budist bir turk vatandasi olarak vergilerimle pagoda yapilmasini istiyorum, turkiye'de hic yok |
Devlet niye benim paramla cami yapıyor (7. sayfa)
-
-
Oranın orjinalinde zaten camii var. Birileri tarihi mekanı zoraki konser alanına çevirmiş. Ve ayrıca Ülkede sanat 1500-2000 kişilik o kıytırık yer ile mi kurtulacak sanıyorsunuz ? O hisarın kapasitesi maxsimum 1800 imiş.
AKP gidene kadar ne alaka ? Camii mi yıkacaksınız oradaki 1500-2000 kişiye konser vermek için. Onun 10 katını 100 katı büyüğünü yaparsın olur biter. Veya büyük konserleri şehir merkezlerindfeki stadlarda versinler neden tarihi mekanları işe alet etmeye çalışıyorsunuz ? Tarihi mezarlar flan var ayrıca etrafta.
-
Çok güzel yazmışsında buradan ana fikri ne olarak çıkarmalıyız. Yanlış bir şey yapılıyorsa susalım, ses etmeyelim; birisi yanlış bir şey söylüyorsa senin gibi asalım keselim; birisi doğruya insanları yönlendirmeye çalışıyorsa her insanın doğrusu farklıdır, herkes istediğini yapsın mı diyelim. Bak ilk paragrafı çok güzel yazmışsın ama sona gelince patlamışsın. Her şey ihtiyacı olunan yerde güzeldir. İslamiyet bile yardımın ihtiyaca yapılmasını savunur. Gelip de burada cami var yanına tekrar cami yaptıralım denilince orada durursun. Dersin ey ahali burada okul yok, hastane yok, spor yok, etkileşim yok dersin cami cemaati de yardımını ona yapar. Üstteki konuyu açan üyenin girişi yanlış fakat gelip de burada okul sayısından daha çok cami olan ülkede daha fazla cami yapılmasını savunmazsın. Yapılmaz; mantıksızdır, dinen sıkıntılı bir durumdur.
Burayada küçük bir soru ekleyeyim, Kur’an-ı Kerim’in bile ilk cümlesi “Bismillâhirrahmânirrahîm. 1: Yaratan Rabbinin adıyla oku!” ile başlarken Cuma namazı vaazlarında hiç eğitime, çocuklarının okutulmasına veya İslamiyet için bileme ilme önem verelim dendiğini duydun mu ? Ben duymadım.
Gel gelelim insanlara ben insanlara iyi demedim, ama sen bana dinsiz dedin. Dinsiz olduğumu nereden çıkardın ? Yukarıdaki elemanla birlikte kendinizin çalıp oynadığı iki üç diyaloglamı ? Şeydi, terbiyeyi sizden öğrenecekmişim. Önce bir sakin olun yavaşça o dediğin sakin hayatın merkezine geri dönün. Birisi burada böyle bir konu açıyorsa düzgünce anlatırsınız. Gelip bu ülkeyi kurtaranlar sizin gibi dinsiz imansız değildir diyip ortalığı yıkmazsınız. Diyorsun ya başkalarının düşünceleri saygılı olmak lazım diye işte bak bu tam burada devreye giriyor.
Geri kalanlara zaten girmiyorum, tartışmaya değmez. Birini dinsiz ilan etmemeyi falan öğrenirseniz, tartışırız bir ara.
Bir şey kattın mıya gelince, ben elimden geldiğince iyi bir insan olup düzgün yaşamaya çalışıyorum. Bunu başarsam benim için kafi. Sağlıcakla kalın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
İktidar yapmıyormu camiyi ?
-
GEREKSIZ CAMI DIYORUZ KAFAN MI IYI
Hastanenin dibine cami yaparsan bende derim
Eski gata hastanesinin arazisine
Sana ne anltiyorumki akpyi savunmaktan dusunmeyi unutmusun
Oldu gereksiz yere camilerlr doldurun her yeri
Kutsal vb diye kimse ses vikarmasin oldu varmi böyle bi dünyawww.sozcu.com.trAKP'li belediye camiyle birlikte türbeyi de yıktıhttps://www.sozcu.com.tr/son-dakika-akpli-belediye-camiyle-birlikte-turbeyi-de-yikti-wp7701019
Zaten benim soylemem gerek yok sen taptigin parti o isi yapiyor
Sanki 1900 yillardan bahsediyoruz teh allqhim ilkokul mezununa laf anlatiyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 29 Temmuz 2024; 22:57:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yanlışa sessiz kalmayacaksın elbette ses edeceksin fakat biraz rasyonel olmak gerekir. Yanlış olan şey ise türk insanının zihnidir. Kısa kesmeye çalışacağım (beceremedim), ilk olarak hastane açısından türkiye tüm avrupadan önde. Bunu bi ekleyelim.
Sonraki hadi varsın ülkede il başına bir tane camii düşsün. Yarından itibaren tüm camiiler yıkılıp dediğin gibi okul yapılsın. Eee? Sen ne sanıyorsun, çevren - yurdun çok daha zeki olacak falan mı sanıyorsun? 90'lı yılların yaşıtlarını örnek vereyim, hep ''evladım oku'' denilen bir nesil. Şimdi onların hepsi okudu, ülke üniversiteli cahil - geri zekalı - kaynıyor. Eee hocam? Ne oldu okudular da. En iyi ihtimal ana babalarının dediği gibi ''memur olup sırtını devlete yasladılar'' Öğretmen, doktor, polis oldular. Onların kaçı da işini 'para' için değil de ideolojileri için severek, isteyerek faydalı olmak için yapıyor; bir elin parmaklarını geçmez. Tüketim kralı ülke türkiye.
Yani kardeşim çok hayal dünyasındasınız. Sadece sen değil, ülkenin hepsi. Camii den çok okul olsun ne boka yarayacak? Eğitim sisteminiz çok mu güzel? Ailelerinizin eğitimi kültürü çok mu ileri seviye. Yine diyorum, her türlü gerçeklikten, rasyonel düşünceden çook uzakta bizim ülkenin insanları.
Devam edeyim, yazdığım gibi ''camii cemaatini'' örnek almayı bırak. Onlar ''sokak insanları''dır. Dayı - dede veya varoşların gencidir. Onlar bırak müslümanlığı insanlık ne demek bilmezler zaten. Ezbere yaşarlar. Ebe kültürünün ezberi.
Çok azdır ''camii cemaatinin'' içinden sorgulayan, dinini merak edip okuyup kendini geliştiren insanlar. Vaazlarda ne deniyor bilmiyorum. Bu müslüman için değik, kliseye gelip mum dikip dua eden insanlar içinde aynı. Görüyoruz burada.
Sana dinsiz diyorsam, dinsiz olduğunu ve bununla gurur filan duyduğunu sandığım içindir. Şahsın ile hiç bir derdim yok zira olamazda. Olması saçmalık. İnsanlara ''saygı duymalısın'' diye bir şeyden bahsettiğimi hatırlamıyorum. Ki saygı kazanılan bir şeydir, öyle önüne gelene saygı veremezsin. Bu anca polyannacılık oynamaya bayılan tr de olur. ''bana saygı duyacaksın taaammı'' Hayır efendim, eğer aptalsan kimse sana saygı duymak zorunda değil. Birileri gerçekçi olmak zorunda.
Neyse, başta dediğin ''nerede müslüman bilim insanları'' sanatçıları vs. vs. bunlardan çıkarım yaprak tipik yobaz, müslüman düşmanı olduğunu varsaydım. Bak aklıma geldi mesela Mutlay Sayan diye bir bilim insanı vardır ki türkiyede çok bilinmez. İnsanların islam ile yoğrulduğu has yerlerden gelmiş biridir kendileri. Ana baba müslüman falan ama adamın din ile bir derdi yok. Adamın derdi hayatın merkezine koyduğu ''bilim''. Müslümanmış, beş tane camii varmış bir tane okul varmış falan bunlar ne hocam? Sen eğer dediğin gibi biri olmak istiyorsan zaten inancın yeter, ülkedeki camii sayısı okul sayısı bir engel değil. Bu tüm türkiye için geçerli. Bence ne zaman bu beş para etmez muhabbetleri geride bırakacak bir zihne sahip oluruz, o zaman o ''imrendiğimiz'' ülkerler gibi olmaya başlarız. Ama bu gidişle... Ohoooo.
Ve sakinim. Hem de baya sinirsiz sakinim. Varsın yazım komple ''patlak'' olsun.
-
Camiler aidat usulü olsa tamamı kapanır. 3 kez Cumaya gitmezsen dinden çıkarsın diyenler cumaya dahi gitmezler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşım yanlış yapılmışsa camii de yıkılabilir ona ekstra kutsallık yüklemenin anlamı yok yeterki toplum yararı olsun.
Şöyle yolu kitleyen ve parselinin dışına sırf orada bir türbe var diye yanına yapılan caminin yıkılmasını sanki çok matrah bir şey gibi haber gibi link atıyorsunuz. Koşunn AKP'liler camii yıktı diye. Toplum yararı olacaksa orada benim dedemin mezarı bile olsa yıkılır kaldırılır yeri değiştirilir yeter ki toplum yararı olsun.
Konu ile ilgili son sözümü söyleyim. Camii yi DERNEK ve VAKIF kurup bağış parası ile yapacakalar. Siz desteklemiyorsanız bağış yapmazsınız olur biter size neden dert oluyor onuda çözemedim. Adamlar bağışlar ile isterse ultra lüks yapsınlar isterse derme çatma sizi ne ilgilendirir. Bırakın orada isteyen insanlar ne istiyorsa yapsın. Rize halkı karar versin onada. Her şey size dert olmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 30 Temmuz 2024; 0:3:0 >
-
Tamam herneyse iyi aksamlar
Ikili tartismaya döndü ben sildim mesajimi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 30 Temmuz 2024; 1:5:3 >
Donanım haber forumu neden sürekli provokatif konulara izin veriyor.
Bırak yazsın. Yazsın ki blok listemdeki orta çağ aşıklarına nadide parçalar ekleyeyim
-
3 kez cumaya gelmezsen kelleni alirizdan 3kez cumaya gelmezsen dinden cikarsin.
Arap palavgralari her asra gore sekillendiriliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece çamlıca'da değil leventin oradaki camiyi kim yaptı.Haşmetlimiz ayda 1 geliyor diğer günler boş.Geldiği zaman da kuru kalabalık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X