Ben müslüman değilim camiye gitmem,devlet neden benden aldığı vergiyle cami yapıyor bu ülkenin resmi dini mi var? Benden aldığı vergilerle budist tapınağı yapmıyorsa cami de yapmamalı,cami isteyen kişiler para toplasın vakıf kursun yaptırsınlar ben neden bunun parasını veriyorum? |
Devlet niye benim paramla cami yapıyor
-
-
bence emekli olduktan sonra düzenli olarak gitmek için kendine özel olarak yapıyor
devlet adına değil de kendi adına
-
DEVLET CAMİ YAPMAZ.
Cami yapmak için bir dernek veya vakıf kurulur. Ve oralara yapılan bağışlar ile Cuma namazlarında toplanan yardımlar ile veya zengin iş adamlarının verdikleri bağışlar yardımlar ile cami yapılır. Yani vergilerimizle toplanan hazineden caminin inşaatına para gitmez.
Devletin görevi vakıf veya dernek camiyi yaptıktan sonra oraya bir İmam atamak oranın bakım onarım temizliğini yapmak flandır sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 28 Temmuz 2024; 22:49:9 > -
Boşversene güney tarafında fransız doğru düzgün saldırmadı bile. İngilizler fransızı kazıklayıp petrol olmayan bölgeyi verdi, o bölge işgale değecek bir yer olsa fransız yığınak yapar sütçü imam ve başörtülü bacınızı ezer geçerdi. Zaten bazı bölgelerde tank gibi hafif zırhlılarla sizi dümdüz ettiler. Elinizdeki dandik tüfeklerle nereye kadar dayanacaktınız?
Senin sayende falan yaşamıyoruz. Zaten sizin liderler o zamanlar padişahın emrindeydi sadece engel oldunuz. En sonunda padişahın aynı zamanda halifedir bindi ingiliz gemisine gitti. Çoğu işgal kuvvetleri emrindeki osmanlıcılarda ülke dışına kaçtı.
Sonuç bambaşka olsaydı savaşı kaybetseydik o batılılar ve yunanlılar din, cami falan bırakmasa içinden geçse aslında bize birşey olmazdı. Siz din min bunu finanse etmek için başka kaynak bulun bizim cebimizden elinizi çekin. Parayı küfür yiyerek alıyorsun. Yıllar geçti bir düşmediniz ya. Çok dindarsan masrafını sen çek. Senin camin parasızlıktan dökülse sana dert.
-
Tamam Fransızlar saldırmamış olsun kimler saldırdı mesela biz kimle savaştık? Yunanistan? Ermenstan? Du bakalım neler duyacağız en son Yunanı da denize dökmedik gemilerle gittiler, İngilize de tek kurşun sıkmadık onlarla da gizliden anlaştık diyecekmisin çekirdeği aldık izliyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 28 Temmuz 2024; 22:57:22 > -
Ben çekirdeği aldım izliyorum, Yunanlılar nasıl geri döndü. İzmir’den yüzerek mi geri döndüler ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sözde devletin dini yok ama açılış törenlerinde ya allah bismillahla açılış yapılıyor.Ağır arap aşığı islamcı bir ülkede yaşıyoruz.Normaldir camisi mescidi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güney cephesinde düzenli ordu yoktu, fransızlar zayıftı. Onlara karşı yerel silahlandırılmış birlikler yeterli oldu. Fransız ne yapacak adana, maraş gibi yerleri? Petrol çıkmaz birşeye yaramaz. Adamlar kazık yedi çekip giderken silahları bile bıraktı biz kullandık.
Ermenistanla da düzgün savaş olmadı sadece 1 kolordu yetti.
Biz yunanla savaştık, ingilizin silahlandırıp üzerimize saldığı yunanla. İngiliz kendi savaşmaz sen bunu bilmiyorsan ben ne yapayım? Maşa kullanır. Anca sömürgelerden adam toplar üzerine salar. Övündüğünüz kut savaşındaki ingiliz esirlerde hint müslümanlarıydı. Senin osmanlı hükümetinin çıkardığı isyanlarda ingilizin isteğiyle oldu. Ayrıca ingilize kurşun atsaydık istanbul yerine harabe bir şehir alırdın. Çatışmalarda şehir halep şehrine dönerdi. O bayıldığınız camiler savaşta ya yıkılırdı ya da kullanılamayacak hale gelirdi. Sen batı anadolunun tüm şehirlerinden yunan çekilirken yandığından yakıldığından habersizsin herhalde.
-
devlet insanlara niye iş bulmuyor
-
Sen çunku tebasin.
Coken imparatorluga isyan edip parcalanmasini saglayan sonrasinda surdan burdan mitoloji kultur dil yasa devsirip ideoloji uyduran bir qzinligin cogunluga donusmesinin urunusun.
Ortak masala ya ayak uydurursun yada bavulu toplar yola dusersin.
Ortak akil zamana gore dinci de olur din dusmanida.
İsine gelirse..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Maksat islamı kontrol altına almak, para kazanmak, oy toplamak, bonus olarak da öteki dünyayı kazanmak kafalarına göre..
Devlet cami yapmıyor demek tipik bir islamcı yalanıdır. Türkiye’de AKP döneminde göz boyamak, keriz avlamak için binlerce cami açıldı içinde cemaati bile yok. Bu camileri de mi devlet yapmadı. Ayrıca bu camilerin bakımı için harcanan para kimin cebinden çıkıyor? Diyanete giden yıllık Milyar milyar eurolar kimin cebinden çıkıyor? Bu halkın içinde bulunduğu ekonomik buhran tesadüf mü? Ben asıl AKP sonrasını merak ediyorum. Bakalım ne kadar Müslüman bu ülke. Cemaati olmayan kel alaka yerlere yapılan binlerce caminize imamınıza şıhınıza vs sahip çıkarsınız artık…AKP sonrası bizden kuruş çalışmaz
|
Bir önerim var. Bugün nüfusun büyük çoğunluğu e-devlet kullanıyor. E-Devlet üzerinden "BENİM VERGİLERİMDEN DİYANET'e PAY AKTARILMASIN" seçeneği konulsun. Ak koyun kara koyun ortaya çıksın. Bir de yukarıyı okudum da... Maşallah EN MÜSLÜMAN BİZİZ... Ama dünyanın en büyük hırsızlıkları, yolsuzlukları, adam kayırmaları, torpili, tecavüzü, kul hakkı yiyeni bizde... |
Boşversene güney tarafında fransız doğru düzgün saldırmadı bile. İngilizler fransızı kazıklayıp petrol olmayan bölgeyi verdi, o bölge işgale değecek bir yer olsa fransız yığınak yapar sütçü imam ve başörtülü bacınızı ezer geçerdi. Zaten bazı bölgelerde tank gibi hafif zırhlılarla sizi dümdüz ettiler. Elinizdeki dandik tüfeklerle nereye kadar dayanacaktınız? Senin sayende falan yaşamıyoruz. Zaten sizin liderler o zamanlar padişahın emrindeydi sadece engel oldunuz. En sonunda padişahın aynı zamanda halifedir bindi ingiliz gemisine gitti. Çoğu işgal kuvvetleri emrindeki osmanlıcılarda ülke dışına kaçtı. Sonuç bambaşka olsaydı savaşı kaybetseydik o batılılar ve yunanlılar din, cami falan bırakmasa içinden geçse aslında bize birşey olmazdı. Siz din min bunu finanse etmek için başka kaynak bulun bizim cebimizden elinizi çekin. Parayı küfür yiyerek alıyorsun. Yıllar geçti bir düşmediniz ya. Çok dindarsan masrafını sen çek. Senin camin parasızlıktan dökülse sana dert. |
DEVLET CAMİ YAPMAZ. Cami yapmak için bir dernek veya vakıf kurulur. Ve oralara yapılan bağışlar ile Cuma namazlarında toplanan yardımlar ile veya zengin iş adamlarının verdikleri bağışlar yardımlar ile cami yapılır. Yani vergilerimizle toplanan hazineden caminin inşaatına para gitmez. Devletin görevi vakıf veya dernek camiyi yaptıktan sonra oraya bir İmam atamak oranın bakım onarım temizliğini yapmak flandır sadece. |
Sözde devletin dini yok ama açılış törenlerinde ya allah bismillahla açılış yapılıyor.Ağır arap aşığı islamcı bir ülkede yaşıyoruz.Normaldir camisi mescidi.
|
Ama devlet vakıflara vergi paralarını aktarıyor. |
Devlet cami, Kur'an kursu yaptırmaz. Bunları bağış kampanyası ile halk yaptırır.
Devlet camilere din görevlileri atar. Bunu da Osmanlı zamanından beri yapar. Öteki türlü cemaat, mezhep vs camileri ele geçirir. Devlet her zaman dini kontrol altına almak için merkezi atamaları yapmıştır. Atatürk'ün kurduğu diyanet işleri başkanlığı kurumunu tartışmayın. Sonu kötü biter. |
Sen çunku tebasin.
Coken imparatorluga isyan edip parcalanmasini saglayan sonrasinda surdan burdan mitoloji kultur dil yasa devsirip ideoloji uyduran bir qzinligin cogunluga donusmesinin urunusun. Ortak masala ya ayak uydurursun yada bavulu toplar yola dusersin. Ortak akil zamana gore dinci de olur din dusmanida. İsine gelirse.. |
Bir şey yazardım da muz cumhuriyetinde olmayan adalet sistemi ya da bölüm sorumlusu arkadaşla sorun yaşamak istemiyorum.
“ devlet cami yapmıyorrr..hükümet cami yapmıyorrrrr “ aynen aynen. Yıllarca utanmadan sıkılmadan bu palavraları yalanları anlattılar. Arsızlıkları o kadar kontrolden çıkmış ki Artık yalan söylemek zorunda da hissetmiyorlar zaten konuda görüleceği gibi. Ahlaksızlar ya… neyse ki son demlerini yaşıyorlar. AKP’den sonra göreceğiz bakalım ne kadar dindarlarmış. Ben de AKP’lilerin müslümanların parasıyla içinde süs havuzu olan, musluklarından 7/24 bira şarap akan meyhane açayım o zaman. Madem bir kısım insana ayrıcalık yapıyorsun o zaman herkese bir şeyler yapman vermen gerekir. Verir mi? Vermez tabi. Bunlar kendilerine getirisi yoksa yaralı parmağa merhem bile sürmezler. Çeyrek asırdır yönetiyorlar 100 sene geriye gittik..türlü rezillikleriyle hatırlayacağız hepsini |
Benzer içerikler
- belden aşağı mesajlar
- en cahil ülkeler sıralaması 2024
- kuleli askeri lisesi mezunu ünlüler
- reisten sonra kim gelecek
- tei çalışan yorumları
- atatürk filmi
- ısı pompası mı doğalgaz mı
- togg ortakları
- adresten fay hattı sorgulama
- youtube premium fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X