Şimdi Ara

DEÜ hukuk mu ANADOLU hukuk mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deu'nun kampusunun kotulugunden dolayı eskisehir yazmayi dusunuyorum yanlis mi yapiyorum ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarı

• Sıralama nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle yanlis yapiyosun. Sen kampuse degil okumaya gidiyosun hocam. Bu soruyu isletme falan dusunen bi adam sorsa o zaman derdim kampus önemli diye. Dokuz eylulun egitimi anadoluya göre bu kadar ondeyken sirf kampus icin anadolu yazilmaz. Yani deu den once yazilmaz. Tabi sen senin icin hangisi dogru daha iyi bilirsin

• 17780

• quote:

Orijinalden alıntı: Oloomleen

17780

Bence öne dokuz eylül yaz zaten sana yakın olan okul anadolu hukuk hocam hiç yoksa aklında soru işareti olmaz kaderinde varsa bırak anadolu olsun izmir kalite olarak daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletteki egitim cok farkeder mi hocam? Ozellerde bu durum daha onemli diye dusunuyorum ama ist disina cikilcaksa kampus hayati yasamaliyim diye dusunuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczacılık mı hukuk mu?
    10 yıl önce açıldı
    Ankara Hukuk’la Bilkent Hukuk
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ege hukuk olsa affetmeden yazardim ama dokuz eylul kampusu,yeri cok supheye dusuruyor ve anadolu'yu manyak ovuyorlar

• Bir miktar bilgi daha için yukarı

• Oloomleen O kullanıcısına yanıt
    Evet devletteki egitim cok fark eder. Yanlis anlasilmasin da sirnak universitesi ile atiyorum egenin egitimi bir olur mu ? Akedemik kadroyu arastir biraz derim ben. Dokuz eylulun kadrosu cok daha iyi. Zaten klavuza bakarsan anadoluda 2 deu de 8 profesor var

• Kesinlikle DEU, hocaları iyi köklü bir hukuk. Anadolu ise yeni sayılabilecek bir hukuk ve akademik kadrosu çok da iyi değil, eğitim iyi ama kaliteli değil. DEU ise sana en iyi hukuk eğitimini verebilecek yer, pişman olmazsın DEU seç hocam. Anadolu'nun sıralamasına kanma, oradan çıkıp pratikte hiçbir şey yapamayan avukatlar var. Vasıfsız demiyorum, teorik bilgisi iyi ama verilen eğitimden dolayı iş hayatında icraata dokemiyorlar bilgilerini. Hukuk dünyasında bulunan kişilerden toğladığım bilgiler ve Eskişehir'de yaşıyorum hocam. Sonuçta beni bilemezsin avukat birisine sor okuyan kıyaslayamaz bunları kendininkisini över tabiki de. En olmadı, gidin bir avukatı deyin DEU mu Anadolu mu döver, Anadolu'da hukuk olduğunu bilmeyen avukatlarla karşılaşırsın.

• Hocam nerde okudun/okuyorsun

Bu sene girdim ben de sınava. Bu yazdıklarım Eskişehir'de oturduğum için Anadolu'ya gidip gelmem orada okuyanlarla konuşmamla, oradan mezun avukatla ve Eskişehir'de bir süre çalışan avukat ablamın nacizane fikirlerinden ortaya çıkan bir sonuçtur. En faydalısı ablam avukatlık yaparken Anadolu mezunu avukat arkadaşlarını gözlemlemesi sonucu edindiği bilgilerdir. Maalesef hocam pratikte iyi avukat değiller, bu arada ablam da DEU mezunu sırf o orada okudu diye önermem piyasa öyle belli başlı üni mezunu (Deu bu ünilere dahil) dışında bürolar avukat almayabilirler.
  • Kampusu kotuymus ya sirf ondan yazmiyorum şu an ama fikrim her an degisebilir,bunun hakkinda fikir verirsen iyi olur

Hocam sırf kampüsü kötü diye DEU yazmamazlık yapmayın. Hem 45 dk sonra Türkiye'deki en iyi ortama gidilebilecek bir mesafede olacaksın, atlarsın metroya Konak'a gezmeye gidersin. 4 yılını kampüsü güzel diye haz alarak yaşarsın ama hayatının geri kalanında kalitesiz eğitim yüzünden pişman olarak geçirirsin hocam. Gerçek bu Anadolu'daki eğitim iyi ama kaliteli değil, yeni bir hukuk sonuçta. Anadolu'da 2 profesör, DEU'da 11 profesör var. Öğrencilik hayatın asıl İzmir'de güzel geçer, hem ucuzdur Buca cebine para kalır devam zorunluluğu yok zaten gidersin İzmir merkeze. Sırf kampüsü var diye üni mi seçilir hocam, şu sıralamalara kanmayın DEU ile Anadolu arasında dağlar kadar fark var.
  • Bilemiyorum hocam,senin siralama nedir ne yazcaksın

• 8600, ya Marmara ya da Gazi yazıcam.
  • Kartal Tekmesi kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sıralamaya niye İstanbul yazmıyorsun acaba? Merak ettim..

• Aynı soruyu ben de soruyorum günlerdir çok kararsızım. Başa DEU yazdım ama hala kararsızım. Eski kampüsün yeri o kadar da kötü sayılmaz İzmir sonuçta ama bildiğim kadarıyla Tınaztepeye yeni kampüs yapmışlar bu sene geçilir mi bi bilgim yok tabi

• Tabii ki ilk kriterin eğitim kalitesi olsun bir üniversitede ve bu açıdan baktığımız da DEÜ hukukta daha önde. Ancak Anadolu'nun da hukuğu öyle yabana atılacak, şırnak üniversitesi ile karşılaştırılacak kadar kötü değil yani. Yukarıda bir arkadaşta detaylıca belirtmiş zaten. Ama hukuk eğitiminde sadece üniversitenin yani hocaların verdiği eğitim yeterli değil, senin bireysel çaban da gerek. O yüzden imkanın varsa DEÜ Hukuk'un da kampüsünü bir de yakından gör derim, eğer ben burada okuyamam diyorsan eğitimi ne kadar iyi olursa olsun hiç tercih etme bile; zaten hukuk eğitimi zor, bir iki seneye pişmanlığından okulu bırakmak zorunda kalırsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.