Şimdi Ara

Devlet niye benim paramla cami yapıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
1
Favori
6.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynı frekansta konuşmuyoruz. Burası kabile devleti değil. Hukuk var. Ben olması gerekeni söylüyorum. Üslubun, tezin tipik bir ortadogu anlayışını yansıtıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

Rümeli hısarının orjinalinde orada cami ivar zaten. Sonradan zoraki oturtulmadı ya oraya. Caminin harabeleri ve minaresi orda duruyormuş zaten ve cami restore edildi benim hatırladığım. Ama sosyal medya trolleri bunu koşunnnn oralarda konser verilmesin diye camii diktiler gibi lanse ediyor. Zaten oralarda konser verilmesi saçma tarihi yerlerin içinde etrafta Mezarlar var flan. Koca İstanbulda Alan mı kalmadı en uç kısmında Karadeniz kıyısında Hisarın içinde konser verilsin.

Devlet niye benim paramla cami yapıyor
  • dmncyr D kullanıcısına yanıt

Senin feda olsun, benim feda olacaksa gerektiği yerde vw zamanda olsun. Hala bu devirde bu kafalar. Yazık ülkeme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 29 Temmuz 2024; 13:28:45 >
  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt

Peki TRT kimin kamunun değilmi yani kamu adına vergi topluyor bandrol ile ve kamu kuruluşu. Ümraniye cami oraya nasıl dikildi. Milleti iyice salak yerine koya koya kimse neyin ne olduğunu anlayamaz hale geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 29 Temmuz 2024; 13:48:15 >
  • Devlet cami, Kur'an kursu yaptırmaz. Bunları bağış kampanyası ile halk yaptırır.

Devlet camilere din görevlileri atar.

Bunu da Osmanlı zamanından beri yapar.

Öteki türlü cemaat, mezhep vs camileri ele geçirir.

Devlet her zaman dini kontrol altına almak için merkezi atamaları yapmıştır.

Atatürk'ün kurduğu diyanet işleri başkanlığı kurumunu tartışmayın. Sonu kötü biter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak bu ülkenin kurtuluş savaşına dinine saygın yoksa gideceksin mahkemeye vicdanı red vereceksin ülke vatandaşlığından çıkacaksın vergi de vermeyeceksin devletin de hastanesinden ya da herhangi başka hiçbir imkanından faydalanmayacaksın anladın mı? Demokraside çareler tükenmez burda kime ağlıyorsun? yürü mahkemeye ver vicdanı red.

• dmncyr D kullanıcısına yanıt
    Haktan hukuktan ne anlarsınız siz işte

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt

Devlet nüfusun din oranına göre ve ibadethanelere gidiş oranına göre herkesin ihtiyacını gidermeli.

Bazen cuma namazına gidiyorum ve hangi camiye gitsem bahçelere taşıyor camiler. Ben cami ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, "her yerde cami var ne çok cami var" görüşüne karşıyım çünkü camiler yetmiyor. Devletin her alanında olduğu gibi bu alanında da parayı götürenler vardır elbette, ama çözüm cami yapmamak ya da az yapmak gibi gelmiyor bana. Bir de bildiğim kadarıyla cuma çıkışlarında iyi para toplanıyor ve genelde cami yapımına ayrılıyor bu paralar.

Yukarıda genel konuştum, sizin oturduğunuz yerdeki camiler anlattığınıza göre gerçekten fazla olabilir.

Benim paramla farklı dine ait ibadethane yapılıyorsa da hiç gocunmam, sonuçta vergiler ortak bir havuzda. Paramızla bir şey yapılsın yeter kafasındayım para komple yenmesin de :)

• Devlete benim paramla neden cami yaptırıyorsun dersen hani senin paran göster der göstermezsin ama cahil muslum kesimi bir kenara koyarsak bu cemaat ve camilere büyük bağış yapanların neredeyse çoğunun parası nereden gelir onu araştırmak lazım desen ona da laf edemez kendine çıkar ucu diye işte böyle tarağı yemiş bir sistem ve devlet

• Devlet niye benim paramla benim kullanmadığım yolları, vs yatırımları yapıyor ?

Benim kullandığım yerlerin dışında tek çivi çakılmasın.

Bunların kafa böyle çalışıyor işte.

Şimdi Metecan biraz da bisiklerine binecek.

• KAUANKA K kullanıcısına yanıt

Hiçbir konuyu sağlıklı tartışamıyoruz. Çoğunluk uçlara kayıyor ve gerçeklerden kopuyoruz. Herkes işine gelmese de hakikatin ucundan biraz tutsa belki de birbirimizden bu kadar uzak olmayacağız. Nedir hakikatler?

Camilerin büyük çoğunluğunu devlet yapmaz. Hep devlet yapıyormuş gibi algı yaratmak doğru değil.

Ama devletin büyük paralar harcayarak yaptığı camiler var ve bu da dolaylı da olsa siyasetin malzemesi oluyor. Bu da inkar edilemez. Objektif olalım.

Şimdi birisi çıkıp, devletin camilere harcama yapmasının yanlış taraflarını ifade etse, bu kişi hemen müslüman olmamakla, camiye, dine karşı olmakla, birşeyleri hazmedememekle itham ediliyor, vatikana falan davet ediliyor. Yukarıda bir vitaminsiz de beni hollandaya gönderiyor. İmkanım olsa giderim bu arada. Temel karamollaoglunun bile önünü kesiyor vatandaş, sen niye camiye karşısın diye, düşünün artık kafa yapısını.

Bu defa karşılıklı sertleşme oluyor. Benim gibi inançlı ama devletin laik davranması gerektiğini savunan insanlar kavganın arasında kalıyor.

İki taraf da birbirine hakaret ediyor, sadece tek taraf değil. Burada surekli islama saldıran din düşmanları ile de kavgalıyım. Kimse zorla inanmaz, zorunda da değil ama saygı duymak zorunda.

Camilerin siyasete karıştırmak şu an islama en büyük zarardır.

• yakup548 Y kullanıcısına yanıt

İlk cümlen olabilir ama bunun için diyanetin yapısının değişmesi lazım. Buna ciddi muhalefet olacaktır.

Camiler sadece cuma namazlarında bir de bayram namazlarında doluyor, onun dışında %5'i bile dolmuyor. Hatta imamın arkasında tek sıra ancak doluyor. Benim oturduğum bölgede pek işyeri olmadığı için cumalarda da dolmuyor. Buna rağmen 4 tane yeni cami yapılıyor. Camiye ihtiyaç olduğu için yapılan cami pek bilmiyorum, hatırlamıyorum. Bu bir gösteri gibi. Bizim köyde doğru düzgün yaşayan yok, 2. Camiyi yaptılar.

• Navi kullanıcısına yanıt
    Troll arkadaslarini bulmus kendine like attirmis o kadar dusmus

Kim bunun dediklerini onaylar anca akpli tayfa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 29 Temmuz 2024; 14:52:47 >
  • bence dh tarikati kurmak lazim, forumun yarisi islamci cikti

• ulan amma çok dinsiz ateist varmış be forumda, uçak düşerken veya bir depremde de sizi görmek lazım asdfs

caminin kilisenin havranın da cemevinin de zararı yok bence ki zaten bunlar vakıf dernek eliyle yapılıyor, devlet kesesinden değil. sadece bakımı ve aylık giderleri devlet kesesinden.

• samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Hepsi boğuldular zannediyor, bilmez ki İzmir'i yakıp kül edecek imkanlarının bile olduğunu.

• Kilise de yapıyor.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Eğer o müslümanlar çağa ayak uydursaydı ve yobazlıktan kurtulsaydı şu an olduğumuz konumdan çok daha büyük olacaktık. Avrupa sanayi devrimi yaparken biz hala şu haram mı, bunu yaparsak yanar mıyız diye tartışıyorduk. Bu gibi şeylere şeytan icadı diye bakıyorduk. İnan şu an savaşlar silah ile kazanılmasa biz hala kılıç ile savaşacaktık.

Müslümanların yobazlıkları sayesinde küçüldük ve kurtulduk diyorsunuz. Kimlerin sayesinde o seviyeye düştük onun tespitin yapın ilk başta. Orta Doğu niye hala b*k batağı onu görürseniz kimlerin sayesinde olduğunu anlarsınız zaten.

Avrupa ne zaman kiliseden kurtuldu o zaman büyümeye başladı. Veba zamanı öncesi kiliseler, kedileri öldürtmüştü bunlar şeytan ile iş yapıyorlar diye. Daha sonra veba ortaya çıktı kediler öldürtüldüğü için. Kiliseler gene şunu yaparsanız iyileşirsiniz, Şurayı öperseniz iyileşirsiniz dedi. O esnada kiliselerin dediği her şeyi yapan dindarlar öldü ve Avrupa'da daha açık fikirli kişiler azınlık olmaktan kurtuldu.

Bu sayede de zamanında atalarımızın çerez niyetine fethettiği Ülkeler büyük güç olmaya başladı. Müslümanlar kurtardı o yüzden aynen Devlet niye benim paramla cami yapıyor 

• Kesin lan sesinizi sizemi soracağız Camii yaparken. Ayrıca devlet Camii yapmıyor vatandaş bağışla yaptırıyor, bunu bilmeyecek kadar ne cahiller varDevlet niye benim paramla cami yapıyor 

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.