Konu provokatif değil aslında. Son derece evrensel, devletler tarihi kadar eski, hatta klişe bir konu. Arkadaş kullanmadığım hizmet için neden vergi ödüyorum diye soruyor. imparatorluklar, savaşlar, ortaçağ, sanat tarihi ve edebiyat, ön cephelerdeki milli kahramanlarımız, ecdad, ırk ve sosyal antropoloji, genetik, Türklerin tarihi, Celal Şengör, Türk ve batılı bilim adamları, Arap alimler, epistemoloji, şehir planlama ve bayındırlık insanların içinde varmış, yazıyorlar |
Devlet niye benim paramla cami yapıyor (8. sayfa)
-
-
Onların derdi ANLAMAK değil kardeş
Bal gibi de herşeyi biliyorlar AMA ALGİ YALAN İFTİRAYA aynen devam etmeliler
Hala saçma sapan konuşmak MALUM ZİHNİYETİN mensuplarının görevi
Birkaç cami örneği üzerinden devlet TÜM CAMİLERİ YAPIYORMUŞ GİBİ algııııııyaaa devam ederek Müslümanlara hakaret etmeye çalışıyorlar şu cami devlet yaptı yok şurada da vardı
1000 defa yazsan desen DOĞRUSUNU değişmez anlamamazlıktan gelirler AMAÇ BAŞKAA
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAUANKA -- 30 Temmuz 2024; 3:7:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aaaa ifade özgürlüğü...Hep sizin istediğiniz konular mı konuşulacak?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cevap çok basit Osmanlıdan kalan vakıfların hepsine devlet el koymuştur.Biraz daha açık yazmak gerekirse mal sahibi kişiler arsalarını hayır olsun diye camilere medreselere vermişlerdir.Benim 1000 dönüm tarlam var şu camiye şu işlerde kullanılmak üzere vakfediyorum demiştir insanlar ve Osmanlıda vakıf kültürü çok geniştir.1000 dönüm çorak arazi sanmayın istanbul finans merkezi bile vakıf arsasıdır.Camii çevresinde bulunan tüm dükkanların gelirleri camiye akar ve o şekilde camii eğitim öğretim verir sistem akar gider.Cumhuriyet gelince bütün bu vakıf mallarına el konuldu ve diyanet kuruldu.Sizin dediğiniz gibi olup diyanet kapatılırsa 100lerce binlerce menziller oluşabilir.
-
Kilise yapılsa ses etmez bu tipler
-
Alıntı
metni:Osmanlıda vakıf kültürü çok geniştir... çünkü osmanlıda özel mülkiyet sallantıdadır.... padişah ülkedeki herşeyin sahibidir ve sorgusuz sualsiz el koyabilir
bundan kaçınmanın torunlarına gelir bırakmanın yolu vakıf kurmaktır. Çünkü osmanlıda padişah bile vakıflara dokunmaz
-
Başka konularda işine gelmeyince"onu yaptırmayız" falan diyenler bu konuda "hepimizin parası" demeye başlamış
Bir de argüman üretemeyip klise diyen var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yol ihtiyaçtır, sağlık ihtiyaçtır, ibadet ihtiyaç değildir.
Yani...
4:30 yerine 6:30'da uyanmak isteyenleri suçlayamayız
-
Boş şeyler. Bizim evin orada gecekonduyu cami yapmışlar ki her sokakta zaten koca koca camiler var. Ne yapacaklarını şaşırmışlar artık. Konuyu açan arkadaşa katılıyorum.
-
İbadet ihtiyaç değildir diyebilmek Bilgisizliğin mazur görülebilecek seviyesini fazla aşmış bir yorum olmuş
Bilim dünyasında Göbekli Tepe'ye kadar hakim olan bakış açısı, karmaşık dini uygulamaların ve organizasyonun ancak tarımın hakim geçim tarzı olduğu topluluklarda ortaya çıktığı yönündeydi.[62] Ancak Göbekli Tepe bu yaklaşımı sorgulanmak zorunda bırakmaktadır. Gerçekten de bu denli anıtsal yapıları ortaya çıkaracak işgücünü, çevredeki avcı-toplayıcı gruplardan alarak çalıştırmak, ancak köklü bir inanç geçmişine dayanacaktır.[63]
Göbeklitepe keşfedilmiş tarih yeniden yazılıyorken inanç sistemleri ve sosyo kültürel hayatın önemini veya varlığını sorgulayabilmek komik olsa gerek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAUANKA -- 30 Temmuz 2024; 13:1:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Atatürkçüyüm diye geçinenler Atatürk'ün kurduğu Diyanet'le savaşıyor. Zaten işin en komik kısmı da orası.
Bilgi ile filan alakası yok. Mantıklı düşünebilen bir insansan ibadetin veya dini inancın ihtiyaç olmadığı sonucuna varırsın. İbadet etmediğinde veya herhangi bir dine inanmadığında insanın hayatından somut olarak birşey eksiliyor mu, hayır. O zaman ihtiyaç değildir. Göbeklitepe'de birilerinin bir takım varlıklara inanıyor olması neyi ifade ediyor?
Devlet neden benim vergilerimle yol yapıyor benim arabam yok demekle aynı şey
Anlatamazsın bu kafaya :)
-
Yuhh. İhalelere girip inşaat yapıyorum. 2018 de Cami yaptım ben ve parasınıda hiç öyle vakıftan falan almadım. Gayet devlet ödedi.
Söyle adını yerini caminin senin için özel araştıracam hatta Cimere soracam bu camii devlet parası ile mi yapıldı diye !
-
Sen devlete paramı veriyorsun? Al devlet bu benden mi diyorsun? Hizmet alıyorsun vergi ödüyorsun o para devletin oluyor senin değil.. Demokrasiye hoşgeldin
-
Genel de tip hdp chp secmeni aleviler bunu söyler
Ancak söyle bak !!!
Chp' de konser , heykel , sokak dansı , tiyatro ve haliç' e yüzen tenis kortu yapıyor ve bunu hizmet olarak sunuyor.
Kaşe parası vermek için soaal medya da ibb abb chp yi yalakalik yapanlara organizasyon paslıyor.
Reklam ? Kitap ? Dergi ? Broşür ? Yandaşa roma gezisi ??? Boş anket firmalarına sektör yaratma çabası ?
Hdp seçmeninden oy almak için dağıtılan sosyal yardım kartları ????
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X