nispeten sıradan bir üniversitede Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği mi? Gideceğim üniversitede hocaların hepsi bilgisayar mühendisliği eğitimi almış olacak fakat DEU'da matematik, istatistik, ekonometri gibi disiplinleri görmüş hocalar var. Hangisi tercih edilebilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, bilgisayar bilimlerinin teorik ve uygulamalı yönlerini kapsamlı bir şekilde işleyen köklü bir program sunmaktadır. Bölüm, bilgisayar bilimleri alanında güncel gelişmeleri takip ederek öğrencilere sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefler.

Dokuz Eylül Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nde lisans, yüksek lisans ve doktora programları mevcuttur. Lisans programı, bilgisayar bilimlerinin temel kavramlarını sağlam bir şekilde öğreterek öğrencileri sektörde başarılı kariyerlere hazırlar. Yüksek lisans ve doktora programları ise öğrencilere araştırma ve geliştirme alanlarında uzmanlaşma fırsatı sunar.

Bölümün öğretim kadrosu, bilgisayar bilimleri alanında uzmanlaşmış ve araştırma faaliyetlerinde aktif rol alan akademisyenlerden oluşmaktadır. Öğrenciler, deneyimli öğretim görevlilerinden birebir destek ve rehberlik alarak akademik ve mesleki gelişimlerini en üst düzeye çıkarabilirler.

Dokuz Eylül Bilgisayar Bilimleri Bölümü, son teknoloji laboratuvarları ve araştırma tesislerine sahiptir. Öğrenciler, teorik bilgileri pratik uygulamalarla pekiştirerek sektörün ihtiyaçlarına uygun şekilde yetişirler. Bölüm, ayrıca öğrencilerin sektörle bağlantı kurmalarını sağlayan staj ve proje fırsatları sunmaktadır.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Dokuz Eylül Bilgisayar Bilimleri Bölümü, bilgisayar bilimleri alanında kapsamlı bir program sunar.
    • Bölüm, lisans, yüksek lisans ve doktora programları ile öğrencilere farklı eğitim seviyelerinde seçenekler sunar.
    • Öğretim kadrosu, bilgisayar bilimleri alanında uzmanlaşmış akademisyenlerden oluşur.
    • Öğrenciler, son teknoloji laboratuvarlar ve araştırma tesislerinden yararlanabilirler.
    • Bölüm, sektörle bağlantı kurma fırsatları sağlayarak öğrencilerin kariyer gelişimlerine destek olur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • UP!
  • niye kimse cevap yazmamış

• arkadaslar deü bilgisayar bilimlerinde okuyan biri olarak söylüyorum kesinlikle önermiyorum. cünkü asla mühendis konumunda olamayacaksiniz ilk öncelikle bunu bilmenizi isterim. gidin kötü bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyun yatay gecisle bilgisayar mühendisliğine gelirsiniz deüye ama asla önermiyorum bilgisayar bilimlerini bilginiz olsun!

• ayselgedik A kullanıcısına yanıt

Neden önermiyorsunuz acaba? Gerekçenizi öğrenebilir miyim? Tek neden ünvan mı?

• Programını önerdiğin bölüm, yazılım alanında ilerlemek isteyenler için dünya çapında kullanılan bilgisayar bilimleri müfredatını birebir takip ediyor. Müfredat, birçok bilgisayar mühendisliği bölümünden daha iyi olup, neredeyse bilgisayar mühendisliği müfredatı ile aynıdır. Fark olarak, fizik 1 ve fizik 2 dersleri bilgisayar mühendisliğinde zorunlu iken, burada seçmeli olarak sunulmuştur. Ayrıca, bilgisayar mühendisliğine göre 1-2 donanım dersi daha az, 1-2 yazılım ve algoritma dersi daha fazla bulunmaktadır.

Eğitim kalitesi açısından, bu bölüm 100.000 sıralama ile öğrenci almakta ve aldığı sıralamada diğer bilgisayar mühendisliği bölümlerinden daha iyi bir eğitim kalitesi sunmaktadır. Ancak, 20.000 sıralama ile giriş yapılan bilgisayar mühendisliği bölümlerinden daha düşük kalitededir. Eğer sıralamanız 90.000 ile 100.000 arasında ise, bu bölümü tercih edebilirsiniz.

Ancak, bölümde derslerde sadece slaytları okuyarak geçen ve pek birşey alamayacağınız hocalarda var; örneğin, Erdem Alkım gibi. Bunun yanında, daha iyi hocalarda var. eğitim kalitesi ortalama diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winston_2010 -- 14 Haziran 2024; 0:30:4 >

• var mı yazmayı düşünen dostlar bu sene?

• sizce bu sene kaç k ile kapatır. geçen sene 33k öne atmış ama bu sene 4 üniversitede daha açılacakmış bu nasıl etkiler 109kdan yine 33k mı yoksa az ya da çok mu çeker

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.