Şimdi Ara

DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
4
Favori
34.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
358 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ?

(En Son Oy Tarihi: 27.6.2022)
Giriş
  • Herkes aynı algıyı yapıyor çocuklar, yaşlılar, masumlar vb. Ulan karektersizler zaten onlara bir şey diyen yok. Yine gelsinler yine alalım çocukları, yaşlıları, kadınları (kamplarda kalmak şartıyla çünkü orası onlar için hem daha güvenli hem daha huzurlu) Sorun domuz gibi yeyip içip gezenlerde, karıya kıza laf atanlarda, malımıza, canımıza, namusumuza göz dikenler de.
  • kalmalı, hükümete karşı yapılan savaşta orada yaşamak zor. dışarıya karşı savaş olsaydı ülkesi için savaşsın derdim ama öyle değil malesef.

ama şartlar olmalı.

- herhangi bir maddi destek olmayacak. sadece yiyecek ve giyim ihtiyaçları hepsine rahat yetecek kadar karşılanacak.
    - güneydoğuda belirli bir bölgede yaşayacaklar. öyle pire gibi yayılmayacaklar ülkeye.
    - zengin kesimi ülkeye vergi ödeyecek.
    - yaşadıkları bölgede tarım ve hayvancılığa katkıda bulunacaklar.
    - çocukların eğitim öğretimine destek verilecek.
    - seçme seçilme hakkı olmayacak.
    - suç işlemeleri durumunda TCK yasalarına göre ceza alacaklar, hatta gerekirse sınır dışı edilecekler.
  • Suriyeliyim.
  • JacobHughes kullanıcısına yanıt
    muhalefet yok yapacak bir şey de yok. bence ülkenin dört bir yanına yayılması isabet olmuş. plan yapanların hiç tahmin edemeyeceği bir hareketti bu. senin de tahmin edememeni normal karşılıyorum.
  • o değil de, şu oylamada bile, ülke geneli yapılsa, %45 civarı gitsin , %55 (akp + mhp) kalsın oyları çıkar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda 100 tane Suriyeli var 😂😂😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gönderilsin
  • kalsın diyenler benı bloklasın

büyük ihtimal tahmın ettıgım anadolu tiplerindendır benım gibi izmirde yaşayan üstün ırk BEYAZ TÜRKE bulaşmasınlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönderilmesin diyenler ölür inşallah
  • Sleeper kullanıcısına yanıt
    İşte bu yüzden AKP.

Trafo ve mühürlü zarf ile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • suriyeliyim diyenlerin oranı , kalsın diyenlerden daha fazla vay anasını !
  • 4 Milyon Suriyeli-Iraklı-Afgan ile birlikte, bu ülkede kaçak çalışan 4 milyon da Ermeni-Gürcü-Afrikalı-vs. kişi var.
    Hepsinin gönderilmesini istiyorum.
    Tamamı profosör, bilim insanı, sanatçı, futbolcu, zengin vb. olsa da umurumda değil.

Türk egemenliği-hakimiyeti-hükümranlığı tehdit altında.
    Ülkede demografi değişiyor, 1000 yıldır bu topraklara Türkler hükmediyordu,
    Artık Türk olmayanların sayısı hızla artmaya başladığı için, Türkler hükmetme yetkilerini kaybetmek üzere...
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Suriyeli misin?ha anladım baban Suriyeli yoksa böyle saçmalaman mümkünmü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bourne730 -- 7 Ocak 2019; 17:25:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: torkema61

kalmalı, hükümete karşı yapılan savaşta orada yaşamak zor. dışarıya karşı savaş olsaydı ülkesi için savaşsın derdim ama öyle değil malesef.

ama şartlar olmalı.

- herhangi bir maddi destek olmayacak. sadece yiyecek ve giyim ihtiyaçları hepsine rahat yetecek kadar karşılanacak.
    - güneydoğuda belirli bir bölgede yaşayacaklar. öyle pire gibi yayılmayacaklar ülkeye.
    - zengin kesimi ülkeye vergi ödeyecek.
    - yaşadıkları bölgede tarım ve hayvancılığa katkıda bulunacaklar.
    - çocukların eğitim öğretimine destek verilecek.
    - seçme seçilme hakkı olmayacak.
    - suç işlemeleri durumunda TCK yasalarına göre ceza alacaklar, hatta gerekirse sınır dışı edilecekler.
    Arkadaşa kesinlikle katılıyorum.
    Kalacaklar ise şartlar dahilinde bunlara uyarak kalmalılar. Eşkiya gibi ortalıkta gezip, gecenin köründe sokağa/cama çıkıp telefonla bağıra bağıra konuşmaları her sokakta neredeyse bu tarz sorunlar mevcut. Ha! birde haklılarmış, yaptıkları normalmiş gibi "düzgünce" uyarıldıklarında ahkâm kesmeleri, bir anda toplanıp üstüne yürümeleri gibi sorunları da var tabiki.
    Bunların yanı sıra bizim en büyük dezavantajımız bu zaten. Onlar bile bizim ülkemizde tek bir sesle toplanabiliyorken bizim kendi vatandaşımız sadece seyirci kalmayı yeğliyor çok yazık.
    Hepsi bir yanda yıllardır siyahiler ülkemizde belki caddelerde vs satıcılık yapıyorlar saattir cüzdandır vs. Herhangi birini torba tutarken gördünüz mü semtlerinizde? herhangi birini kavga ederken yada birisine sataşırken gördünüz mü? Küfür et adama yine onlar özür dileyip giderler. Oldukları yere, kişilere ellerinden geldiği kadar saygı gösteriyorlar. Ama Suriyeliler de genelleme olmasını istemiyorum ama çoğunda bu "saygı" terimiyle alakalı bir şey yok malesef.
    Ek olarak suriyelilere de iş olanağı sağlanıyor onlarda çalışıyor hatta belki bir evde 3-4 kişi çalışıyorlar ama bunlara kira desteği veriliyor? Peki kendi vatandaşımız niye asgari ücretle kira ödeyip kıt kanaat geçinmeye çalışıyor? Neden bir baba tutup da oğluna/kızına yada eşine evine giderken ufacık hediye bile alıp gidemiyor? Kendi insanımıza adil olunmadığı için onlara sunulan rahatlıktan ötürü rahatsız oluyorum açıkcası. Biz ne desek ne yapsak da birşey değişmeyeceği için çokta tartışmanın forum içerisinde birbirimize karşı gelmemizin de lüzumu yok aslında.

• Anketi görünce ben: DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ?
  • deveyehendekatlatanadam kullanıcısına yanıt
    Sen deveye hendek atlatırsın dostum nickin gibi ama bunlara laf anlatamazsın. Sal bunun gibi beynini kullanmaktan aciz varlıkları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madridista1

Gönderilsin taraftarıyım çünkü:

Her millet kendi ülkesinde yaşamalı, gerekirse vatanı için kahramanca savaşarak ölmeli. Eğer farklı sebeplerden yabancı ülkeye asimile olup yeni vatandaşlık alıyorsan da eski ülkenle tamamen duygusal bağını koparıp, yeni ülkenin vatandaşı olup orayı benimsemelisin. Mağdur edebiyatıyla gelip bu topraklarda Suriya bayrağı açmıcaksın. Vergini vereceksin, eşit şartlarda emek verip bizim çektiğimiz sıkıntıları çekip sen de Türk vatandaşı olacaksın, ben Türk'üm diyeceksin. Her Türk erkeği gibi askerliğini yapacaksın. Türkçe'yi iyi derecede konuşup Türk kültürümüzü benimseyeceksin.

Pozitif ayrımcılıkla bir ülkeye mülteci olarak yük olmamak gerekir bunu Suriyeli için değil genel söylüyorum. Mesela Almanya'ya gidip o ülkenin her türlü imkanından faydalanıp ikiyüzlü takılan alamancılara da uyuzum. Öylesi benim gözümde ne Alman ne Türk, menfaat için her şeyini satan hain vatansızlardır. Önce kim olduğunu bileceksin, sonra şartlara göre bulunduğun ülkeye minnet borcunu ödeyecek, yediğin kaba pislemiceksin.

Savaş vardı herkes zor durumda kalabilir ve Suriye'ye destek verdik ülkemize misafir oldular. Misafir misafirliğini bilecek, gerekli şartlar sağlanınca ben Suriye'li olsam kendi ülkeme dönmek için ne gerekirse yapardım. Yok, beyin göçü, savaş mağduru gibi sebeplerden Türkiye'ye yerleşeceksem de dediğim gibi bu ülkenin sırtına yük değil, bu ülkenin bir ferdi olmak için bunu hak etmek gerekir. Nedense bu konular hep suistimal ediliyor ve ülke içindeki yabancılar o ülkeyi bölmeye yönelik ayrımcı takılıyorlar. Bu dünyanın her ülkesinde aynı. Sonra ırkçılık da oluyor, millet birbirinden nefret de ediyor işte.
    Daha iyi anlatılamazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.