Geçen sene ayağıma cisim düştü ve belirgin şekilde şişti, acile gitmiştim saat 6.30 civarıydı, 9 a doğru artık dayanamadım çıktım önümde halen 200 kişi vardı. Sağlık sistemimiz cidden güzel ama bu sıra ve yavaşlık işleri çok baltalıyor. Bazı noktalarda yetersiz kalıyor. |
DEVLET HASTANELERİNİN BİTİK OLMASI (5. sayfa)
-
-
ben doktorum zaten. tonsilit ancak masif apse yaparsa kbb servis yatışı gerektirir. onun dışında özelde sırf para kazanmak için göz korkuturlar crpniz artmış kesin yatmanız lazım falan diye. bakteriyel enfeksiyon 7 10 günlük tedavidir. ama hastalar 1 gündr ayaklanmayı bekliyor hatta ilaç uyumlwrı köyü olmalarına rağmen. benim de 39 derece ateşle evde yattığım oldu. hastaların yüzde 90ı çok nazlı. genel konuşuyorum. sizin özelinizde demiyorum belki immünsupresif bir hastalığınız vardır vs
ayrıca o bitti dediğiniz devlet hastanelerinde boğaz ağrısıyla acili meşgul eden hatta serum serum diye kavga çıkaran tiplerin arasından mı ları svo ları ikk ları akut batınları bulup hayat kurtarıyoruz. malum özel hastane cayır cayır kalp krizi geçiren hastayı hesaplatınd anakit parayı görmeden anjiyo masasına almıyor. nankörsünüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskikarateci -- 20 Temmuz 2023; 13:11:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam zaten problem de burada aslinda o satafatli gorunen ozel hastanelerin sadece ticarethane oldugunu kimse bilmiyor orada calisanlar disinda. Sistem kokten kokusmus durumda. Sosyal devletsek ozel hastanenin isi ne diye sormazlar adama. Sosyal devlet degilsek bu devletteki kalitesizlik neden diye sormazlar. Sistemi halk sorgulamiyor tek sorguladigi karsisinda gordugu doktor. Bu dedigim sey ayni zamanda doktorlar icin de gecerli. Yani 6 senedir meslekteyim bir tane orgutlenerek yapilmis bir is olamaz mi olamiyor malesef herkes parami aliyim gidiyim modunda. E iki taraf da kendi kendine soyleniyorsa aktif sikayetler olmuyorsa yonetici niye birseyleri degistirmek icin kendini harcasin. Bu devrani boyle devam ettirir gider.
-
Yazdıklarınızın tamamına katılmam mümkün değil. Özel hastanelerin bir çoğunun fena halde ticari zihniyetle yani hastane değil de, özel şirket mantığıyla yönetildiği ve bazı basit tetkikler için astronomik rakamlar istendiği doğru. Belki bazı hastalar daha nazlı da olabilir. Fakat insan psikolojisi gereği, hasta olduğumuz zaman bir an önce iyileşmek isteriz. Burada da tuhaf bir durum yok.
Siz devlet hastanesinde çalışıyor olabilirsiniz. Hasta yoğunluğunuz çok fazla olabilir. Yazdığınız gibi, bazı hastalar acil bölümünü gereksiz yere meşgul ediyor olabilir. Fakat bu durum size buraya yorum yazan insanlara " nankör" deme hakkını vermez.
Unutmayın ki, bu ülkede her şeye " kar" gözüyle bakılıyor ve herkesin de özel hastanelere gidip, bunların maliyetini karşılayacak durumu yok. Bir vatandaş herhangi bir devlet hastanesine gittiğinde tabii ki, kendi sorunu ile en kısa sürede ilgilenilmesini ve sorununun giderilmesini talep etme hakkına sahiptir.Ki bu tip hastalar içinde felç geçirenler gibi durumu gerçekten çok acil olanlar da vardır.
Eğer devlet hastanesinde aşırı yoğunluk varsa, bunun sorumlusu hastalar değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 20 Temmuz 2023; 17:35:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Baksanıza, YKS sınavının birincileri bile mühendislik istiyor. Özellikle bilgisayar mühendisliği istiyorlar. İnsanla uğraşmadan, uzaktan temiz temiz iş yaparak döviz ile para kazanmak varken, neden günde onlarca yüzlerce insan ile muhatap olsunlar ki? Üstelik, her geçen gün değer kaybeden bir para ile ödenen maaş için bu çile çekilecek.
Uzaktan çalışmaya uygun döviz ile para kazandıracak her meslek daha mantıklı.
yoğunluğun sebebi sağlık çalışanları da değildir. devlet oy endişesi ile düzenleme getirmiyor olabilir ama grip 1. basamak hastalığıdır. düzgün bir sağlık sisteminde serum iğne diye 3. basamak kapısına dayanan bu hastalar kapıdan çevrilir. aile hekimine gider o ihtiyaç görürse üst basamağa yönlendirir vs. hastaları ben biliyorum bana anlatmayın. yoğunbakımlık hastayı yönetmek yormuyor ama serum iğne diye kafa şişirenler bunaltıyor. alacaksın oral ilacını dinleneceksin kardeşim girişimsel tedaviye ihtiyaç görürsem ben veririm zaten serumun parası benim cebimden çıkmıyor. ha hala psikolojik olarak rahatlamak için serum istiyorsanız gidersiniz özele. ama bu lüksü devlette beklemek fikrinde ısrar etmeyin
Ben zaten yoğunluğun sebebi sağlık çalışanlarıdır veya siz hastaları tanımıyorsunuz vs demedim. Yazdığınız yoruma katılmadığımı yazdım.
Bun karşılık, " tepeden bakan bir tavırla" verdiğiniz cevabı anlamam mümkün değil.
Sürekli olarak nasıl bir hasta profili ile karşılaştığınızı bilemem fakat her hastayı aynı kefeye koyup, zırcahil muamelesi yapmayın. Sırf bu yazdığınız tavır bile benim için devlet hastanesini tercih etmeme nedeni.
Gitmediğimi nereden çıkardın?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Safra kesemde problem var demişsin normalde bunun içinde üniversite hastanesine gidilmez. Çünkü orada buna bakmazlar. Bakarlar ama zklemezler. Doğrusu devlet hastanesi dır. Oradaki cerrah her hafta 5 10 tane bu ameliyattan yapıyor. Üniversitedeki comez ilk kez yapacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 20 Temmuz 2023; 20:25:28 >
al bir yalan daha
uzay üssü gibi hastaneler yapıldı kümese mi girdin hastane diye.
Konu sahibinin şikayetinden bi haber laf olsun diye yazıyorsun.
1 yıl boyunca ağrılarla acillerde sabahladım. Ne dahiliyecisi ne acili teşhis dahi koymadılar. Kendi tahlillerimi inceleyince sorunun safra kesesi olabileceğini söyledim öyle teşhis koyabildi o uzman dahiliyeciler!
Teşhisi koyunca ameliyat olman gerekiyor git araştır! gibi bir cevp verdi. Tam bir yıl boyunca cektiğim ağrıların sonucu aldığım cevap bu oldu .
Ben de araştırma yaptım ve nereyi tutsam elimde kaldı. Tıp fakültesi daha beter
Halbuki özelde işim 1 günde halloldu.
Antalya da bu derece gevşeklik var
Tam da başlıkta yazıldığını burnumdan gelerek şahit oldum
Oturduğun yerden ahkam kesip milletin sinirini bozma olayı anla diye yazdım.
Bu işin içindeyim
Bırak bu işleri karnım ağrıyor dediğin zaman hop yüzüne bakmadan batın usg istenir orada kabak çiçeği gibi çıkar safra kesesi safra polibi ne varsa kusura bakma bu dediğin csb
Doktor musun bilmiyorum ama iyi doktorların forum köşelerinde trollük yaptığına şahit olmadım.
Benim tanıdığım iyi doktorlar tıp literatürüne giren operasyonlar yapıyor, konferansların Türkiye ayağına ev sahipliği yapıyor zamanının çoğu zaten ameliyat merkezlerinde
Sende böyle forum köşelerinde trollük peşindesin anlıyomuş gibi sinir bozucu sataşmalar yapıyorsun
Edit; Ayrıca anlama güçlüğü de var
Hop kabak gibi çıkıp ameliya aldıkları için özele 30 bin para bayıldım!
Şimdi anlıyorum doktorlar neden teşhis koyamadılar muhtemelen senin gibi işin içinde olan! Tiplere denk geldim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man utd -- 21 Temmuz 2023; 2:18:36 >
Doktor değilim
şehir hastanelerin yapılmasının amacı da buydu zaten.
eğleniyormuyuz evetçiler???
-
Demekki sadece bina yapmak sorunları çözmüyormuş. Oy olarak geri döner , bah çoh gözel bina yaptı der oyunu atar. Ama sorunlar çözülmez.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Suan acildeyiz saatlerdir yogun bakim icin kendimizi yirtiyoruz Allah belasını versin bu sistemin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her ay maaştan sağlık, doktor, hasta parası için otomatik 1000 lira kesilsin ama sen doktora sıra bulama, Suri kardeşin yandan gelip 5 kuruş ödemeden sigortasız alsın ilacını gitsin onun parasını da sen öde, ne güzel bir halk ya vallahi.
-
Ne diye işkembeden sallayıp milletin çilesine csb falan yazıp tahrik ediyorsun o zaman
Boş beleş trolün tekisin belli ki milleti irrire etmişsin konuda hep.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X