Şimdi Ara

DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
4
Favori
34.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
358 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ?

(En Son Oy Tarihi: 27.6.2022)
Giriş
  • bunlarin ulkede barinmasinin yada sinir disi edilmesinin hala Turkiye’nin yada cumhurbaskanin tasarrufunda oldugunu sanmak medyanin cok guzel kullanildigini gosteriyor. Ha durumu lehine kullanmakda iktidarin yaptigi en guzel is

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suriyeliyim %9
    kalsın %7

• Dün haberlerde gördüm 300bine yakın suriyeli evine gönderilmiş. Ne kadar doğru bilemiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gönderilsin,

Ama ölüme degil, bir sekilde asgari guvenlik, saglık, barınma kosulları saglanmış bölgelere gönderilsinler. Bir şekilde hukuki düzenlemesi yapılıp zorunlu şekilde gönderilsinler. Şuan resmi rakamlar 4 milyon diyor. Resmi rakam dikkate alındıgında bile %5 lik bir azınlık olmuş oluyorlar. Bize çok ciddi sosyo, kulturel ve ekonomik anlamda sorun teskil edecekler.

Savaş ilk patlak verdiginde bölgeye girip guvenli bolgeyi olusturmayarak cok tarihi bir yanlış yaptık. Bu yanlıştan ötürü şimdi Suriye bataklıgında debelendigimiz gibi içeride de demografik yapımız bozuldu.

Ortalama bi AB ulkesinde suriye ve suriyeliler anlaminda yasadiklarimizin 5 de 1 i yasanmis olsa hukumet 1 dakika iktidarda kalamazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elk.de

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bende almanyada yaşadım 5 yıldır Türkiyedeyim ordan gözüktüğü gibi değil herşey,eminim sen ve senin gibiler bulgaristan ,romanya kapısı açıldığında bir alman olmadığın halde ne kadar söylenmişindir.O kadar memleket heveslisi isen çıkıp gelceksin oradan konuşmak kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en-ata -- 7 Ocak 2019; 13:37:22 >
  • Demin farkettim birisi Suriyeli gibi mesajlar atmış belli ki o %9 suriyeliyim diyenler de yalan. Aslında anketi dikkate alan da kabahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanert21 -- 7 Ocak 2019; 14:0:29 >
  • Ankete işsiz kalma sebebim iran asıllı yabancıları ekleyin. 1,5 ay oldu işsizim.

• Din kardeşliği diye bir şey yok birader. Bu masallara inanıp anca kendini kandırırsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bunu sormanız hata, kalsın işaretlerdim şu soru sorulduktan sonra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    Dediğin tanıma uyanları zaten Avrupa alıyor. Sence bizde kalmayı tercih ederlermi?

• Suriyeliyim oyu kullandım vicdanım rahat,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elk.de

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Dininiz imanınız zaten 3 kuruşluk paraydı onu biliyorduk da bari kimliğiniz 3 kuruşluk para olmasaydı...

• Suriyeliler seve seve kalacak sizde besleyecksiniz de,şimdi bu konuyu boşverin buradan devam.

https://forum.donanimhaber.com/kasim-ve-aralik-satislari-sonrasi-ruh-haliniz--136614920
  • Suriyeliler kalacaksa bile bunun olacağı şehirler İzmir,İstanbul,Ankara,Bursa vs olmamalı.Akapeye %80-%90 üzerinde oy veren iller yok mu?Rize,Trabzon,Erzurum,Bayburt vs ne güzel işte ümmetin kardeşlerine kucak açsınlar.Öyle Diriliş izleyip,Payitaht izleyip boş boş gaza gelmek yok.Neden gavur (!) İzmire Suriyelileri yığıyorlar ki...Alın ümmetinize,müslüman kardeşlerinize kardeşlik yapın..Bu akapeli arkadaşların felsefesi herhalde ''Hem ayranım dökülmesin hem....''

Suriyelilerin ülkede kalmasını isteyenler sadece ama sadece ucuza işçi çalıştıranlardır.Onun dışında aklı başında hiç kimse bunu savunmaz.Gerçi savunsalar ne yazar bundan bir on sene sonra ''Bizi kandırdılar.Bunlar hep cehapenin oyunu.Kahrolsun cehape zihniyeti Suriyelileri aramıza soktular'' derler yani bunlar bu sözleri kesin söylerler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 7 Ocak 2019; 14:15:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ediptoker

Bu mesaj silindi.
    Çok ciddi bir beyin yoksunluğu çeken bir troll. Fazla üzerine gidip coşturma hocam. Verdiğin son derece mantıklı cevap onun anlama kapasitesini aşıyor.

Salam ve sosis ile
  • işte bunun referandumu yapılmaz. Hele bu zamanlarda hiç yapamazlar. Çünkü kaybedeceklerini biliyorlar. Akp lilerin en az yarısının suriyeli istemiyoruz diyeceklerinden korkuyorlar. Amaç belli bu adamları ülkede ucuz işçilik ile çalıştırıp yarı fiyata hatta daha ucuza çalıştırarak şu son zamanlarında patronları ve firmaları ayakta tutmaya çalışmak... Bence asıl sorun bundan sonra başlayacak bu adamlar ülkeye yerleştiklerinde oldu da göndermek istedin birçok firma iflas edecek çünkü o fiyata çalışacak türk eleman bulamayacaklar. Ülke bu duruma gelene kadar da olabildiğince suriyeliler gönderilsin temalı benzeri konuları gündeme getirmek istemiyorlar. Ülkeye yerleştiklerinde de bu adamlar giderse biz batarız edebiyatı yapacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 7 Ocak 2019; 14:34:35 >
  • Bir ülkenin gerçek yurttaşlarının rızkını ödenen vergileri nasıl çalarsın 5 milyon Suriyeli ye gariban yurttaşların ödediği vergileri aktararak ağalık taslayarak. Kimse kendi cebinde para ödemiş olsa 5 milyon kişiyi buraya tıkmazdı.

Not: Türkiye asker sayısı yaklşık 700 küsür bin resmi rakamlara göre yine resmi rakamlara göre askerlik çağında ve ülkemizde bulunan Suriyeli sayısı asker sayımızdan fazla ama bizim askerler şehit oluyor?

Yine ülkemizin şehitleri hep garibanlardır. Hiçbir zengin kodaman vekil bakan oğlu doğu/güneydoğu suriye ırakta şehit olmamıştır. Olan herzaman garibana olur zengin / güçlü / imkanı olan kenardan izler.

Benim ödemiş olduğu vergilerden 1 kuruşu bile Suriyeliler aktarıldı ise aktaran yiyene hakkımı helal etmiyorum haram zıkkım olsun. Kimse bana sormadı referandum yapsınlar herşeye referandum yapanlar sıkarmı . Kimse istemiyor.
  • hanturk kullanıcısına yanıt
    türkiya türklerin oldugu kadar bizim de hakkımız
    beğenmiyorsan başka ülke git
    bura bizim ikinci vatan
    şimdi sen türk misafir perver ol

ben seni bilmem ama 3.600 turk parası maeş alıyor ümmetçi olun
  • Bakıma muhtaç olanları dışında tamamından kurtulunması gerek. Hatta yukarıdaki çomar gibi, Suriyelilerden ayrılmak istemeyenler varsa onları da memnuniyetle Suriye ye göndermeliyiz ki topyekün bir arınmayla rahat bir nefes alsın Türkiye Cumhuriyeti.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.