değil, doktorum ben, bana mı anlatıyorsun? |
DEVLET HASTANELERİNİN BİTİK OLMASI (3. sayfa)
-
-
Bu tam olarak dogru degil. Yurtdisinda bekleme sureleri degisken olsada 5 saat bekledigimi hic hatirlamiyorum. Ortlama 2-3 saat. Turkiyenin nufusuna ve acile akin eden hasta sayisina gore yinede iyi sayilir. Millet acilde tedavi olacagini saniyor. Yanlis olan herkesin acile rahat kosmasi, buna bir cozum getirilmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 18 Temmuz 2023; 20:25:38 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
egodan belli oldu zaten!
siz takılın!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 18 Temmuz 2023; 20:31:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doktor dovme ozgurlugu kazandiginiz bi donemde sagduyulu bir konu olmus.
Evet ulkede 1% lik dilime gelmis bir insan 6 yilda donanimli bir doktor olarak mezun olamiyorsa bunun sorumlusu kim?
ben acilde calisirken günde 420 ye kadar hasta baktim.
ortalama 350 hasta bakiyorduk kisi basi. Yine de serum enjeksiyon sakinmadik kimseden ama illaki kapida 30 40 hasta bekledigi dönem oluyordu. Hizmet kalitesi dusuyor ister istemez. Ve ben bugun doktor kimligimle kendim veya bir yskinimi ilce devlet hastanesine goturdugumde mutlaka bir maduriyet yasiyorum sizler neler yasiyorsunuz kim bilir
Randevulu polikinlikler de ben aşırı sıkıntı görmüyorum.
Randevu süreleri uzuyor o bir gerçek.
Aciller ise sıkıntılı.. Tahlil ve görüntülemelerde sıkıntı yok. Onları en fazla yarım saate çözüyorsun. Sıkıntı acillerde hasta başına düşen doktor sayısının az olması haliyle.
Nedeni ise polikinliklere randevu alamayanların çözümü acilden giriş yapmakta bulması.
En temiz çözümü ayda 500-600 lirayı gözden çıkarıp TSS yapmak.
Hastaneye gitmiyorum ne gerek para vermeye demeyin.
Uyku apnesi olduğum için geçen senenin 10. ayından beri ehliyet yenileyemedim, ortada kaldım :(
-
Öncelikle geçmiş olsun.
Sağlık sistemimize ab ülkelerinde dahi olmayan yenilikler katlalıyız, buna mecburuz.
Bir insan düşünün felç belirtilerini kendisinde hissediyor.
O kişinin aslımda zamanla yarışı başladı.
Kişi randevu almak istese ve 1 hafta süre verse, geçmiş olsun kişi felç geçirdi.
Hadi diyelim aynı gün randevu buldu, dr şüphelendi ve mr istedi yada kan vb.
Mr sekreterliği 1 hafta sonrasına gün verecek ise, geçmiş olsun kişi felç kaldı.
Yada anında mr ye girse, kişi 1 hafta sonuç beklerse yine felç
Öyle bir sistem kurmalıyız ki, kişi randevu almak için ararsa. Telefonun ucundaki kişi öncelik tanımalı. Yada acilden giriş yaptığında.
Acil dr doğrudan ve saat kaç olursa olsun, ilgili dr ye ulaştırmalı.
Dr mr raporu isterse sonuç 1 haftada değil, saatler içinde çıkmalı. Kişi felcin kapısından çekip alınmalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu sistemin düzelmesi için ya insan nüfusunu düşürecen atıyorum tüm mültecileri yollayacan vs yada deli gibi doktor atayacaksın. Acil ve poliklinik bağlantısını çok iyi yapmak gerek şuan doktorun insiyatifine kalmış durumda. Doktorun suçu yok çünkü iş yükü çok fazla. Benim doktor arkadaşım iş yükü yüzünden bıraktı bilişim sektörüne geçti. Mecbur kalmayan bırakıyor mecbur kalan insan verimli çalışamıyor. Bence sistem çökmüş durumda ama herkes devasa beton binayı görünce iyiyiz sanıyor.
aslında bizim ülkede yapılmayacak şeyler değil ama müteaahitlere iş yaptırmak öncelikleri olduğu için yapılmaz. Halkı mı düşünüyorlar ki sağlığını düşünsünler?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvMüdüresiii -- 19 Temmuz 2023; 11:47:12 >
Tamamen bitik vaziyette. Randevu almak zulüm. Doktordan tedavi almak ayrı zulüm.
Antrenmanda sırtımda bi sakatlık oluştu. Randevu almak neredeyse bir ay sürdü. Kontrol sonrası MR verdi o da üç hafta sonrasina. MR çekildikten sonra da göstermek için tekrar randevu almak gerekiyor o da 3 hafta sürdü. Durum o kadar kotu ki bu süreler için iyi çabuk tarih vermişler diyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lirikal Militan -- 19 Temmuz 2023; 11:47:12 >
Arkadaşlar şu yazdıklarımı unutmayın.
Dr sizde felç belirtileri görür ve acil mr çektir derse.
Olabilecek en kısa sürede çekim yapabilecek ve rapor verecek yere gidin.
Özetle açın kesenin ağzını, dönüp nekadar harcadım dahi demeyin…
Serumu niye vermiyorlar sanıyorsunuz anlamıyorum ki, madem bu kadar tıbbi bilginiz var siz doktor olarak çalışın hocam?
Devlet hastanesine mahkum kalsanız değerini ancak öyle anlarsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben c-19 nedeni ile felcin kapısından döndüm şükür dahada iyiye gidiyorum.
daha önce yazmıştım ama silinmiş, ve fark ettimki mülteci konuları çöpe gitmiş. Ekran görseli alamadım.
ne yaşadığımı ve hastalığımı bilmiyorum c-19 sanıyorum, lakin şüphelendim.
randevu yok gittim, sabah erkenden hastaneye, burası önemli hastaneye felcin kapısında bir kişi geliyor.
sekreter bağırdı uzun sıraya, randevusuz olanlar beklemesin, ben ve türkçe konuşanlar ayrılmak zorunda kaldık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 19 Temmuz 2023; 12:40:37 >
Allah korusun İhmalden ölüp gitsen kader diyecekler. Bu toplum düzelmez.
kemal gelseydi baharmı gelecekti ülkeye.
-
Bodrum’un bilmem hangi plajına istanbul yada ankara konya vb. Nasılki taaa iran sınırından sessizce girmişse, aynı sessislikle nasıl geldiler ise o şekilde gönderecek kişinin adı ha kemal olmuş ha bayram hiç önemli değil. Ülkeye bahar germi kesinlikle.
Geçmiş olsun, gerçekten de parayı veren çalıyor düdüğü artık.
-
Adamlar bilmiyor değil ki eşek gibi Türkler bakıyor zaten niye yapmasın ki
Bundan 1 sene önceydi. Yaklaşık 5 yıldır spor yapıyordum. Daha çok powerlifter tarzı, yüksek kilo deadlift, squatlar. Neyse bir gün yine Deadlift yaparken belimde tarifsiz bir acı hissettim. 15-20 dk oturdum geçti. Eve gittim. Yatağa gideceğim sırada aynı acı çok daha şiddetli halde vurdu. Kanepede kalakaldım. Tuvalete gidip oturamiyordum o derece. Neyse zorlaya zorlaya gittim devlet Hastanesine. Doktora kontrole gittim. Doktor beni bukmeye çalışıyor, bükülemiyorum, ayağının topuğuna bas diyor, basamiyorum. Dedi ki çok acil MR lazım. Tamam doktor bey dedim gittim MR sırasına. Bana 25 gün sonra gece 2ye MR verdiler. Kavga ettim, ulan yürüyemiyorum ne 25 günü dedim nafile. Spor salonunda tanıdık bir ortopedi doktorum vardı. Aradım 2 saat sonraya MR sırası aldım. MR sonucu geldi. 3 tane fıtığın var, 1 tanesi 1. seviye diğer ikisi 3. seviye dedi. 4. seviye zaten Ameliyatlik olan seviyeymis. Eğer o tanıdık doktor olmasa belki de fıtık ilerleyecekti o 25 günde ve ben ameliyatlik sakatlanmadigim halde ameliyatlik olacaktım. Anlatacaklarım bu kadar. Bu sistemde parmağı olan herkesin....
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kemal zekası ve chdp secmenine bakılsaydı hastane bile yapmak gereksizdi. Muhalif secmenin ağlak konuları baya ilginç oluyor. Antalya' da madem sağlık sistemi kötü chp belediyesi halktan oy almak için bir şeyler yapabilir. Milyonlarca turist ve zengin orada tatil yapıyor. Konser , heykel , sokak dansı ve bos beleş etkinlikler yerine sağlıga da bir el atsın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X