Şimdi Ara

Devirdaim arızası hararet yaptı, Yardım eder misiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
42.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaşlar, bugün aracımla giderken hararet göstergesinin en üst seviye kırmızıya kadar çıktığını gördüm. Hemen sağa çektim. Motor soğutma suyununun üst tarafındaki hortum ateş gibi sıcak olmasına rağmen alt taraftaki hortumun soğuk olduğunu gördüm. Devirdaim yapmadığını anladım. Soğutma suyu kapağını dikkatli bir şekilde açtım biraz içeriye hava girdikten sonra kıpırdanmalar oldu. Daha sonra aracı çalıştırdım hararet göstergesi normale dönmüştü. Neyse 2 km gittikten sonra tekrar gösterge kırmızıya çıktı zaten sanayiye yakındım. Biraz daha ilerledikten sonra bu kez motor arıza ışığı da yandı. Tekrar durup motor soğutma suyu kapağını gevşettim. O şekilde özel servise gittim. Devirdaim pompasının çalışmadığını söyledi. Fan müşiri de yanmıştır dedi ancak ben fanın çalıştığını söyledim. Fan müşirini değiştirmedi sadece devirdaim pompasını değiştirdi. Yan sanayi ürünüydü. Usta 20, parçaya 20 verdim. Ancak Motor soğutma kabının hava yaptığını söyledi. Bir iki gün izleyin olmazsa conta değiştiririz falan dedi.
    Acaba bu motor soğutma suyunun olduğu kabın hava yapmasının sebebi ne olabilir?
    Yine aynı arızayı yaparsa ne yapmamı önerirsiniz?
    Başka servise mi gideyim? Yoksa aracı arıza yaptığı yerde bırakayım mı?
    Ford Focus uzmanlarının yardımına ihtiyacım var.
    Araç 2000 model ford focus ghia, 100 bin km.de

• hava yapmasının sebebi hararet yapan aracın soğutma suyunu açmanız olabilir aracın
    aracın hararet yemesi iyi değil diye biliyorum soğutma sıvısının değiştrin derim bizim araçta lpg takıldıktan sonra bir iki kere hararete meyillendi soğutma sıvısını değişim havasını aldırdım sorun giderlidi ama sizin durumunuz biraz daha farklı sanırım borularıda kontrol ettirin hiç soğutma sıvısı değişti mi
  • akıllı motor var servisin dediği abi dök suyu kapatkapağı gel dedi hiç bişey olmaz ama biz servisi çağırdık bişey olur diye geldi döktü sıvıyı bastı marşa ben sağda o solda devam ettik 30 lira para verdik servise birde, yani hiçbirşey olmaz tecrübeyle sabittir.(lpg yoksa egerbu dediğim )
  • quote:

Orjinalden alıntı: filiz_1977

akıllı motor var servisin dediği abi dök suyu kapatkapağı gel dedi hiç bişey olmaz ama biz servisi çağırdık bişey olur diye geldi döktü sıvıyı bastı marşa ben sağda o solda devam ettik 30 lira para verdik servise birde, yani hiçbirşey olmaz tecrübeyle sabittir.(lpg yoksa egerbu dediğim )

Lpg yok ancak suyu nereye dökeceğim. Motorun üstüne mi dökeceğim yoksa motor soğutma suyunun olduğu bidona mı dökeceğim. Bir arkadaştan radyatör şişletmek diye birşey duydum. Radyatör tıkalı olursa radyatör şişletilerek sorun giderilir dedi. Bugün biraz deneme yaptım yokuş yukarı falan çıktım gaz verdim hararet yükselmedi. Hatta bir ara klimayı açıp denedim. Sorunsuz 15 km gitti. Akşam üzeri aynı yolu dönüşte tam evin önüne geldim hararet birden yükseldi. Sanırım bu sorun beni uğraştıracak. Umarım conta yakma dedikleri şey olmaz. ::(
    Fordforum sitesinde ise hararet için hortum kiti takıldığını duydum. Bazıları da fan müşürinin ortasına delik açtırıyormuş.

Peki kardeş servise gittiğiniz zaman ne gibi bir işlem yapıldı da sorundan kurtuldunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemirci -- 5 Nisan 2009; 20:27:04 >

• conta yanmış deniliyor. Yarın ona bakılacak. Umarım yüksek bir meblağ ile karşılaşmam.
  • baya ugraşmışsınız siz contayı yakmak için galiba o conta dedikleri parça fiyatı ucuz ama montajı pahalı birde yagı değiştirmek gerekiyor yada cıkanı tekrar kullanırsınız tabi serviste kap bulabilirsiniz birde suyu motorun üzerine değil içinde kırmızı antifirz olan kaba dökeceksiniz hem zaten oradaki sıvının rengi çok açılmıştır siz pek arabadan anlamıyorsunuz galiba servise fazla ktrmeyin kendinizi dışarda sağlam bir servise daha ucuza yaptırabılırsınız
  • contayı yakmak için özel bir gayretim olmadı. Arıza cumartesi günü oldu o gün servise gittim. termostat değişti fakat çözüm olmadı. Bugün tekrar gidiyor. Motor sökülecek bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kalorifer musluğunun geveşemesinden olabilir hava yapma olayı.Ayrıca conta yanmışsa sadece contayla kurtarmaz o araba.Subablara bakılması gerekir sente ayarı gerekir motor kapakçıya gider vs. vs...İnşallah hiç bi arıza yoktur ama varsa 1500 den aşağı çıkmaz o araba
  • reflekte oluyor dedikleriniz sanıım
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihyc

Kalorifer musluğunun geveşemesinden olabilir hava yapma olayı.Ayrıca conta yanmışsa sadece contayla kurtarmaz o araba.Subablara bakılması gerekir sente ayarı gerekir motor kapakçıya gider vs. vs...İnşallah hiç bi arıza yoktur ama varsa 1500 den aşağı çıkmaz o araba

Hadi kardeş iyi dileğin tuttu. Bugün usta sabahta aracı götürdü. Söylediğine göre önce makineye takmış. Radyatörün tıkalı olduğunu söyledi. Temizlemiş, bunun için 4 litre antifriz ve müşür değiştirmiş. Sağ arka tekerden de vuruntu sesi geliyordu ona da bak demiştim. Onunla ilgili olarak da 2 arka denge kolu ve 2 viraj lastiği değiştirmiş. Toplam 215 TL parça parası dedi 200 verdim. İşçilik de 80 dedi 70 verdim. İnşallah hararet sorunu düzelmiştir. Birkaç gün içinde ortaya çıkar sonucu. Yalnız sağ arka tekerden gelen vuruntu hala devam ediyor. Cumartesi götürdüğümde bakacak tekrar. Amortisör patlak değil. Acaba bu vuruntunun sebebi ne olabilir. Çukur ve tümseklerden geçerken sanki bagajda birşey zıplıyormuş gibi güp güp ses çıkıyor.

• hızlandıkça artan uğultu sesi mi yoksa araç esnedikçe tak tak vurma sesi mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

hızlandıkça artan uğultu sesi mi yoksa araç esnedikçe tak tak vurma sesi mi

Tak tak gibi değil de güp güp diye ses çıkıyor. Tümsek yada çukurdan geçerken yani esnedikçe ses yapıyor. Sağ ve sol gergi kolu ve lastiklerinden şüphelendi ve değiştirildi ses devam ediyor.
  • z rotları değiştir ses kesilir
  • arkadan geliyorsa egsoz ısı kalkanlarına baktırın oda ses yapar ayrıca egsozun sallanma durumuna da bakın dşrek pahalı işe girmeseydiniz keşke ucuzdan başlasaydınız sırf bu yüzden önden gelen sesleri yaptırtmıyroum her usta ayrı telden çalıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

arkadan geliyorsa egsoz ısı kalkanlarına baktırın oda ses yapar ayrıca egsozun sallanma durumuna da bakın dşrek pahalı işe girmeseydiniz keşke ucuzdan başlasaydınız sırf bu yüzden önden gelen sesleri yaptırtmıyroum her usta ayrı telden çalıyor

Abi iyi diyorsun da sesin sebebini tahmin edemiyoruz ki. Amortisör dedik, değilmiş. Egzozada Cumartesi günü bakalım.
    Hararet sorunumuz çözülmüş durumda. Bugün tık demedi.
  • aslından arkadan bir ses geliyodu bizde de sorun ısı kalkanındanmış gevşemiş o ses yapıyormuş bende amortisöre bağlıyordum çünkü körükleri kopmuş ama güzelce sıktılar
  • Geçmiş olsun ucuz atlattın sevindim senin adına.Allah bi daha vermesin inşallah.Vuruntu sesi için amortisörün takozlarına baktır yada bi arkadaş yazmış ısı kalkanı ikisinden biridir.
  • fatih kardeş, ısı kalkanı dediğiniz şey nerede oluyor?
    Ben hiç öyle birşey duymadım bugüne kadar. Amortisör körükleri zaten yırtık durumda. Bu amortisör takozları nerede oluyor. Takozda sorun olursa düz yolda giderken de ses yapmaz mı?
  • ısı kalkanı egsoz sisteminini etrfında oluyor son susturucu ile orta susturucunun oralarda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.