< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 29 Temmuz 2024; 16:27:16 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Devlet niye benim paramla cami yapıyor (6. sayfa)
-
-
milliyetTürkiye'de Toplam Kaç Cami Var? 2024 İl İl Cami Sayısıhttps://www.milliyet.com.tr/ramazan/dini-bilgiler/turkiyede-toplam-kac-cami-var-2024-il-il-cami-sayisi-6337122#:~:text=%C3%9Clkemizdeki%20toplam%20cami%20say%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1%2089.817,cami%20ise%20Tunceli%20ilimizde%20bulunuyor.
https://www.canakkaleegitimsen.org/2023-2024-egitim-ogretim-yili-1-yariyil-degerlendirmesi/#:~:text=MEB'in%20%C3%B6rg%C3%BCn%20e%C4%9Fitim%20istatistiklerine(y%C3%BCzde%2019)'dir.
Şey mi pardon Müslüman olan her insan mükemmel varlıktır, son 100 yılda bilime, medeniyete, kültüre, sanata veya insanlığa Müslümanların yaptığı bir katkıyı saysana.
Bir kere bir okul yapılması için yardım yapmamış insanlar cami yapılması için para verince cennete gideceklerini sanıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 29 Temmuz 2024; 16:27:30 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Cuma namazı İslam için ayrı bir olgudur. 5 vakit namaz gibi farzdır fakat insanlar 5 vakit namaza gitmez ama herkes toplanıp cumaya gider. Dolayısıyla sadece bir şeye bakıp da ibadethaneler yetersizdir demek büyük yanılgı. Şu anki cami sayısı okul sayısından fazla, hangi ülkede böyle bir şey var ? İnsanlar halen daha 40 kişilik sınıflarda derse giriyor ama öğle namazında cemaat toplasak 15 20 kişi anca çıkıyor. Gerisine katılıyorum sadece tek ayrı nokta olarak devlet gidipte gösteriş için Çamlıca cami gibi cami yapmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Okulda çok cami olan ülkede deprem olurken Allah’a dua etmekten sakınırım. Çünkü bilirim, hata kuldadır.
Hayatınızda bir kere okul yapmak için yardım topladınız mı ?
İhtiyaçın olmadığı yere cami yapılmaz. Dinen bile sıkıntılı bir durum. Konuyu açan üyenin düşüncesi yanlış ama gidipte zaten fazlalık olan yerlere daha fazla cami yapılması bağışta olsa kaynakların boşa harcanması anlamına gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 29 Temmuz 2024; 16:44:9 >
-
Tiyatroya gitmiyorum o zaman tüm Devlet tiyatroları kapatılsın,
Müzeye gitmiyorum o zaman tüm Devlet müzeleri kapatılsın,
...
Böyle 1000 tane cahilce madde yazarsın. Böyle bir mantık yürütme mi var
Cami olmasa ne olacak, ertesi sabah tüm Müslümanlar dinden istifa mi edecek
Tam tersi merdiven altı medreselere, merdiven altı tarikatlar 50-100 kat güçlenecek.
Gerçekten bu ateistler kadar hiç düşünmeden yorum yazan bir grup yok bu ülkede.
Camiler olmasa Türkiye, ateist için 50 kat daha tehlikeli hale gelir.
O kadar bunun farkında değiller ki hiç düşünmüyorlar.
-
Bak sana bir sır vereyim. İnsan olarak çoğunluk boktan bir varlıktır. Müslüman, Hristiyan, ateist, Yahudi. İmam veya ''sanatçı''. Bunların hepsinin içinde iyisi de vardır kötüsü de. Bu saydığım kalıpları suistimal edende vardır, insanlığını koruyup düzgün yaşayanda. Fakat kimse mükemmel değildir. Camii cemaatinden okul yaptıranı bulamazsın evet fakat okul yaptıran on tane zengin Müslüman sayarım burada. Veya okul yaptıran dinsizde sayarım.
Müslümanların dünya bilime kattığı onca şeyi sayabilirim yine onlarca şey katan dinsizde sayarım. Sizin yaptığınız işine gücüne bakamamak, bunu beceremeyip sağa sola bakıp suçu - ayıbı başka yerde aramak. Kendini yaşamına adamış biri zaten böyle basitliklerle uğraşmaz.
Ben misal bak, senin muhtemelen 'sanat' dediğin şeye kendi çapımda çok şey katan bir tipim. Bu arada işe yaramayan şeylere ''sanat'' denilir. türkiye ise işe yaramayan o şeylere emek harcayacak konumda değil. Muhtemelen buna sende dahilsin. Sen ne kattın sanata? Devam edeyim, ben misal sanata düşkün entel türk toplumlarında kıskanılıp önüme engeller atılınca nefesi Lyon'da aldım bundan 14 sene önce. Burada sizden farklı olarak kimse din ile şunla bunla uğraşmıyor çoğunluk işi olarak gördüğü şeyi kendi felsefesi edinip onu hayatının merkezine koyar. Kimse sizin gibi dinsiz olup da dini hayatının merkezine koymaz. Ha uğraşan tipler var ama onlarda ondan para kazanıyor. Neyse çok yazdım, ikileyiniz lütfen. Çok sorgulayıcı ve hakikatin peşinde olan ömürlerinizde bollu şanslar.
Edit: ''şey'' merak ediyorum sen ne katıyorsun topraklarına acaba. Kaç okul yaptırdın, sanata ne tür katkılarda bulunup bilim için ne tür adımlar atıyorsun. Yoksa birileri o armudu pişirsin de bende şakşaklayım mı diyorsun? Senin gibi her müslümanın okul yaptırması kadar büyük bir şey beklemiyorum, yaptığın ufacık bir örnek bile yerime oturtturur beni. Mütevazı olup buradan yazmak istemezsen özelden de konuşalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 29 Temmuz 2024; 17:19:37 >
-
Ateistler değilde türk milleti olarak salaklığa bayrak sallıyoruz. Bunların her yeri ateist olsa kaç yazar.
-
Bu ülkeyi sınırını korumak isteyenler tek yürek olarak kurtardı. Bunun müslümanı hristiyanı yahudisi ateisti yok. Sen buna inanmak istediğin için böyle. O dönemde askere alınmayan sadece imamlardı. Bunu sorgula sen. Bir anda binlerce imam türedi nedense :)
-
Oranın orjinali camiydi zaten, fetih öncesi Fatih yaptırıyor. Tarihi camiyi yıkıp tiyatro yapmış birileri. Bilginiz yok fikriniz çok. Ayrıca o uyduruk şeye amfi tiyatro denmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi madem İngilizler kötüyse, bizi işgale kalkıştıysa, Atatürk onları kovduysa, Vahdettin "hain"se bunlar nedir? Hadi buyur... Profilinde gururla sergilediğin Amerikan bayrağı konusunu ayrıca açarız istersen... Bu topraklarda camiden, İslam'dan rahatsız olanlar bugün bi ABD ya da İngiliz işgali oluşsa eminim çiçeklerle, sevinç çığlıklarıyla yine onları karşılamaya koşar. Bu manşetleri atan gazeteler, dönemin hükümeti sözcüsü konumunda gazetelerdi. Aynı milletten oldukları Müslümanlara göstermedikleri dostluğu işgalci, emperyalist İngilizlere gösterirler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander Keen -- 29 Temmuz 2024; 19:25:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bana bir şey bilmiyorsun diyen elemanın tarih bilgisi süper valla. 18 yy’da depremde yıkılan mescite birileri yıkmış diyor😂😂 orada artık tiyatro, konser verilmiyor görev başarıyla tamamlanmış (en azından AKP gidene kadar)
Siyasal islam nedir? Siyasal islam tam olarak budur. Artı blok
@Üstteki
Cehalet çok kötü, hem de bu bilgi çağında. Hasar alan tarihi yapılar restore edilir, yıkılıp yerine keyfine göre taşlar konulmaz. Bu durumda evet birileri tarihi yapıyı yok etmiş oluyor.
Hahaha ne olacaktı sonsuza kadar düşman olarak mı kalacaktık? Dün hakaret ettiğin Esad’ın kapısında yatan sen değil misin görüşmelim diye. Putin’e hakaret edip sonra özür dileyen gene sensin. Netanyahu’ya atıp sonra Netanyahuyla görüşen gene sensin. Güya ingiliz düşmanısınız ama siyasal islam bu ülkenin gördüğü en büyük İngilizcidir taaa dedeniz abdulhamit’ten başlar Tayyip’e kadar gider. O yüzden palavraları bırakacaksın Atatürk düşmanı hain seni. AKP’den sonra halifen vahdettin gibi hepinizi malta’ya postalayavağuz
Hepsi yapılıyor ve yapılacak.. problem ?
Ingilizler yunanları sap gibi bırakıp gidince sadece yunanı savasarak attılar fakat böyle kordondan tekmeyle falan değil sap gibi kalıp Mustafa Kemal ordularına yenildikleri icin gemiye binip gittiler.. Ancak bundan öncesinde Izmirde 4 yıllık bir yunan yönetimi kurdular.. Zaten de isgal onların da söyledigi gibi yani ingilizlerin söyledigi gibi geciciydi yani ben en basından beri buralara sahip olmak istediklerini düsünmüyorum yoksa ne yapıp ne edip sonuna kadar ugrasırlardı belki italyanların antalya ve cevresinde gercekten gözü vardı fakat özellikle yunanı ege bölgesinde kalıcı yapmak istediler fakat sonradan bir sekilde bununla ugrasmaya değmeyecegini düsünerek gittiler..
Bence osmanlı denen seyi bitirmek istiyorlardı ya da bitmiyorsa da kendi hakimiyetlerine almak falan istiyorlardı bir daha hicbir zaman avrupanın basına bela olmaması icin.. yani bir cok amac olabilir fakat bir sekilde tatmin olup tamam bu sekilde de olur diyerek gitmis olmalılar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Temmuz 2024; 19:9:46 >
-
Öylesine çok boyutlu ve farklı açılardan bakılması gereken bir mevzu ki bu, detayları artık benim canımı çok yakıyor...
Birincisi kalın kafalıların anlaması gereken şu ki ülkenin büyük çoğunluğu Müslüman değil bazıları bir ara çok kullanılan tabiriyle "takiyeci"ler, gizli saklı pis işler çevirerek yaşamlarını sürdürüyorlar, birçok yeni çağ insanı "aman din önemli değil insanlık kalitesi önemli" der ya işte bu noktada neden Müslüman görünmeyi tercih ettiklerini (cinsel tercih gibi) düşünmemiz gerekiyor. İnsani kaliteleri düşük olduğu gibi geçmişleri kirli, elleri kanlı, özleri çok çirkin, sütleri bozuk ve haram para "kazanıyorlar". Bu tip karakterleri sosyal medyada çok rahat fark edebiliyorum artık, bunlara bir ters laf söyleyin nasıl zaman duruyor görün 😱😱😱 Sanırım allah affetsin maymun neandertal zenci karışımı asker ırkı dedikleri cinsten bunlar, Romalılar 🤮🤮🤮
İkincisi evet bu ihaleler inşaatlar gerçekten devletteki soygunu da gözler önüne seriyor; camilerin zaten sadece cami olmadığını birçok farklı işler için kullanıldığını da biliyoruz (fuhuş, iç savaş mühimmatı depolama gibi) üzerine inşaat amelesi toplum paraziti çete daha baştan dinci görünüp parayı kırıyor ve kimse ses çıkaramıyor ki bu en basit işlerden biri, üstelik bu yapıların ne dini ne ilmi hiçbir katkıları yok topluma, artık cami minaresi gördüğüm zaman aklıma erkek cinsel organına ve mastürbasyonuna "Elizabeth" diyen Türk ordusu geliyor. Doyamadınız tatmin olamadınız bir türlü...
Mesela deprem bölgesi TOKİ bazen çok güzel işler çıkarıyor depremde neredeyse hiçbir binası etkilenmedi orduya bağlı sanırım çoğunlukla OYAK betonu kullanmalarına karşın ama özel firmalara devredilmiş inşaatlarda da OYAK betonu kullanma zorunluluğu beni çok kıllandırıyor. Mesela neden Sabancı'nın Çimsa'sı kullanılmıyor? Özel firmayla çalışmak demek daha farklı işlere imza atıp beklentiyi biraz daha yukarılarda tutabilmek demek, özel inşaat firması olup da OYAK ile çalışanlar var firma isimlerini duysanız yüzlerine tükürürsünüz, hep mi Nazi karşıtlığı tadı gelir ben gerçekten ömrü billah almadığım tatları almaya başladım...
Alın o Elizabeth'e benzeyen minareyi tövbe tövbe...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X